shoricelu Postat August 17, 2010 Partajează Postat August 17, 2010 Revin dupa ce m-am convins ca am o problema cu placa si/sau rulmentul... De unde se poate achizitiona un kit ambreiaj HD? Am gasit "de origine" cu 1600 RON, pe ebay.co.uk un clutch kit e de la 75-150 lire. HD nu am vazut. De unde se procura si cam cat costa? Jimny "moapsa" M13A Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat August 18, 2010 Partajează Postat August 18, 2010 Re: Kit ambreiaj Heavy Duty Jimny M13A. De unde? Uite aici kit HD: http://www.zanfi.it/modules.php?name=catalog&file=product_info&cPath=63_92&products_id=1747 si HD plus: http://www.zanfi.it/modules.php?name=catalog&file=product_info&cPath=63_92&products_id=1512 Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabitzu Postat August 18, 2010 Partajează Postat August 18, 2010 Re: Kit ambreiaj Heavy Duty Jimny M13A. De unde? Asta de la zanfi pare facut de ei, oarecum, nu? A mai folosit careva, stie cineva despre ei? Nu de alta, dar mi se pare ... dublu chiar si fata de un Centerforce dual friction (e plin forumul de linkuri, cei care aduc pt samurai tre sa aduca si pt jimny ), si eram curios daca stie careva ce are in plus pentru banii aia... In alta ordine de idei, am inteles ca centerforce-ul are o perioada de "rodaj" in care tre sa-l iei usor, imi aduc aminte de cineva de pe vechiul 4x4mania care si l-a facut varza in cateva iesiri ... Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat August 18, 2010 Partajează Postat August 18, 2010 Re: Kit ambreiaj Heavy Duty Jimny M13A. De unde? Posibil sa fie facut de ei. Primul kit are diametrul de 190 de mm, al doilea de 215mm. Nu pare sa fie necesar ceva rodaj, pur si simplu e mai "mult" ambreiaj, deci capacitate de cuplare mai mare. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maurizio Postat August 18, 2010 Partajează Postat August 18, 2010 Re: Kit ambreiaj Heavy Duty Jimny M13A. De unde? Asta de la zanfi pare facut de ei, oarecum, nu? A mai folosit careva, stie cineva despre ei? Nu de alta, dar mi se pare ... dublu chiar si fata de un Centerforce dual friction (e plin forumul de linkuri, cei care aduc pt samurai tre sa aduca si pt jimny ), si eram curios daca stie careva ce are in plus pentru banii aia... In alta ordine de idei, am inteles ca centerforce-ul are o perioada de "rodaj" in care tre sa-l iei usor, imi aduc aminte de cineva de pe vechiul 4x4mania care si l-a facut varza in cateva iesiri ... Salutare, NU E FACUT DE ZANFI, vine din state, si necesita prelucrare volanta si ceva notiuni de mecanica. disc este in materiale cupru sinterizato, si placa din ergal prelucrat si anodizat negru, firma producatoare este specializat in ambriaj sport sau racing. pret cel mai scump este cu volanta "sport" (mai usaoara ) inclus. tel. 0785 366 599 (mauri) dreamservice2005@yahoo.com Ssangyong Musso 3,2 6 cil 6 trepte sonauto ex dakar ESTOTE PARATI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat August 19, 2010 Partajează Postat August 19, 2010 Re: Kit ambreiaj Heavy Duty Jimny M13A. De unde? Adica kitul cu pricina nu e "plug'n'play"? Mai trebuie luat la pila? Si ce anume cunostinte de mecanica ai nevoie si pentru ce (in afara de montaj)? Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shoricelu Postat August 28, 2010 Autor Partajează Postat August 28, 2010 Re: Kit ambreiaj Heavy Duty Jimny M13A. De unde? pana una alta am reusit sa procur un ambreiaj AISIN (kit, fara volannta) si am rezolvat problema. Acum intra super bine in viteza insa are un greier acolo (rulmentul, ca altceva nu are ce) care isi schimba tonalitatea in functie de cat apas pe ambreiaj (primii 5 cm) si dispare daca apas ambreiajul pana la jumatate sau mai mult. Acelas greieras il am si daca las masina scoasa din viteza... Intrebarea 1: am dat banii de pomana pe AISIN asta? si intrebarea 2: sa ma duc cu ea in service sa mi-l regleze sau e o chestie care asa face cand e noua? (mecanicul a zis ca <<o sa se aseze si nu mai face>>)? Jimny "moapsa" M13A Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat August 30, 2010 Partajează Postat August 30, 2010 Re: Kit ambreiaj Heavy Duty Jimny M13A. De unde? 1.- Nu ai dat banii degeaba, probabil AISIN e echiparea OEM. Un ambreiaj HD ar fi fost ok la cit e de munca sa-l schimbi. 2.- Rulmentul de presiune nu a fost gresat inainte de montaj? Ca altceva nu vad ce ar mai putea sa fie. desi simptomul de rulment dus e exact pe dos, face zgomot cind apesi ambreiajul. Ai schimbat disc + placa + rulment, da? Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shoricelu Postat August 31, 2010 Autor Partajează Postat August 31, 2010 Re: Kit ambreiaj Heavy Duty Jimny M13A. De unde? da, recunosc ca am fost cam "delasator" neluandu-mi un HD insa nu mai puteam circula cu masina... si a trebuit sa pun repede ceva. De schimbat am schimbat rulment, placa, disc. Am aflat ca nu e de vina rulmentul de presiune, ci un alt rulment din capat, in capatul volantei am inteles, rulment care are doar functie de "sprijinire", multe alte masini avand in locul acestuia o simpla bucsa. Treaba aiurea e ca trebuie sa merg cu ea asa, mecanicul asigurandu-ma ca, daca nu dispare in cateva zile (adica sa se "aseze"), o sa dea cutia jos din nou... Intre timp am mai schimbat si placutele de frana si ferodourile (marca FERODO parca). Si mai am de schimbat un rulment fata stanga. :) Asa, ca sa "achit" toata nota de plata la care - de fapt - ma asteptam, masina fiind second totusi. Sper sa ma opresc aici, pe anul asta... :ooo Jimny "moapsa" M13A Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geo_jimny Postat Aprilie 1, 2012 Partajează Postat Aprilie 1, 2012 Re: Kit ambreiaj Heavy Duty Jimny M13A. De unde? :hl Trebuie să schimb şi eu ambreiajul şi aş cumpăra un disc HD. Nişte recomandari ar fi bine venite, mai ales de cei care au facut acesta modificare.:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 Re: Kit ambreiaj Heavy Duty Jimny M13A. De unde? . Si mai am de schimbat un rulment fata stanga. :) Asa, ca sa "achit" toata nota de plata la care - de fapt - ma asteptam, masina fiind second totusi. Sper sa ma opresc aici, pe anul asta... :ooo Schimba ambii rulmenti,sa iasa treaba buna. Cumparati de la unix rulmenti conici. sunt mai buni decat astia pe bile, care ii are masina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 Re: Kit ambreiaj Heavy Duty Jimny M13A. De unde? Si mai am de schimbat un rulment fata stanga Rulment de roata sau king-pin? Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shoricelu Postat Aprilie 4, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2012 Re: Kit ambreiaj Heavy Duty Jimny M13A. De unde? Baieti, va multumesc ca incercati sa ma ajutati insa problema mea a fost rezolvata. Asa cum se vede din quote, geo_jimny are acum o problema :)))) :hl Trebuie să schimb şi eu ambreiajul şi aş cumpăra un disc HD. Nişte recomandari ar fi bine venite, mai ales de cei care au facut acesta modificare.:tk :h5 Jimny "moapsa" M13A Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 Re: Kit ambreiaj Heavy Duty Jimny M13A. De unde? :hl Trebuie să schimb şi eu ambreiajul şi aş cumpăra un disc HD. Nişte recomandari ar fi bine venite, mai ales de cei care au facut acesta modificare.:tk Un ambreiaj stock nu te satisface? Chiar asa de tare te dai ? intreb si eu ca sunt mai noob asa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shoricelu Postat Aprilie 5, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2012 Re: Kit ambreiaj Heavy Duty Jimny M13A. De unde? Uite aici kit HD: http://www.zanfi.it/modules.php?name=catalog&file=product_info&cPath=63_92&products_id=1747 si HD plus: http://www.zanfi.it/modules.php?name=catalog&file=product_info&cPath=63_92&products_id=1512 Uite, pentru cei care vor sa-si puna kit HD, eu pe astea as fi mers daca nu mi+as fi pus unul stock de care am tras fara probleme prin muntii patriei. E-adevarat, nu am "dat in el" si, pe cale de consecinta, continua sa ma serveasca, asa stock cum l-am pus.... Multam fain acelora care mi-au "deschis ochii" pe ambreiajele stock. Ca, deh, daca nu te dai cu ea in "extreme-uri" (si nici nu esti ageamiu cu un picior apasand pe acceleratie si cu altul apasat pe pedala de ambreiaj), stock-ul ramane cea mai buna alegere. Si chiar ai de unde alege....:grin: Jimny "moapsa" M13A Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geo_jimny Postat Aprilie 5, 2012 Partajează Postat Aprilie 5, 2012 (editat) Re: Kit ambreiaj Heavy Duty Jimny M13A. De unde? Deci inţeleg că un ambreiaj HD nu este adecvat pentru o masina care nu face extrem. Eu nu fac extrem dar nici nu vreau sa schimb ambreiaju la 50.000 Km. Am gume de 215/75/15 - BFG MT KM2 şi aproape in fiecare sfârşit de saptamana ies pe munti/dealuri/noroaie. În consecinţă să imi iau un ambreiaj normal sau un ambreiaj HD? Ambreiajul de la Zanfi nu imi inspira incredere. Alteceva mai este? Editat Aprilie 5, 2012 de geo_jimny Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shoricelu Postat Aprilie 5, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2012 Re: Kit ambreiaj Heavy Duty Jimny M13A. De unde? eu am la fel ca tine in ceea ce priveste opincile. Si un ambreiaj normal. Si merge de 2 ani. Nu chiar la fiecare sfarsit dar destul de des si destul de sus... Daca o sa te lase pana in 50.000... iti iei un HD. Dar daca te lasa la 50.001...apai tot stock trebuie sa iti iei! :id Jimny "moapsa" M13A Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geo_jimny Postat Aprilie 6, 2012 Partajează Postat Aprilie 6, 2012 Re: Kit ambreiaj Heavy Duty Jimny M13A. De unde? Multumesc pentru opinii, dar haidem să ne pastram "on topic". Ambreiaj HD. De unde? Eventualele opinii ale celor cu ambreiaj HD despre ambreiajul HD sunt binevenite. Cine doreste poate deschide un topic nou de genul "Ambreiaj OEM vs ambreiaj HD". :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shoricelu Postat Aprilie 7, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2012 Re: Kit ambreiaj Heavy Duty Jimny M13A. De unde? [...] Ambreiaj HD. De unde? Eventualele opinii ale celor cu ambreiaj HD despre ambreiajul HD sunt binevenite.. :tk geo_jimny, daca citeai tu cu atentie topicul asta, vedeai ca au fost date doua solutii (multumesc lui unde). Postul lui in care pomeneste de ele e pe prima pagina iar eu am revenit cu un quote (daca te uiti 5 posturi mai sus, luandu-l in calculsi pe asta). Ca sa nu fim off-topic trebuie macar sa citim topicul cu atentie, right? Si, uite, haidem, ca sa nu te fac sa parcurgi inutil acest topic. le repet a doua oara: Postat original de unde Uite aici kit HD: http://www.zanfi.it/modules.php?name...oducts_id=1747 si HD plus: http://www.zanfi.it/modules.php?name...oducts_id=1512 Jimny "moapsa" M13A Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dorin4x4 Postat Aprilie 7, 2012 Partajează Postat Aprilie 7, 2012 (editat) Re: Kit ambreiaj Heavy Duty Jimny M13A. De unde? Recomand kit ambreiaj CENTERFORCE 229 EURO, de pe ebay.de http://www.ebay.de/itm/Suzuki-Samurei-SJ413-Jimny-1-3-Centerforce-Kupplung-/220988525455?pt=DE_Autoteile&hash=item3373f14b8f Editat Aprilie 7, 2012 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geo_jimny Postat Aprilie 7, 2012 Partajează Postat Aprilie 7, 2012 Re: Kit ambreiaj Heavy Duty Jimny M13A. De unde? geo_jimny, daca citeai tu cu atentie topicul asta, vedeai ca au fost date doua solutii (multumesc lui unde). Postul lui in care pomeneste de ele e pe prima pagina iar eu am revenit cu un quote (daca te uiti 5 posturi mai sus, luandu-l in calculsi pe asta). Ca sa nu fim off-topic trebuie macar sa citim topicul cu atentie, right? Si, uite, haidem, ca sa nu te fac sa parcurgi inutil acest topic. le repet a doua oara: Postat original de unde Uite aici kit HD: http://www.zanfi.it/modules.php?name...oducts_id=1747 si HD plus: http://www.zanfi.it/modules.php?name...oducts_id=1512 Stimabilule, nu stiu ce te face sa crezi că nu am citit întreg topicul. Stiam de postul de la Zanfi şi aşa cum am arătat la #16 nu îmi inspira "incredere". Oricum, ceea ce urmăresc este să vedem ce ambreiaje HD există pe piata şi eventuale păreri avizate, raportul calitate/preţ fiind un element important zic eu. Si ca o parere personala decât să dau cca. 800 Euro pt. un ambreiaj HD mai bine dau 1200 Euro pt. un blocant ARB. Nu vreau:f1 ci doar surse pt. ambreiaj HD. Mutumesc pentru intelegere. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabitzu Postat Aprilie 7, 2012 Partajează Postat Aprilie 7, 2012 Re: Kit ambreiaj Heavy Duty Jimny M13A. De unde? Recomand kit ambreiaj CENTERFORCE 229 EURO, de pe ebay.de http://www.ebay.de/itm/Suzuki-Samurei-SJ413-Jimny-1-3-Centerforce-Kupplung-/220988525455?pt=DE_Autoteile&hash=item3373f14b8f exact ala mi l-am luat eu anul trecut,mi se paruse la un moment dat ca imi miroase a parlit ambreiajul. ala nu e centerforce dual friction de care vorbeste toata lumea, deci nu e varianta superHD, dar oricum mai bun decat cel stock. eu oricum nu l-am montat inca, se pare ca fusese doar o parere, si ambreiajul din fabrica inca e la locul lui si merge perfect, asa ca n-am avut pana acum motiv sa-l pun pe asta, care are nevoie ca primii aprox 500 kilometri sa nu-l fortezi,altfel se duce naibii Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shoricelu Postat Aprilie 7, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2012 Re: Kit ambreiaj Heavy Duty Jimny M13A. De unde? Stimabilule, nu stiu ce te face sa crezi că nu am citit întreg topicul. Stiam de postul de la Zanfi şi aşa cum am arătat la #16 nu îmi inspira "incredere". Oricum, ceea ce urmăresc este să vedem ce ambreiaje HD există pe piata şi eventuale păreri avizate, raportul calitate/preţ fiind un element important zic eu. Si ca o parere personala decât să dau cca. 800 Euro pt. un ambreiaj HD mai bine dau 1200 Euro pt. un blocant ARB. Nu vreau:f1 ci doar surse pt. ambreiaj HD. Mutumesc pentru intelegere. Si cam ce tip de HD credeTI DUMNEAVOASTRA ca VI s-ar potrivi? Asa... cam cat de HD sa fie ca sa fie demn de "incredere"? Nu ne certam, fiti serios, discutam in conradictoriu cel mult. Dar ma macina curiositatea in ceea ce priveste caracteristicile acestui tip de ambreiaj de "incredere". Increderea cui si in ce situatii? Ca - asa cum s-a mai discutat - orice ambreiaj poate satisface nevoile "non-extreme" cu brio. Iar solutia cea mai convenabila (poate si de incredere) nu exsita decat ca parere subiectiva a fiecaruia din noi. Daca dumneavoastra credeti ca puteti gasi ceva "super" la oferta "mega", ziceti-ne si noua. Vom analiza cu atentie si e posibil sa consideram si noi ca ni se poate potrivi. Cu multe multumiri pentru eventualele surse de fericire, cu respect si alta data! Jimny "moapsa" M13A Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mugur Iacob Postat Aprilie 20, 2013 Partajează Postat Aprilie 20, 2013 Re: Kit ambreiaj Heavy Duty Jimny M13A. De unde? Domnilor deci ce se recomanda pana la urma...standard sau HD....pentru offroad mediu.....??? sau exista in piata in materie de ambreiaje bune bune ...sau cele de origine sunt recomandate... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Aprilie 20, 2013 Partajează Postat Aprilie 20, 2013 Re: Kit ambreiaj Heavy Duty Jimny M13A. De unde? mugure' , eu il am pe ala eftin de 650lei de la unix si merge de n-am treaba :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate