Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Pensionarul mk 1 SWB

Klez

Postări Recomandate

Tot ma uitam cum toata lumea se mitsubisheste pe aici... Dar eu nu ? :ha:

Pai, cum unii stiu, e de prin 83, motor 4D55 si... restul modificari de-a lungul timpului.

Asadar avem momentan:

-La motor e putin "gadilat", turbo clasica baga pe la 1.3 in 3.000 rpm. Consumul e normal de 10 mixt la mers normal si sare de 12 la galop:y

-La cutie se aude un "tic-tac" din cand in cand, mai ales cand e doar tractiunea spate. Probabil numara zilele pana la auto-detonare.

-Grupurile sunt de 5.29, iar pe spate are un LSD defect care functioneaza ca un autoblocant, foarte de rahat pe timp de iarna.

-La interior am 2 scaune fata sport din piele naturala... Iarasi de rahat pe timp de vara ca transpir in ele. In spate nu mai are bancheta, urmeaza sa-i fac noptiere patentate de Vio, apoi sa fac o combinatie si sa pot da scaunele fata pana-n bord, sa fac pat :top. Mai sunt nitel folii pe geamuri sa nu ma bata soarele-n cap, mai mult decat trebe. Ceva muzica de vreo 500-600 W, destul cat sa-mi maseze timpanele mele si a vecinilor :dr3.

-O statie YOSAN 2204 de 10 W cu antena Sirio 4000.

-Troliu T-max 9500

-Bullbar "Handmade by eu" din teava rotunda.

-Bara spate facuta iarasi de mine, tot din teava, insa din teava de gaz, deoarece am experienta fostei bari, in care s-au lipit niste taximetristi si a facut-o varza.

-Bl de 8 cm :grin:

-Foi de arc de Aro pe spate, insa doar 6 pe set, urmeaza sa mai scot inca una ca mi se pare totusi prea tare.

-Pe vine, urmeaza telescoape de Aro pe spate, ca astea pe care le am sunt varzaaaa. Adica... ala de pe dreapta, ca pe stanga nu mai am deloc :banana

-Gume 31/10.5/15 AT-uri, pe vine (la primavara deacuma) 33/10.5/15 MT

Siii.... dracu stie, mai sunt muuuuulte cacaturi care le-am facut de-a lungul timpului insa am o gaura neagra in cap momentan.

1218817822_P150710_09.34_01.jpg.382b66a6e684d57280b9d36a847d4755.jpg

Editat de Klez
OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Pensionarul mk 1 SWB

Cum momentan e la capitolul " pimp my caruta", e in stadiul vopsirii.

Podul pedalier avea vreo 2 gaurele, au fost astupate/sudate, apoi date cu grund, apoi cu putin chit de fibra ca sa nu fie sudura scaosa in profil. Dupa aia a primit un strat generos de terosol, apoi unul de vopsea la pensula, apoi inca 1 strat de grund si unul de vopsea la pistol. A urmat pe dedesubt o slefuire generala si generoasa, apoi 2 straturi de grund, urmeaza maine inca unul de vopsea negru mat. Grundul e roz-bombon deoarece am amestecat grund rosu cu gri, ca nu-mi ajungea pt al 2-lea strat. Tot maine, daca este timp, urmeaza sa fac si exteriorul, tip "urban camo" din nuante de albastru, petele fiind gazate, nu delimitate brusc. De Marti incep sa sa urc inapoi sus geamuri si interior, iar rezervorul urmeaza sa il urc cu 12 - 14 cm mai sus, ca imi da loc body-liftul. Poate pe la sfarsitul saptamanii, o sa urc masina din suspensie cam cu 5 cm... dar inca sunt in dubii.

Ieri seara, masina arata asa:

PS: Accept criticii sa-mi scoata ochiii :2dr

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Mama frate, nu credeam ca ai putea avea un bullbar mai naspa decat ala pe care il aveai inainte, dar s-ar parea ca ai reusit, si castigi premiul Odiosenia anului. :grin:

Telescoape de ARO tre sa gasesti destul de lejer bilstein pe la 100 ron bucata, si-s destul de bune.

Foile de arc is de la mine, tre sa ma laud. Asa, gata m-am laudat.

Vezi combinatia de dormit cum iti iese, ca acolo ai sa dormi pe drum.

Io as reface si snorkelu, cu niste teava, in loc de plasticaraia aia, ca nu e mega complicat, si mai scazi din gradul de odiosenie, generat de bullbar.

In rest, spor la treaba!

Link spre comentariu

Soacro !!:ha:

Pai odioseniade bullbar m-a scos din cateva belele bune pana acuma. La capitolul practica se pareca e ok, ca nu e "estetic"... ghinion, nu-mi expun masina pe faleza prea des De pe exterioarele lui voi continua pe aripi in joc, pana la praguri, deci va fi o odiosenie intruchipata, intregita :ha: . Asta asa, special pt tine :grin:

In rest, pseudo-snorkel-ul il schimb, ca trebuie teava de 70 mm, pe care dupa montaj o infoliez sa fie la "culoare". Din nou, nici aici nu vreau sa fie "hartistic". De altfel, masina are cateva mici damburi pe caroserie pe care nu mam straduit deloc sa le repar pt ca nu vad rostul, oricum le stramb inapoi in juma de an.

Hai.... mai zii :2dr

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Nu zic ca tre s-o expui uneva, doar am deschis o dezbatere filozifica pe tema "cat de odios este PREA odios?" Traiesc cu impresia ca se putea si mai bine, si (desi mi-e greu sa imi imaginez) cred ca si mai rau (re: bullbaru ala).

Oricum e mai bine sa fie, chiar si asa cum e, decat sa nu fie. Cu venitu pe langa praguri, iar e o idee buna.

Si cu snorkelu la fel... aici sincer chiar arata cam naspa tzeava de plastic, si pacat sa vopsesti masina si sa nu ai si pseudo snorkel mai acatari. Plus ca teava de metal are premize mai mari de rezistenta decat plasticul.

Deocamdata te iert, nu am alte comentarii si opservatii de facut. E bine colegu, sa ne vedem pe-un forestier si pe-o duna!

Link spre comentariu

Multam Vstef :tk . Promit ca mai adaug o bere la datoria catre tine, pentru vorbele bune. App, poate peste vreo saptamana si ceva ajung pe la tine si merem la noroiala mica si un gratar la "Valea glodului" :x

@Sefulik: Cu semicaseta am avut anul trecut ceva jocuri la ea, am desfacut-o, am scos bucsa de poliamida care era varza si am facut la strung alta de... alama, sau cupru, nu stiu exact. De atunci merge super ok, chiar si acuma nu am joc in ea. Doar ca... o data la luna trebuie sa-i strang piulita ca se desfileteaza nitel :grin:. In schimb ma f**e strasnic de bine caseta de directie, mai exact un rahat de simering pierde ulei. Cam 1 litru la 2-3 luni. Dupa ce termin "aspectul", ma bag si la mecanica ca si acolo am de lucrat nite si poate o sa ajung si la pisatoarea din caseta s-o rezolv.

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Am urmarit un topic din state despre un tip cu MK I care rupea semicaseta des cu 33x12.5/15 pe pietre mai ales si in bracari. Vazand ca ai 33'-uri eram curios daca ti s-a intamplat chestia asta. Respectivul a pus semicaseta de MK II si s-a potrivit (3 din 4) dar fiind foarte inflexibila a crapat-o. Tot cea de I fiind mai buna,cu niste ranforsari sus.

Acum,ca tot te-ai apucat de tabla,verifica unde se imbina botu' cu restul caroseriei ,sa n-ai surprize,cel mai usor se vede din interior dupa ce scoti torpedoul afara,pe langa aeroterma,in dreapta,e linia de imbinare. Daca are rugina acolo e cam nasol.

Link spre comentariu

@vstef- "Mama frate, nu credeam ca ai putea avea un bullbar mai naspa decat ala pe care il aveai inainte, dar s-ar parea ca ai reusit, si castigi premiul Odiosenia anului. smile%20(24).gif" ...nah Klezule sa mai razi de mine ca aveam eu proiectoare kitsch pe autobuz:ha::banana..dau o bere vstef

@sefulik - nu are 33-uri inca, is pe vine alea..acuma e pe 31..

Klezule..baga baga...mai punem si toba aia sport si 2 melodii my nigger si poti sa mergi sus prin vecini::ha::ha:

Mitsubishi Pajero 2.5 SWB

M 461 - 1977- in constructie...

Mercedes wW126 300 SEL

...alte acareturi 4x2...

ex: Mitsubishi Pajero 2.8

Link spre comentariu

@Sefulik: Nu are rugina pe acolo. Doar podul masinii avea ceva rugina, la prinderile banchetei spate, apoi mai era putina rugina pe la chederul de pe haion la usa spate si inca cateva sub triple. In rest, au fost doar mici "impuscaturi" imprastiate pe careserie care s-au reparat foarte usor.

@Nerv1: Tii cu ursu` ! Da te torn eu :y :ha::ha: :x

@MadiorSV: Sapt asta incerc sa ajung pe la garaj la tine, poate pe Duminica facem si o proba sa vedem daca se invart pe pamant :grin: Asta doar daca reusesc sa gasesc si sa montez o planetara pana atunci.

Aaaa.... Da, am terminat-o de vopsit. Deocamdata este cam goala :top, pun o poza mica, apoi dupa ce o asamblez, o pozez din toate pozitiile :tk

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Da. Deci... A iesit cumva. Nu e opera de arta, dar nici tigaie ruginita si zgariata :y

Dupa ce am "terosolat" interiorul (podeaua), am aplicat 2 straturi de grund la pistol pe interior, pana sub nivelul geamurilor. Apoi am mai dat 2 straturi de vopsea neagra. A iesit super ok, mai ales ca am bagat vopsea si in interiorul portierelor, loc unde se face condens si din cauza asta ruginesc portierele din interior catre exterior, iar cand imi dadeam seama ca e "nitel" ruginita si slefuiam, gaseam gaura cat palma. Acum e protejata peste tot.

Am trecut la "underbody". Aici am slefuit cu flexul + peria de sarma rotativa + peria de sarma de mana (pt locurile ingurste), si am dat o slefuire aproape generala, terosolul de fabrica care se tinea bine, l-am lasat. Apoi am aplicat 2 straturi de grund la pistol peste tot, bine-inteles, in afara de motor, CV, cardane si punti :grin: . Am lasat o zi la uscat, apoi am bagat inca 2 straturi de vopsea neagra semi-lucioasa, tot la pistol. A iesit de nota 10.5 cu plus :banana , cel putin la interior si pe sub. Daca si asa eram cu masina pe-o parte, am rezolvat tampoanele esapamentului, ca-mi zdranganea de caroserie, apoi am pus un rezervor de pajero, dar intreg, nu indoit ca al meu. Si nu l-am pus oricum, ci l-am mutat aproape lipit de caroserie, adica l-am ridic cam 14-15 cm in sus, astfel incat sa nu mai agate si sa se strambe. Partea de sub am terminat-o. Cel putin tabla, mecanica e pe vine in curand la capitolul 2.

A urmat exteriorul. Aici a fost cred ca cel mai mare chin. Dupa ce am indreptat oarecum tabla, am chituit ici-colo cate putin, slefuit bine, apoi matuit toata caroseria, la smirghel de 400. Apoi am petrecut o jumate de zi prin oras sa caut vopsea http://mitsu.ro/forum/style_emoticons/default/angry.gif . Am ajuns acasa, am degresat bine toata caroseria cu carpe cu spirt medicinal, si am trecut la matuirea vopselei (Emaur de la Policolor). Asta a constat in aplicarea in fiecare bidon de 1 litru, a 75 de grame de pudra de bebe, amestecarea bine de tot + adaugarea de diluant si strecurarea vopselei prin filtre conice de 125 respectiv 190 microni. Normal, ca sa iasa mat-mat-mat, trebuia adaugat cam 250-300 grame de pudra, insa nu am gasit atata de unde am luat eu, si nici chef nu mai aveam sa mai bat un drum pana in alta parte sa mai caut, sa pierd iarasi cateva ore din farmacie in farmacie. Dar e ok cum a iesit. M-am pus pe vopsit, dupa ce am reglat debitul de vopsea, presiunea si "floarea" vopselei (am vopsit circular). Treaba a mers bine pana cand... mai dadea cate un rateu mic, dar nesimnificativ. Apoi a inceput sa curga cate o picatura de vopsea de la imbinarea vasului cu pistolul. Am rezolvat prin o metoda romaneasca, si anume o banda "power tape" si putina sarma sa o tina presata :uameni . Am continuat linistit de la albastru inchis la albastru mediu, dar s-a intunecat imediat si a trebuit sa opresc activitatea ca nu mai vedeam mai nimic la neon + becuri. A doua zi, am sters cu o carpa uscata si curata zonele nevopsite si am suflat cu aer sub presiune toata masina de eventualele particule de praf asezate din cursul noptii. Am inceput sa vopsesc cu bleu deschis si din nou surpriza... era umezeala mare (9 dimineata) si compresorul nu avea filtru de apa, drept urmare in timp ce vopseam, mai scupa cate o picatura de apa... Sa innebunesc :hw . Ma rog, am terminat de vopsit, mie personal imi place foarte tare, exceptie facand doar bleu-ul care e prea deschis si eventual imbinarile dintre bleu si restul, deoarece sunt prea mari, dar presupun ca la cateva spalari, se vor duce acele neplacuta "gazari".

Acum sunt la capitolul montare tot inapoi, si cred ca o sa dureze vreo 2 zile, plus ca trebuie sa duc jantele la indreptat, apoi trebuie sa le vopsesc si mai apoi sa le incalt cu AT-uri pe 31" cum sunt pe fata si o echilibrare cat de cat. Oricum, pana Sambata trebuie sa fie gata, deoarece atunci am am o nunta, Duminica e duminica, iar luni seara sau marti dimineata urmeaza sa plec in concediu prin tara cu masina... sa fac impresii http://mitsu.ro/forum/style_emoticons/default/cool.gif .

Poze voi pune mai pe la finalul lucrarilor, dupa ce o sa fie montat cam tot, ca daca pun acuma, cu siguranta ochiul critic al lui Stef gaseste alte defecte :ha: :2dr

Ca si incheiere si impresie generala... Nu incepeti niciodata o treaba de asta fara scule adevarate, mai ales compresor.

Editat de Klez
OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

@Klez-"A iesit de nota 10.5 cu plus :banana , cel putin la interior si pe sub..." mai bine de atat nu puteai sa zici...deci recunosti ca pe afara e...:ha::ha:

Baieti sa stiti ca pozele ii fac maree cinste masinii ca vopseaua e...:happy Sa zicem ca mergeam eu cu masina la vopsit..daca o gaseam asa ...nu mai gaseau aia vopsitorul:banana:ce Dar....luand in considerare cum are Klez "grija " de masina si pe unde se baga cu ea, o vopsea buna ...n-ar fi stat decat vreo cateva luni deci...land in calcul ce face cu ea...manopera(de el) si investitia minima...se merita toate astea...

Bravo Klezule...macar stii ca e facut de mana ta si ai sentimentul ala de satisfactie...:2dr..

Mercedes wW126 300 SEL

...alte acareturi 4x2...

Link spre comentariu

Bravo Klezule...macar stii ca e facut de mana ta si ai sentimentul ala de satisfactie...:2dr..

@Nerv1 - :ga

@Klez - E faina vopseaua, hai ia si mai pune poze sa vaza ochii nostri mai bine.

Link spre comentariu

Punem, punem :2dr

Pai Martiea trecuta am terminat de vopsit, pe Joi seara spre Vineri de montat tot pe ea, iar Duminica m-a mancat in cur si m-am dus nitel prin padure. Cu toate ca avea tente de vopsea mata, acum cupola este foarte mata, cu tente de fosta vopsea :grin: . Care dracu a pus boschetu`n drum.... :uameni .

Astazi i-am pus o planetara de sreapta fata si am facut o proba. Merge ok, cupleaza bine, dar se aude acelasi clantanit de rahat care se auzea si inainte de a se rupe fosta. Nu stiu de la ce sa fie, posibil o cruce de la cardan fata, grup fata sau lantul de la diferential...cu toate ca ala cand pica, pica de tot... Totusi, daca ar fi de la grup, nu ar fi beleaua asa mare, ca am altul de schimb... Numai sa aflu sigur, sa nu desfac grupul de dragul mecanicii... Varianta cu un MRL stricat pica, deoarece i-am schimbat cu altii si la fel face. Zgomotul pare sa vina din centrul masinii, din zina dif central si se aude numai cand este cuplat 4x4 (oricare) si cand ii in sarcina. Profesorii ce parere isi dau ?

De maine plec prin tara o saptamana cu caruta exhipata de expe, posibil sa si ajung inapoi tot cu ea, pe rotile ei (si nu la sufa) ... Am de schimbat pe cand ma intorc, capete de bara (toate)... bucse... Semi-caseta... 1 telescop... Vaiii... Ce bine :ooo

In masura timpului si semnalului disponibil, voi pune vreo 2-3 pozne de pe parcurs, bineinteles cu bullbarul pe ea sa moara Stef de invidie ca a mea e mai mare :ha: si Nerv1 ca eu mi-o fac cu mana mea :banana:top

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Clanc Clant !

Paraitul se auzea de la fosta planetara pana a facut poc. Acum nu mai are ce parai, doar clancaneli. Pai, face clanc-clanc cand plec de pe loc si accelerez nitel mai tare (in sarcina). In rest, mai face cand virez in scurt pe teren nitel mai aderent (pietris sau iarba uscata), nu am dif central, stiu ca nu e bine dar, nu ar trebui sa se auda. In rest, prin gropi se aud capetele de bara, bucsile la telescoapele pe fata si vreo 2 pivoti. Clancanelile persista si atunci. Aaa.. Se mai aude si in frana de motor mai "periculoasa". Sa fie oare grupu fata ? :grin:

LE: I-am facut si un Suspension Lift cadou de ziua ei. 6 pe spate si 4 pe fata. Plange dupa 33-uri acuma :y . Deja 31" arata ca un stock cu 27" :grin:

Editat de Klez
OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Dupa ce inlocuiesti articulatiile pe fata ar trebui sa mai faci un test. Sa nu fie cumva,ceva deja defect. Si eu tind spre grupul fata,ori sunt rulmentii ori vreo siguranta pe acolo.

Aa stai mai e ceva. Desfa pivotu de sus,lasa fuzeta in etriere si ala de jos si trage de planetara la tine. Daca iese burdufu din grup e siguranta la planetara,din grup. Cand se duce aia iti face cloncaneli ca loveste in carcasa grupului. Daca era grupu dus facea constant. Asa mai un viraj,o groapa. Merita sa verifici. La a mea,imi iesea planetara cu totul afara cand o cuplam. Noroc ca era aia de pe dreapta. Mi-a polizat 1cm din capul planetarei din cat s-a frecat pe acolo. Am facut o siguranta Heavy Duty :ha: de am batut cu ciocanu in planetara sa intre.

Link spre comentariu

Klez plecat acuma in concediu si inca nu m-a sunat sa merg sa-l trag deci presupun ca e ok:)):2dr:ha:

Sefulik..la el e ceva mare pe acolo ca Clanc Clanc de care vb Klez a uitat sa precizeze ca e ditamai clanc clanc...ca si cum ai bate cu un baros in fier, parca sta sa rupa...deci nu e cea usor...

De acuma...Doamne ajuta si il astept sa vina inapoi sa vedem ce si cum..

Mercedes wW126 300 SEL

...alte acareturi 4x2...

Link spre comentariu

Ii blestemata masina bre :y

Pai am urcat Giumalaul, apoi l-am coborat :P , apoi am mers la Colibita (BN), unde am campat in munti ca pe langa lac nu era loc ca s-a privatizat tot malul + luciul de apa aferent. Acuma sunt pe la Sovata, inca intreg, maine urmeaza sa ajung la Bicaz. Pai, se incinge nitel butucul dreapta fata, mai exact rulmentul sau etrierul... e futu nitel p`acolo. In rest, in afara de capete de bara s cateva bucse varza, masina s-a comportat foarte bine... Pana acuma consumul a iesit 11-12 %. Se putea mai bine....

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Apai am ajuns acasa, intreg. Buba era de la rulmentul conic de la fuzeta dreapta fata, cel de pe interior. L-am scos pe bucatele, cel putin camasa exterioara nu mai era. Am luat azi de la dezmembrari o fuzeta intreaga de pe care am imprumutat piesele necesare. In rest, s-a comportat foarte bine pentru un pensionar de 27 de ani, avand in vedere ca 95% din piesele de la el sunt originalele de fabrica. Luna asta voi strange din buci si ii voi pune capete de bara noi, bucse si alte rahaturi care "scartaie". Aaa.. si acei vestiti rulmenti cu ace care, bineinteles, si la mine lipsesc cu desavarsire :grin:. Sa pun vreo 2 pozne de pe traseu . In total am fost 4 oameni in masina, fara bancheta spate, si cu un portbagaj naspa de dacie pus pe cupola.

@Vstef: Bullbarul e pozat numai pt tine... Promit ca fac un sticker si-l pun pe el :x:2dr:grin:

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Cel mai probabil ii voi monta sapt viitoare cand voi da jos planetarele fata ca sa le schimb burdufele ca astea-s varza. Daca vrei, o sa incerc sa iau si un cod de pe el, eventual ii fac poze cum e el acuma in interiorul fuzetei sh. Din cate am inteles, cica ar fi vreo 95 de lei o bucata de rulment de asta cu ace, oarecum curios, deoarece unul conic care e de 20 de ori mai mare si mai solid, costa vreo 25-30 de lei... Tu probabil ai vazut rulmentul conic dinspre exterior, mai este si celalalt din partea interioara, care nu prea se vede, trebuie dat jos etrierul si apoi iese discutl de frana si cu fuzeta si rulmentii. Rulmentul cu ace nu se vede deloc cand e montat, doar daca e scoasa fuzeta sau planetara se poate vedea. Zilele astea voi face pozele daca ai nevoie

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare