Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

impozit neplatit

Plumb

Postări Recomandate

am si eu o problema cu masina pe care mi-am achizitionato in urma cuc ateva saptamani. la primarie mi-au cerut ceva foaie de la fostul proprietar cum ca si-a platit impozitele si sa fie si serai masinii pe foaia respectiva... i spun lui asta, toate bune si frumoase; dar au trecut 2 saptamanii de cand tot maine imi aduce actul respectiv... mentionez ca masina a fost adusa in tara in ianuarie anul asta si nu a fost folosita deloc(mi se pare o porcarie sa iti ia astia impozite...). In fine; ce fac, cum procedez???
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: impozit neplatit

Ti-au cerut certificatul fiscal al fostului proprietar din care sa rezulte ca omul are platit la zi impozitul pt acea masina.

Fara acel certificat, tu nu o poti trece pe rolul tau fiscal.

Sau.....daca omul apare cu acel certificat si din care rezulta ca mai are de platit ceva impozit, ca sa o poti tu inscrie pe rolul tau fiscal trebuie sa platesti tu ce mai are el din urma dar, asta nu e obligatia ta !!! Vezi cum te intelegi cu el......

De-aia e bine inainte de a cumpara orice masina sa vezi toate actele si apoi sa te uiti la fier......

Link spre comentariu

Ti-au cerut certificatul fiscal al fostului proprietar din care sa rezulte ca omul are platit la zi impozitul pt acea masina.

Fara acel certificat, tu nu o poti trece pe rolul tau fiscal.

Sau.....daca omul apare cu acel certificat si din care rezulta ca mai are de platit ceva impozit, ca sa o poti tu inscrie pe rolul tau fiscal trebuie sa platesti tu ce mai are el din urma dar, asta nu e obligatia ta !!! Vezi cum te intelegi cu el......

De-aia e bine inainte de a cumpara orice masina sa vezi toate actele si apoi sa te uiti la fier......

deci, pana la urma as putea eu plati, sau mai bine zis sa trec masina pe mine direc de la itrarea ei in tara? si sa nu ma mai complic cu proprietarul? ma indoiesc ca ar avea ceva impozite neplatite, e dintr-un sat uitat de lume unde cred ca au impozite anuale mai mici de 50 de lei. problema e ca imi baga tot felu de motive omu, ba ca e plecat in concediu al care face chestia asta, ba ca aia de acolo care au ramas nu stiu ce/cum sa faca actul respectiv. Oricum mai astept pana luni si o sa vad. ZIcea ca luni merge in audienta la primar...

in legatura cu ce ai spus in ultima propozitie, habar nu aveam ca idiotii astia it iau impozit si daca masina iti sta parcata si nu m-am gandit sa intreb de asta...

Link spre comentariu

La Cluj, am sesizat si eu o "anomalie". Mai nou, primaria, obliga oamenii sa plateasca impozit, chiar daca masina e pe numere rosii sau a fost adusa pe platforma si nu a avut deloc scoase numere. Sunt curios ce baza legala au, intrucit, pina nu mergi sa-i faci identificarea la rar nu ai cartea de identitate, nu esti proprietar.

Asa cum zice si zep, cel mai simplu faci contractul direct pe tine cu data intocmirii mai mica de 30 de zile.

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

@srevni

statul te impoziteaza pt bunurile detinute nu conteaza ca le folosesti sau nu

proprietar devii in clipa in care faci contractul de vanzare cumparare.

daca masina de care vorbim a venit cu numere faci contractul din data reala intre tine si neamt

daca a venit pe platforma poti sa faci cu ce data vrei tu si va trebui sa dai o declaratie sau sa duci o factura de transport

Link spre comentariu

Am inmatriculat pana acum 2 masini aduse de afara (si 3 motociclete). De fiecare data m-au obligat sa platesc impozit din momentul in care masina a fost luata de afara. E drept, de fiecare data intre momentul aducerii si cel al cumpararii de catre mine au trecut maxim 5 luni si in nici un caz impozitul nu a fost mare, asa ca mi-am asumat fara probleme plata celor cateva zeci de lei in plus.

Nu stiu daca exista alternativa in caz ca decideam sa ma cert cu astia de la fisc, dar la sumele vehiculate nu mi s-a parut eficient sa o fac. Probabil daca suma ar fi fost la nivel de mii de lei ca in cazul masinilor de cilindree mare, as fi fost mai coltos.

Samurai incepator
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Saptamina trecuta, am avut ceva treaba la primarie. Am mers si la biroul unde trebuie declarate bunurile si iata ce am aflat.

1. Ca sa te declari platitor de impozit pe o masina, trebuie sa depui copie dupa contractul de vinzare cumparare (traducere legalizata daca este in alta limba) si copie dupa cartea de identitate eliberata de rar. In termen de 30 de zile.

2. Daca scoti mai multe rinduri de numere rosii pina mergi la rar, si depasesti cele 30 de zile, vei plati amenda de 30 lei plus impozitul restant de la data achizitiei masinii. Daca depasesti si vreun termen de plata, se mai pun si penalizari de intirziiere.

In concluzie, daca omul de la care ai luat masina, nu i-a facut identificarea la rar si nu are carte de identitate pe numele lui, nu va putea plati impozit pe masina in cauza. Daca masina a fost adusa pe platforma, faci contractul direct de pe neamt pe tine. Daca a avut scoase numere rosii, dar nu s-a prezentat cu ea la rar, situatia e la prima vedere fara iesire. Teoretic, ar trebui sa o inmatriculeze definitiv pe numele lui si abia apoi sa ti-o vinda tie.

Link spre comentariu

am patit si eu urmatorul lucru: am cumparat un sprinter in iunie 2010 de la unu care a adus-o din Germania in martie 2008 fara sa o declare,bineinteles la finantele de unde apartine ! bun am platit masina ma duc sa demarez procedurile de inmatriculare mi se spune certificat de atestare fiscala cum ca pe masina s-au platit taxele si impozitele la zi !! cu fostul proprietar normal ca nu am scos-o la capat cu plata impozitului pt ca se tot eschiva cu tehnici de doi lei asa ca am scos eu in jur de 800 de lei am platit si am mers mai departe !! asa e in concluzie masina trebuie declarata la finante pana in 30 de zile de la data de pe factura sau contractul cu proprietarul vanzator in caz contrar vei avea probleme la continuitatea perceperii impozitului in consecinta nu vei putea impune masina la directia financiara de care apartii !!

Link spre comentariu

Eu daca imi cumpar o masina si o radiez din circulatie sa ma dau cu ea pe dealuri trebuie sa platesc impozit dupa ia??

A o radia din Circulatie este una, a o radia / Scoate de la fisc este alta....

radiata din circulatie = platesti in continuare impozit

radiata de la fisc = nu mai platesti impozit dar poti sa o ai inmatriculata in circulatie si atunci poti in continuare circula pe unde vrei tu... :ha:

Cum se face:

A. un ctr de vanzare cumparare cu un X care nu o mai trece pe rolul lui fiscal, dar te scoate pe tine.... Dezavantaj: masina aia nu se va mai putea vinde in veci cu acte.

B. o chitanta de la REMAT ca masina a fost casata si a "dispaut" de pe piata, si cu asta ti-o scoati de la fisc....

C. ... mai simplu: o treci pe Bulgaria :ha:

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

... asa e in concluzie masina trebuie declarata la finante pana in 30 de zile de la data de pe factura sau contractul cu proprietarul vanzator ...

Finante? Adica administratia financiara? Eu stiam de primarie; serviciul impozite si taxe.

Link spre comentariu

Nu ma impiedic in denumiri ... faza e ca poate mai nou trebuie declarata si acolo. Auzeam povesti, si foc fara fum nu se poate, ca subventiile pt. caldura, unde se mai dau, vor fi conditionate de capacitatea cilindrica a masinii detinute de catre solicitator. Daca e mai mare de 1600cm3, se poate linge pe bot de subventie ... In spiritul acestor aspecte, si a faptului ca nu ma mai mira nimic in this land of choise, in care legiuitorul face si numara ce vrea si cum vrea, ma astept sa trebuiasca sa declar masina si la finante, si la garda de mediu si la administratia drumurilor si la medicul de familie etc.

Scuze de offtopic.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

felicitari si s-o stapinesti sanatos:2dr

ms, si da a fost omu de treaba dar dupa aproape 2 luni. ca deja tremuram de nervi ca imi expira autentificarea.. oricum ma bucur ca m-am scapat de foi, si acum trebe sa ma apuc de fiare....

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare