Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfaturi pentru intretinere LJ din 1990 cu motor 2L-T

CosminC

Postări Recomandate

Re: Sfaturi pentru intretinere LJ din 1990 cu motor 2L-T

In curand o sa pun poze cu LJ-ul inaltat 10cm din suspensie fara body-lift. Am gasit amortizoarele potrivite ca lungime pentru spate. O sa fie poze si cu incrucisari de punti. Deocamdata e la vopsit.

chiar astept pt ca sunt interesat (pe spate ar vrea sa deschida un pic mai mult )

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

poate nu m am exprimat corect ori tu nu ai inteles

masina mea are ome +5 jante cu set negativ de -30 si flanse de 3.8 cm

pina ai totul in regula ok ? acuma vii cu gume de 35 care nu incap sub aripi

INTREBARE ce faci ?

1 faci body lift

2 decupezi aripile

Acuma te intreb: care din cele doua puncte influenteaza mai tare instabilitatea masini ???

Referitor la inaltarea masini din arcuri

Masina nu trebuie inalatata escesiv din arcuri pt ca atunci o sa se balangane ca o barca (si atunci intradevar mai bine faci body lift pt ce e greu ramine jos)

inteles

Daca tot vrei sa pui o suspensie mai inalta arcuri si telescoape de +20(exemplu ) atunci distanta dintre punte si sasiu trebuie sa ramina la fel si cum faci asta ....

modidici suporti de prindere pe sasiu

Masina ramine la acelasi nivel dar puntile deschid mai mult .... teoretic pt ca mai ai de modificat si tiranti si tot asa ......

IN CONCLUZIE la un lj 70 pui un ome de +5 si e suficient

Link spre comentariu

@dankrp -

Cate masini ai modificat tu personal sau prin prepusi ca sa iti dai seama care este diferenta intre un LJ stock si unul suprainaltat? Din cate am vazut pe viu la masina ta, in pante ai ceva probleme cu stabilitatea! Parerea mea este ca oricat de late vor fi jantele si gumele ...o ridicare exagerata a caroseriei si/sau a sasiului favorizeaza in mod evident o instabilitate a acaretului in teren! Prin ridicare excesiva centrul de greutate al masinii se muta mult spre fata si la primul delusor risti sa vii in bot sau sa te rastorni. De asemenea riscul se mareste la alunecarile laterale, prin flexarea puntilor! Atunci deja (ontopic) se impun in mod evident elementele de protectie de care tu ai spus mai devreme ca nu este nevoie: gen portbagaj, rollcage ...etc!

@DAGTOYOTA

Nimeni nu detine adevarul absolut! Prin aceste "ciondaneli" cel care a deschis acest topic probabil nu o sa mai inteleaga nimic. Din ceea ce am vazut la masinile voastre (in teren mai ales) si nu numai, am tras urmatoarea concluzie:

1. LJ ridicat 5' cu modificarile aferente (suspensie, directie, transmisie, jante, gume) = o masina superok in teren

2. LJ ridicat >5' cu modificarile aferente (suspensie, directie, transmisie, jante, gume) = o masina extrem de greu de controlat in teren

Cu stima ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

nu inteleg ce inseamna ciondaneli

discutiile contradictorii nu sunt ciondaneli.Din parerea unuia sau altuia ficare are de invata. fiecare si-a exprimat un punct de vedere iar cititorul alege ce e mai bun si ce nu.

Faza cu adevarul absolut a fost o gluma si din partea lui si din parte mea cel putin asa am pazut-o eu :grin:

Link spre comentariu

Poate se refera la 5 cm. Eu sti pe cineva care are un LJ inaltat vreo 12 cm doar din suspensie, jante cu et -40 si 35x12.5 si am mers pe niste pante/rampe si inclinatii laterale unde iti era frica sa te uiti. Conteaza mult si soferul. Ridicata doar din suspensie, te ajuta mult mai mult sa mergi prin locuri mai grele (de ex albia unui rau cu bolovani mari etc) sa treci obstacole mai mari, trebuie intr-adevar mai multa atentie. Niciodata nu am inteles rostul body-liftului (vorba lui Dagtoyota mai bine tai din aripi, oricum sunt masini de offroad unde tabla se mai "indoaie").

Link spre comentariu

- arcuri/amortizoare kitt OME +5cm lift folosit mai bine de un an de zile - tot campionatul de anul trecut la greu nici cea mai mica problema acolo- le recomand cu tarie, Vali Dutu aduce Ironman la preturi ceva mai mici;

- interior - portbagaj am vazut cutiile din aluminiu merta fiecare banutz;

- manualul de intretinere Toyota este un "must have" afli tot felul de lucruri interesante acolo precum gresarea crucilor cardanice... in timp te vor scuti de investitii prin service-uri :p

- motorizare pentru cele detaliate in posturile anterioare consider mai mult decat suficient 2LT-ul ca idee, am mers doi ani cu cea de 3000 (zi de zi plus concursuri) super masinutza, acum insa am o masina identica din '86 cu motor de 2400 am simtit clar o diferenta intre cele doua motorizari, insa nu cred ca merita investitia intr-un motor doar pentru plimbari pe munte;

- eu nu as iesi cu masina in padure fara o pereche de praguri decente (teava) protejezi pragurile(au sigur un pic de ruginica acolo) in plus ai un acces facil in acaretul ridicat cu 5 cm... chiar conteaza :)

- un set de proiectoare decente;

- eu unul as rearanja(decupa) la orice 70 aripile oricum marea majoritate sunt riginite in zona respectiva in plus se poate adauga un overfender din cauciuc pentru a nu murdari excesiv caroseria/suprafetele vitrate din cauza rotilor scoase in exterior.

Aviz amatorilor Adi Lozinca se da de mai bine de doi ani cu un 70 motor 2LT la extrem

Editat de Astral
@Landcruiser
Link spre comentariu

si eu ma dau (cind am timp) la extrem si tot cu 2lt dar un motor de 3l ar fi mai ok

Nici motorul meu si nici a lui Lozinca nu mai are 86cp. Cum ai spus si tu motorul asta daca e in mintile lui este suficient pt plimbari si excurii plus ca e foarte fiabil si rezistent.

restul .... ai zis numai adevarurii :h5

Link spre comentariu

@Yonutz: :grin: nenea, orice masina inalti matale cu 5', o sa-ti dea niste batai de cap groaznice..... :grin:

Fiind sub influenta "razelor labda" generate intrinsec de aburii alcoolului :x :happy am scris inci in loc de cm ... Cu scuzele de rigoare si cu o durere groaznica de cap (mahmureala) ...rectific cele relatate :sr

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare