Flavian Postat Noiembrie 14, 2009 Partajează Postat Noiembrie 14, 2009 Salutare. Sunt prospat proprietar al unui Samuri SJ410. Am citit pe forum despre intoarcerea jantelor dar nu am gasit exact procedeul....mi-a zis cineva ca trebuie taiate in strung si dupa aia intoarse si sudate.... Imi poate explica cineva cat de cat in detaliu procedeul. In legatura cu inaltarea ma intereseaza dak a springuit careva arcurile si a pus telescoape spate de dacia papuc. Multumesc anticipat Suzuki SJ410 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yety Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Re: Detalii despre inaltare si intoarcerea jantelor Salut. Eu am springuit arcurile si mi-am pus amortizoare de papuc pe spate pentru ca nu mai ajungeau cele de pe spate ( erau prea scurte). Pana acum nu am avut probleme cu amortizoarele , dar am avut cu arcurile , adica dupa cateva iesiri in teren mi s-au rupt 2 foi de pe stanga fata . Intr-un final , am pus arcuri din kitul de inaltara Trailmaster care au cate o foaie in plus si par mult mai solide decat cele originale de Samurai. Din cauza arcurilor , masina s-a inaltat mult si pe fata am fost nevoit sa pun amortizoare ProComp pentru Samuraie inaltate. Pe spate le-am pastrat pe cele de papuc. Eu am fost nevoit sa tai sistemul de prindere de la amortizoarele originale si sa-l sudez pe amortizoarele de papuc pentru ca nu se potriveau bucsile si ma si grabeam. Cu toate astea nu am avut pana acum nici o problema cu amortizoarele de papuc, puntile flexand ok. Cat priveste springuirea arcurilor, eu acum am unele retineri ..... Suzuki Samurai Tin top 1,3 1994 - " Punisher " Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flavian Postat Noiembrie 16, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Re: Detalii despre inaltare si intoarcerea jantelor Am sa incerc saptamana asta sa il inalt din lacatele alea in ce se prind foile de arc pe sasiu....numa sa mi le termine de confectionat.... sper sa se inalte cam 5 cm.... In legatura cu jantele nu zice nimeni nimic? Suzuki SJ410 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Re: Detalii despre inaltare si intoarcerea jantelor Pentru jante ia legatura cu Unimog de la Brasov,cred ca ti le poate face el.Completeaza si tu locatia la profil.S-a mai discutat pe aici despre jante intoarse.Sunt si in Bucuresti colegi forumisti care pot face asta.Trebuie doar sa dai un "search". Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yety Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Re: Detalii despre inaltare si intoarcerea jantelor Daca-mi permiti un sfat ..... Ai grija cat vrei sa inalti masina , ca si eu asa am inceput ( ca multi altii de aici de pe forum cred ) si acum i=am cam dublat valoarea ..... Mai intai am schimbat cerceii si am springuit arcurile , apoi a trebuit sa schimb amortizoarele pe spate pentru ca erau prea scurte ( pana aici , vreo 100 si ceva de euro ) , apoi s-a rupt un arc si am zis ca daca tot trebuie sa-l schimb , sa le inlocuiesc pe toate cu ceva mai solid ( 600 de euro ) , apoi nu s-au mai potrivit amortizoarele pe fata ... ( 150 euro) ..... Bineinteles ca inainte de asta luasem si un kit de bucsi din poliuretan ca asa-i sta bine unui Samurai ce se respecta ( 100 de euro ) . Daca tot s-a inaltat asa de tare, slafurile de la frana pe fata stateau prea intinse si in plus cauciucul din care erau facute era cam obosit ... dupa multe incercari , am cumparat de Tico si .... fa-i modificari si acolo ....etc... Norocul meu a fost Dan din Offroad Club Iasi care mi-a suportat toate ideile si m-a ajutat pentru ca stie si el cum e cu pasiunea asta ... Un mecanic normal cred ca ma cam fugarea un pic cu ciocanul .... P.S. Toate modificarile pe care le-am facut , au fost facute in asa fel incat sa pot circula cu masina in fiecare zi , pentru ca alta masina nu mai am si nu prea ma pot lipsi de ea .... Sa nu mai zic ca atunci cand am schimbat arcurile , daca tot am dat rotile jos am hotarat sa ne uitam si la frane ..... schimbari de etrier si cilindri de frana , placute ...... In final , sfatul meu e : ai grija in ce te bagi si cat iti permiti sa te intinzi !!! Suzuki Samurai Tin top 1,3 1994 - " Punisher " Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Andrei Braica Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Re: Detalii despre inaltare si intoarcerea jantelor ca sa intorci jantele nu ai nevoie de strung sau..., jantele se intorc pur si simplu,apoi sudezi locasul unde au fost valvele vechi si dai gauri pt valve in partea cealalta a jantei montezi valvele(noi de preferinta)in noile gauri si duci jantele la echilibrat si apoi le montezi pe masina si gata cu operatiune de intors jantele Bafta Dacia Logan 1.5 DCI A fost.... Suzuki SJ 410 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gaganul Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Re: Detalii despre inaltare si intoarcerea jantelor Am sa incerc saptamana asta sa il inalt din lacatele alea in ce se prind foile de arc pe sasiu....numa sa mi le termine de confectionat.... sper sa se inalte cam 5 cm.... In legatura cu jantele nu zice nimeni nimic? Treci si tu mai intai pe la prezentarea membrilor :rules ,sa stim si noi cu cine vorbim :grin: MITSUBISHI DE FAMILIE Toyota LJ70 - Gaganodrack de noroaie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flavian Postat Noiembrie 16, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Re: Detalii despre inaltare si intoarcerea jantelor Daca pun arcurile pe punte sus pe o placa si nu mai le pun sub punte se intampla ceva? In afara de faptu ca se va inalta:) Suzuki SJ410 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Andrei Braica Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Re: Detalii despre inaltare si intoarcerea jantelor din punct de vedere tehnic nu se intampla nimic doar o sa pierzi din stabilitate daca nu faci si alte modificari de gen flanse la roti si jante intoarse si probabil ar trebui si niste flanse la cardan pt ca se lungeste un pic. Dacia Logan 1.5 DCI A fost.... Suzuki SJ 410 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flavian Postat Noiembrie 16, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Re: Detalii despre inaltare si intoarcerea jantelor A facut cineva chestia asta cu puntile? Trebuie flanse la cardan sau merge asa fara? Suzuki SJ410 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Busu4x4 Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Re: Detalii despre inaltare si intoarcerea jantelor Daca pun arcurile pe punte sus pe o placa si nu mai le pun sub punte se intampla ceva? In afara de faptu ca se va inalta:) Ceea ce vrei tu sa faci se numeste SPOA (Springs Over Axels) si este destul de complicat dar mai ales, parerea mea, are destule inconveniente. Adica nu poti face doar SPOA mai necesita si alte modificari. Cauta cu incredere pe forum ca au fost mai multe discutii :h5 viewtopic.php?f=7&t=12485&p=172626&hilit=spoa#p172626 Si Vitalies si-a facut viewtopic.php?f=7&t=5194&hilit=spoa Viata e scurta si plina de KKT Samurai 2002 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tomas Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Re: Detalii despre inaltare si intoarcerea jantelor Salut.Eu am Vitara pentru care am cumparat jenti de tabla, model care se pot intoarce.Am intors pur si simplu jantele fara sa le tai si sa le sudez.Jantele din spate ok, fara probleme.Pe fata au ajuns in etrier.Am facut la strung distantiere de 4 mm si am incercat sa le pun asa si tot freaca.Se pare ca va fii nevoie sa tai din varful etrierelor din fata aprox 2mm.Dupa care eu cred va totul va fi OK. La Sami nu stiu sigur cum e dar o proba inainte nu strica. VITARA 16V-MODIFICAT Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Re: Detalii despre inaltare si intoarcerea jantelor Distantierele nu isi au rostul cand poti face intoarcerea jentilor, si la un pret mai mic chiar decat o flansa facuta bine. 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dream_car Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Re: Detalii despre inaltare si intoarcerea jantelor nu e chiar asa usor nici cu SPOA nici cu intorsul jantelor.Eu am avut spoa pe vechiul samurai si am avut o gramada de probleme din cauza asta.in primul rand trebuie modificat unghiul puntilor,alta bara de directie,furtune frana mai lungi,scade stabilitatea etc etc.intorsul jantelor mi l-am facut chiar eu pt ca nu a vrut nici un meserias din zona sa se bage la asa ceva.cu ceva munca si calcule exacte ti le poti face chiar tu acasa.bafta .dragos o gramada mare mare de fier vechi si un samurai verde...... Viata s-ar putea sa nu fie petrecerea pe care ai sperat-o,dar daca tot suntem aici,sa dansam..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ady_petre Postat Noiembrie 19, 2009 Partajează Postat Noiembrie 19, 2009 Re: Detalii despre inaltare si intoarcerea jantelor Am sa incerc saptamana asta sa il inalt din lacatele alea in ce se prind foile de arc pe sasiu....numa sa mi le termine de confectionat.... sper sa se inalte cam 5 cm.... In legatura cu jantele nu zice nimeni nimic? Sa nu crezi ca daca ii pui "lacate" mai lungi ai rezovat mare lucru. Daca ai arcurile obosite capeti o inalatare de aprox 5 cm la caroserie dar vei avea alta problema si anume te vei implanta in fiecare musuroi mai mare cu distantierele. daca nu ai de gand sa pui gume mai inalte toate modificarile astea nu au sens. Sfatul meu e sa navighezi putin pe forum si sa vezi ce au facut altii si ce implica Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TyH_vl Postat Noiembrie 20, 2009 Partajează Postat Noiembrie 20, 2009 Re: Detalii despre inaltare si intoarcerea jantelor Salut , la mine la Sami am intors jantele si am pus si flanse 320mm aluminiu .... Ideea este urmatoarea : daca il inalti pierzi din stabilitate , asa ca jante intoarse sau flanse ... daca le faci pe amndoua o sa ai avantaje multe ... si ceva dezavantaje cum ar fi , directie mai grea (daca nu ai servo) ...multi zic de rulmenti ca nu mai tin asa mult ...asta ramane de vazut .. La mine se comporta super bine ... numai bine ... Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
meserye Postat Martie 24, 2011 Partajează Postat Martie 24, 2011 Re: Detalii despre inaltare si intoarcerea jantelor Prin Pitesti sau prin jurul lui stiti pe cineva care intoarce jantele? daca da as vrea si eu detalii... Suzuki Vitara '96 1.6 16V. Invata din greselile altora, viata e prea scurta pentru a le face tu insuti pe toate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzimm Postat Martie 26, 2011 Partajează Postat Martie 26, 2011 Re: Detalii despre inaltare si intoarcerea jantelor intoarcerea jantelor presupune doar punerea lor invers?eu credeam ca se taie la strung si se resudeaza...cum e pana la urma? audi a4b8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Martie 26, 2011 Partajează Postat Martie 26, 2011 Re: Detalii despre inaltare si intoarcerea jantelor Doar jantele spitate se pot pune pur si simplu pe dos, dar merg si taiate si intoarse pentru inca un plus de latime si doar unele jante din tabla ambutisata se pot intoarce prin taiere si sudarea lor invers. Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Apollyon Postat Martie 26, 2011 Partajează Postat Martie 26, 2011 Re: Detalii despre inaltare si intoarcerea jantelor Exact de problemele astea m-am lovit si eu dupa ce mi-am luat tractorasul. Operatiunile Au fost grabide de ruperea unui arc de la puntea spate. Asadar: puntea spate - arcuri damas( le gasesti ieftin daca nu te grabesti tare) puntea fata - arcuri originale springuite + una foaie suplimentara. Jenti intoase cumparate gata facute. Telescoape originale spate si fata cu mentiunea ca in fata am pus prelungitoare ( stiu ca nu e solutia optima insa aveam telescoapele noi). :br Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
samurai Postat Martie 27, 2011 Partajează Postat Martie 27, 2011 Re: Detalii despre inaltare si intoarcerea jantelor Salut.Va fac eu jante intoarse cate vreti.Se taie intr-adevar si se intorc.Ideea e sa se taie pe strung fara a distruge nimic,mai exact se taie numai sudura originala.La sudat inapoi trebuie montata janta pe un dispozitiv pt a o echilibra,sa nu bata.Eu le si sablez si le si vopsesc electrostatic.Pun cateva poze in scurt timp sa vedeti cum arata. Dacia 500 Lastun(Pt showuri TV) Mercedes-Benz B200 CDI(Pentru nevasta) Nissan Patrol Y60 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
samurai Postat Martie 27, 2011 Partajează Postat Martie 27, 2011 Re: Detalii despre inaltare si intoarcerea jantelor Poze cu jantele. O singura problema este,costurile sunt ridicate.,mai exact,un set de 4 jante,intoarse,sablate si vopsite ajung,ca manopera aprox 650 lei. Dacia 500 Lastun(Pt showuri TV) Mercedes-Benz B200 CDI(Pentru nevasta) Nissan Patrol Y60 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
samurai Postat Martie 27, 2011 Partajează Postat Martie 27, 2011 Re: Detalii despre inaltare si intoarcerea jantelor Daca aveti curiozitatea va pun si niste poze explicite cu un SPOA. Dacia 500 Lastun(Pt showuri TV) Mercedes-Benz B200 CDI(Pentru nevasta) Nissan Patrol Y60 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blackufo Postat Martie 27, 2011 Partajează Postat Martie 27, 2011 Re: Detalii despre inaltare si intoarcerea jantelor lasand deoparte sablatul si vopsitul ,la cat se ridica costul ptr. intoarcerea jantelor? amintirile cele mai frumoase le am din........vise. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
samurai Postat Martie 27, 2011 Partajează Postat Martie 27, 2011 Re: Detalii despre inaltare si intoarcerea jantelor 125 eur taiat si sudat,cate 50 lei(sub forma de ciubuc) sablat si vopsit electrostatic. Dacia 500 Lastun(Pt showuri TV) Mercedes-Benz B200 CDI(Pentru nevasta) Nissan Patrol Y60 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate