Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Creasta Papusa sau Lacul Pietrimanu Sambata 23 Oct 2010

georgei23

Postări Recomandate

Salut!

Vad ca prognoza meteo se imbunatateste, asa ca m-am gindit sa propun o iesire in zona Muntilor Iezer Papusa.

In functie de conditiile de la fata locului si de cine participa ar fi urmatoarele variante:

1. Urcare pe culmea ce duce spre virful Papusa

2. Drumul forestier dea lungul Dimbovitei, Satic/Cheile Dambovitei/ Lacul Peceneagu, pina la saua ce face legatura intre Fagaras si Iezer

Eu nu cunosc zona,(dar am harti si ceva sfaturi de la cei care o cunosc) deci iesirea este de explorare/tura, intilnire cu locuri salbatice.

In functie de cine vine selectam gradul de dificultate al traseului. Exclus ceva extrem!

In principiu plecare la ora 7 din Bucuresti, Mc Donalds Militari, pe ruta Pitesti/Campulung Muscel.

Intoarcere in Bucuresti ora 22 maxim!

0761 941 038

Editat de georgei23
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 71
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Creasta Papusa sau Lacul Pietrimanu Sambata 23 Oct 2010

Drumul forestier de la Dambovicioara la Barajul Pecineagu are aproximativ 25 kilometri si este de tip rally raid. Dupa ce ajungi la lac, poti sa faci turul lui, pe un drum ceva mai prost, in sensul ca am incercat sa merg tare pe el si ma topaia ingrozitor (cu LCul!) dar tot DRUM este, no offroad.

Daca ai noroc de vreme, ar fi cateva locuri de facut poze.

Pe harta MOL exista un drum de la coada lacului, "prin spatele" muntelui, care sa te coboare in arges spre Corbi, Nucsoara, etc.

Intreband un localnic (de-al barajului) mi-a spus ca este exclus sa ajungi cu masina. Uitandu-ma unpic pe Google Earh s-ar parea ca totusi are dreptate.

In schimb, daca in loc de plimbare va propuneti offroad, sunt multe drumuri de taf in stanga cum mergi spre lac (sunt si in dreapta, dar acolo e rezervatie!!!), deci ati putea sa va distrati ceva.

Iata trackul pus pe gpsies, de unde ti-l poti da jos in format KML sau GPX ;-)

Link spre comentariu

Am fost eu cu Jimny de la Pecineagu in sus pana aici:http://img830.imageshack.us/img830/720/pecineagusprevalearea.th.jpg

Eu vroiam sa trec de saua aia spre Forestierul Valea Rea. La un moment dat drumeagul se ingusteaza si se infunda. Exista doar o poteca de picior. Era chiar misto sa se poata trece spre Valea Rea .

Link spre comentariu

multumesc @watcher si @lordeko pentru informatii;

O sa incercam ca si offroad:

1. urcarea pe creasta Papusa sau

2. din drumul pina la pecineagu sa urcam spre creasta Papusa sau

3. sa iesim spre Valea rea sau

4 chiar sa incercam sa iesim spre Piatra Craiului;

5. pe linga drumul de pe linga valea dambovitei putem gasi sigur niste trase de 'special' dupa gustul si posibilitatile fiecaruia

asta depinde de cum ne miscam, cine vine, cu ce masini, ce drumuri gasim, ce se poate si ce nu, si cel mai important de cum se prezinta terenul dupa ploile astea

Lat: 45.507386°

Lon: 24.954437°

esti sigur de coordonatele astea?...pe mine ma cam duc in alta zona, cel putin cea cu 45.507...

pare interesanta si valea dragoslavenilor, unde se pare ca e un drum.. ce te scoate sub creasta pietrei craiului

http://www.carpati.org/ghid_montan/muntii/piatra_craiului/cabana_garofita_pietrei_craiului-21/

ce nu mi-a placut este ca se vorbea si de niste rangeri.....

Editat de Astral
Link spre comentariu

Sunt sigur de punctul pus de LorD'Eko, eu am identificat pe google ca problema varful / dealul care urmeaza imediat langa punctul acela.

Daca iti iese pe harta un punct foarte departe de zona, inseamna ca nu e facuta corect conversia de catre software tau ;)

Link spre comentariu

Am pus doua trasee:

LERESCU - este un traseu planificat de mine de vreo doi ani, dar nu am ajuns sa il verific, posibil ca pe segmente sa fie extrem.

PAPUSA - un traseu facut si iarna, pana la un punct de unde nu am mai putut inainta. este un parcurs frumos, se poate cobora apoi in Leresti, pe Rausor.

download...

T O Y O T A

OFFROAD CLUB SIBIU

Link spre comentariu

In 2ani se pot schimba multe,mai ales din cauza conditiilor meteo de asta vara... Daca te duci tu pe acolo in expeditie cu cineva si poti sa treci,asta in cazul in care drumul mai e practicabil, atunci poti sa organizezi o iesire de vreo 2zile la care as participa cu mare drag.

Link spre comentariu

In 2ani se pot schimba multe' date='mai ales din cauza conditiilor meteo de asta vara... Daca te duci tu pe acolo in expeditie cu cineva si poti sa treci,asta in cazul in care drumul mai e practicabil, atunci poti sa organizezi o iesire de vreo 2zile la care as participa cu mare drag.[/quote']

pai daca fac asa il numesc 'festival' offroad si pun taxa si fac si un ban cinstit..:ha:, ca am vazut ca se mai practica si asta

hai la expeditie ca e mai frumos decit mersul in coloana..

Link spre comentariu

Grija mare, taseul peste Lerescu nu e verificat, e compus folosind harti militare si google earth.

am niste rezerve la coborarea de pe culmea Tamas spre Plaiul Foii.

daca mergeti, nu ma uitati cu track-ul, va rog :tk .

ar fi o chestie sa se poatea traversa, ar fi o etapa dintr-un circuit subcarpatic care tocmai pe acolo se intrerupe.

bafta! :h5

T O Y O T A

OFFROAD CLUB SIBIU

Link spre comentariu

ar fi o chestie sa se poatea traversa, ar fi o etapa dintr-un circuit subcarpatic care tocmai pe acolo se intrerupe.

bafta! :h5

@mihaituk:multumim pentru trackuri... si se mai inchide circuitul asta la curmatura oticului/mezes....eko a zis ca a incercat sa treaca pe acolo dar nu a reusit.....

Link spre comentariu

pina la urma stie cineva daca exista vreo trecere de la pecineagu peste culmea lerescu/curmatura lerescu spre piriul lerescu ...ca de acolo e drum pe la cantonul rudarita spre plaiul foii...

nu cred sa mearga cu masina.. eu am incercat anul trecut sa trec cu atv-ul si erau copaci rupti, cazuti, un parau care se umflase si adusese noroi.. poate s-a curatat de atunci..

Link spre comentariu

Gata suntem in plaiul foii! Relatez online! Un traseu super!

Expeditie cu deschiderii de drumuri , trolieri doar la divizia mica!

Drujba rules!!!

p.S. La fiecare iesire mai adaug cate o cometa!:mrgreen: dar sunt omu'care poa' sa le:ig

teamoffroadprahova.RO

Link spre comentariu

Gata suntem in plaiul foii! Relatez online! Un traseu super!

Expeditie cu deschiderii de drumuri , trolieri doar la divizia mica!

Drujba rules!!!

bravo! deci se poate..

abia astept sa vad pe unde. o sa compun un track de la caineni la brasov si bucata asta parca lipsea.

T O Y O T A

OFFROAD CLUB SIBIU

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare