titiromm5 Postat Septembrie 8, 2010 Partajează Postat Septembrie 8, 2010 (editat) Salut, La LR Freelander td4 din 2001 al tatalui meu s-a aprins martorul "Check engine " acela cu semnul exclamarii. Tatal meu banuieste ca s-a aprins dupa ce a secat complet bateria. Masina se comporta ok, nu imi pare sa fi pierdut putere. Pe masina era montata bateria originala, pe care noi am schimbat-o cu o Caranda cu caracteristici similare . A fost cu masina in service la o constatare (asta in Tulcea) iar cei de la tester i-au spus ca motorul nu prezinta nici o eroare interna , si ca ar putea fi de la filtrul de motorina . Au mai precizat ca eroarea nu poarte fi stearsa. Ca urmare pe masina s-au schimbat uleiul , filtrul de ulei , si filtrul de motorina. Problema este ca au trecut 2 saptamani de la interventie si martorul Check engine nu s-a stins. Stiti cumva care ar putea fi problema? Editat Septembrie 8, 2010 de titiromm5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Septembrie 8, 2010 Partajează Postat Septembrie 8, 2010 Re: Mertor Check engine aprins Cauta-l pe Catalin (LandAtelier pe forum) are tester ptr asa ceva ... :h5Sa nu ai bulit un senzor ceva ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Septembrie 8, 2010 Partajează Postat Septembrie 8, 2010 Re: Mertor Check engine aprins Salut, Au mai precizat ca eroarea nu poarte fi stearsa? Asta-i bullshit.....adica prima data spun nu are erori apoi ca eroarea nu poate fi stearsa......pai care eroare daca nu are:uameni....gagii is varza.......asculta-l pe Yonutz sau du-te la cineva cu tester dedicat......acolo vei vedea ce eroare a dat si vei sti ce-i de facut.......dupa ce-l reseteaza si nu se aprinde din nou esti in regula. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
titiromm5 Postat Septembrie 8, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2010 Re: Mertor Check engine aprins Problema este ca masina se afla momentan in Tulcea. Cu primul drum la Bucuresti o programez si la Catalin. Multumesc, Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Septembrie 8, 2010 Partajează Postat Septembrie 8, 2010 Re: Mertor Check engine aprins Sunt tot felul de cunoscatori cu diverse testere dedicate ..."ciocan-dalta-ciocan ...sa stingem senzoru" sau "scoate siguranta si pune sarma ca merge"...:uameni Nu lasa masina pe mana oricui ca o sa te trezesti cu pomul de craciun la bord ... Si nici nu circula cu masina prea mult cu Check Engine aprins... ca s-ar putea sa te trezesti ca trebuie sa bagi mana in buzunar ...ADANC! consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
titiromm5 Postat Septembrie 8, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2010 Re: Mertor Check engine aprins Mult nu se circula cu ea, drumuri de maxim 30km in jurul casei , fara a fi omorata rau pe offroad. Tata merge cu maxim 90km/h si schimba in maxim 2500rpm. Problema e ciudata , pt ca motorul se aude rotund , fum mult nu scoate, deci simptome vizibile nu sunt. Cu siguranta o sa o aduc la Landatelier , dar numai sa gaseasca un drum tulcea bucuresti. :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Septembrie 8, 2010 Partajează Postat Septembrie 8, 2010 Re: Mertor Check engine aprins Mai incearca o combinatie ... asta daca nu ai cumva casetofon cu cod ...Scoate bornele bateriei, tine-le 1-2 minute out pune-le la loc si vezi ce se intampla ... si observa traseul firelor care pleaca de pe bornele bateriei ...sa nu ai vreunul rupt ...o alimentare de "ceva" :h5 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
titiromm5 Postat Septembrie 8, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2010 Re: Mertor Check engine aprins Am facut asta cand am schimbat bateria. Traseul nu pare intrerupt din moment ce toate electronicele de pe masina functioneaza. Eu ma gandesc sa nu fie cumva din EGR , deoarece nu a fost curatat. Sper sa fie doar un senzor tampit care da erori aiurea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Septembrie 8, 2010 Partajează Postat Septembrie 8, 2010 Re: Mertor Check engine aprins Am facut asta cand am schimbat bateria. Traseul nu pare intrerupt din moment ce toate electronicele de pe masina functioneaza. Eu ma gandesc sa nu fie cumva din EGR , deoarece nu a fost curatat. Sper sa fie doar un senzor tampit care da erori aiurea. "check engine"-ul daca se logheaza ramane acolo si dupa ce defectul a fost eliminat pana la resetare. Oricum o sa se vada pe tester de unde e eroarea. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate