Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

auditie vitara hard-top

symy139

Postări Recomandate

Sper ca nu se ia nimeni de mine, dar problema mea tine de suzuki vitara, deci sper sa raman aici cu postul. :grin:

De curand am achizitionat un MP3 player Pionner deh 2200UB si urmeaza sa fie montat (in 2 ore :banana) pe vitara hard top, doar ca exista 1-2 mici probleme.

1 la mana, boxele standard care sunt situate in bord is mult prea slabe pentru casetofon, prea mici, ce sa mai, japoneze

2 la mana, in portiere nu exista spatiu special destinat pentru boxe, nici in spatele scaunelor nu prea este loc.

Intrebarea:

A incercat cineva sa monteze boxe, ce dimensiuni, in alte locuri decat cele din bord?

Ma intereseaza ca nu as vrea sa ma apuc sa decupez prin usa, sa montez boxe, sa mi se loveasca de geamuri cand is maxim coborate, sau mai stiu eu ce alte probleme.

Ma gandeam pentru spate sa confectionez un suport in spatele scaunelor retractabile gen berlina. Dar nu stiu ce as putea face pentru fata.

Astept propuneri si sugestii.

Weekend fain tuturor!

Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 .

symy139@yahoo.com

0766718187 - Service 4x4 Iasi

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: auditie vitara hard-top

Eu am montat 6 boxe in vitara, 2 mici in spatiile originale de sub bord, 2 mai mari imediat in spatele centurilor si 2 mari ovale pe 3 cai pe hayonul spate.

Daca vrei poze spune mi si iti pun.

0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com

http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro

Kituri Suspensie Si BodyLift

Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera

Scuturi Protectie

Link spre comentariu

Ar fi bine daca ai putea sa le montezi cum a spus Roly.De fapt, cea ce vreau sa spun este ca indiferent unde le montezi,fundul lor trebuie sa stea intr-o incinta(gen usa,portbagaj,etc) altfel daca le pui pe o simpla placa si nu exista o delimitare intre fata si spatele boxei(mai gaureau unii pe vremuri polita aia de sub bord de la Daciile vechi si le puneau acolo) nu o sa ai nici un fel de bas ( sau basi, cum vrei sa ii spui).

Nu stiu daca m-am exprimat foarte clar asa ca o sa incerc inca odata.Boxele audio pe care le stim cu totii sint formate practic dintr-o cutie din lemn, plastic, etc. care este gaurita, iar in gaura este un difuzor,doua , trei, etc.De ce nu este o simpla scindura gaurita in care se monteaza acele difuzoare.Pentru ca foma "cutiei"da rezonanta si putere sunetului.In cazul autoturismelor,Usa, portbagajul sau bordul tin locul acestor "cutii".Iti spun asta pentru ca acum multi ani am luat un set de boxe destul de performante si prima oara le-am probat "ca taranul" cu doua sirme trase si boxele pe masa.si cind am vazt cum se aud am innebunit.Dupa ce le-am montat cum trebuie, era cu totul alta poveste.

Bafta si sa ne tii la curent!

Editat de PYZ
Link spre comentariu

la mine am montate in spatele scaunelor din fata, in dreapta jos respectiv stanga jos a locurilor pasagerilor din spate, 2 difuzoare de masina de 19 cm(17,5-18 cm gaura) si in spate in usa de la "portbagaj" doi basi de 16,5 cm(15,5 gaura). iti urez spor

Link spre comentariu

Nu stiu daca tu te-ai uitat in bord sa vezi ce boxe ai, dar la vitara mea din '96 am din fabrica un set de hiphonics seria titan de 120w putere muzicala care au o claritate de ma dau pe spate, toata chestia e sa nu le dai bass ci doar medii si inalte, bass-ul trebuie dirijat spre subwoofer fiindca acolo e locul lui.

Ca subwoofer mi-am gasit un JBL activ cu doua difuzoare cu membrana metalica, singurul care a incaput in portbagajul ala mic de la Vitara. Solutia salvatoare ca sa impiedic disparitia lui, avand soft=top care se deschide sau se taie imediat a fost sa-mi confectionez un panou de latimea exact a spatiului dintre usa din spate si scaune in care am mai bagat 2 boxe Sony Explode de puterea cea mai mare pe care am gasit-o in magazine. Si ca sa preintampin surprizele le-am mascat si pe alea cu un material negru care nu lasa sa se vada nimic in afara. Asa sunt 70% linistit ca nu imi dispar sculele si am un sound in masina de imi falfaie prelata (la propriu) :ha:. Daca vrei poze da un semn numai si cu mare placere se rezolva. Pacat ca o proba de sunet nu se poate pune aici pe site, ai avea ce auzi. In concluzie: Vitara + muzica cu un sound de calitate = 100 % distractie !

Link spre comentariu

Vreasc, uite cam asa sun puse la mine boxele, cele originale fiind sub bord.

Inainte de a pune boxele, anul trecut cand am izolat masina am bagat o tona de antifon si in interior, asta presupunand usi, hayon, aripi.

Nu stiu cat are asta importanta dar se aude mai bine.

La hayon o sa ai un pic de decupat. Eu am facut o placa din OSB de 8 pe care am gaurit o, am prins boxele si apoi am pus plasticul original peste.

Spor

Scuturi Protectie

Link spre comentariu

Salutare!

Eu am ales solutia un pic mai complicata dar mai eleganta, cu un panou imbracat in material pe care l-am si fixat de peretii laterali ai portbagajului, astfel incat nu numai ca mi-am creeat o cutie de rezonanta dar am si inchis accesul la bagaje sau ce mai vrei tu sa pui acolo. La mine se vede... Suzi a mea nu e animal de povara ci de companie si distractie asa incat m-a cam durut sufletul si cand a trebuit sa dau chiar si alea 4 gauri in peretii laterali ca sa rigidizez montajul, dar una peste alta sigur s-a meritat...

Uite si pozele vreo 2 mai reusite, da click pe link-uri:

http://it.tinypic.com/view.php?pic=2yxkyyq&s=7

http://it.tinypic.com/view.php?pic=2s9cg80&s=7

In privintza sound-ului, sa stii ca fara un subwoofer, numai cu boxute din alea mici nu o sa-ti prea placa ce auzi si e pacat fiindca mp3 playerul tau e destul de performant si nu o sa mearga la adevarata lui valoare, dar ma rog, asta tu hotarasti ce faci pe viitor :grin:. Succes si .... sa sara noroiu cum se zice pe aici :y

Link spre comentariu

Vreasc, uite cam asa sun puse la mine boxele, cele originale fiind sub bord.

Inainte de a pune boxele, anul trecut cand am izolat masina am bagat o tona de antifon si in interior, asta presupunand usi, hayon, aripi.

Nu stiu cat are asta importanta dar se aude mai bine.

La hayon o sa ai un pic de decupat. Eu am facut o placa din OSB de 8 pe care am gaurit o, am prins boxele si apoi am pus plasticul original peste.

Spor

roly, cum ai schimbat boxele de jos? trebuie dat cumva jos tot panoul? stiu ca pe fata incap boxe de 10cm. cele din stalpi de cat sunt?

multumesc.

Life is short. Don't blink, you might miss something :wink:
Link spre comentariu

Salutare!

Eu am ales solutia un pic mai complicata dar mai eleganta, cu un panou imbracat in material pe care l-am si fixat de peretii laterali ai portbagajului, astfel incat nu numai ca mi-am creeat o cutie de rezonanta dar am si inchis accesul la bagaje sau ce mai vrei tu sa pui acolo. La mine se vede... Suzi a mea nu e animal de povara ci de companie si distractie asa incat m-a cam durut sufletul si cand a trebuit sa dau chiar si alea 4 gauri in peretii laterali ca sa rigidizez montajul, dar una peste alta sigur s-a meritat...

Uite si pozele vreo 2 mai reusite, da click pe link-uri:

http://it.tinypic.com/view.php?pic=2yxkyyq&s=7

http://it.tinypic.com/view.php?pic=2s9cg80&s=7

In privintza sound-ului, sa stii ca fara un subwoofer, numai cu boxute din alea mici nu o sa-ti prea placa ce auzi si e pacat fiindca mp3 playerul tau e destul de performant si nu o sa mearga la adevarata lui valoare, dar ma rog, asta tu hotarasti ce faci pe viitor :grin:. Succes si .... sa sara noroiu cum se zice pe aici :y

Ai dreptate :x Suzy este un animal de povara. Eu am facut sa fie functional si sa ocupe cat mai putin loc.

In fata am cumparat nist eboxe ok de la sony tot de aceeasi dimensiune.

Un set-up foarte misto de boxe are Viper in ideea ca din ceea ce imi aduc eu aminte are o incinta demontabila la picioarele pasagerilor din spate facuta chiar Profi. Poate e amabil si pune niste poze.

Dimensiunea boxelor de pe stalpul B nu le stiu exact dar cred ca au un 15 cm lejer

Scuturi Protectie

Link spre comentariu

daca dai jos centurile din spate, o sa vezi cat loc iti ramane pentru box care merg foarte bine montate in spate laterale, plus de asta o rezonanta deosebita, si.... mai mult spatiul in potrbagaj se mareste nitel

Eu asa am facut si zic eu este OK

o sa revin cu poze maine

Link spre comentariu

Multuemsc roly si liv_mar, chestia cu suportul pentru boxe in spate intre scaune si luneta m-am gandit si eu la ea, doar ca vreau sa ramana posibilitatea sa rabatez si scaunele, pentru bagaj mai mult, si chiar si in spate cand o fi de pus cate ceva, deci ma gandesc foarte mult sa le montez in genu lu roly, ca sa nu afectez deloc spatiu in masina. Deci pentru spate cred ca am sa optez pentru boxe Pioneer TS-A6911, si acu incep cu intrebarile:

1.Ce dimensiune ti-au incaput roly la boxele spate acolo, astea au

Latime237 mm Inaltime163 mm

si la volum mare nu incepe sa iti zdrangane prin portiera spate peacolo ceva, ca pe vitara care vreau sa montez e hard-top spre deosebire de soft top care e de tavaleala, si la portiera spate mai sunt si cabluri, stergator spate, si alte chestii care ar putea sa imi creeze probleme.

Si pentru fata, m-am gandit sa le schimb si pe alea stock cu ceva de aceasi dimensiune inalte si medii, dar as dori la 8 ohmi pentru a putea pune in paralel cu 2 de 8 ohmi pentru bass, in stalpii din spatele scaunelor fata, pentru a putea obtine 4 ohmi pentru casetofon.

2. Tot pt roly, cum ai legat boxele stock de sub bord cu cele din stalpi, ca sigur le-ai pus pe 2 canale ambele (adica front stanga boxa bord+boxa stalp si front dreapta la fel) ca daca is ambele de 4 ohmi in serie iti iese impedanta de 8 ohmi, iar in paralel is iese 2 ohmi, care nu prea is indicate pentru casetofon auto.

Multumesc pentru info si poze inca odata.

Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 .

symy139@yahoo.com

0766718187 - Service 4x4 Iasi

Link spre comentariu

Multuemsc roly si liv_mar, chestia cu suportul pentru boxe in spate intre scaune si luneta m-am gandit si eu la ea, doar ca vreau sa ramana posibilitatea sa rabatez si scaunele, pentru bagaj mai mult, si chiar si in spate cand o fi de pus cate ceva, deci ma gandesc foarte mult sa le montez in genu lu roly, ca sa nu afectez deloc spatiu in masina. Deci pentru spate cred ca am sa optez pentru boxe Pioneer TS-A6911, si acu incep cu intrebarile:

1.Ce dimensiune ti-au incaput roly la boxele spate acolo, astea au

Latime237 mm Inaltime163 mm

si la volum mare nu incepe sa iti zdrangane prin portiera spate peacolo ceva, ca pe vitara care vreau sa montez e hard-top spre deosebire de soft top care e de tavaleala, si la portiera spate mai sunt si cabluri, stergator spate, si alte chestii care ar putea sa imi creeze probleme.

Si pentru fata, m-am gandit sa le schimb si pe alea stock cu ceva de aceasi dimensiune inalte si medii, dar as dori la 8 ohmi pentru a putea pune in paralel cu 2 de 8 ohmi pentru bass, in stalpii din spatele scaunelor fata, pentru a putea obtine 4 ohmi pentru casetofon.

2. Tot pt roly, cum ai legat boxele stock de sub bord cu cele din stalpi, ca sigur le-ai pus pe 2 canale ambele (adica front stanga boxa bord+boxa stalp si front dreapta la fel) ca daca is ambele de 4 ohmi in serie iti iese impedanta de 8 ohmi, iar in paralel is iese 2 ohmi, care nu prea is indicate pentru casetofon auto.

Multumesc pentru info si poze inca odata.

Symy, sincer nu mai stiu ce dimensiuni exacte au dar o sa masor, de legat erau pseudo precablate de fostul proprietar eu am legat cele 4 boxe fata + stalpi sa fie pe front si cele spate exclusiv spate.

de zdranganit nu zdrangane nimic mai ales daca prinszi bine in OSB ul ala n ai treaba.

Spor :h5

Scuturi Protectie

Link spre comentariu

eu mi-am pus un subwoofer activ plat sub scaun si am ramas cu boxele mici din bord. se aude mai mult decat decent.

daca mi-as pune inca un set de diff-uri, le-as pune cum a facut Roly. mi se pare cea mai civilizata solutie.

Nu trage Dom' Semaca! Sunt eu... Bozolica!
Link spre comentariu

Poti pune si niste poze pls....ma intereseaza cum arata, sistem de prindere, montaj...etc,etc. Daca nu e prea mare deranjul, o parere in plus nu strica niciodata. Multumesc anticipat !

Daca mie imi era adresat mesajul, pot sa-ti spun ca nu e mare lucru. Am luat una bucata subwoofer activ plat, se leaga la baterie ca si alimentare, iar ca semnal se leaga la boxe (la ambele). Apoi l-am pus pur si simplu sub scaunul de la sofer (face si masaj :).

Google subwoofer underseat (sau under seat). Nu cred ca mai gasesti modelul meu (blaukpunkt nush ce) dar gasesti sigur de la focal (vezi be-loud.ro). Cu grija ca sunt cam scumpe.

Al meu a fost cam 400 lei, focalul l-am luat pt un samurache si a fost cam dublu. Dar merita toti banii.

Ca si diffuri, am niste trompete denpanasonic de 10" de pe la carrefour si 2 tweetere mici pe bord (la extremitatile parbrizului). Nu-mi trebuie mai mult, bubuie rock-ul cum trebuie (acoperim manele pe la semafoare, da :)

Daca ai nevoie si de poze, o sa incerc sa fac maine.

Daca mesajul nu era pentru mine, succes la montaj.

Nu trage Dom' Semaca! Sunt eu... Bozolica!
Link spre comentariu

Mersi mult pentru raspunsul prompt; Da, pentru tine era mesajul Givanel, si daca nu sunt prea insistent m-as bucura daca ai putea sa pui si o poza ca sa vada si ochii mei cam cum arata bagat acolo.Spre rusinea mea nu stiam ca exista si asa ceva, adica subwoofer underseat, dar cat traieste omul invata.Pacat ca nu se poate pune si o proba de sunet aici :grin:, pentru ca sa-mi fac cat de cat idee de cum suna. Nici JBL-ul meu nu e foarte puternic, vreo 150w reali, dar la capitolul calitate sta foarte bine. Oricum la cum urca pretul carburantului s-ar putea ca pana la urma sa optez pt o instalatie GPL si atunci locul subwoofer-ului sa se cam umple.Pretul nu mi se pare foarte mare, al meu a fost mai scump, doar sa sune a subwoofer si nu a besina scuzati expresia :ha:. Si eu ascult mult rock in masina si fara un pic de bass muzica asta nu suna prea bine. Deci daca poti o poza iti multumesc anticipat cum se zice...

Link spre comentariu

roly, cum ai schimbat boxele de jos? trebuie dat cumva jos tot panoul? stiu ca pe fata incap boxe de 10cm. cele din stalpi de cat sunt?

multumesc.

ca sa-mi dau raspuns singur :uameni (poate intereseaza si pe altii)....la boxele de jos (vitara 2 usi) se ajunge prin scoaterea panoului de plastic....la masurare, ruleta arata 13cm :wink:

Life is short. Don't blink, you might miss something :wink:
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare