Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Vitara versus Grand Vitara

Postări Recomandate

Ieri am condus un Grand Vitara 2009 cu motor 1.6 si mi-am adus aminte de o dilema mai veche. Am cautat pe forum, m-am informat si pe pe net, nu m-am lamurit total, deci pun intrebarea: care e diferenta intre Vitara si Grand Vitara?

Ce am gasit?

-Pe piata americana diferenta era motorizarea si dimensiunea, Grand fiind mai mare. Deasemenea am vazut ca Grand Vitara e categorisita ca SUV/crossover.

-Pe piata europeana se zicea ca diferenta era caroseria patratoasa fata de caroseria rotunda.

-Ce am constatat eu? Grand Vitara 2009 pe care am pipait-o nitel avea 4x4 permanent fara reductor.

Exista diferente de caroserie? Este cumva Grand autoportanta?

Exista diferente la transmisie? Este cumva Grand lipsita de reductor la toate modelele?

Samurai incepator
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Vitara - Grand Vitara

N-as putea spuen cu certitudine, dar cred ca GV este autoportanta.

In privinta reductorului, modelele in 3 usi, motor 1,6 nu au. Celelate, in 5 usi, au reductor si autoblocant - oferta actuala a dealerilor.

Link spre comentariu

Ieri am condus un Grand Vitara 2009 cu motor 1.6 si mi-am adus aminte de o dilema mai veche. Am cautat pe forum, m-am informat si pe pe net, nu m-am lamurit total, deci pun intrebarea: care e diferenta intre Vitara si Grand Vitara?

Ce am gasit?

-Pe piata americana diferenta era motorizarea si dimensiunea, Grand fiind mai mare. Deasemenea am vazut ca Grand Vitara e categorisita ca SUV/crossover.

-Pe piata europeana se zicea ca diferenta era caroseria patratoasa fata de caroseria rotunda.

-Ce am constatat eu? Grand Vitara 2009 pe care am pipait-o nitel avea 4x4 permanent fara reductor.

Exista diferente la transmisie? Este cumva Grand lipsita de reductor la toate modelele?

grand vitara a inceput sa fie produsa in 1998 in paralel cu modelele lungi de vitara.Diferenta este uriasa in ceea ce priveste atit caroseria cit si motorizarea intre vitara si chiar primele modele de gv.in 2003 gv a primit un usor facelift plus un motor diesel commonrail de generatie noua iar productia a continuat pina in 2005 septembrie cind a aparut noul model de gv care practic nu mai are nici o legatura cu vechiul model.

caroseria la gv-urile din 2005 in prezent este autoportanta unele modele avind lsd ,la vechile modele are sasiu rigid plus reductor.

No offence f_zoltan daca gv fie el vechi sau nou e cRossover cotetul de duster ce e TAB?Cred ca cel care ii spune crossover nu a vazut in viata lui un Golf cross-country(bunicul crossoverului) http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Vw_golf_country_h_sst.jpg sa vada niste diferente.

Editat de grandvitara
Link spre comentariu

Zoli,

Vitara din `96 e cea mai tare!:grin:

Ca e a mea.

Ca are reductor sau nu, nu conteaza

senzatii ai si in x6

crossover

O buburuza pe care n-o s-o vand niciodata,face treaba si nu e pretentioasa ,buna la tavaleala,ma dor salele dupa 500 km ,dar nu ma gandesc ca-i zgarii vopseaua sau geamu` daca ma duc in padure.

Am urcat cu Nicu pe ploaie pana in Parangu Mic,cu Vitara , dupa noi a incercat un Nissan Navara sa urce fara gume si s-a oprit la 100 m de cabana IEFS.Pentru cine nu stie mai e 1 km .

Deci nu cred ca GVitara m-ar fi dus pana sus.

Bafta

Link spre comentariu

Multam' de lamuriri, Grand Vitara, mi-ai lamurit niste chestii.

Nu stiu de ce te-ai suparat pe categorisirea SUV/crossover, aici l-a bagat wikipedia si nu stiu daca nu cumva apare ca atare si pe site-ul dealerului. Cu caroserie autoportanta si fara reductor oare am pacatuit chiar asa mult sa-i zic asa? Zau nu am avut vreo intentie malitioasa cand am postat, personal sunt fan al tuturor modelelor Suzuki si mi-a placut si GV 2009.

Ne-am fi contrat noi pe topicul cu "cotetul de" Duster, dar in cazul de fata am vrut doar sa aflu cate ceva nou, mai ales pentru ca m-a socat nitel diferenta uriasa intre ce stiam eu ca e Vitara si ce aveam in fata ochilor. Cand am constatat ca maneta reductorului e lipsa, am coborat imediat ca sa ma conving ca e totusi 4x4.

Samurai incepator
Link spre comentariu

ei, nu va aprideti!

sunt multe 4x4 fara maneta de reductor... de ex Subaru meu fiind automat nu are reductor, dar e 4x4 permanent. Si da, unui Outback poti sa-i spui linistit crossover, dar GV este SUV oricand. Stiu ca incadrarea in categorie nu-ti apartine, si mai stiu ca net-ul e plin de greseli facute din superficialitate, cum e cazul wiki.

si mai sunt si cele la care comanda se face electric, din buton. Al meu Korando nu are maneta dar are buton magic...

Revenind la GV, din cate stiu eu nu s-au facut modele 4x2. La Jimny exista modele 4x2, la Vitara exista, dar nu am vazut/auzit la GV.

:h5

Link spre comentariu

Nu ma aprind ca nu am pentru ce. Multumirile aduse lui grand vitara sunt sincere.

Cand am vazut ca nu are maneta pentru Low, urmatorul pas a fost sa caut buton. Cand nu l-am gasit nici pe acela, am bagat capul sub GV ca sa ma conving ca are tractiune fata-spate si dupa ce m-am linistit am ajuns la presupunerea ca trebuie sa fie 4x4 permanent. Cred ca exemplarul pe care l-am vazut avea si LSD(asa stia proprietarul), dar fara semne vizibile pe undeva. Masina o bijuterie de altfel, cred ca singurul cusur(marunt) gasit a fost anti-ergonomia comenzilor calculatorului de bord care te obliga sa stai pe loc ca sa poti sa le folosesti.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Daca vorbesti de modelul curent, da, este autportanta, practic masina a devenit un SUV.

Exista si diferente la transmisie: cea scurta are visco-cuplu si nu are reductor, cea lunga are 4x4 permanent cu reductor, insa totul e controlat electronic.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare