Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Motor turbo de rover 75, 1.8, pe Freelander

mariusb

Postări Recomandate

Re: Motor turbo de rover 75, 1.8, pe Freelander

la capac ies cu presa. La cel cu ace trebuie sa scoateti intai siguranta circulara. Celalalt mare atentie are un inel departator sub rulment cu rolul de a centra axul planetarei. La montaj daca axul este slab (are joc) se modifica grosimea inelului de sub camasa rulmentului astfel incat sa preseze pe capac. Asa cum am spus centrarea arborilor dintati se face pe rulmenti.

DSC00143.thumb.JPG.539124d0c75acd67532b5ff56ccebb62.JPG

Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 292
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Satelitii de la tripoda planetarei se desfac foarte usor in felul urmator.

1. cu un extractor mic se scoate stiftul elastic de la axul satelitilor mici.

2. dupa scoaterea stiftului axul iese usor si puteti scoate satelitii pe rand.

3. numerotati pozitia satelitilor

4. in spatele satelitilor sunt inele distantiere . Mare atentie sa nu le incurcati intre ele pot avea uzuri diferite.

5 verificati uzura inelelor. daca sunt uzate obligatoriu trebuiesc schimbate Blocheaza tripoda prin ruperea pinioanelor de la sateliti si rupe pinionul de atac de la cardan. deci nu numai vcu rupe pinionul de atac .

La mine sunt perfecte deci am mai facut o economie de 29 pounds pe pereche.

Cam atat pe ziua de astazi ca am mai avut si de munca la serviciu :)

Revin maine cu ceilalti 3 rulmenti de la coroana si pinion de atac cardan.

DSC00145.thumb.JPG.c7002095621db37966b6c271e6d3db4d.JPG

DSC00146.thumb.JPG.e91a257b3617d73febcfef7227db6de3.JPG

DSC00147.thumb.JPG.93233e6ec870984ba77e685fb1159f50.JPG

DSC00148.thumb.JPG.d4d4576dc806139b5da66986bb3a143a.JPG

Editat de mariusb
Link spre comentariu

Coroana pinionului de atac este prinsa prin doi rulmenti conici . Scoaterea ei este mai dificila. Se incalzeste coroana interioara a rulmentului dinspre partea CV si apoi la ciocan se bate pana iese de pe rulment. La iesire celalat rulment se scoate tot la cald batut. La coroanele de pe corpul IRD merge mai greu ca nu are fanta sa prinzi presa. dar incet si cu grija batut circular iese.

In foto codurile de rulment. Atentie rulmentul dinspre CV are sub el inel distantier.

DSC00149.thumb.JPG.90fd5b9005a433cec902d8f2d1ee797c.JPG

DSC00150.thumb.JPG.0045047fbba0be7cc33e328d30e72c4d.JPG

DSC00151.thumb.JPG.e9a3cbd0c65a926ecd14ad572cc00199.JPG

Link spre comentariu

Pinionul de atac de la cardan se prinde in menghina si se bate cu un bronz in ax. Acum depinde de noroc. Eu am batut in el de s-a indoit un mare cilindru de bronz. Canelurile de la fulie si ax parca fusese sudate. Cu rabdare si degripant a cedat intr-un sfarsit. In foto codurile de rulmenti

DSC00152.thumb.JPG.1aaf48d74a7e77c73d2766a32e13876c.JPG

Editat de mariusb
Link spre comentariu

Ca o concluzie. In asteptarea rulmentilor

La IRD sunt urmatorii:

Timken - LM603011

Timken - Y32010X

Timken - LM603011

Timken - Y32008X

Timken - LM300811

Timken - LM501310

Timken Y32006X

INA NKS40

La simeringuri am renuntat sa le mai caut individual, am cumparat setul complet de oringuri si simeringuri de la jpat 333 ron cu tva si transport inclus.

http://www.jpat.co.uk/transfer%20case%20landrover%20freelander%20IRD%2010%20April%202013.pdf

DSC00153.thumb.JPG.4b2ad0f2732e89f431a67fd4411126ab.JPG

Editat de mariusb
Link spre comentariu

Lucrurile au mers bine pana acum si nu am avut mari costuri extra bugetate,

A urmat CV. Un CV care a mers cu 500-700 ml de ulei. La desfacere atentie la rulmentii din capatul CV. Sunt doua fante filetate de vizitare unde gasiti sigurantele rulmentilor. Ca sa iasa rulmentii trebuiesc departate clemele sigurantelor.

Dupa ce desfaceti suruburile (parca 10 la numar) si doua prezoane care la mine au fost sudate intre ele de la mizerie (unul a iesit cu tot cu filet deci va trebui bucsat sau majorat filetul). am desfacut capacul.

Surpriza !!!!

Pilitura multa in CV Magnetii nu faceau fata de la atata pilitura. Furcile uzate si pinionul de la treapta 1 lustruit la un capat. Rulmentii sunt cu camasi de plastic au un oarecare joc deci va trebui sa ma ocup de ei.

DSC00154.thumb.JPG.0f90b8b45b10e177bb5d1dbf6537cb0f.JPG

DSC00159.thumb.JPG.4150c3bd2c7eaef0218763aaa12560eb.JPG

DSC00161.thumb.JPG.f99ddc22de9190258201fe4ab35bc5cb.JPG

DSC00164.thumb.JPG.691b0af78ff75fc5afddcf0027ca373a.JPG

DSC00165.thumb.JPG.19cd66059c046a364c7b6ecb1ac260bb.JPG

DSC00166.thumb.JPG.174bf1cef1a7a6525cf0e5f90d49942d.JPG

Link spre comentariu

Am nevoie de doua pareri pertinente:

1. pinionul din foto asa este el ? sau este tocit?

Am vazut ceva foto pe net la alte persoane si parca este la fel.

2. Sa schimb rulmentii cu cei cu camasa metalica? Ma gandesc ca nu de tampiti au pus ei plastic. Unii pe net considera upgrade camasa de metal.

DSC00166.thumb.JPG.a421755be23ec0661bb166fbbe4fc23b.JPG

DSC00167.thumb.JPG.329bf88d14be1a1778eaa24b4edea9f2.JPG

Editat de mariusb
Link spre comentariu

Am nevoie de doua pareri pertinente:

1. pinionul din foto asa este el ? sau este tocit?

Am vazut ceva foto pe net la alte persoane si parca este la fel.

2. Sa schimb rulmentii cu cei cu camasa metalica? Ma gandesc ca nu de tampiti au pus ei plastic. Unii pe net considera upgrade camasa de metal.

Nu cred ca va putea cineva sa iti raspunda... pune o poza mai clara.

LR Discovery 2, an 2000, manual, Td5, HDC, ACE, SLS, TC, etc...
Link spre comentariu

Nu cred ca va putea cineva sa iti raspunda... pune o poza mai clara.

am mai pus una sunt doua acum

Link spre comentariu

aici pare identic cu al meu:

http://smg.photobucket.com/user/MGJohn/media/Gearbox%20Pictures/PG1Reassembly002.jpg.html

Link spre comentariu

Nu zic altceva decat- rumentii cu protectie metalica sunt cu protectia neetansa , fara contact ( exista un mic interstitiu liber intre inelul interior si protectia laterala ) , iar la cei cu protectie de 'cauciuc' sunt cu etansare cu contact cu rotire pe inelul interior , similar unui simering . La protectia metalica frecarea intre elementele metalice nu poate fi acceptata si astfel se bazeaza pe un interstitiu intre protectie si inelul interior ( nu poate fi la inelul exterior pentru ca s-ar evacua prin centrifugare lubrefiantul din rulment ) dar prin acest interstitiu functional se poate contamina lubrefiantul cu care a fost capsulat . La protectia cu contact lubrefiantul ramane in rulment si nu poate fi contaminat , ansamblul fiind etans .

La protectia metalica fara contact nu exista limita de turatie ( piesele de protectie nu se ating ) dar la protectia cu contact se limiteaza turatia din cauza vitezei de deplasare periferica in zona de contact ( din acest motiv etansarea e pe inelul de diametru mic - diametrul mic inseamna mai putini cm liniari la fiecare rotatie si o durabilitate cel putin dubla a etansarii de contact ) .

Ce vopsea ai folosit la blocul motor ?

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

La protectia metalica frecarea intre elementele metalice nu poate fi acceptata si astfel se bazeaza pe un interstitiu intre protectie si inelul interior ( nu poate fi la inelul exterior pentru ca s-ar evacua prin centrifugare lubrefiantul din rulment ) dar prin acest interstitiu functional se poate contamina lubrefiantul cu care a fost capsulat . La protectia cu contact lubrefiantul ramane in rulment si nu poate fi contaminat , ansamblul fiind etans .

Ce vopsea ai folosit la blocul motor ?

Salut

Este logic ce spui dar eu cred ca de fapt au fost alesi rulmenti cu coroana de plastic tocmai in ideea contaminarii uleiului fiind un habitaclu complet inchis. Cred ca aici gasesc si raspunsul de ce atunci cand am desfacut IRD miroasea ca dracu si asta deoarece rulmentii toti metalici si mari contamineaza repede uleiul si il scade in calitate.

Legat de vopsea eu am un prieten bun care a lucrat la kober si acum are propia lui linie de productie. De fapt de la el am aparatul de sablat. Tot de la el am inteles ca vopselurile termice dau limita maxima de temperatura in functie de pigment. de ex la rosu temperatura maxima este de 150 grade , argintiu 380-400 negru se duce pana in 600. daca depasesc aceste temperaturi nu se exfoliaza dar in schimb se modifica la culoare. Vopseaua este siliconica la spray. Art se numeste eu am luat din Auchan. Pigmentul mi-a placut de cand am vopsit motorul la salupa. Putem sa iau de la el vopsea siliconica gratis dar aveam o problema . Trebuia sa o dau la pistol pt ca este un pic mai vascoasa si nu merge la aerograf. La piese mici si zone mici nu poti da la pistol. Se dau mai multe straturi sterse la intervale de 20-30 min . Depinde de temperatura camerei. Blocul motor are 4 straturi sterse.

Link spre comentariu

Chiar nimeni nu a desfacut PG1?

Link spre comentariu

Salut

Este logic ce spui dar eu cred ca de fapt au fost alesi rulmenti cu coroana de plastic tocmai in ideea contaminarii uleiului fiind un habitaclu complet inchis. Cred ca aici gasesc si raspunsul de ce atunci cand am desfacut IRD miroasea ca dracu si asta deoarece rulmentii toti metalici si mari contamineaza repede uleiul si il scade in calitate.

Legat de vopsea eu am un prieten bun care a lucrat la kober si acum are propia lui linie de productie. De fapt de la el am aparatul de sablat. Tot de la el am inteles ca vopselurile termice dau limita maxima de temperatura in functie de pigment. de ex la rosu temperatura maxima este de 150 grade , argintiu 380-400 negru se duce pana in 600. daca depasesc aceste temperaturi nu se exfoliaza dar in schimb se modifica la culoare. Vopseaua este siliconica la spray. Art se numeste eu am luat din Auchan. Pigmentul mi-a placut de cand am vopsit motorul la salupa. Putem sa iau de la el vopsea siliconica gratis dar aveam o problema . Trebuia sa o dau la pistol pt ca este un pic mai vascoasa si nu merge la aerograf. La piese mici si zone mici nu poti da la pistol. Se dau mai multe straturi sterse la intervale de 20-30 min . Depinde de temperatura camerei. Blocul motor are 4 straturi sterse.

Se poate imbutelia vopseaua respectiva in spray,la magazinele de specialitate.

Link spre comentariu

Se poate imbutelia vopseaua respectiva in spray,la magazinele de specialitate.

Teoretic da dar mare atentie la vopseaua siliconica ca diluantul existent in spray trebuie sa fie diferit fata de cel tip auto(nu cunosc exact codurile dar prietenul meu mi-a spus acest lucru). Sprayurile fara vopsea vin cu diluant in ele de la producator si au un pret intre 10 -15 lei. Eu am platit 20 lei asa ca mare economie nu faceam pentru 6 buc.

Link spre comentariu

Chiar nimeni nu a desfacut PG1?

Cauta pe LandyZone forum, MG-Rover forum.

Cand ai masina din tara ploilor cei mai buni prieteni devin limba engleza, manualul de service si forumurile englezesti. :grin:

Editat de DKW

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Cauta pe LandyZone forum, MG-Rover forum.

Cand ai masina din tara ploilor cei mai buni prieteni devin limba engleza, manualul de service si forumurile englezesti. :grin:

Am gasit raspunsul la cei de la jpat. Ei fac si cutii automate si am discutat telefonic cu cineva de la service. faza este in felul urmator:

Toate pinioanele cu dinti drepti au tesiturile respective. Unele mai mari altele mai mici. Dimensiunea lor nu se gaseste in manual deoarece fac parte din fiabilitatea produsului si este un fel de secret de fabricatie. Normal ele sunt pinioane de consum si trebuie sa existe pe ele uzura. Daca este masurata de producator poate fi spusa exact dar la utilizator masura este lipsa treptei 1 , marșarier, sau treapta 3. Daca utilizatorul intampina acest aspect trebuiesc schimbate . De fapt trei pinioane cu dinti drepti si sunt. Parerea lor din foto a fost ca nu este mare si cel mai bun lucru este sa schimb rulmentii si sa merg cu ele asa sa vad ce se intampla.

La rulmenti este alt aspect: Se folosesc rulmenti cu camasa de plastic in primul rand din cauza miscarilor axiale date de discul de ambreiaj. Rulmentii cu coroana metalica vor duce mai devreme sau mai tarziu la distrugerea furcilor cat si ciobirea pinioanelor cu dinti oblici.

Cam atat info de la jpat

• Like 1
Link spre comentariu

Salutare.

Astazi au sosit primele serii de piese . Pistoanele plus camasile. Pistoane Low compression ACCRALITE. Camasi banded.

Arata impecabil.

Pistoanele sunt mai lungi in fusta si camasile un pic mai scurte cu cativa mm. Astept cu nerabdare bielele.

Acestea au fost intermediate de un prieten si platite de el.

Daca iese proiectul ii dau reteta, daca nu va trebui sa i le platesc.

Am spus deal!!!! si el acum se pare ca le-a pus la dhl.

DSC00172.thumb.JPG.6de4fd6bf7aaca1c5437443eb8f96724.JPG

DSC00173.thumb.JPG.522143e872397a30ab09ce60ce8ab44c.JPG

DSC00174.thumb.JPG.e0edeb9d048030d7eed0faa1c5c63e2b.JPG

DSC00176.thumb.JPG.688db639ff3c4588b761c220a86a0992.JPG

Editat de mariusb
Link spre comentariu

In tot acest timp de pauza de o saptamana am lucrat la esapament.

Astept sa soseasca catalizatorul .

MAGNAFLOW, ceramic from US Euro 4 versiunea EU, motorizare maxim 6 litri V8 350 HP,

Ca sa nu omoare turbina

DSC00178.thumb.JPG.401709cea5195284176b670834779bf3.JPG

DSC00179.thumb.JPG.a5bc75e1087e884a232075a7ca8d7837.JPG

Link spre comentariu

Si bineinteles ca nu am rezistat si am demontat si partea fata articulatie.

Am o bieleta nasoala si in rest bucsi , pivoti, rulmeti ok.

Avea atat de multa rugina jugul fata pe el ca nu am rezistat sa nu-l curat.

Plus etriere, discuri, Placutele sunt noi, pe una mai am eticheta , etc

DSC00171.thumb.JPG.46cd8bff49cb419c7c1e3dbaaec81c8b.JPG

DSC00174.thumb.JPG.0bebe6b379b1b8a159106952ac11e35d.JPG

DSC00177.thumb.JPG.886cec46e59b1280933aaac5157bc3ef.JPG

DSC00180.thumb.JPG.986bbb343016fb7e921a8f50de8f5da1.JPG

Link spre comentariu

Salutare

Am mai progresat in ale cumparatului. Nu am mai facut foto pt ca trebuia sa scriu prea mult asa ca am sa postez cateva filmulete. Nu sunt foarte reusite (dpdv regie film) dar cu o mana pe piese si una pe camera ce sa faci mai intai.

Link spre comentariu

Mna asa da ! Urmaresc cu mare interes topicul si imi place ! Spor la treaba !

Referitor la ambreiaj sti ceva mai bun cumva pentru TD4 manual ? daca da as fi recunoscator daca mi-ai trimite un MP !:x

Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old
Link spre comentariu

Mna asa da ! Urmaresc cu mare interes topicul si imi place ! Spor la treaba !

Referitor la ambreiaj sti ceva mai bun cumva pentru TD4 manual ? daca da as fi recunoscator daca mi-ai trimite un MP !:x

Salut

sincer eu nu am studiat initial ce model este ok pt al meu freelander. Primul pas m-am interesat ce ambreiaj are cota buna spre foarte buna. Am gasit un forum in germania (m-am tot uitat in history si nu mai este) unde toti userii sunt mecanici. Am ajuns acolo pt ca studiez sistemul de racire de la bmw cu pompa suplimentara

Acolo am gasit comentariile. foarte tari comentariile si in special pe bmw. Luk a echipat o perioada buna de timp bmw. Apoi a echipat Sachs si apoi cei de la bmw s-au intors iar la Luk.

Comentariile sunt destul de multe negative privind Sachs si sunt pro Luk.

Dar trebuie sa fim seriosi ca mai conteaza si preferinta. Ce este interesant la cei de la Luk este placa de presiune plus rulmentul. Rulmentul de presiune original este o tampenie 60 la suta plastic ce duce la debreiere insuficienta . Luk face parte din concernul Schaeffler care are in componenta si FAG si INA. Producatori foarte buni de rulmenti.

Cu exceptia rulmentilor conici unde de departe Timken este bossul la celelalte repere FAG este Bossul. Asa ca nu pot sa te sfatuiesc eu am cumparat ce am crezut ca este ok . Poti gasi si pentru TD de la Luk daca nu cumva este acelasi pt ca are tot pg1.

Link spre comentariu

Cine ţi-a recomandat uleiul acela pentru cutie ? Nu zic decât atât, să nu-ţi pară rău mai târziu, aşa am băgat eu castrol 75w90 asta era echivalentă, nu găseam în perioada accea original adică MTF 94, toate bune şi frumoase până a venit iarna şi mă chinuiam cu treaptă 1 şi 2 ....

If you own a land rover everyone expect to be a mechanic
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare