Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Mintea romanului de pe urma

pitonul

Postări Recomandate

:oldFericit posesor de JK. Fericit posesor de prieteni importatori de piese JK. Ca or fi din Bucuresti sau aiurea, nu mai conteaza. Fericit posesor de tepe.Tepe pe bani multi. (La Defender eram mic copil). Fericit posesor de garantie la masina noua ! Si de aici pleaca una din povesti.

"Aveti dreptul la garantie, dar devizul nu vi-l putem deconta ca nu are cine sa vi-l plateasca, ca nu mai avem stapan".

Asta a fost discutia dupa ce s-a constatat ca trebuiesc schimbati rulmentii de pe fata. Mi s-au comunicat si preturile,ptr. piese si manopera. Si zic io in mintea mea, daca tot trebuie sa vin cu banu jos, ia sa caut ceva mai ieftin. Si gasesc. Comand rulmentii ,care la service veneau in cateva zile, iar la marele furnizor, amabil si dragut, din una - doua zile au fost trei saptamani.Si ghici surpriza, mai scumpi si nici macar originali.

Si acceptam toate povestile cu impachetatul in alte ambalaje si hai sa-i schimbam ca nu-i mare filozofie. La hei rup(mecanicul de serviciu la ora respectiva spunea ca nu a mai schimbat la JK, ce schimbam noi) constatam ca marea problema era o biata cruce. Si aici a inceput o lupta contra cronometru de a gasi o cruce, de a gasi o solutie. Jos palaria si ptr. marele importator si ptr. alti membri ai forumului care dau dovada de profesionalism si te pot scoate din necaz. Cu ajutorul marelui importator gasim o cruce, subdimensionata, dar ne facem treaba cu ea. Ajung acasa, curge ulei la roata respectiva, dar sunt linistit ca astea au fost doar cateva picaturi. Mai circul cateva sute de kilometri cu masina, si tot picura. Intre timp, comand crucea originala la service(si aici pot spune ca este serviceul care a mai fost recomandat , si chiar este un service civilizat , la care poti asista la ce-ti fac mecanicii la masina,iar sefii, noi fiind , sunt super amabili si fara pretentii materiale.Ca diagnosticare, ramane de discutat). Sunt anuntat ca au venit piesele si pot veni sa le ridic. Si aici e momentul cand ma luminez si le spun ca vreau se montez la ei.La ei am garantie si ptr. piese si ptr. manopera. La marii importatori am o mare teapa vis a vis de garantie. La unii nici factura nu vezi.

Sunt programat si printre altele sunt anuntat ca am o mare problema cu semeringul de la planetara unde a fost schimbata crucea. Si mi se propun doua variante: merg asa pana la revizie si sa tot completez, sau sa vedem ce facem cu semeringul.Am optat ptr. inlocuirea semeringului. Asta inseamna demontarea grupului, etc., etc.,alti bani, alt distractie .

Deci, daca mergeam pe mana serviceului de la inceput,, ieseam mai ieftin si aveam garantie la piese si manopera. Am mers pe mana prietenilor, m-a costat mult mai mult, garantie, ce-i aia, ca nu-i, dar am aflat ca sunt si oameni care te pot scoate din necaz cand ai nevoie. Oful e mult prea mare ptr. a putea fi coerent, dar daca ai o masina la care unii nu s-au mai jucat, intreaba de cei care s-au jucat cu ea:old:dr3

Rubicon 2.8
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Mintea romanului de pe urma

urat...

esti tare suparat vad.

nu am inteles mare lucru, insa esenta am priceput-o. never ending...

din aceasta cauza aloc timp si resurse pt. a face lucrurile pe cont propriu.

daca ceva nu iese cum trebuie, stiu vinovatul si nu am nici o jena de a-i trage un spitz in fund:ha:

capul sus, prietene...exista lucruri mai neplacute decat asta:h5

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

urat...

esti tare suparat vad.

nu am inteles mare lucru, insa esenta am priceput-o. never ending...

din aceasta cauza aloc timp si resurse pt. a face lucrurile pe cont propriu.

daca ceva nu iese cum trebuie, stiu vinovatul si nu am nici o jena de a-i trage un spitz in fund:ha:

capul sus, prietene...exista lucruri mai neplacute decat asta:h5

La Jeep in Romania, momentan nu se despagubesc garantiile ptr.ca nu exista mama-tata ptr.aceasta firma. Se vehicula Autoitalia, dar este un ?. Si poti opta ,pe banii tai sa-ti repari masina, sau te duci in Ungaria , ce-l mai la indemana !

P.S. Fac tot posibilul sa tin capul sus, dar e din ce in ce mai greu :top

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Petru,

Subscriu la ce zice Giorgel ... Ai dreptul sa fi suparat ...DOAR ATAT! Se poate insa si mult mai rau ...Stai linistit ca nici macar o reparatie facuta cu MUUULTI BANI nu poate fi garantata in ziua de azi... Si apropos de prieteni ...N-AI, vor dar sa te ciuguleasca ...Sa vedem cum s-o termina ...cosmarul Xtrem ce-l traiesc la maxim de cca o luna de zile (referitor la amanunte omise, detalii nesemnificative, garantii fictive) ...Sper din tot sufletul ca va avea intr-un final un happy end ... :grin:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Yonutz,

Giorgel nu are dreptate. Sunt multumit, vesel, fericit ca nu am patit-o si la cealalta planetara. Si mai e chestia aia cu fereste-ma Doamne de prieteni, sau cum se mai zice... !

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Eu am o vorba...

In Romania, garantia este un termen relativ.

Sistemul "se descurca fiecare cum poate" e mult mai sigur decat "am garantie, sunt acoperit".

Link spre comentariu

Eu am o vorba...

Sistemul "se descurca fiecare cum poate" e mult mai sigur decat "am garantie, sunt acoperit".

So true... in plus in Romania garantia e doar pentru componentele care nu s-au stricat :wink:

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

din pacate sinstemul distribuitorilor de masini din Romania lasa de dorit si aici nu este neaparat vb de Jeep i de multe alte marci.... probail unul din motive este si un "oarecare" monopol al unor distribuitori... inca nu exista o concurenta serioasa pentru a se creea si optiuni de "nisa".... a se vedea ce fac baietii de la IndianCars de exemplu.....

In ceea ce priveste garantia, e cu cantec pana si la "reprezentanta/le" mercedes... asa ca partial ai dreptate (@unde)... garantia e pt ce NU se strica sau in functie de fata omului...

intamplari nefericite sunt peste tot, in calitate de "vanzator autorizat" incerc sa impac si capra si varza, in calitate de "utilizator" din pacate pt. buzunarul propriu inteleg de ce platesc mai mult datorita "primei" calitati si a faptului ca inteleg cateodata cam ce si cum se intampla....

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Hai bre Laure ...Sa nu ne zici ca pana si tie iti vinzi cu adaos!

Monopulu ca monopolu ...da uneori solutiile de nisa si transforma in solutii NASA ... :ha:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

In primul rand subscriu la ce a spus Max.

In urmatorul rand si ultimul trebuie sa fim atenti, foarte atenti la tot ce ni se propune si sa reusim sa intuim cum ar fi mai bine. Usor de zis, greu de facut. Asta este. Si eu m-am fript incepand de la companii cu pretentii pana la oameni fara pricepere care totusi mi-au castigat increderea......doar pentru moment.....si uite asa am mai tras niste invataturi.....si niste concluzii.................

Link spre comentariu

petre eu tin minte cand ai schimbat Jeepul dupa Defender si m-am gandit atunci ca esti fericit intre-un fel ca ai scapat de Land rover (din cauza prb cunoscute de fiabilitate,service-NU, nu de altceva),dar vad ca nu ai ajuns mai departe nici cu asta....pacat ca e o gramada de bani.

consider ca aspectul si atitudinea voastra legata de garantie este gresita....in sensul ca daca noi nu ne invatam odata si sa ne intre in sange ca respectarea unor termene si conditii este obligatorie, nu dupa ureche.

atunci cand pentru un simplu "surub" faci scandalul de pe lume, cand iei toate institutiile (vai de mama lor), dar cand macar nu accepti rahatul, ci faci mai mult decat ce este omeneste posibil, atunci incet, incet, toti acestia (cei care pun pe hartie, aceste garantii) vor incepe ca aiba o alta mentalitate.

dar repet prima data trebuie sa ne schimbam noi gandirea si mai ales atitudinea.

mai tineti minte postul acela in care scria ceva despre un baner urias stradal pus un unul de dincolo referitor la o marca de masina....ala stia sa lupte....:dr3

si Petre nu bag mana in foc dar tu nu poti sa nu ai garantie....tu ai niste acte semnate cu o firma romana, ai practic un contract, care nu cred ca scrie nimic de firma mama, tata, matusa si nasi...deci poate ar trebui sa vezi si acest aspect. si asta cu actele in fata nu pe vorbe....

numai bine....pe cat se poate:al

isuzu trooper, lada niva,defender TD5, defender Td4, ZIL 131, LC 120
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare