Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ce kit de suspensie aveti pe masina?

ALF-DMAX

Ce kit de suspensie aveti pe masina?  

282 membri au votat

1. 1. Ce kit de suspensie aveti pe masina?

• OME
      78
    • Ironman
      23
    • Trail Master
      13
    • EFS
      0
    • Rancho
      3
    • SkyJacker
      4
    • Rubicon Express
      6
    • Rough County
      3
    • Altele
      52
    • Am suspensia stock
      100

Postări Recomandate

Deschid acest topicul pentru sa facem o mica statistica despre ce marcile de sistem-uri de suspensie folosim in fiarele noastre, cred ca poate fi de interese.

Odata cu raspunsu puteti sa comentati de ce vati hotarat pe marca respectiva si cat de multumiti sunteti de ea :h5

Editat de ALF-DMAX
Open mind for a diferent view.... and nothing else matters
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 68
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Ce kit de suspensie aveti pe masina?

Jeep Grand Cherokee ZJ

Acum - 2" de la Rubicon Express

Parere - foarte proasta. In afara de faptul a flexeaza satisfacator amortizoarele pe spate au curs deja, a trebuit sa bag flexul mai mult decat ma asteptam sa incapa roti 31".

In viitor - 3" de la Tera Flex sau macar SkyJacker.

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

Hai ca raspund si eu....

Pe Jeepul (ZJ V8) am Trail Master de 3", rezultat este bunicic, pana acum nu am avut nicio problema, dar am gresit cu marimea.... daca me gandesc, trebuiea 4" :grin:

Pe Isuzu am un hybrid amestecat de mine.... Amortizoare si barile de torsiune EFS (super marfa dar scumpisiore), arc lamerale stock pe spate cu un kit "ad-a-leaf" de la Rancho si bucsuri poly de la Trailmaster, rezultatul este destul de bun pentru asa masina.

Link spre comentariu

Pntru roti de 32" ti-ar trebui de 4"?

Dar pentru 31" ti-ar fi deajuns 3"?

Eu nu ma prea gandesc la roti de 32" pentru ca e prea mica diferenta fata de 31".

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

@atar: Cu 4" te incape si 33, pentru 32 merge unu de 3.5", cu al meu de 3" 32-uri freaca putin in aripi.

Pentru 31" ajunge cu 3".

@camarge: curiosa alegerea, am auzit multe parere buni dupa marca asta (Tough Dog) pe forum-uri australieni, dar nu am vazut unu in direct niciodata, sunt tare curios

Link spre comentariu

Patrol y61 , OME +5cm, am suspensia montata pe masina de 4 ani ,are 50mii km si este in perfecta stare,incap 33 uri fara probleme.Este varianta Medium si e foarte confortabila la o presiune in roti pina in doua atmosfere.

Link spre comentariu

Koni heavy duty, dar vad ca nu le-ai pus in lista. Chiar, de ce?

Mie mi se par foarte ok; au 3 luni si un concurs, o sa vad in continuare cum se poarta.

Scuzati... nu am pus nici Koni nici altele ca numai incapea.... chestionarul are maxim 10 optiune, dar promit ca dupa un timp si dupa raspunsuri vostri fac o statistica mai detaliata si o pun pe forum :h5

Link spre comentariu

Combinatie de arcuri OME ( dar la la arcurile fata am schimbat foarte rapid prima foaie deoarece s-a rupt) si telescoape PROCOMP (foarte bune zic eu)

Amortizoarele OME sunt destul de bune dar sunt convins ca sunt altele si mai bune la aceeasi bani.

Am testat cateva modele de amortizoare BDS si Skyjacker aduse din state. S-au comportant si au rezistat destul de bine dar le-am indoit in diverse situatii.

Link spre comentariu

@camarge: curiosa alegerea, am auzit multe parere buni dupa marca asta (Tough Dog) pe forum-uri australieni, dar nu am vazut unu in direct niciodata, sunt tare curios

Nici eu nu am vazut in direct, dar intradevar sant foarte laudate de catre australieni.... de aceea de-abia astept sa soseasca. Am sa postez poze cu ele pe masina cand or ajunge.

°lllll° JEEP The dirtiest of the four-letter words °lllll°
Link spre comentariu

Am OME si sunt foarte dezamagit. Am luat kitul de 2`` dar in spate a ridicat doar 1.5`` si in fata a ridicat4`` In spate a trebuit sa mai adaug flanse sub arcuri sa mai ridic un pic. La mine (Grand WK) intra la limita 32``

Cat despre partea de amortizare, la viteza pe macadam, rotile stau mai mult in aer decat pe traseu. Rebound-ul e destul de slab.

Gip Gran`sirochi ovarlend ecspedisan
Link spre comentariu

1. Jeep TJ initial am avut SKYJACKER 2.5" cu amortizoare Skyjacker dupa care am trecut la Skyjacker 4" cu amortizoare Rubicon Express ( ca am vandut separat amortizoarele SKYJACKER :wink: )

2. Celalalt TJ: Kit complet Rubicon Express 6" Long Arm cu Trilink si amortizoare Rubicon Express spate / Procomp fata

3. TJ-ul de concurs cu care se da DAN/Marius : Kit complet Rubicon Express 4.5" Long Arm cu Trilink si cu amortizoare Rubicon Express

4. XJ cu care s-a mers in CROATIA: Kit manufacturat dupa un RE de 4.5" si amortizoare Rubicon Express ....

NOTA:

*** Valabil pentru JEEP-uri *** la alte tipuri de masini NU ma pronunt !!!

- SKYJACKER-ele sunt Kit-uri excelente ca si performante, proiectate in special pentru JEEP, respectiv cateva Americane, kit-uri complete cu toate accesoriile necesare ( nu doar 4 arcuri si 4 amortizoare), avand suplimentar si un raport pret / calitate excelent, le RECOMAND IN SPECIAL pe cele pana la 4", net superioare celor de la OME, Superlift, TrailMaster, Teraflex,

- pentru Kituri peste 4" personal recomand Rubicon Express, Fabtech sau Teraflex KIT-uri complete LONG ARM ( si cu Trilink unde se poate ) !

- la capitolul amortizoare, facand excptie de cele cu compensator: Fox Racing, Bistein 5150

Foarte Bune: Bilstein 5100, Rubicon Express Mono Tube, Procomp XL

Bune: Skyjacker, Rubicon Express Twin Tube, Teraflex, Fabtech...

Medii: Rancho, OME...

Slabe: Monroe, Koni, Daystar...

Editat de worldscape

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

patrol y60: OME 5+1 HD......le am de 1 an, nu am prea iesit cu masina, dar sunt foarte multumit si de pretul pe care am dat pe ele (mersi @yonutz).........masina flexeaza de nu se poate si incap 35 lejer, eu acum merg cu 34.......

http://i794.photobucket.com/albums/yy224/GOGANU/Picture637.jpg

Folosirea excesiva a tastaturii dauneaza grav off roadului.
Link spre comentariu

Y60 - OME +2 + distantiere arcuri 3cm

Pe asfalt senzatie, sta patrolul ca un turism

In teren flexeaza ok (nu este meritul atat al kit-ului OME cat al ciolanelor) dar la schpan cedeaza repede, se "lasa"

Aspect, nu am vazut niciodata amortizoare asa de ruginite in doar 7 luni ....concluzia MEDIOCRU :old

PS - La mine, cu toate ca am aripile taiate, tot atinge fata la flex maxim si am doar 33" BFG

Rubik car - 4 link fata + bara panhard, 4 link spate, amortizoare ProComp ES9000, arcuri "pitrocite" de Range pe spate si de G benzinar pe fata ... ce sa zic ... PERFECT pentru familia mea :x

FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa
Link spre comentariu

Eu am un kit Rough Country de 3". Pe fatza distantier, pe spate arcuri+amortizoare. Amortizoarele sunt mizerabile, in 3.000 de kilometri le-am facut praf pe amandoua. Tinand cont ca tot kitul a costat 300 de dolari n-am avut ce pretentii sa ridic.

Acum am pus Bilstein 5100 si pe fata si pe spate si sunt extrem de multumit de ele.

Link spre comentariu

Buna ziua !

Pe masina mea (1989 Jeep Cherokee XJ) am amortizoare Rubicon Express Monotube fata/spate. Pe fata, prinderile inferioare si superioare au adaosuri de 55mm (a.k.a. inaltatoare la telescoape). Pe spate fara inaltatoare, dar nu mai fac, ca schimb puntile, si voi construi ceva corespunzator.

Nu curge nimic, nu bate nimic.

Arcurile fata sunt Rubicon Express +7.5", dar a iesit cam 8", iar arcurile spate (originale) au fost respringuite, s-a adaugat doua foi (una de Volga, una confectionata "hic et nunc" la fata locului, din otel arc si apoi tratata), plus inaltatoare tip pana (cu inclinatie pentru ridicarea pinionului in sus, rotind puntea, pentru a compensa unghiul aiurea la cardan datorat liftului de 8")

Nici aici nu bate si nu curge nimic.

Amortizor de directie OME, cu ambele prinderi modificate, si la punte, si la bara de directie.

Masina a iesit foarte echilibrata fata/spate, dar e relativ rigida doar cu mine inauntru. Cu 1.8 bar presiune in roti e OK, iar daca suntem patru, parca e pe perne... :ypu

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Eu am un chit home made pe lj73,adica amortizoare procomp(despre care am o parere super buna)si arcuri fata aro(cu motor toyota,sunt un pic mai subtiri decat cele originale de aro si un pic mai inalte) si pe spate am facut o inventie,adica am ridicat talerele cu 10cm si sunt arcurile originale. Combinatie reusita zic eu,si totodata fiabila atata timp cat tine si nu va imaginati ca masina merge doar pe asfalt.

Imi place sa stiu totul despre noii mei prieteni, dar nimic despre cei vechi.:grin::grin::grin:

2xToyota lj73,bmw320,honda fireblade,honda quad 140cp home made,barca quicksilver 410sl ,husqwarna 450.

Link spre comentariu

Discovery 2.

Am avut un kit de 2` de la OME. Le-am tinut pe masina 17.000 de Km, cateva luni. Pentru ca am fost multumit am trecut la un kit de 3`.

Pe Discovery 2 merg foarte bine. Pe asfalt se comporta excelent iar in teren la fel. Pentru Discovery 2 OME face doar pentru spate lift de 3`. Asa ca am luat tot de la OME arcuri fata pentru Range Rover Classic care au aceleasi valori pentru greutate si pentru Disco 2. Amortizoare OME Nitro Sport. Acum am pus 33- uri.

La Discovery 2 cu lift de 2` incap 32 aproape bine. Cateodata ating pe fata. Preferabil sa tai putin si sa pui overfendere.

La Discovery 2 cu lift de 3` incap 32 foarte bine dar daca treci la 33 nu e bine deloc. Trebuie neaparat sa tai si sa pui overfendere. Daca tai 10 cm din tabla incap si 34 fara probleme dar e nevoie de flanse distantiere.

From all the things I've lost, I miss my mind the most [Mark Twain]

Land Rover - Discovery 2 (Largareta)

Link spre comentariu

Eu am un rough country de vreo 4 inchi. Amortizoare, arcuri, brate fata, foile de pe spate, prelungitoare de bara stabilizatoare fata, pene pentru restabilirea unghiului pinionului de atac punte spate.

Foarte bun kitul, pentru banii platiti (700 euro). In teren isi face treaba, pot spune cu mana pe inima ca la nici un concurs nu m-a depasit vreo alta masina pentru ca nu era kitu bun. (sunt eu ultimul da-da, bine)

Link spre comentariu

Rubicon Express de 2". E un kit "basic", inalatatoare si amortizoare. La asta am adaugat niste bielete deconectabile JKS.

Criteriul de aegere a fost pretul si recenziile de pe diverse site-uri din State.

Pana acum, la cat si cum ma dau, sunt multumit.

Singurul dezavantaj (so far) este faptul ca, dupa ce am montat troliul si placa de troliu, s-a cam lasat fata si, la denivelari mai mari abordate mai sportiv, atinge in limitatoarele de cursa de la arcuri (asta este vina arcurilor care s-au lasat, nu a kit-ului de inaltare), insa imi voi face niste inalatatoare un pic mai mari, sa vad daac se rezolva problema. Daca nu, urmeaza alte arcuri (sau alt kit :wink:).

“E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein
Link spre comentariu

Sa ma bag in seama si eu ca musca-n. Lipseste din lista si "Home made", eoarece, pun pariu ca multi si-au pus ce au gasit pe la dezmembrari :grin:. De exemplu eu la pensionar (pajero mk I) am pe spate foi de Aro 244, modelul cu 2 foi principale, apoi restul de gabarit(cate 6 pe set, nu 12 ca originalul), care-s mai lungi ca cele de pajero cu 10 cm, la care am pus "cerceii" mai lungi cu 5 cm fata de ce avea pajero de fabrica. Cu un flex si cativa electrozi au mers adaptate bine. Telescoapele sunt Bilstein, cu bucse poly facute la strung (bune, dar dupa ce capata putina uzura zdrangane de nu-i adevarat). Pe fata am inaltat-o din barile de torsiune cam 4 cm si -am adaptat telescoape Sachs de pe un Astra din 2005.

Rezultate: Fata flexeaza ok pentru un IFS, nu-i nici rigida, poate doar daca mai inaltam inca 2 cm devenea tractor. Spatele flexeaza de minune la teren, dar telescoapele parca sunt prea moi, pe asfalt dupa 80 kmh, pe denivelari, danseaza cam tare fundul. In rest, sunt foarte multumit de cum a iesit. In total, din suspensie a crescut 4cm pe fata, 6cm pe spate si 8 cm din bl. Intra 33'-uri lejer (acum e pe 31) si nici sa ma chinui nu atinge in aripi (taiare doar umpic pe spate).

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Am marcat "Altele" pentru ca am SPOA, adica nici cal nici magar.

Bune: E mai bine decat nimic, pe zapada mare m-a ajutat mult pentru ca nu imi trageam burta pe jos. Am loc de anvelope mult mai mari decat ce am acum(215x70, adica vreo 28", cred), dar nu intentionez sa ma intind la cine stie ce mult datorita limitarilor puntilor stock.

Rele: flexare nu, amortizoarele par a fi stock si nu prea au cursa potrivita. Concluzie: sa treaca criza si vedem :)

Samurai incepator
Link spre comentariu

Am marcat "Altele" pentru ca, ciudat, nu am gasit si Calmini.

Asadar am Calmini 5'' cu shackle reverse pe un Suzuki Samurai.Ce pot sa spun?Cind aveam Samuraiul cu suspensie de la mama lui,mi se parea cam limitat, dar ok si oricum ma intrebam pe ce mama dracului cer astia o caciula de bani pe chitul asta de suspensie.Ce? Nu tot arcuri si amortizoare sint ? Mai springiesti arcurile, mai pui o foaie si scapi si mult mai ieftin.Asa am si facut.Dar cind am luat noua jucarie ( cea din poza) am vazut ca e diferenta de la cer la pamint, stiinta si multe altele investite in kiturile astea profi, in general.Asadar isi merita toti banii.

Trebuie sa precizez ca felul in care este preparata masina, nu este meritul meu, eu asa am cumparat-o.Si tare imi place !:grin:

Si niste poze de la o incrucisare de punti, asa de dragul flexarii.Am mai pus si o poza cu ambele masini.Cea verde cu suspensie de fabrica, dar arcurile springuite si o foaie adaugata in plus, iar cealalta cu kitul de 5".ambele cu Simex-uri.

Editat de PYZ
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare