Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

do it yourself - schimbare arcuri fata fara presa la Vitara

symy139

Postări Recomandate

Nu stiu cat de agreat ar fi topicul asta, dar mi s-a parut interesanta ideea care mi-a venit:

De postat anumite schimbari, modificari, sau orice alt lucru facut asupra masinii (in cazul de fata Vitara) de unul singur, fara ajutorul nimanui, fara sa citesti stiu ce topicuri, hinturi ca ar fi bina sa dai jos aia ca sa ajungi la aia, chestii de genul...

Eu is oarecum mandru, nu zic ca am reinventat roata, dar avand in vedere asa numita optimizare adusa procesului de schimbare a arcurilor pe fata (a vorbit inginerul din mine acu :banana), tin sa impartasesc si voua...Nu e cine stie ce, dar cum am mai zis o fost ideea mea, si vreau sa spun si altora:

"Cum sa schimbi arcurile fata fara presa, doar cu 2 chei de 13, si un cric, singur?"

Dupa ce suspenzi masina, sa zicem la o inaltime destul de mare (eu am puso de ambele parti pe buturugi) am desfacut amortizoare din cele 3 suruburi de sus pentru a putea pune si flansele de prelungire, am folosit un cric in forma de romb pe care l-am pun invers, cu talpa sustinandu-se pe caroserie, si la capatul celalat am folosit un surub plus piulita de care am prins de o gaura din cele trei a flansei amortizorului, pentru a nu risca sa se miste si sa fac alte minumi:grin:, dupa care am inceput sa desfac cricul apasand in aripa pe interior si in bratul rotii pana cand arcul a cazul singur din locas. La remontare, cand am pus arcurile noi, plus garniturile de cauciuc, o trebuit coborat mai mult, pozitionat arcul usor, si spre uimirea mea, nu a trosnit nimik :grin:

Dupa care, strang cricul, se comprima arcul, totul revine la loc, si job done. Totul a durat 30 min, asta la a doua roata, pentru ca la prima m-am chinuit vreo 3 ore singur, pana sa le dau jos, nu mai zic de pus la loc...:dr3...

In fine, am zis ca ar fi util sa impartasesc lucrul asta aici, daca e sa il considerati util, oricum simt ca o sa am parte de critici din partea multora. Plus ca la un service, neavand presa acasa, imi cerea 50 ron de roata de schimbat arcurile si de pus flansa la amortizor... deci pot zice mandru ca am economisit 100 ron, dar am pierdut 4 ore... :ha:

As mai vrea sa mai postati fiecare din propriile experienete de "do it yourself", ca sincer, ii place si prietenei mele sa se mai murdareasca din cand in cand, da nu pot sa astept prea mult ajutor din partea ei....

:tk

Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 .

symy139@yahoo.com

0766718187 - Service 4x4 Iasi

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: do it yourself - schimbare arcuri fata fara presa la Vitara

In fine, am zis ca ar fi util sa impartasesc lucrul asta aici, daca e sa il considerati util, oricum simt ca o sa am parte de critici din partea multora. Plus ca la un service, neavand presa acasa, imi cerea 50 ron de roata de schimbat arcurile si de pus flansa la amortizor... deci pot zice mandru ca am economisit 100 ron, dar am pierdut 4 ore... :ha:

Nu vad de ce sa te critice cineva ca doar nu ai omorit pe nimeni:ha:

E super bine ca ti-ai facut treaba singur si ai scutit niste bani care cam lipsesc pe praful asta,dar(aste e critica constructiva:banana) cind te mai apuci de demontat incearca sa ai scule mai multe si mai bune ca,din experienta iti spun cind te astepti mai putin un surub sau piulita cit de mica o sa refuze sa isi dea drumul si o sa te tina ore intregi asa ca sa iti mai treaca nervii.

Ai reusit sa te descurci fara presa pt arc pt ca (sper sa nu ma insel) ai bafta ca amortizoarele nu sunt trecute prin arc,altfel nu aveai nici o sansa.

In rest bafta si sper sa ne intilnim in trafic ca vad ca esti din iasi.

Link spre comentariu

Re: do it yourself

promit sambata sa pun si poze cand ajung pe la garaj, si tot sambata sa incerc si noile solutii pe care le-am gandit saptamana asta....ar fi o satisfactie maxima sa plec in concediu cu gandul ca functioneaza si o sa pot sa profit de ea la maxim...trebuie sa o fac sa mearga...trebuie...o sa :old si tot nu ma las

symy139@yahoo.com

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Sincer eu nu inteleg nimic din ce zici tu acolo ....

Eu m-am chinuit 3 ore cu presa sa scot si sa bag arcul fata cu tot cu distantierul pentru inaltare.....

TU vrei sa zica ca ai fortat fuzeta cu tot cu bascul sa coboare pentru a detensiona arcul si sa iasa/cada ?

Dar ce s-a intamplat cu planetara , nu ai zapacit-o ? A ramas prinsa sin in fuzeta si in diferential ?

Incearca sa ne luminezi.......cu poze sau ceva mai multe detalii....

Multumim !

:clVitara 16B:cl
Link spre comentariu

Eu cand am pus inaltatoarele sub arcuri la Jimny am tensionat arcul si l-am prins cu sarma oteloasa in 3 puncte sa nu-mi sara in "mufa":wink:. in 3ore am terminat de pus cele 4 inaltatoare sub arcuri si gata:ha:. Nu inteleg cum tu te-ai chinuit 3 ore si cu presa pt arc sa pui un distantier :ha:

Link spre comentariu

Dupa ce suspenzi masina, sa zicem la o inaltime destul de mare (eu am puso de ambele parti pe buturugi) am desfacut amortizoare din cele 3 suruburi de sus pentru a putea pune si flansele de prelungire, am folosit un cric in forma de romb pe care l-am pun invers, cu talpa sustinandu-se pe caroserie, si la capatul celalat am folosit un surub plus piulita de care am prins de o gaura din cele trei a flansei amortizorului, pentru a nu risca sa se miste si sa fac alte minumi:grin:, dupa care am inceput sa desfac cricul apasand in aripa pe interior si in bratul rotii pana cand arcul a cazul singur din locas. La remontare, cand am pus arcurile noi, plus garniturile de cauciuc, o trebuit coborat mai mult, pozitionat arcul usor, si spre uimirea mea, nu a trosnit nimik :grin:

operatiunea a decurs foarte usor, cum am mai explicat si mai sus, am sa incerc sa revin cu poze, dar la sfarsitul saptamanii, ca garajul unde o am e la 80km, si nu imi permit sa merg in fiecare seara.

Referitor la planetare, nu au avut de suferit, intraver sau inclinat un pic cam mult, dar totul e la locul lor.

Doar desfaci amortizorul din partea superioara, pe care fixezi un cric in forma de romb, si incepi sa il desfaci, el impingand intre partea superioara a amortizorului si aripa interioara, presand la randu in bratul inferior al rotii pana se poate scoate usor arcul. Eu am testat lucru asta, deci fara nici o problema in face alte stricaciuni asupra planetarelor, bratului inferior, amortizorului, sau altele. Important de fixat foarte bine cu un surub de preferat capatul amortizorului de cric, sa nu ti se basculeze, si sa te ranesti.

Poate pe duminica cand am sa revin cu poze o sa fie mai explicit.

symy139@yahoo.com

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare