Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

aprindere 2 faze bec H4

sixone

Postări Recomandate

mi-am cumparat niste proiectoare wesem din targ pe care vreau sa le montez pe plafon. ele au becuri h4, ma gandeam daca ar fi buna ideea sa pun un buton in care se pot aprinde ambele faze.

acum am o intrebare daca a mai folosit cineva h4 cu ambele faze aprinse, cat te tare se incinge, cat rezista si nu in ultimul rand daca are proiectorul ceva de suferit din cauza temp?

si in ultimul rand, daca se vede diferenta de lumina cu ambele aprinse vs lunga aprinsa?

la faruri se vede, dar cum astea vor merge in paralel cu farurile nu stiu daca va fi vreo diferenta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: aprindere 2 faze bec H4

Am avut si eu aceeasi experienta cu 2 proiectoare pe kart si cam aceleasi curiozitati.Am legat ambele faze pe releu si consecintele au fost urmatoarele:

-oglinda s-a matuit/crapat

-sticla a facut niste bule

-instalatia scrum (fire de 3mm grosime cupru)

-soclul de montare scrum

Toate astea dupa 2 plimbari de noapte,in total,vreo 6-7 ore,sa zic cu aproximatie. De vazut se vede foarte bine. Foarte multa lumina dar le distrugi foarte repede.

Link spre comentariu

Buna ziua !

In afara ca faci praf proiectoarele/becurile, nu castigi nimic... Adica ar putea lua foc masina, si se vede cool, dar nici asta nu e un castig...

Te poate ajuta altceva. Mai multe proiectoare, de exemplu patru sau sase, alimentate cu tensiune si curent corect, prin relee, si cu sarma cat trebuie in sectiune, si nu neaparat toate pe acelasi switch. Sa zicem doua si doua, sau trei si trei, ca poate nu ai nevoie neaparata de toate, plus cat sug din baterie sau alternator.

Sau, daca bugetul tinde catre plus infinit, cauta OFF ROAD LED BARS, si o sa vezi ce inseamna progresul...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Ok, multumesc de raspunsuri.. deci NU :tk

Am patru proiectoare, trebuie sa folosesc relee pentru fiecare 2 pe faza scurta / lunga separat, deci 4 relee? Iar sarma ce diametru ar fi inidicat sa aiba?

Link spre comentariu

Conductor de 2,5 mm2 ca sa fi linistit.

Desi exista intreruptoare/comutatoare care pot face si singure alimentarea (fara relee), pentru ca ai 4 proiectoare pe doua circuite, eu as opta cu relee pentru a nu se intampla situatia sa ai doua pe scurta si doua pe lunga (ceva de genul ... doua master si doua slave :grin:).

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

aha, pai raman la relee, un bec de 55W consuma aprox. 5A, deci 4 becuri ar trebui sa functioneze pe un releu de 30A, nu pot monta doar 2, unul pe lunga si unul pe scurta pentru toate 4 becurile?

asta daca le fac pe toate sa se aprinda..

iar cu xenoanele ar fi fost o idee buna, dar din pacate costul e prea ridicat.

Link spre comentariu

Buna seara !

In cazul in care folosesti cate un singur releu pentru cate o faza la toate patru proiectoarele, ai urmatoarele situatii:

Daca pica releul de pe faza scurta, nici unul din proiectoare nu va ma functiona pe faza scurta.

Corespunzator, daca pica releul de faza lunga...

Sarma de minim 2.5mm patrati, cu papuci sertizati cu clestele de sertizat, nu cu ciocanul, si cositoriti, daca se poate si nu cer prea mult.

Ai prin ideea, sper...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Iar sarma ce diametru ar fi inidicat sa aiba?

am pus si eu aceeasi intrebare unui prieten, eu nu prea am habar cu chestiile astea marunte, pe maidan cu mingea era mai misto:ha::ha:

raspuns: puterea (W) : 12 = capacitatea (A)

dimensionarea conductorului: 8A/mmp + 50%

la 20 A, rezulta fix 2,5 mmp, + 50% = ~ 4mmp

dimensionarea releului: capacitatea maxima + 50%

plusul sigurantat la capacitate (siguranta fuzibila de 20 A). oricum, functioneaza numai la scurtcircuit, la supraincalzire nu.

la 4 becuri de 55 W fiecare (proiectoare spate), am pus releu de 30 A si conductor litzat de 4 mmp, cu papuci sertizati cu clestele. primul test a fost trecut (circa 1,5 ore de functionare neintrerupta) fara incalzire excesiva a contactelor si/sau firelor.

asta dupa ce era sa ia masina foc, din cauza aceleiasi instalatii, facuta de "profesionisti":ha::ha:

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

ok, va multumesc tuturor pentru raspunsuri.. exact asa am sa fac. mai am o intrebare chiar daca nu e legata fix de electricitate.. pe unde ati tras cablul proiectoarelor de pe plafon pana la sursa de curent?

eu am un pajero mk2, ma gandeam sa-l trag pe langa streasina stalpului din fata..

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare