Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Macin 2009

severtoyota

Postări Recomandate

Eu m-am hotarat sa merg in perioada 17-20 iulie in muntii macinului.

Traseul este:

Bucuresti-Traian-Turcoaia-Cetatea Troesmis-Greci-Jijila (Jijia)-Vacareni-Luncavita-trecem muntii macinului-Nifon-Hamcearca-Balabancea-trecem muntii-cerna-traian-bucuresti=634 km=approx 670 conform simulare GPS

Conditii:

1. Chef,

2. Se doarme la cort

3. Mancam conserve cu paine, fiecare isi aduce

4. Bauturi non acloolice dar si alcoolice, fiecare bea ce isi aduce

5. Mergem pe drumuri de macadam si punem cortu cand si unde avem chef

Cine vrea sa mearga sa-mi spuna

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 100
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Macin 2009

Interesant. Putem lua copii?

Puteti lua pe oricine doriti atit ca se doarme in cort pe camp. Nu este nimic organizat in materie de cazare. Totul trebuie transportat in masina (apa mancare).

Atentie nu este nimic organizat oficial, nu cunosc traseul, merg pt. prima oara pe el.

Link spre comentariu

Eu particip alaturindu-ma grupului simbata(probabil prinz).Vin cu veverita din dotare.Am un loc liber in masina .Abia astept.

Nici eu nu stiu nimic despre traseu.Zona am vazut-o intotdeauna de pe asfalt si la viteza destul de mare :sr

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

Incerc sa atasez eu harta trimisa de organizatori :h5

Zona se anunta promitatoare din spusele localnicilor :banana

Mi s-a recomandat sa nu ratam sectorul de drum NIFON-COCOS(linga manastire probabil)

Link spre comentariu

Eu particip alaturindu-ma grupului simbata(probabil prinz).Vin cu veverita din dotare.Am un loc liber in masina .Abia astept.

Nici eu nu stiu nimic despre traseu.Zona am vazut-o intotdeauna de pe asfalt si la viteza destul de mare :sr

daca "am liber" ... ma asez la coada pentru locul liber :)

Link spre comentariu

In perioada aia m-am programat la festivalul Artmania din Sibiu... in drum cu urcat pe Cozia, Latorita. etc Daca pica chestia asta merg si eu cu voi. Dobrogea mi se pare o zona spectaculoasa.

Ati facut cumva si un track pe Google?

Va salut !

Link spre comentariu

In perioada aia m-am programat la festivalul Artmania din Sibiu... in drum cu urcat pe Cozia, Latorita. etc Daca pica chestia asta merg si eu cu voi. Dobrogea mi se pare o zona spectaculoasa.

Ati facut cumva si un track pe Google?

Am incerct dar am prea putine puncte intermediare.

Am facut o simulare pe Garmin iese undeva la 6-700 km din buc dus intors

Link spre comentariu

Incerc sa atasez eu harta trimisa de organizatori :h5

Zona se anunta promitatoare din spusele localnicilor :banana

Mi s-a recomandat sa nu ratam sectorul de drum NIFON-COCOS(linga manastire probabil)

Si eu as veni insa deja am programat ceva pentru week-endul cu pricina. Zona este foarte spectaculoasa va spun din experienta pentru ca de mai bine de 10 ani am cutreierat zona de nord a muntilor Macin pe bicicleta iar in ultimul timp si cu masina in anumite zone.

Sectorul Cocos-Nifon este intr-adevar foarte frumos intrarea este de fapt un drum chiar in dreapta intrarii in perimetrul manastirii

Pe langa acesta se poate continua spre Luncavita care deasemenea este superb

Mai exista foarte multe posibilitati drum de cariera greci vf tutuiatu-culmea pricopan

Mai sunt zonele din jurul localitatilor Horia, Cerna, ........

Greci - drum cariera - Cerna

TImp sa fie pentru ca zona are foarte mult potential

Totusi atentie, parte din aceasta zona este parc national si s-ar putea sa fie si rangeri prezenti

Patroll
Link spre comentariu

Plecarea din bucuresti va fi in data de 17 iulie intre orele 6 si 7.

Daca se strang mai multi doritori stabilim un punct de intalnire.

Pana atunci fiecare trebuie sa isi cumpere proviziile, printre care multa apa

Link spre comentariu

Doar daca acel drum e deschis circulatiei publice Sever...daca nu-i....frige :grin:

te intalnesti cu rangerii...si or sa te intrebe...Ausweiss bitte.....sau davai propusk....acu depinde de ei :ha: :ha: :ha:

Pai dupa cate stiu pe acolo se merge regulat deci cred ca este deschis circulatiei publice. Intrebarea este si daca nu este ce patesc?

Link spre comentariu

Doar daca acel drum e deschis circulatiei publice Sever...daca nu-i....frige :grin:

te intalnesti cu rangerii...si or sa te intrebe...Ausweiss bitte.....sau davai propusk....acu depinde de ei :ha: :ha: :ha:

Pai dupa cate stiu pe acolo se merge regulat deci cred ca este deschis circulatiei publice. Intrebarea este si daca nu este ce patesc?

S-ar putea sa existe anumite portiuni inchise prin padure nu stiu sigur acolo nu am ajuns cu masina, totusi m-am intalnit cu mai multe tractoare cu lemne sau granit care ieseau din padure si mergeau in Greci. exista sau exista un panou chiar la intrare pe drumul care duce spre Greci pe care sunt scrise regulie ce trebuiesc respectate,

Un alt aspect este ca eu m-am intalnit o singura data cu un singur ranger de cand zona a fost declarata parc national. Si altul e ca stiu din surse sigure ei sunt acolo in perioade de sarbatori pasti, 1 mai este si perioada cand apar bujorii iar localnicii sunt "on-line" si iau taie, alt indiciu este ca cei de la parc au un Hilux cu nr. de inmatriculare PNM

Patroll
Link spre comentariu

Eu am fost de curand si am urcat prin cariera Greci - Tutuiatu - inapoi in Luncavita. Urcarea este spectaculoasa, dar va trebuie musai MT-uri si ceva masina inaltata. SUnt bolovani mari si drumul nu a mai fost de mult icrculat. De asemenea, daca ploua si se uda pietrele de pe drum e cam conga.

Va recomand sa faceti trecerea asta fara bagaje in masina, eventual ca un apendice la traseul normal dupa ce puneti tabara.

Cu mii de pipe si purici,

Paragusul

Link spre comentariu

Eu cel putin ,nemaifiind in astfel de expeditie,va intreb cam ce mi-ar fi absolut necesar?

Voi avea urmatoarele:

Veverita DALE

Toporisca

Sufa 10 metri

Bidon 25 litri apa

10-15 litri apa potabila

Cazma

Cutit+bricheta pentru foc

Vesela tabla

Cort+saltea+sac dormit

Harta+GPS

Bidon tabla 20 litri combustibil+pilnie

Haine+echipament

Citeva scule de mesterit la auto

Mincarica+bauturica(bere+tuica?)

Lanterna (gen miner)

Link spre comentariu

Este suficient veverita DALE poate sa treaca pe acolo fara probleme as putea spune eu am reusit cu Patroll-ulul care nu e deloc modificat cel mai mult ma ajutat reductorul si rotile late 265/75/15 bineitneles cu foarte multa grija, reductor cuplat copilot-ul afara care sa ma ghideze in pasajele mai nasoale s-ar putea sa va intalniti cu asa ceva spun s-ar putea pentru ca mai cad pietre de sus din cariere si foarte mare atentie la pietrele ascutite granitul taie foarte usor orice fel de cauciuc, tot ce o sa aveti nevoie mai mult este apa, Dobrogea este reconuscut ca una din cele mai aride zone din RO totusi ca idee e bine de stiut ca la intrarea in careira se afla o fantana iar mai sus e un izvor revitlizat care ar trebui sa mai curga detalii despre revitalizare aici viewtopic.php?f=38&t=8593 din pacate nu am multe poze sugestive cu ce e pe acolo dar am sa atasez cateva.

Pentru a intra pe drumul de cariera din Greci se urmareste marcajul triunghi albastru.

Pentru alte info va stau cu placere la dispozitie

Patroll
Link spre comentariu

Auch :F

Cum ne razboim cu astia...ca imi aduc de Mistretul cu coltii de argint..

Pusca nu am si nici colegii nu cred ca au.

Pe zi mai este cum este dar ce ne facem noaptea...la cort?Macar daca am avea vreun ciine :h5

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare