Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ce kit de suspensie aveti pe masina?

ALF-DMAX

Ce kit de suspensie aveti pe masina?  

282 membri au votat

1. 1. Ce kit de suspensie aveti pe masina?

• OME
      78
    • Ironman
      23
    • Trail Master
      13
    • EFS
      0
    • Rancho
      3
    • SkyJacker
      4
    • Rubicon Express
      6
    • Rough County
      3
    • Altele
      52
    • Am suspensia stock
      100

Postări Recomandate

• Răspunsuri 68
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Ce kit de suspensie aveti pe masina?

Patrol K160 SD33 - arcuri originale, cu cercei custom si amortizoare ProComp ES9000.

Combinatia am facut-o "din plezneala", dar sunt pe deplin multumit. Masina flexeaza destul de bine, datorita renuntarii la bara stabilizatoare.

Pe asfalt, combinatia respectiva mi se pare foarte comfortabila (atat cat pot fi lamelarele de comfortabile ), iar la denivelari gen sine de cale ferata rotile nu mai au tendinta de a sta mai mult in aer, asa cum se comportau cand era suspensia stock.

In teren...mie imi place cum flexeaza, la nivelul amator la care ma dau eu.

Exemplific :

http://i53.tinypic.com/2qb7g49.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1. Pe un G280 am avut Pro Comp ES9000 + 6 cm fata de cele stock de G si arcuri facute la Compa Sibiu--- super multumit din toate punctele de vedere: confort, flexari... totul . Au tinut 6 ani din care 5 cu concursuri. Dupa, am pus Bilstein ORC dar erau mult mai rigide ( statea mai bine la viteze pe macadam, dar scutura) si nici nu flexa la fel de bine ca si Pro Comp-urile.

2. Pe Toyota am kit-ul OME +2", si sunt cam rigide, dar incruciseaza bine. Se pare ca e varianta de telescoape cea mai rigida:op.

Land Rover Discovery 2 , 2004automat,TD5 pentru plimbare

BMW 1200 GS LC Adventure pentru ture

Land Rover Defender 110 , 1999, TD5 pentru alte ture

Link spre comentariu

G280, lung.

Suspensie ORC +4cm, arcuri noi + amortizoare Bilstein folosite un an in campionat. Fostul prorietar le-a dat jos ca se inmuiau la solicitari indelungate in regim de concurs (G-ul de concurs avea minim 3 tone).

- Este mai mult o suspenie heavy-duty decat una de off-road.

- Este mai rigida decat suspensia stock, masina sta mai bine pe sosea si pare chiar mai confortabila. In teren insa flexeaza mai putin si ramane usor cu o roata in aer.

- Au intrat 33"-urile fara probleme (cu suspensia stoc atingeau putin pe spate).

Puch 280GE
Link spre comentariu

OME +5cm

Am participat la sase etape din sapte ale campionatului 2007, cu acelasi set de arcuri/amortizoare, au rezistat fara nici o problema.

Sunt mai degraba "moi" insa diferentele de pret nu sunt atat de mari incat sa justifice achizitia de la un alt producator.

@Landcruiser
Link spre comentariu

Azi mi-a venit pentru Pajero kitul de suspensie de la Trail Master +50mm spate(telescoape+arcuri) +40mm fata. Saptamana asta sper sa-l montez, sunt tare curios cum se comporta.

Ii rog pe cei care au suspensie Trail Master sa-mi zica daca sunt multumiti sau nu de ea.

Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

Am pe un Range Rover Clasic, pe fata amortizoare OME, care sunt rigide,asa mi le-am ales, dar pe spate am TJM, care mi se par OK, numa ca si aici vreau sa iau altele pentru ca le-am luat cam scurte.

Nimeni nu vorbeste despre suspensie fara arcuri, cum ar fi ORI STRUTS.

Am ceva amanunte despre ele si probabil voi cumpara pe spate, ca sa pot flexa mai bine, probabil de 16"

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Skyjacker Hdro 4'', pe un wrangler jK 4 usi..., este f bun pt off-road greu, flexeaza mult, nu recomand pentru mers mult in oras

Jeep JK Rubicon 2 door Red Rock, 2" lift, 33" BFG AT tires, ARB front bumper, 9500 lbs winch, IPF xenon lights
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Salut,

Am un Hyundai Terracan, ca suspensii:

- amortizoare fata/spate - RAW 4X4 nitro +5

- arcuri RAW spate

Excelenta tinuta atat pe drum (in mod special in curbe) cat si off-road (off-road cat poate dulapul meu, nu vorbesc de ceva extrem).

Numai bine!

Terracanus semipreparatus
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Salut,

Tocmai am montat pe un Wranler 4 usi JK un kit OME +5 cu arcuri HD (+ 150Kg) pe fata pentru a suporta greutatea barei AEV si a troliului Warn.

In 2 saptamani revin cu impresii de pe sosea si din teren :)

Salutari

Jeep JK Rubicon 2 door Red Rock, 2" lift, 33" BFG AT tires, ARB front bumper, 9500 lbs winch, IPF xenon lights
Link spre comentariu

Pt Patrol Y61 am comandat Tough Dog 4" (100mm). Cand or sosi si le-oi monta pe masina am sa-mi mai dau cu parerea...

de unde ai comandat tough dog?

eu am avut un topic daca stie cineva importator tough dog sui nu mi-a raspuns nimeni atunci.

multumesc anticipat

Nissan terrano 5 usi 2004 3.0 Dti

BFG AT, suspensie stoc si fara troliu deocamdata

...dar cu portbagaj mare pe plafon.

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Salut , am un Hyundai Galloper lung , momentan am de fabrica tot , dar ma bate gandul sa pun un body-lift .

Am tot cautat dar am gasit doar la preturi astronomice , imi incerc norocul :grin: , nu stiti undeva unde se face asa ceva , sau unde pot gasi?

Link spre comentariu

Salut,

Ce inseamna pentru tine preturi astronimice ? Pana la urma sunt niste tuburi dintr-un plastic mai dur si atat.

Cu cat vrei sa o ridici ? Cred ca ar fi bine sa iei in calcul si un set de suspensii off. Daca o ridici prea mult si din fabrica suspensiile nu sunt foarte rigide s-ar putea sa resimti asta intr-un mod negativ.

Link spre comentariu

Nu sunt un expert dar iti pot spune din scurta mea experienta:

- s-ar putea ca pretul ridicat sa fie din cauza modificarilor ce decurg din adaugarea lift kitului, gen modif la cutia de viteze, radiator ... etc

- pana in 3cm cred ca ar necesita doar schimbari minore

- ai grija la prinderea bull-bar-urilor

- cauta bine aici pe forum, sunt sigur ca vei gasi ce ai nevoie sau cel putin cineva care a trecut prin situatia ta si care ar putea sa te sfatuiasca

- daca ai totusi drum prin Bucuresti da-mi un semn inainte poate reusesc sa te ajut

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare