Antonio Postat August 15, 2010 Partajează Postat August 15, 2010 Am si eu o intrebare , se poate pune foaie de arc pe spate in loc de arcuri?? as vrea sa schimb arcurile cu niste foi, daca stiti si la cat ar duce investitia ar fi ok. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat August 15, 2010 Partajează Postat August 15, 2010 Re: Foaie de arc Eu sunt de parere ca nu se pot pune, asa incat nu are rost sa te mai gandesti cat te costa.Este masina prea scurta sa-i poti pune foi.Din ce stiu eu foile se pun la masini care au sasiu iar niva nu are:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat August 15, 2010 Partajează Postat August 15, 2010 Re: Foaie de arc :y se poate pune orice , faci tu un cadru metalic din teava rectangulara de cel putin 80x50x4sau 6 copiind in amanunt geometria podelei , il zinchezi , il prinzi cu ce vrei tu de masina , si apoi ... aici e aici calculezi cu cat ai marit masa utilajului si sigur te opresti la niscavai foi de raba :ha:,si ti iei si o saltea mneumatica sub poponetz sa nu ti sara plombele la gropitze VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat August 15, 2010 Partajează Postat August 15, 2010 Re: Foaie de arc Orice modificare merge facuta, umpic prelungit sasiul in spate, dar cred ca is si arcuri mai scurte, (oare intra de samurai) dar nu stiu de ce vrei sa o modifici in felul acesta cand toti ravnesc dupa elicoidale, ca sunt mai confortabile flexeaza mai bine....dar sunt avantaje si dezavantaje... bafta la modificat :grin: Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat August 15, 2010 Partajează Postat August 15, 2010 Re: Foaie de arc Buna seara ! Faptul ca un autovehicul are sau nu sasiu nu are nici o legatura cu tipul de suspensie folosit. Vezi Dacie papuc, vezi Jeep Cherokee XJ. Pana si Corvette, Camaro, Firebird, si altele din aceeasi generatie au folosit aceasta solutie, arcuri lamelare semieliptice pe spate (clasicele foi). Si nu au sasiu nici una din ele. Iar vreo cateva generatii de Corvette au si pe fata un singur arc cu foi, montat transversal intre roti. Diferentele constructive intre solutiile suspensiilor spirale si lamelare sunt la nivel de forma si dimensionare lonjeron, pentru a putea monta respectiv sustine o astfel de suspensie. Sunt aplicatii pentru care exista kit-uri de conversie de la foi la spirale, si chiar invers, dar mai rar. Un astfel de kit (de la spirale la foi) contine, pe langa arcurile in sine, bride de arc (fixa & mobila), bride de punte (de forma "U"), prinderi pentru lonjeroane si scaune de arc. Eventual si noi prinderi pentru telescoape. Plus instructiunile de montaj si surubaraia aferenta, binenteles. Iar masuratorile, sudura si flexuiala sunt lasate in seama ta. In caz ca masina este scurta si usoara, cum e Niva, arcurile nu trebuie sa fie neaparat scurte, cat flexibile. Adica foile nu trebuie sa fie nici exagerat de multe si nici prea groase, iar tratamentul aplicat sa nu le faca prea rigide. In plus, un arc lamelar nu trebuie sa fie neaparat simetric, iar partea mai scurta o folosesti catre spate, acolo unde ai consola mai scurta. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat August 15, 2010 Partajează Postat August 15, 2010 Re: Foaie de arc daca ma gandesc logic, suspensia pe foi ca sa fie eficienta ar trebui ca puntea spate sa fie exact pe mijlocul foilor .La Niva, distanta dintre punte si spatele masinii nu cred ca depaseste 30 cm, astfel incat suspensia ar fi prea scurta pentru a fi si eficienta.oricun, la mine cu inaltatoare,daca prind denivelari si am viteza,masina are tendinta sa "sara", fiind f usoara pe spate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat August 15, 2010 Partajează Postat August 15, 2010 (editat) Re: Foaie de arc Buna seara ! @liviuvisanl: Logica inseamna teorie, pe cand practica e cu totul altceva... La sarcini extreme si greutati mari (locomotive, vagoane, etc), arcul cu foi se sprijina la mijloc, este simetric. Acolo sarcinile sunt doar in plan vertical. si fortele trebuie distribuite in mod egal. Pana si acolo, in unele aplicatii, se apeleaza la o combinatie spirale/foi. La aplicatiile auto in schimb, unde avem si sarcini in alte planuri, la incrucisari de punti, inclinari, derapaje, lucrurile stau in schimb diferit. In acelasi timp, daca din constructie masina are consolele scurte, adica ampatament mare raportat la lungimea totala a masinii, si e necesara sau aleasa o suspensie cu arcuri lamelare, n-o sa se poata decat cu arc asimetric. Exact acesta este cazul la Cherokee, unde arcurile spate sunt asimetrice, si sunt deosebit de elastice (cele stock), permitand incrucisari de punti excelente pentru acest tip de suspensie. Pe de alta parte, comparand suspensiile foi cu cele spirale, ultima permite curse mai mari la punte decat cea cu foi. Dar, nu duce sarcini atat de mari si necesita elemente suplimentare pentru a pastra puntea la locul ei, centrata (Panhard-ul si prinderile sale, brate superioare/inferioare, eventual si bara stabilizatoare). In afara de dorinta de a duce sarcini mari sau remorci mai grele, nu vad nici un avantaj in a converti Niva la arcuri cu foi. Desi, evident, solutia e mai simpla si mai usor/ieftin depanabila. Eu, de exemplu, o sa convertesc Cherokee-ul la spirale pe spate, din motive de cursa la suspensie, binenteles. Stima, Dragos Editat August 15, 2010 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat August 15, 2010 Partajează Postat August 15, 2010 Re: Foaie de arc Dar, parca, Antonio avea o Niva utilitata. Deci, e mai lunga. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat August 16, 2010 Partajează Postat August 16, 2010 Re: Foaie de arc da e mai lunga si e si utilitara ,dar nu i atat de utilitara cat vrea el ,adica sa puna vreo 3-4 tone in bena :banana VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Niva Postat August 16, 2010 Partajează Postat August 16, 2010 Re: Foaie de arc E simplu de montat , dar dupa sase luni o predai la "rabla ":ha: Daca tot vrei sa intaresti spatele , exista perna de aer pentru arcuri Niva , pe care le umflii la presiunea pe care iti place tie .Duci cu o pereche de perne de ti se indoaie puntea . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Antonio Postat August 22, 2010 Autor Partajează Postat August 22, 2010 Re: Foaie de arc E simplu de montat , dar dupa sase luni o predai la "rabla ":ha: Daca tot vrei sa intaresti spatele , exista perna de aer pentru arcuri Niva , pe care le umflii la presiunea pe care iti place tie .Duci cu o pereche de perne de ti se indoaie puntea . multumesc de sfat, acum astep oferta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate