asfalttango Postat Mai 28, 2010 Partajează Postat Mai 28, 2010 Re: Macin 2010: Plimbare 4x4 3 zile si 2 nopti la cort: 11-13.06 Nu prea aveti nevoie de Simex-uri....adica nu aveti nevoie deloc.Eu anul trecut am facut traseu cu MT-uri jumate uzate. Acum nu pot spune ce traseu aleg baietii.Si nu stiu nici urcarea de care vorbeste Forte. Dar vegetatia este destul de neprietenoasa si sunt zone in care chiar nu se poate trece. Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Forte Postat Mai 28, 2010 Autor Partajează Postat Mai 28, 2010 (editat) Re: Macin 2010: Plimbare 4x4 3 zile si 2 nopti la cort: 11-13.06 0. Nu este o iesire pregatita in amanunte, vom improviza f.f.mult! 1. Avand in vedere ca pana acum in Dobrogea se strangeau maxim 10 masini, nu ne imaginam mai mult nici acum. 2. Noi nu am mai organizat astfel de iesiri, este un experiment. Asa ca va rog sa ne priviti cu indulgenta! Veniti relaxati si noi va garantam distractia! 3. Daca este ploaie nu mergem, pentru ca nu este o placere sa stai in cort pe ploaie, daca nu ploua este doar praf, asa ca nu trebuie Simex! 4. Ne propunem sa luam cate o masa calda pe zi la popasurile din zona, nu sunt ele prea grozave, dar decat deloc! (Popasul Greci, Popasul Caprioara, Popasul 2Iepurasi) 5. Obligatoriu statii pentru a incerca sa limitam opririle! 6. Traseul este doar informativ: http://www.bikemap.net/route/513167 Daca nu putem trece, ocolim, dar in principiu ... suntem acolo sa ne distram! ... Idei de care inca nu am tinut cont: baie in Dunare; locuri de campare langa sursa de apa! Va mai pun filme din zona: 20 de ATV-uri ... mult prea multe, in zonele dificile s-a asteptat mult! O prezentare a zonei: Editat Mai 29, 2010 de Miron Sorin Off-road in Dobrogea! Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06, On-road: Renault Laguna 02, ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08! Multumesc Asfalttango! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sclipici Postat Mai 29, 2010 Partajează Postat Mai 29, 2010 Re: Macin 2010: Plimbare 4x4 3 zile si 2 nopti la cort: 11-13.06 Avand in vedere ca traseul e aproape de Galati, sigur ne vedem...! Daca traseul nu-i "batut in cuie", se pot gasi locuri cu balti pentru a campa... (Nifon, Horia)... Acum 4 saptamani am fost 5 masini pe la Luncavita-Nifon-M-rea Cocos-Horea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Mai 29, 2010 Partajează Postat Mai 29, 2010 Re: Macin 2010: Plimbare 4x4 3 zile si 2 nopti la cort: 11-13.06 discutia cu simex-ul e ptr ca masina (samuraiul)cu care as venii este echipat cu simex.Alte cauciuce nu mai am .....:wink: NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Forte Postat Mai 29, 2010 Autor Partajează Postat Mai 29, 2010 (editat) Re: Macin 2010: Plimbare 4x4 3 zile si 2 nopti la cort: 11-13.06 Avand in vedere ca traseul e aproape de Galati, sigur ne vedem...! Daca traseul nu-i "batut in cuie", se pot gasi locuri cu balti pentru a campa... (Nifon, Horia)... Acum 4 saptamani am fost 5 masini pe la Luncavita-Nifon-M-rea Cocos-Horea. Stiu, am citit AICI! Acesta este planul B, dar din pacate este foarte putin spectaculos, Luncavita-Nifon am facut cu Renault Laguna, Nifon-Manastirea Cocos cu ATV-ul, iar Manastirea Cocos-Horia cu Jimny, dar cu siguranta se poate face totul relativ repede si cu orice masina 4x4! Eu vreau ceva mai greu, adica urcari un pic mai dificile, pentru noi cei din Cta, probabil usoare pentru cei care sunt obisnuiti cu muntele si in plus eu vreau padure, care este din belsug in zona, dar este deasa si in general de salcami ... asa ca o sa fie "polish natural" garantat! Cei care tin la masini nu se vor simti prea bine! Eu am facut zona cu ATV-ul si este usor-mediu, dar pentru masini ... este altceva! Nifon si Horia ar fi foarte bune pentru a campa! Vineri seara ar trebui sa campam la Greci, Greci-Nifon este bucata cea mai dificila, nu cred ca vom ajunge la Nifon in timp util, incercam totusi! Iar la Horia este ok pentru sambata noaptea! Eu stiu un loc la Greci, daca voi stiti locuri la Nifon si Horia inseamna ca avem mai multe optiuni si vom alege in functie de cum ne miscam! Editat Mai 29, 2010 de Forte Off-road in Dobrogea! Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06, On-road: Renault Laguna 02, ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08! Multumesc Asfalttango! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Mai 29, 2010 Partajează Postat Mai 29, 2010 Re: Macin 2010: Plimbare 4x4 3 zile si 2 nopti la cort: 11-13.06 Salut tuturor. Asa cum ii spuneam si lui Forte este cea mai buna perioada a anului de organizat aceasta expeditie. Anul trecut a fost extraordinar si imi pare nespus de rau ca nu pot veni cu voi dar sunt deja angajat intr-o alta expeditie in aceasta perioada. Ca si repere de luat in seama pe trackurile de anu trecut (atasate mai jos) ar fi urmatoarele. Prima zi a avut ca zone spectaculoase traseul dintre punctele 280-709 cu urmatoarele precizari suplimentare: - in zona punctului 360 se intra in padure foarte deasa iar vegetatia abundenta care invadeaza drumul deabia vizibil va poate zgaria masina; mai mult, masinile mari au nevoie de mai multe manevre in vreo doua locuri inguste; posibil ca in perioada asta a anului sa nu fie insa chiar asa de abundenta vegetatia si sa treceti usor; - la punctul 416 trebuie neaparat sa urcati pentru ca de acolo veti avea o panorama extraordinara a muntilor macin, chiar merita; - pentru a ajunge in zona punctului 541 trebuie urcat un mal de pamant la care masinile cu garda prea joasa sau mai lungi pot ramane suspendate pe sasiu; tot acolo mai trebuie traversat un sant ingust unde daca nu sunteti atenti si nu alegeti locul potrivit puteti ramane infipti in bot :grin:. Si santul si malul de pamant sunt construite in jurul padurii ca demarcatie a rezervatiei banuiesc; - la punctul 554 urmeaza o coborare abrupta care va poate da ceva emotii dar fiind directa in jos si fara inclinari laterale e fara riscuri; coborati cu reductor si un pic franat :wink: - inainte de punctul 640 se intra in padure cu sleauri, noroiae si dejectii lemnoase; daca vreti sa urmati traseul asta trebuie neaparat sa mergeti dupa track-ul meu altfel riscati sa va rataciti, drumul avand foarte multe ramificatii care va pot conduce in fundaturi; Pentru ziua 2 va recomand zona care incepe inainte de punctul 360 si se termina la 648, cu precizarea de a urmari exact track-ul meu. Parca undeva intre 504 si 608 veti avea de a face cu ceva ravene in padure. In rest noroaie, material lemnos si... sa fiti atenti la broaste testoase sa nu le calcati :wink: Obligatoriu cauciucuri MT, in rest poate merge orice masina 4x4 cu reductor. Bafta multa. Daca intervine ceva in expeditia la care m-am angajat deja pentru saptamana viitoare (dar nu cred) vin si eu cu voi. :h5 Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Forte Postat Mai 29, 2010 Autor Partajează Postat Mai 29, 2010 (editat) Re: Macin 2010: Plimbare 4x4 3 zile si 2 nopti la cort: 11-13.06 Multumim omoroka! Pentru ca astazi nu am fost la off-road, ci am muncit ... am avut timp sa fac si un film: Este vorba de o parte din padurea prin care vom trece noi! Editat Iunie 4, 2010 de Miron Sorin Off-road in Dobrogea! Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06, On-road: Renault Laguna 02, ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08! Multumesc Asfalttango! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Mai 29, 2010 Partajează Postat Mai 29, 2010 Re: Macin 2010: Plimbare 4x4 3 zile si 2 nopti la cort: 11-13.06 Frumos la Topolog....:h5 Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Mai 29, 2010 Partajează Postat Mai 29, 2010 Re: Macin 2010: Plimbare 4x4 3 zile si 2 nopti la cort: 11-13.06 Frumos la Topolog....:h5 asa e. foarte frumos :y Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Forte Postat Iunie 3, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2010 Re: Macin 2010: Plimbare 4x4 3 zile si 2 nopti la cort: 11-13.06 Pregatirile continua: Samurai - schimba crucile cardanice; Jimny - schimba axul satelitilor/ambreiaj/revizie generala; Pajero 2.8 diesel - alta distributie, verificat injectoare, pompa injectie, garnitura de chiuloasa; Pajero 3.0 benzina - bujii, fise, delcou si mult silicon ... Off-road in Dobrogea! Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06, On-road: Renault Laguna 02, ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08! Multumesc Asfalttango! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maiden Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 (editat) Re: Macin 2010: Plimbare 4x4 3 zile si 2 nopti la cort: 11-13.06 Dupa cum ti-am spus, eu cu Nucu venim, vin cu Niva el cu Pajero ! :old Eu zic sa ne reunim, cei cu izmenele sa vina pe traseul asta, daca tot s-au interpus expeditziile!! La delta e tot aia, c-ati facut anul trecut, faceti si-acum...mai departe nu puteti ajunge, traseu-l shtiu. Haideti incoace, cred c-o sa fie in regula. Aduc vinul eu, si-o drujba !!:grin::grin: :2dr Editat Iunie 4, 2010 de maiden Sanatate si virtute, s-avem bani, s-avem ce....bea !! :2dr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Iunie 5, 2010 Partajează Postat Iunie 5, 2010 Re: Macin 2010: Plimbare 4x4 3 zile si 2 nopti la cort: 11-13.06 Aloo..organizatorii...:grin: Nenea maiden.... plimbaricile se interpun cam cu una bucata luna......rog vino cu vin si mincare suficienta:ha: Dak tot vorbim..... cineva din localnici dispus de joi? Sau macar sa dea o directie si locatie pentru Joi spre Vineri? Si in ordinea de idei a topicului.....ceva noutati? cite masini sunt? Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Forte Postat Iunie 5, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2010 Re: Macin 2010: Plimbare 4x4 3 zile si 2 nopti la cort: 11-13.06 Marti, 08.06.2010 ... revenim cu programul exact! Off-road in Dobrogea! Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06, On-road: Renault Laguna 02, ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08! Multumesc Asfalttango! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maiden Postat Iunie 7, 2010 Partajează Postat Iunie 7, 2010 Re: Macin 2010: Plimbare 4x4 3 zile si 2 nopti la cort: 11-13.06 Mai asteptam atunci programul exact! Se interpun iesirile, e drept, dar ma gandeam ca poate se reunesc echipele si pleaca pe traseul prezentat aici deoarece in Delta cam nasol. Apele-s mari, au trecut peste canale, Dunarea tulbure, cafea cu lapte, nici baie nu poti face...ce sa mai zic de pescuit.... Sanatate si virtute, s-avem bani, s-avem ce....bea !! :2dr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Iunie 7, 2010 Partajează Postat Iunie 7, 2010 Re: Macin 2010: Plimbare 4x4 3 zile si 2 nopti la cort: 11-13.06 iesirile nu se suprapun....Izmeniada e in IULIE!!!!! NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sclipici Postat Iunie 7, 2010 Partajează Postat Iunie 7, 2010 Re: Macin 2010: Plimbare 4x4 3 zile si 2 nopti la cort: 11-13.06 Marti, 08.06.2010 ... revenim cu programul exact! Da, ar fi interesant un program final ...! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maiden Postat Iunie 7, 2010 Partajează Postat Iunie 7, 2010 Re: Macin 2010: Plimbare 4x4 3 zile si 2 nopti la cort: 11-13.06 iesirile nu se suprapun....Izmeniada e in IULIE!!!!! Oooo...am inteles...scuze pentru confuzie !!! :2dr Sanatate si virtute, s-avem bani, s-avem ce....bea !! :2dr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Forte Postat Iunie 8, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2010 (editat) Re: Macin 2010: Plimbare 4x4 3 zile si 2 nopti la cort: 11-13.06 ACEASTA INTALNIRE ESTE O PRIETENEASCA PE CONT PROPRIU, NOI PROPUNEM DOAR TRASEUL, CA SA SUPRAVIETUITI 3 ZILE ... TREBUIE SA AVETI TOT CE CONSIDERATI NECESAR! Planul general a fost facut ... mai sunt de pus la punct cateva detalii! Vineri, 11.06.2010, la ora 10 ne intalnim la OMV Boema si plecam spre Harsova. La ora 12.00 ne intalnim in Peco Petrom din Harsova cu bucurestenii, alimentam si plecam spre Macin, in mare parte drumul o sa fie asfalt, dar pentru ca suntem pe langa Dunare o sa incercam sa facem cat mai mult si pe drum de pamant! Nu stiu zona, dar sunt sigur ca sunt multe cai de ales! Vizitam Lacul Turcoaia si Cetatea Troesmis! La ora 16, in Peco din Macin de la iesire spre Cerna ne intalnim cu galatenii si brailenii, alimentam si plecam! Mergem in comuna Greci, facem urcarea la cariera, vedem daca putem merge prin padure, dar oricum coboram si campam langa Greci aici: 45.168544,28.281448 Cam asta este tot in prima zi, pregatim cina, GLV aduce gratarul, eu 10kg de carne, GcBadea accesorii si ne punem pe "socializat"! Nu uitati sa aveti la voi tot ce aveti nevoie pentru a supravietui! Sambata, 12.06.2010, dupa ce luam fiecare mic dejunul prin mijloace proprii ... la ora 10 plecam de la Greci ... spre culmile Pricopanului ... vom face un traseu foarte asemanator cu cel propus de omoroka, eu imi doresc sa ajungem pana sus, dar este destul de greu, iar varful are doar cativa metri patrati, dupa care este prapastia ... Apoi urmeaza padurea, cine nu doreste sa-si zgarie masina o poate lua pe langa padure pana la drumul dintre Luncavita si Nifon, restul o vom lua prin padure, ne ratacim in ea si speram ca ajungem la Nifon! Urmeaza drumul Nifon-Manastirea Cocosu ... Vizitam Manastirea Cocosu si iarasi prin padure pana la Manastirea Celic Dere ... si aceasta se poate ocoli, dar aici padurea este de tei si nu zgarie! Eu m-am gandit sa campam langa manastire, depinde cat de tarziu este! Daca sunt persoane care vin abia sambata, ne putem intalni cu ei pe traseu, la Greci, Manastirea Cocosu sau Manastirea Celic Dere ... Avem nevoie de o persoana care vine sambata sa ne aduca si noua carne pentru gratarul de sambata seara! Duminica, 13.06.2010, dupa atata plimbare si voie buna ... ne ramane destul de mult ... plecam de la Manastirea Celic-Dere ... si mergem spre Manastirea Cerbul, incercam sa oprim sa mancam la Popasul Caprioara sau la Popasul Cerbul! Probabil ca deja gasca se va sparge, dar cei ramasi vor continua drumul prin padurea Topolog spre Fantana Mare, apoi Mina Altan Tepe ... si acasa! ... inca nu este versiunea finala ... mai lucram! Editat Iunie 10, 2010 de Forte Off-road in Dobrogea! Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06, On-road: Renault Laguna 02, ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08! Multumesc Asfalttango! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Forte Postat Iunie 10, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2010 Re: Macin 2010: Plimbare 4x4 3 zile si 2 nopti la cort: 11-13.06 Vreme frumoasa: soare, nici urma de nori, temperatura 30-34 grade / zi si 16-20 grade / noaptea! http://weather.edition.cnn.com/weather/intl/forecast.jsp?locCode=ROXX0001&zipCode=332652866750 http://weather.msn.com/tenday.aspx?wealocations=wc:ROXX0001&q=Br%c4%83ila%2c+ROU+forecast:tenday Off-road in Dobrogea! Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06, On-road: Renault Laguna 02, ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08! Multumesc Asfalttango! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Iunie 10, 2010 Partajează Postat Iunie 10, 2010 Re: Macin 2010: Plimbare 4x4 3 zile si 2 nopti la cort: 11-13.06 Forte, cumva ne asteptam la un alt avatar la iesirea asta ? :top Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Forte Postat Iunie 10, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2010 Re: Macin 2010: Plimbare 4x4 3 zile si 2 nopti la cort: 11-13.06 :uameni Tocmai l-am scos din service pe Jimny: are grup fata nou/second-hand, are ambreiaj nou si lichide noi ... un rulment si multa munca ... este pregatit de marea aventura! Abia asteapta sa se dea prin paduri ... mai sunt 23 ore! :banana Off-road in Dobrogea! Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06, On-road: Renault Laguna 02, ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08! Multumesc Asfalttango! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tarzy Postat Iunie 10, 2010 Partajează Postat Iunie 10, 2010 Re: Macin 2010: Plimbare 4x4 3 zile si 2 nopti la cort: 11-13.06 din cauze de obligatii familiale aparute pe neasteptate nu mai pot participa la aceasta iesire Va doresc distractie placuta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Iunie 10, 2010 Partajează Postat Iunie 10, 2010 Re: Macin 2010: Plimbare 4x4 3 zile si 2 nopti la cort: 11-13.06 Ne vedem la 12,la benzinarie in Hirsova....va asteptam ,facem plaja ceva...:ha::ha: Luati in calcul inca 2 masini... Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lichter Postat Iunie 10, 2010 Partajează Postat Iunie 10, 2010 Re: Macin 2010: Plimbare 4x4 3 zile si 2 nopti la cort: 11-13.06 Mai vine un Samurai din Bucuresti :) Apropos, cei care plecam din Bucuresti, sau cei care trec prin Bucuresti, poate facem o coloana mica. Oliver Suzuki Samurai 413 1994 TNT - Priceless Toyota LandCruiser HDJ 80 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iunie 10, 2010 Partajează Postat Iunie 10, 2010 (editat) Re: Macin 2010: Plimbare 4x4 3 zile si 2 nopti la cort: 11-13.06 Daca la ora 12 se face jonctiunea in Harsova cu ceilalti si pana acolo sunt 183km, propuneti un punct de plecare si o ora pt cei din Bucuresti.......noaptea e un sfetnic bun....s-ar putea sa vin si eu...... Editat Iunie 22, 2010 de Miron Sorin REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate