Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

In cautarea dropiilor din Dobrogea

omoroka

Postări Recomandate

Singur fiind acasa (fata e plecata si deabia miercuri revine) mi-am zis sa-mi fac de cap de unu singur, si pentru ca prima oara cand am mers cu masina la atelierul lui Costin, prima lui expresie a fost ceva de genul "ia uitati baieti, cu asta drept in Vama ne oprim" mi-a ramas in cap si am zis ca trebuie sa duc Barzaunul in Vama. Asa se face ca am plecat vineri direct de la munca pe cel mai extrem traseu pe care l-ar putea face un offroadist: autostrada A2. Trebuie sa va spun ca Barzaunul meu are mari probleme la suspensie, amortizoarele sunt uscate, bucsile la fel si ele, si este o adevarata aventura sa mergi cu el cu 100 la ora pe A2 sau alte bituminate.

Am ajuns in 5 ore in 2 Mai si m-am cazat iar seara aceea si urmatoarea am mers cu cotetul in Vama. Sincer sa va spun locul lui nu se potrivea acolo. O fi avand el multe floricele si o arata hippie dar vama nu mai e hippie de mult. I-a placut insa destul de mult drumul offroad in fiecare din cele doua seri cand m-a condus acasa in 2 mai pe deasupra falezei sub influenta alcoolului, ferit de politie si de riscu de-ai accidenta pe altii (urat din partea mea, n-ar trebui sa va spun asa ceva, nu e frumos recunosc :grin: )

Duminica insa am plecat dimineata pentru ca vroiam sa merg pe drumul 2 Mai - Limanul - Ostrov (Bac) - Calarasi - Bucuresti si aveam de gand sa ma abat la o partida de pescuit la Dunare. Insa pentru ca nu am plecat suficient de devreme, imediat dupa Negru Voda, aducandu-mi aminte de acum 3 ani cand pe acelasi drum si in aceeasi directie 3 dropii (probabil ultimele la acea vreme) mi-au taiat calea undeva dupa Cerchezu traversand soseaua, mi-am zis ca nu ar fi rau sa ies un pic in decor.

Am luat astfel calea Magura. Un politist comunal m-a oprit pe drumul de macadam ce conducea spre Magura. Nu mi-a cerut actele la control, vroia sa se asigure doar ca nu am gresit druul, foarte amabil. Mai tarziu insa cand a intles care mi-e hramul mi-a explicat ce alte drumuri neasfaltate sunt mai departe. Am plecat, iar din Magura am intrat pe drum de pamant.

Sunt convins ca majoritatea dintre voi ati parcurs drumul spre mare prin Ostrov. Ei dragii mei, drumul asta ii accentua si mai mult frumusetea intrucat asfaltul lipsea cu desavarsire. Podisul dobrogean, stancos-pamantos-arid i-a placut la nebunie masinii mele, la un moment dat nemaitand cont nici macar de drumul pamantos, luand directia cardinala Olteni indicata de GPS, urcand si coborand toate acele dealuri stancoase si vai neobisnuite.

Odata intrat in Olteni am pastrat ideea si am urmat un drum de tara spre Dumbraveni. Trebuie sa va marturisesc ca in fiecare moment ma asteptam sa ma intalnesc cu politia de frontiera fiind aproape de granita dar lucrul asta nu s-a intamplat deloc. Am vazut foarte multe animale pe aceasta portiune din care cea care mi-a ramas intiparita in minte a fost urmarirea unei soparle de catre un sarpe de-a lungul drumului, intrerupta de mine in favoarea soparlei. Sarpele nu am reusit sa-l prind in poza, curios, nu era nici sarpe de casa nici vipera, era un sarpe verde, asemanator celui de apa, nu am mai cunoscut pana acuma si trebuie sa studiez problema :grin: .

Dupa Dumbraveni a urmat piatra de hotar care m-a terminat psihic dar care a fost in acelasi timp capsuna de pe tort, incercarea de a ajunge la Furnica. Am pierdut, cred eu, aprojimativ 2 ore incercand sa ajung la Furnica Offroad insa am esuat. 3 variante am incercat, una m-a infundat intr-o padure ca-n Stapanul Inelelor aproape de granita cu Bulgarii de-ti ridica parul pe spate de frica (eram singur baieti, one car one man) Un alt drum de m-a adus si mai aproape de granita cu bulgarii printr-o salbaticie greu de descris si un al treilea, drum de macadam care parea ok dar care sfarsea in dreptul unei rape in padure (vezi pozele cu broaste testoase).

Mai departe drumul mi l-am continuat pe clasicul traseu onroad: Furnica-Tufani-Sipotele-Valeni-Dobromir-Baneasa-Ostrov-(Bac)-Calarasi-Lehliu-A2-Buc si am mai iesit un pic in decor doar cativa km inainte de Ostrov pe marginea unui brat de dunare in cautarea de locuri de pescuit.

Ce am vrut insa sa aduc in atentie, este faptul ca Dobrogea (fericiti Constantenii si Tulcenii) are un foarte mare potential offroad. Peisajele sunt breath-less. Atmosfera si senzatia pe care ti-o poate da dealurile stancoase ale dobrogei sunt unice si nu se compara cu iesirile la munte dar nici cu luncile noroioase. Natura iti poate oferi imagini care ar face sa paleasca Nat Geo si Discovery (asta o spun si din alte experiente).

Asa ca oameni buni, ce-ati zice vara asta de o partida offroad gandita corespunzator in Dobrogea noastra? :grin:

PS Scuzati calitatea pozelor, ele au fost facute cu telefonul, aparatu foto l-am uitat acasa :( Broaste testoase au fost 2 la numar pe traseu.

http://picasaweb.google.ro/omoroka/InCa ... nDobrogea#

Va salut !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: In cautarea dropiilor din Dobrogea

:1 pt curajul de a o lua pe cai nebanuite :grin: Am mai postat si eu pe alte topicuri despre relieful din Dobrogea , despre animalele care se gasesc la tot pasul , de peisaje deosebite , ce sa mai , vad ca ai avut parte de un sejur relaxant ...

:bravo

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

Re: In cautarea dropiilor din Dobrogea

Foarte frumos :bravo

Acum 2 ani am fost la macin la un eveniment de zbor. Am ajuns acolo cu bacul, dar am hotarit sa plec pe un traseu alternativ (prin Daeni). Sincer nici nu mai stiu pe unde am mers, dar am mers citeva ore pe drumuri de caruta, am trecut prin sate cam uitate de lume... ce sa mai... superb.

De mult tot imi zic sa mai fac o Dobrogea softroad, si dupa ce rezolv diferentialul fata sigur trebuie sa se intimple :wink:

P.S. Nici eu nu am gasit dropii, dar am gasit broaste. Iaca si niste poze din 2007.

Oliver

Suzuki Samurai 413 1994 TNT - Priceless

Toyota LandCruiser HDJ 80

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare