Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Scartait metalic ciudat sub masina!

ipampu

Postări Recomandate

Salutare,

in timpul unui urcus abrupt peste bolovani in 4WD High am auzit in afara masinii cu geamurile deschise un zgomot ciudat ca un fel de harsait/tacanit ca de frecare metal pe metal (americanii i-au zis squeak) ciudat care crestea o data cu cresterea turatiei motorului.

Pe deal am recuplat sway-barul (da ala schimbat deja tot in garnatie) si zgomotul tot se mai auzea. Dupa care in aceeasi panta acelasi tacanit/harsait se acutiza daca schimbam in 4WD Low si disparea la scoaterea din viteza a masinii cand am luat-o la vale pe aratura.

Tacanitul asta se aude cu motorul cald prin oras la debreiere in viteza 1 si chiar 2.

Azi de dimineata am tras o tura cu masina prin curte la Casa Auto impreuna cu domnii de la service si zgomotul a reaparut in 4WD High in special la cuplare in a doua pe macadam.

In incercarea de a mai scurta timpul investigatiilor din service o data cu masia le-am last si versiunea printata a urmatoarelor TSB-uri (Technical Service Bulletines) ceva mai vechi ce-i drept insa se pare actuale:

1) TSB - Squeak-Like Sound Due To Manual Transmission Clutch Disc - asta se pare a fost o problema inca de la inceput - vezi seriile de TSB pe care le anuleaza din urma din 2007 si care arata cel putin ca in timp sistemul s-a mai imbunatatit - in seria I JK din SUA si, in timp, am inteles ca cei de la Jeep au tot incercat sa imbunatateaza intreg sistemul de ambreiaj (cica mai nou de origine Hemi ???) pentru a preveni pe viitor aparitia aceleiasi probleme;

2) TSB - Squeal-Like Sound From Front Axle Pinion Gear Flange And Seal

Pe linga povestea de mai sus am mai printat amicilor de la Casa Auto si alt TSB de prin 2008 respectiv Parking Brake Adjustment To The 30 Month, 30K Miles Or 50K Km Service Interval zic eu la fel de util.

Aceste TSB le-am gasit pe un topic mai vechi al celor de pe Jk-Forum din State (http://www.jk-forum.com/showthread.php?2366-TSB-amp-Recall-Information)

De la Casa Auto am primit acum citeva minute un telefon cu urmatoarele concluzii:

- flansa cardan fata bye-bye si prin urmare partea anterioara a cardanului inlocuita in intregime (in garantie)

- doua bucse de inlocuit (in garantie)

- cap bara de inlocuit (in garantie)

In rest:

- placute frana de schimbat (masina are 60k km) - turcu plateste

- frina de mina reglata

- ambreiaj cica ok si cutia sunt OK! (ramine de vazut daca si dupa reintoarcerea de pe alte coclauri care clar le voi calca week-endul asta nu voi mai auzi iar alte discoteci pe sub masina).

Concluziile va apartin!

Si pentru ca e week-end

pentru Jeep & Fani un link de week-end

http://www.allpar.com/SUVs/jeep/wrangler-2011.html

Ionut

2009 JKU, 2.8 CRD, NSG370, Rapoarte 3:73, Blocant Spate, Fox 2.0 & JKS 2.5", ARB Deluxe, Warn M8000, ASFIR 4x4, 9X17 MickeyThomson II, GY Duractrac

http://www.jeepromania.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Scartait metalic ciudat sub masina!

Buna ziua !

Flansa din partea anterioara a cardanului fata defecta ? Ce flansa e acolo oare ? Pe pinion este un yoke, care prinde direct crucea, care la randul ei este prinsa in yoke-ul cardanului...

Iar la iesirea din reductor situatia este identica...

Baga te rog o poza cu "flansa" in cauza, ca nu mi-e clar...

Presupunand totusi ca acolo undeva exista o flansa, tot nu-mi imaginez ca ar putea scartai...

Scartaie o cruce terminata, un rulment negresat, un cap de bara sau o bucsa care nu mai sunt ce trebuie, poate chiar un disc de ambreiaj sau un rulment de presiune uzat.

Dar o flansa, mai greu. Ar putea eventual sa bata daca nu e stransa. Sau un yoke poate sa se defecteze datorita unei cruci cu joc, de acord.

Sau poate notiunea de "flansa" pe care o am eu difera total de cea pe care o au cei de la Casa Auto...

D30/D35/D44/D60/D70/D80, toate au yoke-uri pe pinion, deci pe cardan, la partea de catre punte, nu are cum sa fie o flansa.

Sus la reductor, daca s-a intervenit cu ceva cardane cu articulatii CV aftermarket, se mai intalnesc flanse. Iar in cazuri extrem de rare, cand masina are lift extrem si a necesitat cardan cu articulatii CV la ambele capete, poate si catre grup sa fie flanse.

Dar e bine ca e in garantie treaba, macar atat...

Atasez doua poze cu cardane, unul standard JEEP si unul cu doua CV-uri.

Stima,

Dragos

368335465_CardancudouaCVJoints.jpg.041b3a39c312c74d759ef7dd83ed24c2.jpg

Link spre comentariu

Cea mai buna replica ar fi o poza cu flansa cu pricina.

Ce sa zic sper sa apuc sa fac poza piesei buclucase dupa ce va fi inlocuita de cei de la Casa Auto.

De cealalta parte vorbind de flansa in TSB 03-003-7 (click) spune "This bulletin involves the replacement of the front axle pinion gear flange slinger and seal" iar mai departe la pagina 5 e vorba de "FRONT AXLE PINION FLANGE REPLACEMENT"

Eu nu am desfacut nici un cardan de JK pana acuma ca sa pot spune cu exactitate care piesa este exact.

Piesele au fost comandate iar masina este inca neatinsa si norocul meu in garantie.

Printre piesele comandate sunt si un cap de bara si niste bucsi (exact cum ai mirosit tu).

Prin urmare daca ai chef sa ne auzim si timp sa discutam da-mi de stire cand ai chef si iata-ma-s (0723 591 423). Multumesc!

Asa cum am spus in mesajul initial m-am dus cu doua TBS-uti vechi (unul legat de discul de ambreiaj - alta banuiala intemeiata a ta ca si sursa a zgomotului; si altul legat de "flansa asta").

Eu suspectez ca e mai simplu pentru cei de la Casa Auto sa inceapa cu o totala inlocuire de cardan si nu doar a flansei asa cum specifica TSB-ul de mai sus si daca persista zgomotul sa treaca ulterior la inlocuirea discului de ambreiaj.

Oricum multam fain pentru detalii si semnele de intrebare care asa cum spui e firesc sa ti le pui.

Orice alte comentarii sunt binevenite.

Voi reveni cu informatii privind povestea asta!

Un sfarsit de saptamana frumos tuturor!

Ionut

2009 JKU, 2.8 CRD, NSG370, Rapoarte 3:73, Blocant Spate, Fox 2.0 & JKS 2.5", ARB Deluxe, Warn M8000, ASFIR 4x4, 9X17 MickeyThomson II, GY Duractrac

Link spre comentariu

Buna seara !

Se pare ca in loc de yoke este flansa, daca iau TSB-ul drept sursa credibila, cum este si normal.

Constructiv, apare un frecus acolo, datorita unor erori de proiectare, si acum se corecteaza acele erori. Care frecus genereaza scartaitul mentionat de tine. Bine ca e o problema care se rezolva in garantie, si care te ajuta la pastrarea altor prioritati, cum ar fi :top, de exemplu...

Ar fi frumos sa se schimbe flansa, slinger-ul si semeringul, plus cardanul, care va veni cu cruci noi, binenteles...

Sa speram ca nu apare aceeasi problema si la cardanul spate.

Cat despre auzit, acum sunt la Saarbrücken, luni o sa fiu la München, si abia dupa jumatatea lui septembrie o sa ajung acasa. Dar pana atunci ar trebui sa ai un Jeep mai "silent"...

Ma gasesti si pe Yahoo Messenger, daca ai intrebari sau urgente. Vezi adresa de Messenger de la profil.

O seara buna !

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

sper ca ti-ai rezolvat problemele la service, eu inca raman la concluzia ca JK-ul mai are de parcurs ceva vreme pana sa devina cu adevarat fiabil...

in legatura cu link-ul dat ( http://www.allpar.com/SUVs/jeep/wrangler-2011.html ) ... arata chiar super varianta de design interior :wink:

weekend placut.

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

@worldscape

cu masina inca ma mai dau pe strada pana vin piesele.

Saptamana asta spre sfarsit sau saptamana aviatoare intru cu ea la inlocuiri in garantie (mai putin placutele spate care le plateste turcu cum am mai zis).

@Heavy D.

multam fain din nou de confirmarea unor probleme tehnice intrucat sincer la un moment dat am zis "ca mi se pare" mai ales la rularea pe suprafete non-offroad unde trebuia sa forjez mai tare utilajul in special la debreiere.

"Ar fi frumos sa se schimbe flansa, slinger-ul si semeringul, plus cardanul, care va veni cu cruci noi, binenteles..."

Pai din cite am inteles de la cei de la service (Casa Auto) in prima etapa se vor inlocui in garantie:

1. "cardanul fata cu totul". Sa inteleg ca asa cum spui tu aceasta inlocuire NU presupune ca si piese SI flansa, SI slinger-ul si SI semeringul?

2. cap bara

3. ceva bucse.

Ma intereseaza povestea cu flansa, slinger-ul si semeringul daca se vor inlocui odata cu "intregul cardan fata" fiind componente functionale comune sa zic asa ale acestuia.

Bine ca mi-ai zis de acest detaliu pentru ca o sa ii mai purec pe cei de la Casa Auto sa vaz daca e asa cum trebuie sa fie in final.

Va tin la curent si asa cum ai zis sper sa fiu mai pe "silent" cel putin prin oras incepand din Sept.

Toate bune si spor tuturor!

Ionut

Link spre comentariu

Buna seara !

Cardanul e cardan, piesa de sine-statatoare, iar "flange, slinger & seal" sunt ale pinionului.

Daca TSB-ul indica schimbarea tuturor acestor piese, adica cardan + pinion flange + slinger + seal, asa trebuie facut, sa nu te lasi doar cu cardanul schimbat.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Salutare,

Dupe cele scrise de Heavy D am sunat la Casa Auto unde mi s-a spus ca de fapt dupa verificarea masinii cei de la service NU au observat problema descrisa de TSB-ul anexta de mine in primul mesaj (TSB - Squeal-Like Sound From Front Axle Pinion Gear Flange And Seal)

Ceea ce au observat ei in schimb cu probleme a fost FLANSA (BOLT, Hex Flange Head Locking Mounting, Front Drive Shaft to Front Axle - nr 1 in poza anexata) din capatul cardanului fata care zic ei "era blocata" si crea zgomotul auzit de mine impreuna cu ei.

Prin urmare

au decis in prima faza schimbarea cu totul a cardanului fata.

Domnii de la Casa Auto cata vreme mai am garantia nu scapa de mine daca mai apare vreo discoteca la 4WD (sic!).

Asa ca e fix decizia lor daca cred ca masura asta e si buna.

Eu nu ma pot pronunta deocamdata pana nu vad inlocuita piesa si sunetul disparut.

:x

Multam Heavy D.

Ionut

PS: drepturile de autor pentru imaginea anexata apartin mopar

Link spre comentariu

Salutare

iata revin cu niste poze cu cardanul fata dat jos de pe jk.

Pana la urma a fost schimbat pe langa cardanul fata (garantie) doar cei doi pivoti de pe roata stinga fata (garantie) si placutele de frina (contra cost).

Pret final reparatii:

Cardan fata - 1957 RON (garantie)

Pivoti fata - 457 RON piese plus 600 RON manopera (garantie)

Placute frina - 850 RON (piese plus manopera - platite cash)

Durata manopera totala 2 ore si 50 min. din care mai mult de 80% a fost doar pentru pivotii stinga fata.

Deocamdata la rulare masina e silentioasa pe asfalt si urmeaza sa o testez in week-end prin ceva bolovanis (4 low) si forestier in rampa pe la munte (4 high).

Pana acuma in garantie pe linga cele de mai sus ar mai fi:

Doua sway bar-uri - 2000 RON (apa in motorasul barei)

O baterie Optima - prajit un element din cauza sway bar (1400 RON)

Doua cruci punte fata - 400 RON

TOTAL Reparatii Garantie JK: 24.814 RON (piese si manopera)

Cum se spune noroc cu garantia!

La fiecare 10k km schimburile consumabilelor mai vin in jor de 800 - 1400 RON! Fiabila treaba cu costurile asta nu am ce zice! :top

CINE stie ce mai urmeaza va rog sa-mi spuneti!!!!

:-)

O zi buna tuturor!

Ionut

Link spre comentariu

Update Reparatii Garantie JK 2009 Unlimited Sport

Sway bar - 2 buc - 24.000 RON (piese)

Baterie Optima Yellow - 1.400 RON (piesa)

Cruci fata - 2 buc - 400 RON (piese)

Cardan Fata - 1 buc - 1.957 RON (piesa)

Pivoti fata - 2 buc - 457 RON (piese) + 600 RON (manopera)

TOTAL Costuri estimative Garantie = 28.814 RON

Ionut

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare