Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cutie viteze Grand Cherokee 2004 2.7CRD.

klinutzu

Postări Recomandate

salutare,

am un gc 2004 2.7crd, cutie automata de mercedes (am inteles).

in concediu am observat ceva si vreau sa stiu daca am dreptate sau nu. in pozitia "d" am vazut ca am 5 viteze, iar masina schimba foarte repede la turatii mici (atunci cand nu tragi de ea). in schimb daca dau levierul in pozitia "4" am observat ca are doar 4 viteze si merge mai turata.

diferentele sunt mai pregnante atunci cand trag rulota (1.700 kg): pozitia "d", 70 km/h, viteza a 5-a, ~1600 ture, pozitia "4", 70 km/h, viteza a 4-a, 2000 ture.

acum vine intrebarea: am 5 viteze sau 4? este posibil sa fi fost "tunata" soft, tinand cont ca este cumparata din germania?

jeep grand cherokee 2.7crd 2004
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: cutie viteze gc 2004 2.7crd

Buna seara !

Cutia are cinci trepte, pe care le schimba singura in ambele sensuri, daca este in "D".

Pozitiile 4,3,2 reprezinta treapta maxima pana unde schimba cutia in sus, daca esta lasata acolo. Adica, in "4", cutia nu va schimba mai sus de treapta a patra, in "3" nu va schimba mai sus de a treia, etc.

In jos schimba normal, fiind lasata in aceste pozitii.

Nu este vorba de un tuning de soft, asa este construita orice cutie automata.

Stima,

Dragos

Editat de Heavy D.
Link spre comentariu

Buna ziua !

Exista unele cutii automate cu convertizor hidraulic de cuplu, (nu neparat la Mercedes) care au patru trepte, si in toate convertorului i se permite "patinarea" interioara. La unele din acestea exista un dispozitiv complementar (ne- sau comandabil la buton) care "blocheaza" convertorul, in sensul ca nu i se mai permite aceasta asa-zisa patinare.

Cand se intampla acest fenomen, adica blocarea de care vorbeam (converter lock up, in termeni tehnici), senzatia este ca parca cutia ar mai schimba o treapta mai mica in sus, iar pe turometru vei observa ca turatia motorului scade putin, cam ca la o schimbara clasica de treapta.

La tine nu e cazul, nu ai o astfel de cutie, e una in cinci trepte, avand deja treapta a patra selectabila complet separat de "D".

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Salutare ,as vrea sa te intreb cum se descurca jeep ul cu rulota dupa el pt ca am si eu unul din 2004 acelasi 2,7 crd si am si o rulota Chateau de 1300 kg dar inca nu am carlig de remorcare pentru ca nu mai am bani si pentru el.Eram doar curios cum se misca,momentan trag rulota cu un nissan terrano care nu prea simte nimic.

Link spre comentariu

Buna seara !

Fa o comparatie intre puterea si cuplul motoarelor in cauza, precum si intre greutatile proprii ale masinilor in cauza, si iti vei putea face o idee. Eventual, daca le cunosti, compara si rapoartele din cutii.

Rezultatul va fi concludent numai in conditii de roti si rapoarte stock, adica cum a venit masina de la mama ei.

Cuplul ajuta mult la tractare, si in conditii identice, dar la care difera doar cuplul motor, masina cu cuplul mai mare va fi in avantaj.

Stima,

Dragos

Editat de Heavy D.
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

salut, scuze de abia acum am observat ca am primit o intrebare... sincer nu am avut probleme, iar rulota este destul de grea (1700-1900 kg, in functie de incarcare). o singura remarca: trebuie sa pleci normal, nu cu apasare tare in acceleratie, ca simte rulota in spate un "zvac"...

jeep grand cherokee 2.7crd 2004
Link spre comentariu

• 8 luni mai târziu...

As fi si eu interesat de modelul acesta de GC si as vrea sa stiu referitor la cutie, la acest model care are pozitiile 4-3-2-1, se poate face frana de motor ?

La modelul care are "+" si "-" se schimba prin impulsuri si acolo se face foarte usor frana de motor dar aici !? :cn

Link spre comentariu

Buna seara !

@Baruba:

Da, binenteles ca se poate. In functie de sarcina masinii (cu sa fara remorca), viteza cu care circuli si treapta in care te afli in acel moment, poti retrograda una sau doua trepte fara probleme. Fara sa mai calci acceleratia, asta cred ca este clar.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Re: Cutie viteze Grand Cherokee 2004 2.7CRD.

Buna ziua !

Multumesc mult Dragos pentru raspuns. Am citit posturile tale referitor la JGC 2.7 CRD si nu numai.

Vreau sa iti adresez o intrebare personala cat si in calitate de "Moderator Tehnic Jeep".

Pentru o utilizare in proportie de 20 % offroad mai soft si 80 % pe sosea ce ai alege dintre Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD vs Mitsubishi Pajero 3.2 DiD ?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare