Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Roata rezerva vs. Kit reparatii

Mugur Iacob

Postări Recomandate

Dragilor,

Pana Sambata trecuta am trait cu impresia ca daca ai kit de pene esti tatic si nu mai ai nevoie de roata de rezerva

GRESIT - roata de rezerva nu poate fi inlocuita de nimic, si din fericire pentru mine am descoperit acest lucru pe pielea lui George - noroc ca el a fost echipat cu hi-lift si rezerva

Concluzia mea este - daca mergi in niste noroaie mari si rotile sunt pline de noroi sansele sunt aproape de zero sa gasesti gaura in cauciuc si sa o poti rezolva cu kit-ul de pene. Mai mult daca gasesti o conducta in noroi pe care nu o vezi si ai ghinionul ca din 13 masini sa o nimeresti...

Si eu am un kit de pene ramas de pe vremea ATV-ului si il voi tine la mine, dar cu siguranta voi lua si roata de rezerva cand voi iesi pe munte.

Kit-ul poate folosi doar la un singur mod de pana si acela este o gaura mica care sa poata fi astupata cu un dop de 0,2-0,3 cm pentru restul rezerva e sfanta.

Sper sa foloseasca cuiva aceasta experienta

Daca locul topicului este in alta parte ii multumesc antipat lui Astral pentru mutare.

Sa aveti mereu roti umflate!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Roata rezerva vs. Kit reparatii

Sincer, cu riscul de a te completa putin...la ATV au fost situatii de pene pe drumuri forestiere dar de genul: cuie,sarme,craci de copac subtiri dar cam toate fac parte din categorie - gaura de diametru pana la maxim 0,5 cm care sa spunem ca o poti pacali temporar cu 2-3 snururi.

Pentru dejantari,taieturi,gauri mai mari....roata de rezerva e cheia succesului + highlift sau sa te ajute relieful sa o pui in bot sau invers si apoi sa faci pana si apoi sa poti sa scoti masina de acolo...

Link spre comentariu

Rezerva e sfanta! Cel mai bine e sa ramana la locul ei :y

Stii ca te-am intrebat cand am iesit pe V.Doftenei unde iti este rezerva si atunci am fost putin mirat de optimismul tau fata de kit-ul de pana?:2dr

Editat de nessum

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

oooooooo, asa, asa, imi place.... hai cu roata!

sa stii ca mi-a trecut hematomul:ha::ha:

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Am folosit si butelia de autoumflare , si solutii antipana in roti , si snururi . La masina de lucru , am GPL si butelia e in locul rotii de rezerva , asa ca nu mai merg cu rota de rezerva in oras , si de citeva ori m-am scos din belea cu spray sau cu snur . A se tine cont de faptul ca le-am folosit ca sa capat experienta si ca sa nu-mi para rau ca am dat banii si nu mai ajung vreodata sa-i vad folositi .Insa nu cred in eficienta la o roata de 31 , care e chiar prea mare ca s-o mai ridici in presiune cu butelii .Poate cu patru , insa e total neeconomic , da-o naibii ca aproape cumperi o janta de banii de pe 4 buc. butelii de autoumflare .

In concluzie , cu toate ca am kit de pana in ambele masini , si de asemenea cite doua butelii , ca un utilizator direct al ambelor sisteme pot doar sa va spun ca anul trecut am avut doua roti de rezerva , una ingusta si una normala .Bineinteles ca am batut vreo 2500 km si nici macar nu s-a dezumflat vreo roata , macar putin , stiu ca le verificam ritualic , inainte de a ma pune pe drum . Am avut altele , pe transalpina si intr-o cariera , dar cu rotile , nici o problema . Dar totusi , ocazii de a taia un cauciuc au fost destule , iar eu sint un offrodist de duminica , care a avut noroc .

In cazul in care taiam vreun cauciuc , fara roata de rezerva nu era nici o posibilitate de a scapa din zona . De distractie , am mers cu lemnul legat sub punea spate , insa nu e o solutia cu care sa mergi mai mult de 4-500 m , si numai pe drum cit de cit drept .

Kitul de pana e cu adevarat folositor la gauri mici , intepate .

Ce te faci daca ai bafta mea si calci in mijlocul padurii pe un lant de drujba vechi si ruginit , care mi-a facut o gaura de vreo 8 mm , si m-a costat mai tirziu 50roni pentru un petic ranforsat , special pentru radiale .Nici macar nu am incercat sa-l repar in padure , cu snururi , chiar nu credeam ca reparatia va avea efect .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare