Barbu Marian Alexandru Postat Septembrie 5, 2010 Partajează Postat Septembrie 5, 2010 Va salut!! Am cateva "nelamuriri".As dori sa stiu daca a mai facut cineva modificarea sa puna carburator de Dacie pe Samurai 1,3 (mai are putere?, scade consumul?). Am inteles ca se potrivesc MRL-urile automatice de la Vitara pe Samurai, as vrea sa stiu daca sunt rezistente si daca sunt mai mai bune decat cele manuale? Multumesc mult!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Septembrie 5, 2010 Partajează Postat Septembrie 5, 2010 Re: carburator de Dacie pe Samurai Vorbeste cu dream_car, el a montat pe un suzuki carburator de dacie, si te poate ajuta, ba chiar saptamanile trecute inca un samurai a mai primit carburator de dacie, in principiu este simplu, doar o flansa adaptoare. Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crcul Postat Septembrie 5, 2010 Partajează Postat Septembrie 5, 2010 Re: carburator de Dacie pe Samurai Eu am avut pus pe vitara 1.6. Nu ajuta deloc. Masina mergea f prost, nu avea putere deloc, se oprea, mergea neregulat si la plecare trebuia sa o turezi tare ca sa nu dea in nas. Mentionez ca am motor de 1.6 8v si carbul era nou nout ( neumblat in el..eu am rupt sigiliul de fabrica la capac ) de dacia model 1.3-1.4 simplucorp. Montajul nu a fost facut de mine asa am cumparat masina. Posibil sa fi mers prost si pt ca era mic pt motor de 1.6..singurul avantaj e ca masina consuma mai putin cu 1-2 litri...dar mergea ca dreacu :) Pentru adaptare ai nevoie de o flansa facuta la orice strungar si 2 adaptari la conductele de benzina. Nu recomand un astfel de carburator pe o masina care o sa mearga in teren..Nu cred ca este conceput pentru inclinatii La sfarsit de drum..asfaltat..:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Barbu Marian Alexandru Postat Septembrie 5, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2010 Re: carburator de Dacie pe Samurai Am un preieten care a montat carb de dacie pe o Lada Niva 1.6 si merge bine, el este paznic la o balta de pescuit si foloseste masina numai pe coclauri si namoale. Nu stiu ce sa fac !!! Mai astept pareri.:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Septembrie 5, 2010 Partajează Postat Septembrie 5, 2010 Re: carburator de Dacie pe Samurai Deci, pentru motor de 1300cmc e bun, colegii mei au avut si mai au inca pe samurai carburator de dacie si se dau cu ele toata ziua pe coclaurile patriei si merg perfect Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Barbu Marian Alexandru Postat Septembrie 5, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2010 Re: carburator de Dacie pe Samurai Sa inteleg ca nu afecteaza puterea motorului!! Dar consumul? Banuiesc ca scade!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albucatalin Postat Septembrie 7, 2010 Partajează Postat Septembrie 7, 2010 Re: carburator de Dacie pe Samurai Puterea va fi cu o idee mai mica. Consumul nu va scade . La carburatorul dublu corp,la o viteza relativ mica,benzina intra in motor pe la treapta I-a iar cand accelerezi mai tare,intra si treapta a II-a si consuma mai mult,dar in schimb ai putere. Pune fara frica de Dacie. Dar de ce vrei sa pui de Dacie,cel original nu mai e bun ? Vezi ca cel original este 90% asemanator cu cel de Tico. Orice mecanic de carburatoare il poate regla perfect---la banc,bineinteles-- :xVreau un Trabant nou !! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Septembrie 7, 2010 Partajează Postat Septembrie 7, 2010 Re: carburator de Dacie pe Samurai Va salut!! Am cateva "nelamuriri".As dori sa stiu daca a mai facut cineva modificarea sa puna carburator de Dacie pe Samurai 1,3 (mai are putere?, scade consumul?). Am inteles ca se potrivesc MRL-urile automatice de la Vitara pe Samurai, as vrea sa stiu daca sunt rezistente si daca sunt mai mai bune decat cele manuale? Multumesc mult!! eu cred ca o sa creasca mult fiabilitatea se stie ca carburatoarele de dacie sunt exceptionale si nu ai de ce sa umblii la ele ca nu se strica nimic niciodata, spre deosebire de porcariile de piese facute de japonezi, care mereu se strica si ai probleme, ba se infunda, ba se blocheaza :ha: forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crcul Postat Septembrie 7, 2010 Partajează Postat Septembrie 7, 2010 Re: carburator de Dacie pe Samurai Bine zis Soimu' ... ...si cand te gandesti ca mai sunt multi care au ales foloseasca piese "de performanta aftermarket"...cele stoc sunt pt grupa mica... La sfarsit de drum..asfaltat..:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Barbu Marian Alexandru Postat Septembrie 7, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2010 Re: carburator de Dacie pe Samurai Am luat legatura cu Dream_car si a zis ca ma ajuta cu modificarea. Va multumesc mult pentru sfaturi si va tin la curent!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Septembrie 7, 2010 Partajează Postat Septembrie 7, 2010 Re: carburator de Dacie pe Samurai Imi pare bine ca te-am "descurcat", sper sa faci treaba buna :wink: Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Barbu Marian Alexandru Postat Septembrie 7, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2010 Re: carburator de Dacie pe Samurai Multumesc mult Cristian1!!:tk:tk:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crcul Postat Septembrie 8, 2010 Partajează Postat Septembrie 8, 2010 Re: carburator de Dacie pe Samurai Salut ..ma bag din nou....e doar o intrebare in scopul de a clarifica/ajuta De ce vrei carburator de dacia?...de ce nu cauti unul original de samurai?..nu crezi ca e mai bun cel de samurai( calculat pt acest motor) ?. Iti spun sigur ca cel de dacia nu are nici un fel de reglaj. Il pui ...merge din prima ..ca un kur ...si o sa ai o masina cu f f f multe toane..nu are talpa calda pt soc automat ...tre sa te descurci matalutza cu manutza..si e de dacia ...calculat si facut initial de renault prin 1960...pt 45 de CP.... PS am avut mai multe masini care functionau cu asa ceva din fabrica...la toate le-am schimbat cu SH-uri din dezmembrari( webber de fiat sau alfa ) E alegerea ta .... La sfarsit de drum..asfaltat..:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Septembrie 8, 2010 Partajează Postat Septembrie 8, 2010 Re: carburator de Dacie pe Samurai Va salut!! Am cateva "nelamuriri".As dori sa stiu daca a mai facut cineva modificarea sa puna carburator de Dacie pe Samurai 1,3 (mai are putere?, scade consumul?). Tehnic se poate orice, insa cu siguranta carburatorul ala de Dacie, nu a fost facut pentru off-road: inclinatii puternice, etc. Deci ai mari sanse ca la urcari mai grave sa prinzi niste goluri de putere. Later edit: si eu as opta pentru un carburator cit mai aproape de original. Carburatorul ala de Dacie e extrem de primitiv si deci cu performantele de rigoare. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Septembrie 8, 2010 Partajează Postat Septembrie 8, 2010 Re: carburator de Dacie pe Samurai Samuraiele care le-am vazut eu cu carburator de Dacie, nu au absolut nici o problema, merg pe oriunde fara nici o treaba, iar goluri de aer prinde si carbul original de Samurai, am vazut eu live. Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crcul Postat Septembrie 8, 2010 Partajează Postat Septembrie 8, 2010 Re: carburator de Dacie pe Samurai Totusi esti de acord ca e mai bun unul original de samurai..si din punct de vedere putere si fiabilitate si consum ...etc? La sfarsit de drum..asfaltat..:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Septembrie 8, 2010 Partajează Postat Septembrie 8, 2010 Re: carburator de Dacie pe Samurai De acord ca e mai bine original ca e doar de la mama lui, dar in lipsa de altceva se descurca si cel de dacie la fel de bine :grin: Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
greby93 Postat Septembrie 8, 2010 Partajează Postat Septembrie 8, 2010 Re: carburator de Dacie pe Samurai Fiecare are avantaje si dezavantaje. Cel de dacie: este foarte simplu consuma putin, dar nu este asa nervos. Japonezu: este nervos, consuma mai mult daca forjezi masina, este mult mai complicat la desfundat. Eu sincer prefer cel original cu filtrele curate si furtunu' ala de vaccum, sau gaze de carter, sau cum i-o zice sa fie curatat impecabil, altfel se infunda repede. :h5 Suzuki Samurai 1.3 Yes, we can't ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roberto Postat Septembrie 9, 2010 Partajează Postat Septembrie 9, 2010 Re: carburator de Dacie pe Samurai Eu am avut montat pe samy si carburator original si cel de Dacie si sincer dintre cele 2 recomand injectia :y se schimba radical masina... Am uitat... am avut chiar si weber 16/32 daca nu ma insel...si degeaba Samurai SJ413-87 KingQuad 700 -07 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
greby93 Postat Septembrie 9, 2010 Partajează Postat Septembrie 9, 2010 Re: carburator de Dacie pe Samurai Clar ca injectia ii mai buna... ne chinuim si noi cu ce avem Suzuki Samurai 1.3 Yes, we can't ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kermit Postat Septembrie 9, 2010 Partajează Postat Septembrie 9, 2010 Re: carburator de Dacie pe Samurai cu carburatorul de Dacie nu sunt de acord, am avut montat pe masina, la inclinatii mari taia alimentarea, si mi-a facut o gramada de nervi. Apoi am trecut pe Weber, sa schimbat un pic problema dar nici de asta nu am fost multumit ... am reusit sa consum cu samuraiul in 40-50 km aproape 30 litri de benzina. Am scapat si de asta, am schimbat motorul cu unul pe injectie dar asta e alta problema. TOYOTA Hilux 2.4, D4D 4x4 SUZUKI Samurai 1.6, 8v 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crcul Postat Septembrie 9, 2010 Partajează Postat Septembrie 9, 2010 Re: carburator de Dacie pe Samurai f corect ce a zis roberto..cel mai bun carburator este injectia :) Serios vorbind daca "trebuie" sa pui carburatorul de dacia ..sa mergi la un mecanic care sa stie despre el si sa dea nivelul la maxim..sa fie camera mereu plina ..sa evite golurile de aer la inclinatii si la accelerari bruste sau puternice. Daca cumva ai vreun filtru intre pompa si carburator sa il scoti de acolo si sa il pui inainte de pompa ..intre pompa si carb tre sa fie doar furtun. Pompa de benzina e mecanica sau electrica pe samuraiul tau ? La sfarsit de drum..asfaltat..:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Barbu Marian Alexandru Postat Septembrie 9, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2010 Re: carburator de Dacie pe Samurai Am pompa de benzina mecanica pe Samurai si filtrul de benzina este intre rezervor si pompa. ma gandeam sa ii mai pun unul intre pompa si carburator! Ce ziceti? Este bine sau 'omoara" pompa? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Septembrie 9, 2010 Partajează Postat Septembrie 9, 2010 Re: carburator de Dacie pe Samurai Eu am pus un filtru transparent , mai degraba sa vad daca pompa trimite benzina la carburator , decit pentru filtrare .Am si inainte de pompa ...Problema e ca lucrteaza si ca un decantor si iarna ingheata foarte putina apa in filtru , insa boaba de gheata blocheaza unul din stuturile de la filtru... Daca filtrul n-ar fi pe furtun , nu ar avea unde sa decanteze , insa canci filtrare . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crcul Postat Septembrie 10, 2010 Partajează Postat Septembrie 10, 2010 Re: carburator de Dacie pe Samurai Mai e nevoie de filtru dupa pompa daca e filtru inainte de pompa ? Din fabrica nu are filtru intre pompa si carburator si pe buna dreptate.. La sfarsit de drum..asfaltat..:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate