Selejan Raul Postat Septembrie 10, 2009 Partajează Postat Septembrie 10, 2009 Re: cu ce dotam si accesorizam un 4x4 ptr expeditie scuze ca am deranjat, dar Patrolator cerea orice informatii de orice fel despre firma OREGON, la pg. 3. TODAY IS A GIFT Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Noiembrie 7, 2009 Partajează Postat Noiembrie 7, 2009 Re: cu ce dotam si accesorizam un 4x4 ptr expeditie :hi @Selejan Raul: Merci de info. :off Am stat vara asta la Motel Gilau trei nopti (pe durata Cupei Clujului). Foarte frumos... . On topic: Un alt accessoriu care ne insoteste sint statiile PMR (Private Mobile Radio). Sint extrem de utile in expeditii, pt a pastra legatura, cind de ex. un membru paraseste grupul (sau masina). Eu am 4 buc.(una pt. fiecare din noi,+ una de rezerva). De asemenea le folosim cind vizitam tirguri sau expozitii mari (fiecare merge unde vrea si se uita la ce vrea nepierzind insa legatura). Si in pesteri ne-au fost foarte de folos. Sau in grupuri de mai multe masini, pt a tine legatura doar cu anumite persoane (masini), fara a "polua" frecventa CB. Raza de "bataie" asemanatoare staiei CB, greutate f. redusa, durata acumulatori 3 zile (stand by), 1 zi (comunicare intensa), se pot inlocui acumulatorii prin 3 baterii AAA. PATROLATOR Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALPINA Postat Noiembrie 7, 2009 Partajează Postat Noiembrie 7, 2009 Re: cu ce dotam si accesorizam un 4x4 ptr expeditie mi s a parut interesanta ideea de a lua si piese de masina dupa noi! :grin: NEVER DRIVE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dilbert Postat Noiembrie 14, 2009 Partajează Postat Noiembrie 14, 2009 Re: cu ce dotam si accesorizam un 4x4 ptr expeditie Salutari, urmatoarele lucruri le-am luat cu mine pentru o tura de 10.000 km in Orientul Mijlociu (din pacate nu le-am organizat pe teme): Rulment roata fata si spate Mansete directie Mansete planetare Filtre diesel 2 Filtru aer Contacte pentru alternator (sau schimb inainte de plecare) Tub unsoare ptr. rulmenti Lichid frana 0.5l Ulei motor 8l Ulei transmisie 5l Antigel 3l Cheie de rezerva Lipici picatura Ghiduri turistice Mobil + incarcator GPS de mana + cablu 12V + acumulatoare rezerva + harti GPS pentru laptop + laptop + sursa masina + sursa 230 V + mouse + harti + hard extern de backup Aparat foto + obiective schimb + card rezerva + incarcator + cablu transfer (ca backup folosibl cel de la hardul extern) + declansator distanta + stativ + acumulator schimb Lanterna x3 Portmoneu ascuns (sub brat) Seif ptr.masina Set oale ptr. camping Primus Canistra apa (ptr. luat apa din diferite locuri) Cutie aluminiu ptr. lucruri offroad Compresor 12V (pentru mers in desert) Rucsac Set primul ajutor (nu cel de masina, mai mic) Busola Cablu modem (nu as mai lua) Briceag Necessaire ptr. lucrurile de baie Jocuri (carti, table) Carnet notite Foi A4 Spirale antimuste, solutie antimuste, solutie "dupa ce te-au muscat" Ochelari soare Doze ptr. mancare Prajituri in doza Plicuri ciocolata calda Pesto 3 borcane Spaghete 1kg Miere 1 borcan Gem 1 borcan Ceai 3 cutii Farfurii plastic 4x Pahare plastic 4x Furculite, cutite, linguri, lingurite de camping Bol pentru salata Brichete Pungi plastic gunoi Baxuri cu apa potabila Vin ptr. ocazii speciale Lighean plastic ptr. spalat Canistre benzina (nu am luat, dar as fi luat daca as fi mers mai mult prin desert) Plasa antitantari Sfoara 10m cu carabine ptr.atarnat rufe Spirt Ceva de intins pe jos cand lucrezi la masina sau cand faci picnic Manusi unica folosinta 4 placi de nisip (placi alu de parasutisti) sau sandboards Sufa 4 m, 10m, 27m cu ocheti Topor 2 lopeti Fierastrau Cric inalt (Hilift sau hidraulic) Placa 30x30 cm pentru pus sub cric in nisip Manusi groase Manometru Diferite sufe subtiri pentru prins bagajele Medicamente: intrebati doctorul, mie mi-a dat matusa (doctor de familie) o lista imensa pentru orice. Luati o lista a medicamentelor semnata si stampilata de medic (limba engleza !!! I hereby assure that the drugs are for personal uses and/or emergency situations....ceva de genul), pentru a nu avea probleme la vama. CD-uri muzica Poze si vederi de acasa Pixuri ptr. scris Lucruri de dat cadou: bomboane, pixuri, haine vechi, tot felul de lucruri mici Dus cu pompa 12V (n-am folosit, nu as mai lua decat pentru aventuri extreme) Tablete sau lichid dezinfectare apa (n-am folosit) Sampon Periuta dinti de voiaj Pasta dinti Sampon cap Lotiune dus Lotiune contra soarelui Aparat ras sau brici + pasta ras + pamatuf Prezervative Hartie toaleta Bete ptr. curatat in urechi Sfoara ptr curatat intre dinti Servetele hartie, multe ! Hartie bucatarie, 4 role Crema maini Sapun Forfecuta ptr.unghii Prosoape Oglinda Lucruri pentru igiena feminina: chestii pentru fardat, tampoane, sampon igiena intima, plus inca vreo 100 de lucruri necunoscute barbatilor Sampon vase Burete vase Stergar vase Maturice Ochelari vedere + lichid spalare + ceva de sters ochelarii + etui Sac dormit Perna Chestii de bagat in urechi antizgomot Ceas ptr. trezit dimineata (eu am folosit mobilul) Cearceaf Cearceaf de acoperit (tari fierbinti) Acte: Buletin Pasaport Asigurare sanatate Adrese ambasade, consulate (si alte tari EU) Lista cu toate lucrurile din masina (in caz de furt) Copii la toate acte + scan la toate actele pe USB-Stick + arhivare pe internet a tuturor actelor, parolata Vize in pasaport Actele masinii Poze, vreo 10 de persoana Card scufundator Card credit Card debit Bani cash Portmoneu umplut cu carduri fake sau expirate, maruntis romanesc si multe hartii de valoare mica (1 leu, 1 dolar....) Card student Asigurari masina, carte verde (pentru cat mai multe tari, eu am asteptat 2 ore la vama la turci ptr. ca nu era marcata ca valabila, telefoane incoace si incolo, faxuri trimise la vama....deci asigurati-va inainte !) Carnet conducere Carnet de Passage Lista cu persoane de contact pusa intr-un loc vizibil Carte cu numere de telefon Agenda Cam asta ar fi, sigur am uitat cate ceva, sper sa-mi mai amintesc. O sa ma adaug. Sper ca va folosi cuiva. Radu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CraiovaDakarProject Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Re: cu ce dotam si accesorizam un 4x4 ptr expeditie Buna lista asta, ar trebui organizata intr-un fel si eventual facut un Excel sau ceva. Nicky Land Rover Discovery 200 Tdi http://www.calatorsauturist.ro/ ____________________________________________________________________ Cand vantul aventurii incepe sa bata, trebuie sa-i urmezi chemarea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Re: cu ce dotam si accesorizam un 4x4 ptr expeditie Buna lista asta, ar trebui organizata intr-un fel si eventual facut un Excel sau ceva. :hi Inainte de plecarea in expeditie, eu imi fac o "ceck-liste" pe sitele urmator: http://www.packinglistonline.com/ Accesoriile offroad, le-am listat pe masura ce le-am cumparat si in functie de regiunea unde ma duc, anotimp si clima, ma hotarasc ce iau cu mine. Piese de masina, de rezerva, nu duc prea multe cu mine, pt. ca sint membru ADAC si in caz de avarie mare ma tracteaza ei, sau imi aduc piesa necesara. Am "doar" un minim : pompa e benzina, platina, bobina, cablu bujie, diferite furtunase, rulment roata, valve si ventile roata si cam atit. PATROLATOR Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate