Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Anvelope m+s

chisone

Postări Recomandate

Re: Anvelope m+s

Părerea mea e că se poate, dar ai putea să dai mai multe detalii despre aceste anvelope şi poate chiar despre maşina în cauză. De regulă se uzează mai repede şi nu au aderenţă la fel de bună ca cele de vară. Ştiu că acele anvelope se folosesc eficient la temperaturi sub 7 grade.

Mitsubishi Pajero SWB 1993

4D56TD manual Super Select

Volan dreapta

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Gumele M+S (Mud+Snow) sunt asa-numitele gume "all-season" desi astea din urma sunt putin altfel.......in sfarsit, si unele si altele, sunt "struto-camile", vara sunt sunt zgomotoase si, cum a spus si colegul, nu au aderenta unora de vara, iar iarna sunt mai ceva mai bune ca unele de vara, dar mai slabe decat cele de iarna.......asa cum ti-am zis "struto-camile".....

Iar ca raspuns direct : da, poti rula cu ele si vara......

Link spre comentariu

imi trebuie aceste gume pt o masina 4x2 cu care merg tot timpul anului si nu vreau sa stau sa schimb mereu roti.Colegul Astral spunea ca gumele M+S sunt cam la fel cu cele all sezon. Intrebarea mea este ,care dintre cele doua tipuri sunt mai indicate?

Link spre comentariu

Eu am avut pe masina serviciu M+S (asa ni se dadusera...) si mergeam cu ele si vara si iarna.......Vara erau cam slabute pe ploaie in curbe, in rest f bune, iar iarna imi erau suficient de bune : nu ramaneam inzapezit, nu patinau f rau pe polei......oricum le preferam celor All-season pt ca ma ajutau iarna.....

Link spre comentariu

cauciucurile de iarna M + S nu sunt all seasons

difera nu numai prin design ci si prin compozitie; este elastic si aderent sub 7 grd. ... prea moale vara - creste uzura dar si distanta de franare

Link spre comentariu

cauciucurile de iarna M + S nu sunt all seasons

difera nu numai prin design ci si prin compozitie; este elastic si aderent sub 7 grd. ... prea moale vara - creste uzura dar si distanta de franare

Pai n-a zis nimeni ca M+S sunt acelasi lucru cu All-season......

Link spre comentariu

Eu am pe Y61 M+S de 2 ani de zile si am facut pana acum 85 mii km. Am mers prin zapada de 50 cm , prin noroi soft, pe ploaie la 130 km/h, 90 % asfalt si 10 % in afara asfaltului.:dr1 Parerea mea este ca se descurca bine pe orice fel de vreme si teren + ca nu sau uzat foarte mult.

Link spre comentariu

Cu ceva ani in urma am avut niste all-season Firestone si apoi Debica pe turism si ambele erau marcate M+S. Cred ca si all-season, si cele de iarna sunt marcate asa. Limita aia de sub 7 grade e valabila doar pentru anvelopele de iarna.

Sincer, all-season nu m-au incantat nici iarna, nici vara. Dupa o vreme preferi sa schimbi rotile decat sa mergi pe compromis. Iarna sunt o solutie cu o idee mai buna decat gumele de vara, vara au corespuns necesitatilor mele fara sa straluceasca. De tocit s-au tocit ca cele de vara, chiar si prea-laudatele Firestone.

Nota: eu am avut asa ceva pe o masina fara 4x4, poate pe tractiune integrala si profil specializat pentru 4x4 o fi ceva mai spectaculoase.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Eu am la Pathfinder NOKIAN WR M+S. Le am de 45.000km si le-am purtat si vara si iarna si mai au "carne" pe ele de cel putin inca 40.000km. Intradevar vara parca la franari si viraje adera la limita cateodata dar nu grav. Intra ABS-ul si ESP-ul putin mai devreme putin. In rest nu am avut probleme nici cu ploaia nici cu zapada. Sunt foarte rezistente si multumesc lui Dumnezeu nici macar pana nu am avut.

Acum calitatea mai depinde si de marca si de profilul cauciucului. Inainte am avut Bridgestone pe Nissan si a trebuit sa le schimb dupa 35000km ca se mancasera de tot. Foarte dure.

Oricum, inainte de a cumpara cauciucuri iti recomand sa cauti pe net review-uri despre cauciucuri ca sa vezi ce zic proprietarii nu fabricantii. Ca fiecare isi lauda marfa dar la urma urmei conteaza parerea utilizatorului. La NOKIAN-urile mele scria clar ca merg si iarna si vara. Si asa e. Si nu te zgarci sa cumperi marfa ieftina. Ia ceva de calitate ca e viata ta si a familiei in joc!

Bafta!

Pentru semnarea petitiei, aici: http://www.rosiamontana.net/
Link spre comentariu

eu am cumparat masina exact acum 1 an, echipata cu niste anvelope noi Dunlop Grandtrek SJ6, M+S, spune producatorul "...cu precadere off road, recomandata pentru sezonul de iarna..."

pe timp de iarna se comporta excelent, am facut urcari si coborari pe dealuri cu zapada inghetata, amestec de zapada si noroi, ture in viteza si viraje prin Bucuresti iarna trecuta + intoarceri pe stradute inzapezite si parcari imposibile pe mormane de zapada (pe o straduta sunt chiar "vedeta" :grin:), am pana acum peste 15000 km cu ele, si inca nu s-au uzat vizibil, si as vrea sa le pastrez pt utilizare doar pe timpul iernii. e drept ca vara cam fluiera rotile pe asfalt, si franarile sunt putin mai lungi, iar daca se mai si uda putin, pierde putin din aderenta pe asfaltul uscat+praf. dar cu fata cuplata, se tin foarte bine si pe asfalt, vara, viraje, etc.

pentru ca sunt atat de multumit de ele, cand o fi sa-mi cumpar anvelope de iarna noi, am sa-mi cumpar exact acelasi model, in care am deja incredere si stiu ce poate.

Link spre comentariu

MOMENTAN am pe masina NOKIAN M+S si sunt asa:

***OK

- iarna pe asflat curat

- iarna pe zapada

- iarna pe polei (in mod 4x4)

- pe drumuri uscate cu temperatura medie si redusa

***NOT OK

- pe ploaie

- orice tip de off road

- vara cand ii foarte cald afara

- iarna in zapezi mari

Link spre comentariu

EXACT acelea le am si eu pe masina Nokian WR 245/70/16

uite ce bine fac fata in noroi

http://farm4.static.flickr.com/3620/3495868913_19f3bd0103.jpg

in schimb aici erau tata lor

http://farm4.static.flickr.com/3196/3075174875_7c83d1cec9.jpg

...

...

...

Si sa nu uit : se uzeaza foarte greu ... am deja 45.000 cu ele si mai merg pana la 50.000 dar ma gandesc sa imi cumpar alt set si nu cred ca va fi la fel. Vreau ceva AT-uri

...

...

...

Link spre comentariu

"fiecare pasare isi lauda puii" - e randul meu: utilizez cu succes GENERAL GRABBER AT 2. mai e un topic in care am scris despre ele. sunt multumit

da da .... GRABBER AT2 o sa scrie langa jentile mele in curand... m-am decis sa le iau.

Link spre comentariu

" fiecare pasare isi lauda puii" ...

eu nu laud nimic.

am pus foto doar pt ca mi s-a parut foarte diferit profilul meu fata de cel expus de @renegade, desi sunt amandoua m+s.

nu am mai vazut pana acum gume din aceeasi categorie cu profil atat de diferit.

md

Link spre comentariu

Nici eu nu le laud ci scriu despre ce am sau despre ce stiu. Atata tot. Nu am obiceiul sa-mi dau cu pararea despre ce nu stiu :h5

In ceea ce priveste noroiul de care spune colegul flyer, sa fim seriosi. Ala chiar e noroi adevarat. Eu am tras afara din noroi, in aceleasi conditii, o Octavia si era scufundata pana la caorserie.

Trebuie doar sa stii pentru ce le iei. Ca daca mergi doar asfalt si rar cate un drum de tara sau iarna daca ninge rezonabil e ok. Dar nu te gandi sa faci offroad cu ele, drumuri neamenajate sau zapada de 50cm. Eu am iesit din noroi si iarna din zapada de 40cm dar cam la limita.

Pentru semnarea petitiei, aici: http://www.rosiamontana.net/
Link spre comentariu

Poza cu noroiul ii cam asa : eram in varf de munte si toti se bagau in locul acela sa se impotmoleasca (cu sau fara guma de noroi) si sa fie tractati afara asa ca m-am aruncat si eu desi nu era necesar.... stiti si voi cum ii la joaca.

NU vreau sa denaturez marca NOKIA sau sa zic de rau sau sa ma laud ... imi spuneam parerea despre ele.

Bafta si ne vedem la mare.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare