Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Valea de pesti spre Cheile Sohodolului - Runcu

Pleampa

Postări Recomandate

In acest an mi-am petrecut vacanta pe drumuri de munte. Am luat de pe forum cateva trackuri mai usoare si am purces la drum.

Prima oara am parcurs un track pe Valeanu spre Vf.Gera cu intoarcere pe alt drum si campare pe malul apei iar apoi am parcurs Strategica dinspre Valea Macesului si am dormit o noapte la Obarsia Lotrului in apropiere de inceperea traseului spre Calcescu.

Ziua urmatoare am plecat spre Petrosani si am intrat apoi pe traseul spre Cheile Sohodolului cu intentia ca pana la pranz sa fiu la soacra-mea, undeva in apropiere de Rovinari.

Cum planurile de acasa nu se potrivesc cu cele din piata, am avut ghinionul sa alunec intr-o ravena, chiar in ultima curba pe urcare, nestiind ca sa facut un drum prin padure care taie acea curba si de unde nu am mai iesit decat a doua zi dupa ce am mers pe jos inapoi spre Valea de Pesti pana la o pensiune in constructie. Soarele orbitor a avut si el un cuvant de spus deoarece nu am vazut nimic in momentul acela.

Cu ajutorul unei masini 4x4 pozitionata pe portiunea mai putin inclinata dinspre varful pantei si cablu metalic de 30m am reusit sa ies cu usurinta deoarece masina ramasese pe roti dar doar doua pe diagonala mai aveau ceva aderenta si cu ajutorul dat am iesit din prima. Ravena avea 1m adancime si masina sa oprit la 5cm de malul stang fiind nevoit sa ies pe geam. Initial am incercat sa bag Hi-liftul si sa ridic roata stanga spate pentru a putea baga un pietroi sa o mai echilibrez dar nu am avut spatiu si cum nu am avut nici de ce sa leg capatul liber, am renuntat. Ca o ultima incercare am folosit un palan de 3 tone si o franghie plastic multifilara cu manson de cca 2cm grosime. Nu am reusit decat sa intind franghia si cursa de 1.5m a lantului de la palan sa terminat. Nu m-am gandit sa fac ochiuri pe lungimea franghiei si cum nici nu avea cine sa manevreze palanul am renuntat si am inceput sa fac cortul deoarece se prevestea ploaie. Dupa ce am intins cortul si un pavilion de 3x3 m peste el a inceput si ploaia. Am mancat si seara la culcare. Peste noapte s-a auzit o bubuitura puternica si primul gand a fost ca a explodat cauciucul care era presat in ravena de pietrele colturoase si pe care-l mai frecasem si eu incercand sa ies. Dimineata insa totul era ok (bubuitura fiind probabil de la un braconier ce vana in apropiere) si cum am mai spus, am plecat dupa ajutoare.

Din pacate nu am decat poze din partea din fata care era iesita aproape din ravena dar groapa mare este in spate si nu este vizibila in poze.

CATA5686a.thumb.JPG.0ab31b6064bb0fc7901a1cbf3608b82c.JPG

Editat de Pleampa
  • Like 1
S. Maugham: „Psihologia proletarului este următoarea: cu cei mari este slugarnic, celor mici li se pişă în cap.“
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Valea de pesti spre Cheile Sohodolului - Runcu

Stiu zona foarte bine :) S-a inrautatit in ultimii 2 ani, din cauza ploilor si zapezilor masive. Am coborat dirijat pe acolo, si de urcat....am urcat pe scurtatura :D

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Chiar cel de la pensiune care fiind localnic cunostea zona s-a speriat de cat de rau s-a facut drumul.

Cu doua seri inainte se trec eu a fost o ploaie torentiala si a rupt mai rau portiunile deja stricate.

daca as fi avut un troliu as fi Iesit imediat dar ... asta este, am iesit cu bine si nu m-a costat decat o canistra de motorina si 200 de lei pentru ajutor. :al

P.S. am vazut azi si filmul tau din 2013 si intr-adevar acolo tu ai trecut fara probleme dar acum era un crater. Am avut norocul ca am alunecat pe ultima portiune, la iesirea din Ravena caci altfel cred ca ma rasturnam pe o parte.

Editat de Astral
S. Maugham: „Psihologia proletarului este următoarea: cu cei mari este slugarnic, celor mici li se pişă în cap.“
Link spre comentariu

Ma tot chinui sa pun filmarea de anul asta din luna mai, dar nu am reusit...trebuie editata un pic. Dar ... ramane de baza ideea...se duce dracul drumul. Si coborarea catre Sohodol, acele "S"-uri....apa sapa .... daca o tine asa, in cel mult 2-3 ani nu se va mai putea trece pe acolo decat ancorat cumva...

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Am discutat cu cel ce m-a ajutat si spunea ca drumul era intretinut de patronul firmei care prelucra lemnul din zona si care de luna trecuta avea activitatea oprita de DNA. Probabil ca asa cum spui, drumul se va rupe de tot pina la primavara.

Editat de Astral
Link spre comentariu

Probabil ai fost dupa 31 iulie, dar daca ma prindeai acasa, cu un telefon in o ora puteam sa fiu acolo sa te ajut. E bine sa va uitati pe topicul cu oferte de sprijin pentru zona in care mergeti. Poate o sa facem cumva sa fie mai usor accesul la topicul cu pricina, cu categorisire pe zone.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Nu aveam semnal GSM si nu am prins decat in vale aproape de case.

Nu am vazut nici tipenie de om in preajma si am incercat sa atrag atentia unor eventuale persoane din preajma dar fara succes.

Chiar in prima zi am coborat spre Sohodol deoarece stiam de acum 6-7 ani cand am trecut in sens invers cu duba, ca era o zona de lucru forestier si cum era luni ma gandisem ca voi gasi usor ajutor dar cum am mai spus se desfiintase exploatarea si am mers pe jos degeaba.

Tarasenia sa intamplat pe 20 iulie in jurul orei 10 dimineata cu soarele in ochi.

P.S.

Cand am avut semnal GSM am vrut initial sa intru pe forum sa cer ajutor dar am zis sa incerc intai local si daca nu reuseam as fi apelat la voi. :al

Am vazut ca in poza brazii sunt aplecati spre stanga si am indreptat unghiul pentru a vedea mai bine inclinatia laterala care cred ca acum este mai aproape de realitate.

CATA5686b.thumb.JPG.8ffe2fa35f6ac813b8fc578a50aa0b53.JPG

Editat de Astral
  • Like 1
Link spre comentariu

Da, cum se vede in filmare, versiunea asta de inclinare e mult mai apropiata de realitate. Sunt curios cum a fost acum o saptamana jumate urcarea cu pricina, cand au trecut pe acolo colegii Fronteristi.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Nasoala intamplarea, mai ales ca ai fost singura masina. Bine ca ati rezolvat-o totusi fara daune... doar in buzunar putin, ca de, "omenia" s-a scumpit. Cine te-a scos, Tedy? :grin:

Noi am trecut pe acolo dus intors in data de 19 si ce-i drept ravena era cam adanca, dar nu a pus probleme (din fericire). Restul drumului destul de banal.

Link spre comentariu

Re: Valea de Pesti spre Cheile Sohodolului - Runcu

Eu sunt amator 4x4 iar masina este stoc, nemodificat si doar incaltarile sunt mai pro.

Eu am incercat sa o ocolesc pe dreapta dar din cauza soarelui am virat spre stanga prea devreme si masina a alunecat pur si simplu adunand pietre si nisip intre roata si mal astfel ca nu am lovit-o.

Masina este grea, are 1850kg pe talon dar cu bagajele si incarcatura (eu si nevasta, cainele, motorina din rezervor si canistra, cadrul metalic din bena plus mancarea si acareturile) cred ca ajungea la 2500kg.

Cu o zi sau doua inainte plouase zdravan.

Am un lapsus privitor la numele celui ce ma ajutat dar stiu ca are o pensiune aproape de cea mare si noua in constructie si ca este venit de cativa ani acolo din zona Bacaului. Am inteles ca a mai scos si pe altii cand a fost nevoie, nu neaparat din acelasi loc sau drum ci din zona.

Are un Opel Frontera neinmatriculat care zdrangane din toate incheieturile dar trage bine, iar omul e priceput.

Nu are troliu electric ci un palan mecanic de 5 tone cred, pe care-l foloseste la nevoie.

El nu mi-a spus cat sa-i dau pentru ajutorul acordat ci cat cred eu de cuviinta, doar motorina a cerut-o pentru ca in zona nu sunt benzinarii si o aduc greu.

Eu am fost multumit ca am iesit repede si fara pagube.

Coborarea spre Sohodol a fost fara probleme, doar una din primele curbe am luat-o din doua manevre datorita unghiului.

Iata alte poze. Legatura din prima poza este franghia mea care a ramas atasata de pom pana am iesit. Mi-era sa nu o ia la vale.

Trebuie sa vad cum pot sa fac sa testez rezistenta franghiei si a palanului de 3 tone pentru ca pe viitor sa ma scot singur, poate :grin:

rave1.thumb.jpg.94bb2df92ef3290289a91fc231623279.jpg

rave2.thumb.jpg.900f7029445125081685aec4a3bea163.jpg

Editat de Pleampa
  • Like 1
Link spre comentariu

Prima daTa sa zic ce voiam sa zic demult - cat de mult admir drumetiile pe care le faci si ca sunt recunoscator pentru efortul de a le impartasi ... tot respectul Pe mine nu prea ma lasa viata sa plec de la treburi si ma invart cu Patrolul in jurul cozii prin curte ...

.Dupa cateva astfel de patanii se ajunge cam la acelasi pret cu un troliu electric de 8000 lbs . Montat pe un suport demontabil cu ceva cabluri decuplabile cu mufe de sudura poate fi folosit pe fata si pe spate , poate fi lasat acasa cand nu e nevoie de el , ocupa aproape acelasi loc ca un acumulator auto de 100 A ( doar ca e putin mai lung ) ... si , te rezolva cu mult succes cand e nevoie , iar combinat cu un scripete e absolut suficient si pentru situatii grele . Cred ca ar fi mers si un troliu mai mic ( 6500 lbs ) dar ... marimea conteaza si cele cateva kg in plus la cel de 8000 sunt compensate de eficienta .

Abia am pus in practica o asemenea instalatie pentru o Frontera a unui pescar , imi pare rau ca n-am facut poze . Cu putin ajutor ( mai mult sfaturi ... ) se poate face si acasa , instalatia ar avea un pret bun la eventuala vanzare ulterioara , e devarat ca sunt ceva costuri dar nu mari ( nu masor eu banii nimanui , doar imi dau cu presupusu' ) nu se modifica nimic la masina ... riscuri putine , avantaje mari pentru o singura masina ... bine ca a fost cineva sa te poata ajuta si s-a scos masina .

... respectele mele ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

De data asta eu am profitat de experienta voastra si am urmat cateva trakuri de pe forum. Mai vreau sa ajung si la Lacul Vulturilor cu prima ocazie. Nici eu nu stau prea bine cu timpul liber (salariat, bunic=dadaca, casa de la tara care trebuie macar odata pe luna sa trec sa mai fac si pe acolo cate ceva, etc.), dar o data pe an imi fac de cap o saptamana pe coclaurii patriei.

Da,ai dreptate, un troliu electric "mobil" ar fi util dar cred ca as avea nevoie de unul mai puternic care sa traga pe spira a 1 macar 3t si desigur un scripete. Problema la scripete este faptul ca injumatateste distanta de tragere si ai nevoie de un punct de legatura aflat la cel mult 10-12m daca cablul are 25m.

La un scripete mobil apare problema instsbilitatii, tendinta sa se roteasca. Ar avea nevoie de 2 puncte de legatura distantate cat mai mult.

Apoi apare problema greutatii utilajului, troliu, placa, cabluri, etc. pe care esti nevoit sa le cari in brate din masina pana pe pozitie.

Cu banii intotdeauna sunt probleme si cate ceva de facut cu ei, ceva mai prioritar decat ti-ai dori.

Poate anul viitor voi reusi sa incropesc ceva dar oricum, voi merge mai cu prudenta.

Editat de Pleampa
  • Like 1
Link spre comentariu

Pleampa , esti nu numai un pasionat demn de admiratie dar esti in aceeasi masura si un om norocos. Cei cu Patrol-uri nu cred ca isi dau seama ce inseamna inclinatia aia pentru masinile noastre. La ei nu se simte din cauza latimii , dar pentru B2500 sau Ranger , ai fost la limita limitei sa te rastorni . Personal ma mir ca s-a terminat totul cu bine. Felicitari pentru expeditii si , asa cum zicea un coleg mai sus , data viitoare poate incerci sa mai duci dupa tine o masina , cu un alt echipaj , ca singuratatea nu face bine la aventuri off-road-istice :mrgreen:.

si un edit : Unde tineti catelul in plimbari , in spate in masina sau in bena ?

Editat de FordRanger
Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Troliul ramane legat de masina , nu-l duci la copac . Cu scripetele e si mai simplu decat crezi .

Partea cu prietenul credincios e alta care ma incanta si pe mine ...

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Ai dreptate, singuratatea nu e buna pe coclauri dar nu am reusit sa ma potrivesc cu nimeni dintre cunoscuti nici la timp liber si nici la tabieturi. In plus eu am cu mine tot timpul pe Rex, cainele familiei care poate deranja si care nu a fost niciodata legat in lant. Din cauza lui, intotdeauna evit zonele in care se mai afla alte persoane atunci cand campez. Dupa ce am iesit din masina primul lucru a fost sa deschid bena sa iasa catelul de acolo si pur si simplu a cazut/alunecat din cauza pantei verticale dup care m-a asistat in incercarea de iesire.

Rex sta intotdeauna im bena unde am construit un suport pentru pat sub care se afla conservele si alte acareturi. La drum deschid partial geamurile laterale ca sa aibe aer dar sa nu sara din masina. Fost si prin Cheile cibinului in vara asta si din cauza urcusului pe pietroaie, cand am oprit, Rex era cramponat cu labele din fata de suport si picioarele din spate cracanate pentru stabilitate. Astfel de drumuri sunt un cosmar pentru catel.

Mi-ar face placere sa mai am alaturi pe cineva cu care sa calatoresc si sa ma sfatuiesc la nevoie sau sa povestim.

Cu tarasenia asta, primul lucru pe care i l-am spus nevestei speriate, "suntem bine, nu ne-am rasturnat si nu ne-am lovit, fierul se repara si acum avem ce povesti cand ajungem acasa". Aveam cu noi provizii pentru 2 saptamani si puteam sta bine mersi pana mai trecea cineva pe acolo.

Editat de Pleampa
Link spre comentariu

Am urcat si eu pe 10 iulie de la Valea de pesti spre Cheile Sohodolului.Intradevar prima portiune e varza iar ravena respectiva are un metru adincime.Eu am reusit sa o incalec dar din ce am observat mai sunt rute ocolitoare prin padure.De asemenea ceva mai sus itr-o curba la dreapta sunt sleauri mari .Parerea mea e sa nu te mai incurci cu palan sau alte scule de genul asta...Inca trei sau patru patanii costisitoare ca asta si s-au dus banii cu care ti-ai fi luat un troliu electric....daca nu vrei sa montezi un troliu ia-ti macar un trifor.E greu ,incomod dar macar te scoate cam din orice situatie fiind mai versatil decat un troliu montat in fata.

Link spre comentariu

Ravena pe care spui ca ai invalecat-p se afla mai jos si eu am ocolit-o pe stanga. Eu am cazut chiar in ultima curba pe urcare fara sa stiu ca drumul din dreapta prin padure , taie curba redpectiva.

Am mai citit si documentat in privinta asta si Triforul am inteles ca uneori este nevoie de 2 persoane ca sa-l manevrezi si de ceva muschi pe deasupra.

As fi interesat de un troliu electric montat sub masca cu greutate cat mai mica. Am auzit de cineva ca datorita greutatii mari pe fata, bara ARB, troliu 16000lbs, baterie suplimentara, etc. Dupa ce a alunecat cu botul in jos a avut sasiul indoit.

Am de studiat si gandit deoarece folosesc masina destul de putin offroad si nu as vrea sa-i muntez troliu vizibil in fata care presupune taierea barei fata.

Aici se vede suportul pentru pat montat in bena, demontabil

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?66367-Mazda-B2500-4x4/page2

Editat de Pleampa
Link spre comentariu

Din cauza lui, intotdeauna evit zonele in care se mai afla alte persoane atunci cand campez.

Nu "din cauza"... corect se zice "datorita lui Rex" :wink:

De-a lungul anilor ti-am urmarit cam toate iesirile. Si cu mini-camperul si de cand cu pick-up-ul. Felicitari :h5

Editat de rockshox
  • Like 1
Link spre comentariu

Pentru situatii de genul asta, se poate folosi hi-lift-ul pe post de troliu, din cate am vazut, prietenii rusi il folosesc cu succes cand sunt singuri pe traseu. Ca solutie ocazionala, cred ca este buna de folosit pentru un singur om disponibil, daca nici nu te grabesti.

Link spre comentariu

Da, stiu situatia dar eu nu am avut decat o franghie care se imtinde cand este tensionata si la 10m lungime de coarda se poate lungi si cu 1m.

Problema mea a fost si faptul ca nu am avut incredere in coarda si nici a doua persoana care sa stea in masina.

Mi-a fost frica sa nu pleznesca coarda si sa cada masina in spate in ravena unde era mai adanca.

Trebuie sa gasesc o solutie si sa testez cumva coarda si palanul de 3t sa vad daca ma pot baza pe ele. Coarda se poate inlocui cu cablu de troliu dar mai dificil de potrivit la lungime.

Link spre comentariu

Hiliftul nu-i pentru tractare , poate doar de aproape si pentru 50-60 cm . Doar atat . Il folosesc foarte des si la munca pe plantatie , intr-un caz ideal pe drum relativ fara noroi poate ( a se citi 'poate' ) faci 10 ( zece) metri intr-o ora , asistat si de multa sforarie care nu trebuie sa fie elastica ci de fapt lanturi cu carlige chokere , altfel e munca in zadar . Ca mai pierzi o jumatate de ora pentru o scoate o roata din sant e cam OK , dar mai mult decat atat nu-i cazul , chiar si cu mancare pentru doua saptamani .

Bara ARB si un troliu de 16000 e foarte mult pentru aproape orice sasiu de 4x4 .

Corzile elastice sunt chinuitoare cateodata la sigurare , se intind prea mult si ar fi ultima optiune la asigurare . La tractare , recuperare , e alta situatie , poate ajuta , sau nu .

Sotia ... mai merge ? Eu , dupa cateva situatii asemanatoare m-am ales cu promisiuni beton ca pot sa ma duc oriunde sa-mi rup gatul , dar singur , nu-i place deloc la volan in actiuni de recuperare , fie ele si linistite cu troliul .

Dar , cand s-a ivit situatia de a ajuta un turism alunecat in rapa a fost un coechipier strasnic , din secunda unu si a facut totul exemplar - probabil ca riscul nu mai era pe capul ei si a fost mai bine si mai fara stres . Pe urma , a redevenit fata lu' ma-sa , aia afurisita dulce-acrisoara ... nu ma-sa , ...

Editat de cos
  • Like 1

Link spre comentariu

Da, dar numai dupa ce montez un troliu.

:banana

Editat de Pleampa
Link spre comentariu

No atunci mult succes , stii cum se zice - daca ai gara ta nu mai pierzi trenul .

A mea ma boscorodeste acum , ca de de imi pun si pe spate , pe unde mai am de gand s-o tavalesc ? ...

Si eu nici macar nu stiu nici pe unde , nici daca .... mai imi vin ganduri cand mai vad cate una , pe urma iar ies la tras la saiba cu multe ganduri .

Editat de cos

Link spre comentariu

:ha:

Oricum am mai avut parte de drumuri superbe chiar in zilele urmatoare, dar mai cu prudenta, gen opresc, ma uit si daca nu-i foarte rau trecem mai departe.

De la soacra-mea am plecat in Semenic si apoi in Apuseni am trecut de la Pietroasa la Arieseni si apoi peste munte prin Biharia catre Crisu Repede.

Editat de Pleampa
Link spre comentariu

Se intampla sa fie si zona mea preferata , cutreierata la inceput cu Dacia papuc , pana i-am rupt un lonjeron pe fata si multe altele . Cum-necum , la dus sau la intors tot pe-acolo ajungem . Oricum desi erau mai putine drumuri , cel putin erau relativ bune , accesibile si unui incepator cu Dacie .

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare