dragosd13 Postat August 24, 2010 Partajează Postat August 24, 2010 Salut, Am si eu o problema cu seria de sasiu de la samuraiul meu in sensul ca nu este recunoscuta de nicci un program de piese. Curios este ca si pe actele de germania, tara de 'provenienta' tot seria aia apare, la rar in romania se pare ca nu au fost probleme ( eu am cumparat o deja inmatriculata deci nu stiu detaliile) si pe placuta este aceeasi serie ca in acte. Imi este putin jena de ce s-a intamplat cu masina la capitolul hartogaraie dar asta e alta poveste. Va cer ajutorul cu o serie de sasiu de la un samurai fabricatie 93 motor de 1298 cm3 injectie mono punct, decapotabil( nu stiu daca are importanta dar...) pe care sa pot sa o folosesc sa cumpar piese sau o varianta sa imi identific masina la magazinele de piese(alta decat seria) Multumesc Dragos Suzuki Samurai - made in Japan...perfected in my garage Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cfantana Postat August 24, 2010 Partajează Postat August 24, 2010 Re: serie sasiu samurai Asta se intampla la modelele fabricate in Spania,la cele fabricate in Japonia nu am intalnit problema asta. Si la Jimny e aceeasi problema. Daca intri in program fara serie de sasiu merge. Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragosd13 Postat August 25, 2010 Autor Partajează Postat August 25, 2010 Re: serie sasiu samurai Ai dreptate ca gasesti piesele fara serie dar, desi la magazinul de la care cumpar piese este un om senzational extraordinar de saritor si de ajutor, le aleg din liste 'pe propria raspundere' si parca nu vreau sa platesc si sa fac stoc de piese noi de care nu am nevoie. Suzuki Samurai - made in Japan...perfected in my garage Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lichter Postat August 25, 2010 Partajează Postat August 25, 2010 Re: serie sasiu samurai Daca seria de sasiu incepe cu VS este un model spaniol, daca incepe cu JS este un model japonez. Exista site-uri care fac "citirea" VIN-ului (Vehicle Identification Number), respectiv a seriei de sasiu. Samuraiul meu este japonez, si cam toate site-urile mi-au dat seria de sasiu ca fiind invalida, dar reuseau sa extraga ceva informatii din serie. Oliver Suzuki Samurai 413 1994 TNT - Priceless Toyota LandCruiser HDJ 80 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragosd13 Postat August 25, 2010 Autor Partajează Postat August 25, 2010 (editat) Re: serie sasiu samurai A mea incepe cu JSA. poti sa imi dai si mie siteul care iti dadea info? am aflat ca am nevoie doar de primele 11 caractele din serie ca sa pot sa o identific Editat August 25, 2010 de dragosd13 Suzuki Samurai - made in Japan...perfected in my garage Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragosd13 Postat Septembrie 28, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2010 Re: serie sasiu samurai Ma ajuta cineva cu seria, va rog? Multumesc, Dragos Suzuki Samurai - made in Japan...perfected in my garage Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rechinu Postat Septembrie 28, 2010 Partajează Postat Septembrie 28, 2010 Re: serie sasiu samurai Aceiasi problema o am si eu, tot din 93, tot decapotabil, nu recunoaste seria. Stie cineva ce putem face? LIVE FREE OR DIE! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andrei.mihailov Postat Septembrie 29, 2010 Partajează Postat Septembrie 29, 2010 Re: serie sasiu samurai Aceiasi problema o am si eu, tot din 93, tot decapotabil, nu recunoaste seria. Stie cineva ce putem face? Samuraiele pentru care nu se gaseste seria in programele specifice sunt intr-adevar produse in Spania si, in general, apar in cartea tehnica de origine sub numele de "SANTANA" produse la Santana Motors. Pana in '86 s-a produs SJ410, ulterior intrand in productie si SJ413. Pana in '89 scria mare pe ele SANTANA. Incepand cu acest an, au intervenit cu un facelift si cu modificari ale sasiului revenind, in acelasi timp, la denumirea comerciala de SAMURAI. Santana Motors sunt cei care au produs si modelul cu diesel 1,9 de origine PSA, nu japonezii. In Spania nu s-a produs niciodata modelul cu elicoidale dar masinile au avut anumite diferente pentru a fi mai bine adaptate mersului pe sosea (spre exemplu arcuri soft si cardane pe 8, nu pe 10). Multe din Samuraiele achiztionate SH din Europa de Vest sunt cu specificatii europene si sunt diferite de cele produse pentru alte piete. Dintr-un motiv doar de ei stiut, seriile europene nu se regasesc in calculatoare nici pe Samurai nici pe Santana. Nu am incercat pe maruti Gipsy, poate merge... In acelasi timp, reperele pentru piata europeana se regasesc in calculatoare la rubrica "Samurai" ca si variante constructive dar fara nici un detaliu suplimentar. Cu alte cuvinte trebuie sa stii ce sa alegi. Ideea de a lua o serie de Samurai "made in Japan" si a o utiliza pentru cele produse la Santana Motors poate fi in cel mai nefericit caz costisitoare si in cel mai bun caz consumatoare de timp. Va voi da cateva exemple despre cate variante exista (una dintre ele fiind pentru Santana dar nimeni nu stie care): 1. placute frana - exista 3 tipuri diferite, doar una se potriveste 2. Saboti frana - idem 1 3. Rulmenti roata fata - 2 tipuri doar unul merge 4. Rulmenti pivot - 3 tipuri doar unul se potriveste 5. Prindere furtune fata - 1 tip, nu se potriveste (mufare inversa) 6. Regulator frana spate - 1 tip, nu se potriveste 7. Cablu frana mana - confuzie totala. Ciudat dar cel mai des se potriveste pe Santana 8. Ddiferential spate facut la Santana are toate sansele sa vina cu cota de 1 mm mai mic. Probleme potentiale cu blocantele after market. 9. Unele Santana au structura la frana spate pe invers - frana de mana vine pe un singur cablu nu pe doua imbinate si se prinde sus in timp ce conductele de frana vin jos. Adikatelea, in teren retezi conducte la greu. Culmea e ca, se poate inversa stanga cu dreapta, se monteaza cu susul in jos, se rezolva problema conductelor si se potrivesc si cilindrii de frana standard de Samurai made in Japan. La o prima vedere as spune ca spaniolii erau beti si pur si simplu le montau cu curu in sus! Si ca sa fie tacamul complet, Suzuki a facut o mare marmelada si in ceea ce priveste seriile pentru ca, din cand in cand fabricile mai faceau schimb de repere. Rezultat - cate un Samurai ratacit prin SUA dar cu specificatii Santana, Samurai made by Santana dar cu specificatii de SUA, etc. Deci - mai bine luati piesa de pe masina si prezentati-va cu ea la magazin. Samurai - pentru extrem Patrol y60 LWB - pentru expeditii Ford Ranger - asta nu stiu pentru ce mai este dar imi place... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrian_c Postat Septembrie 29, 2010 Partajează Postat Septembrie 29, 2010 Re: serie sasiu samurai La fel si la mine. Vitara 1995 serie cu VS fabricata in Spania. Nu o recunoaste nici un program de piese. Singura solutie de comanda piese este demontatul. Daca exista noroc marea majoritate au cod original pe ele, daca nu caracteristici, dimensiuni, piesa in brate, etc. Nissan Patrol Y60 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stane Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Re: serie sasiu samurai Decodorul VIN: http://www.analogx.com/cgi-bin/cgivin.exe?Mode=Decode&VIN=VSE0SJJ4C00115046&Submit=Decode Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragosd13 Postat Septembrie 30, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Re: serie sasiu samurai Region:Asia Country:Japan Manufacturer:Suzuki Model Specific:Unknown Check Digit:Invalid Year:Unknown Assembly Plant:0 si acum? Suzuki Samurai - made in Japan...perfected in my garage Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
symy139 Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Re: serie sasiu samurai si acu stii doar ca a fost construita in japonia, care e pe continentul asia, si cam atat...:grin: nu stiu cu cat de mult te poate ajuta scritp/programel ce o fi ala, pentru ca nu iti da nici un fel de detaliu. Ma gandesc ca gruparile astea de la seria sasiului is ceva asemanator cu CNP-ul. Ultimele 6 cifre is identificatorul propriu zis a masinii cred. Oricum in materie de piese, cel mai sigur, sa nu comanzi mere si sa primesti pere, e sa mergi cu piesa veche si sa vezi daca se potriveste cu cea noua. Cel putin 3-4 mari magazine la care am fost si in iasi, brasov, bacau nu prea corespund prea bine baza de date de pe internet cu ce au pe stoc. Eu ma ofer pentru oricine are nevoie de piese ce tine de zona Iasi sa merg personal la magazin si sa ma interesez de piesele aferente. Sa fac o poza, de masurat, chestii de genul, ca sa nu bata un drum degeaba pana aici. Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragosd13 Postat Septembrie 30, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Re: serie sasiu samurai Ok...am deschis un Thread am umplut 2 pagini de posturi cu pareri si am ajuns fix de unde am plecat adica piesele se iau "pe propria raspundere"... Multumesc Dragos Suzuki Samurai - made in Japan...perfected in my garage Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andrei.mihailov Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Re: serie sasiu samurai Ok...am deschis un Thread am umplut 2 pagini de posturi cu pareri si am ajuns fix de unde am plecat adica piesele se iau "pe propria raspundere"... Multumesc Dragos Dragos, din pacate aceasta este realitatea. Si este valabila pentru orice producator care nu a avut un protocol fezabil de control a seriilor si subansamblelor utilizate in fabricatie. Nu e doar Sami in aceasta situatie. Cand scapi lucrurile de sub control, nu le mai scoate nimeni din dilema. Eu lucrez in domeniu conex constructiilor de masini. La un moment dat am participat la infiintarea unei fabrici de tractoare in Romania iar sistemele de productie, asamblare, proiectare, aprovizionare sunt identice cu cele din industria auto. Iar situatia sta cam asa: - ai probleme cu un furnizor/ gasesti un pret mai bun/ exista incapcitate temporara de livrare pe international a unui reper - il inlocuiesti. Poate fi si un simplu surub dar cu alt pas. Pentru seria respectiva a masinii finite ai obligatia de a nota in calculator surubul cu pricina. Sunt mii de repere. Cum ai scapat unul, cum incurci borcanele. - cand facilitatile de productie pt acelasi produs finit sunt pe locatii variate (tari, continente) se importa diverse subansamble sau chiar CKD-uri in anumite situatii (CKD - masina in mare proportie, chiar si la 100%) vine ca si kit pe vapor. Se asambleaza in tara de destinatie si primeste VIN de acolo cu toate ca ea este cu specificatii din tara de origine). Baietzii de la Suzuki au mermelit-o rau. Spre ex, pe Nissan si Toyota, reperele pentru modelul Australian pot avea anumite restrictii pe softurile de cautare europene pentru a nu se genera confuzii. Iar seriile sunt controlate destul de strict cu marja foarte redusa de eroare. Suzuki in schimb, pentru modele mai vechi, a venit cu un soi de globalizare necontrolata: orice reper se gaseste oriunde dar trebuie sa stii ce iei mai ales pe piata europeana. Din cate am vazut, cea americana e mai bine controlata in sensul ca masinile sunt destul de unitare. La aceasta dilema a gestiunii Suzuki s-a adaugat si faptul ca, masina fiind simpla, ieftina si foarte populara, piata after market a depasit de mult piesele de origine. La Nissan si Toyota, exista in continuare repere care se gasesc doar pe original indiferent de varsta masinii. Avantaj Suzuki - piese mai ieftine. Dezavantaj Suzuki - unele piese au o calitate indoielnica iar altele nu se potrivesc. Si apropo de calitate - pe web, in SUA, veti gasi cam tot ce va trebuie pt un Sami stock sau modificat, la preturi foarte bune. Atentie insa la anumite repere cum ar fi rulmentii. Parte din ei sunt plimbati din Turcia pt a vi se retrimite in Romania dk ii comandati. Altii sunt facuti loco. In ciuda performantelor generale de exceptie ale industriei americane, otelurile conventionale folosite acolo (data fiind si presiunea concurentiala la nivel de preturi) sunt sub calitatea europeana si, mai ales japoneza. Dk aveti variante, optati pentru rulmenti europeni sau japonezi (selectiv totusi pentru ca peste tot se verifica expresia - nu exista padure fara uscaciuni). Succes! Samurai - pentru extrem Patrol y60 LWB - pentru expeditii Ford Ranger - asta nu stiu pentru ce mai este dar imi place... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rechinu Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Re: serie sasiu samurai Multumesc tuturor pentru detalii, dar vorba lui Dragos, s-a rezolvat nu se poate. Asta e, se mai intampla, bine macar ca in general sunt destul de fiabile si nu trebuie sa le schimbi in fiecare zi LIVE FREE OR DIE! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kamikz Postat Noiembrie 18, 2010 Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 Re: serie sasiu samurai sunt a al 2-lea suzuki deja, si nici unul dintre ele nu avea vin-ul decodabil. Ar mai fi o posibilitate de a cauta pe verso-ul pieselor de plastic sau pe geamuri, data fabricatiei. Astfel se poate face o medie si estima cu aproximatie de + 3-4 luni data de fabricatie a masinii SJ410 - '86 - in reconstructie. Ex:Samurai Sj413, V-50 (high-top), '88. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate