Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

ARB versus Detroit - blocante - care e mai bun?

superalfi

ARB versus Detroit - blocante - care e mai bun?  

20 membri au votat

1. 1. ARB versus Detroit - blocante - care e mai bun?

Postări Recomandate

Ce parere aveti?

ARB locker sau Detroit locker?

ARB locker - blocant activat pe baza de aer comprimat (85 psi - 100 psi), necesita un compresor instalat in masina - se cupleaza manual de la buton in functie de necesitati

http://www.arbusa.com/uploads/PDF/onlineManualsGuides/1-02.PDF

Detroit locker - blocant automat care se activeaza singur daca una din roti patineaza

http://www.eaton.com/ecm/groups/public/@pub/@eaton/@per/documents/content/ct_128312.pdf

Parerea mea:

ARB

plusuri:

- poti sa il activezi cand vrei tu

- daca este instalat corect nu ai probleme de functionare

- este testat si para-testat peste tot in lume si este foarte rezistent

- cand nu este blocat nu ai probleme la mersul pe asfalt - diferentialele ramanand deschise

minusuri:

- necesita un compresor dedicat montat pe masina

- daca nu este instalat corect apar probleme in functionare

- este cel mai scump blocant

DETROIT

plusuri:

- este la jumatate de pret fata de ARB

- instalare mai simpla si nu necesita compresor de aer

minusuri:

- blocheaza cand "crede" el de cuviinta (poate nu se pupa cu atunci cand vrei tu)

- daca vrei sa nu blocheze si 1 roata patineaza el tot blocheaza

- probleme pe mersul pe asfalt - mai ales pe spate si la masinile mai scurte

Astept si parerile voastre.

Eu o sa fac un upgrade la punti de la D44 la D60 si cu siguranta voi merge pe ARB.

RUBICON - always ready to race ...

Kamikaze Off-Road Club

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: ARB vs Detroit - blocante - care e mai bun?

Ca optiune la ARB as lua in considerare OX, nu mai ai nevoie de compresor, actionarea se face pe cablu si se fabrica si pentru D60. Pretul e tot cam pe acolo.

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Ox locker se activeaza prin cablu - nu prea e de incredere la dezactivare mai ales

Eaton e slab pt d44 si d60 - e aproape la fel de bun ca arb pe d30 si d35

Kamikaze Off-Road Club

Link spre comentariu

eu folosesc Detroit lockers atat pe spate cat si pe fata (True Trac) si sunt foarte multumit de ele,initial am avut planetare cu 10 caneluri si fiindca nu am gasit planetare HD cu 10 caneluri am cumparat Detroituri noi cu 24 caneluri si toate planetarele HD,intradevar nu folosesc masina pe astfalt numai pe distante scurte pana la padure.

Cine a vazut masina "la lucru " poate sa spuna daca merge sau nu,atat la Bucovina cat si la Targu Mures ( extremele la concursuri ) si-au facut treaba cu brio.Am uitat sa va spun,pt cine nu ma cunoaste ,este vorba de Land Roverul Discovery cu caroseria Blitz

tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani

tel 0744621055

Link spre comentariu

TrueTrac e de fapt un LSD

Nu imi dau seama cum poti controla blocarea spatelui sau a fetei - nu te incomdeaza lucrul asta? sau e ceva cu care te obisnuiesti cu timpul?

ce faci daca vrei sa nu blocheze si totusi rotile patineaza - atunci el tot blocheaza nu? ai intalnit situatii de genul asta?

inca ceva: daca ai 1 roata in aer pe fata e adevarat ca nu blocheaza TrueTrac-ul?

blavenstein daca imi poti da un feedback ar fi super! :tk

Kamikaze Off-Road Club

Link spre comentariu

TrueTrac e de fapt un LSD

Nu imi dau seama cum poti controla blocarea spatelui sau a fetei - nu te incomdeaza lucrul asta? sau e ceva cu care te obisnuiesti cu timpul?

ce faci daca vrei sa nu blocheze si totusi rotile patineaza - atunci el tot blocheaza nu? ai intalnit situatii de genul asta?

inca ceva: daca ai 1 roata in aer pe fata e adevarat ca nu blocheaza TrueTrac-ul?

blavenstein daca imi poti da un feedback ar fi super! :tk

gresit spus ca True Trac este un LSD , functionarea lor este diferita,intradevar nu poti controla blocarea spatelui sau a fatei ,ele de fapt sunt tot timpul blocate si transmit puterea de la o roata la alta ,este chestie de obisnuinta cu ele,dar credema ca dupa ce te obisnuiesti cu ele sunt nu mai vrei alte blocaje,cel putin eu nu vreau alte blocaje,iar cu privire la roata fata in aer sa stii ca roata care este pe pamant este blocata

tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani

tel 0744621055

Link spre comentariu

gresit spus ca True Trac este un LSD , functionarea lor este diferita,

Detroit il prezinta ca si un LSD :

http://www.eaton.com/EatonCom/ProductsServices/PerformanceProducts/Products/Differentials/DetroitTruetrac/

Proven design, low cost and effective performance all make the Detroit Truetrac limited slip differential the ideal choice for a wide variety of vehicle applications. No maintenance - Just Traction.

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Am votat pe ARB faptul ca face pentru aporape orice model de puntea, dar produse de la Detroit sunt si ei foarte buni, eu am Detroit Locker pe Jeep si merge destul de bine, singur problema este ca sunt limitate la amerciane.

Alta chestia este daca discutam despre "autoblocant" sau "blocant cu control".

Open mind for a diferent view.... and nothing else matters
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare