Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

kilometrajul la patrol y60

soimu

Postări Recomandate

de ceva vreme am avut impresia ca "ma minte"

initial cam 10%...si am pus asta pe seama cauciucurilor mai mari

apoi, cu drumuri scurte... ceva mia mult, fapt care imi da peste cap de fiecare data calcullele de consum/100 km

acum am incercat sa fac o masurare a unei distante, care daca ma luam de pe bornele km de pe sosea erau minim 55 km, plus ce am mers pe teren, daca o luam linie dreapta gps erau 43 km.... si mie imi arata pe bord 40 km

clar c anu merge DELOC bine

intrebarea e, afisajul de km este cu un cablu care e rotit (ca la dacie, aro etc) sau e pe ceva senzor electronic?

ce naiba sa schimb ca sa mearga bine?

multumesc

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: kilometrajul la patrol y60

E un senzor in spatele fuliei de la pompa de injectie. Ca sa ajungi la el, trebuie data jos distributia. Personal, nu cred ca e de acolo. Ala cind se duce, se duce. Mai repede as suspecta ceva uzura la rotitele de plastic de la ceasul de afisaj. Acolo sa scape ceva si sa nu faca rotatiile complete.

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

Din cauza rotilor de 33 mie imi arata cam cu 10 km mai putin la 100 km parcursi.Am facut un drum care stiam ca are lungimea de 240 km dus-intors.Cand am ajuns acasa kilometrajul imi indica ca am parcurs 220 km.Tot din cauza rotilor mai mari viteza indicata de catre vitezometru este putin mai mica decat viteza reala de deplasare indicata de catre aparatul GPS.In mod normal , la orice masina viteza pe care o indica vitezometrul este mai mare cu cativa km/ora decat viteza reala de deplasare.

Link spre comentariu

ok. prima data s-a dus indicatorul de temperatura, care "se fixeaza" mai sus decat inainte, dar fara sa urce apa mai mult (acum nu mai e la 1/3 ci ramane pe la 2/4 din cadran)

apoi kilometrajul se duce....

buuuun

si care mama supararii ar fi solutia, ca daca iau un alt ceas, poate are aceleasi probleme

ce spuneti?

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

E un senzor in spatele fuliei de la pompa de injectie. Ca sa ajungi la el, trebuie data jos distributia. Personal, nu cred ca e de acolo. Ala cind se duce, se duce. Mai repede as suspecta ceva uzura la rotitele de plastic de la ceasul de afisaj. Acolo sa scape ceva si sa nu faca rotatiile complete.

1.Domnu Sverni! Cred ca le cam amesteci! Ce legatura este intre traductorul de turatie al turometrului plasat la pompa de injectie si.......... kilometraj?

2. :2dr

Editat de nissan4x4

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

de ceva vreme am avut impresia ca "ma minte"

initial cam 10%...si am pus asta pe seama cauciucurilor mai mari

apoi, cu drumuri scurte... ceva mia mult, fapt care imi da peste cap de fiecare data calcullele de consum/100 km

acum am incercat sa fac o masurare a unei distante, care daca ma luam de pe bornele km de pe sosea erau minim 55 km, plus ce am mers pe teren, daca o luam linie dreapta gps erau 43 km.... si mie imi arata pe bord 40 km

clar c anu merge DELOC bine

intrebarea e, afisajul de km este cu un cablu care e rotit (ca la dacie, aro etc) sau e pe ceva senzor electronic?

ce naiba sa schimb ca sa mearga bine?

multumesc

1. senzorul de km e pe reductor

2. senzorul de km este electric , transmiterea datelor se face prin fire si nu prin cablu

3. senzorul de km transmite impulsurile in computerul ECU al masinii si acesta proceseaza semnalul si-l transmite catre bord. In cautarea unui eventual defect, acesta e traiectul de investigat.

4. km e setat, la masina stok, pt anvelope de 33"

5. exista procedura de setare a ECU pt ca km sa arate viteza reala pt anvelopele ce le aveti pe masina. La mine bordul arata aceeasi viteza ca si GPS-ul in conditiile in care folosesc SIMEX pe 34.4" la 1,8 atm

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

nea luigi, dar are calculator de bord Y60???

ca eu stiam (si ma laudam) ca nu are...

si pote fi problema in ceasul de la bord daca am 2 erori deja, adica 2 valori inexacte (dar ceasul functioneaza incontinuare, km avanseaza si arata temperatura...doar ca ambele sunt inexacte)

multumesc

Link spre comentariu

.ECU e pe stalpul din dreapta fata , langa cutia de sigurante, sub ornamentul de plastic. Nu gestioneaza functionarea motorului, decat la modelele dupa aug 95 ce au cheie de contact cu cip si imobilizator. La pre95 models ECU se ocupa de km, turometru, timmer bujii etc.

Prima manevra e sa-l dai jos si sa-i cureti contactele din mufa.

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

1.Domnu Sverni! Cred ca le cam amesteci! Ce legatura este intre traductorul de turatie al turometrului plasat la pompa de injectie si.......... kilometraj?

2. :2dr

hihihi, cum zici, le-am cam amestecat. Singura legatura dintre km si turometru e ca sunt pe acelasi panou de bord unul linga celalalt :grin:

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

Bazat pe expertiza sa, Luigi a transat problema in mod evident.

Din experienta mea, calculatorul cu pricina mai imbatraneste si el. La al meu y60 viteza indicata are in permanenta o eroare de maxim 10%. Partea interesanta este ca acea eroare nu este niciodata aceeasi. In fapt, variaza cu +/- 10% dupa un algoritm, doar de el stiut...

Samurai - pentru extrem

Patrol y60 LWB - pentru expeditii

Ford Ranger - asta nu stiu pentru ce mai este dar imi place...

Link spre comentariu

Andrei, cum ai masurat, cu GPS? Intreb ca as vrea sa fac si eu o verificare...

pe gps am uitat sa ma uit la lungimea trakului, dar am pus pe google eart punctele de plecare si sosire si am tras o linie dreapta....

Link spre comentariu

Andrei, cum ai masurat, cu GPS? Intreb ca as vrea sa fac si eu o verificare...

Pai e simplu, faci verificarea pe asfalt. Eu am pus 3 gps-uri pe parbriz (cand am vazut prima oara cum variaza diferentele, am zis ca e softul de la GPS de vina... asa ca am imprumutat alte doua si le-am pus in tandem pe bord). Concluzia este ca diversele tipuri de GPS indica aceeasi viteza (cu eroare fixa de 1 km) dar unele inregistreaza variatile de viteza ale masinii mai repede, altele mai incet. Am inregistrat de aceasta maniera si diferentele de viteza instant si pe cele de km parcursi.

Ce mi s-a parut foarte interesant (aici Luigi ne-ar putea lamuri) este ca eroarea e tot aleatoare dar mult mai mare dk o pun pe 4x4 hi. Pe low e total pe dinafara si m-am gandit ca nu are sistem de compensare. Dar pe hi ar trebui sa nu fie diferente.

Testul l-am facut pe autostrada dat fiind faptul ca intentionam sa cuplez 4x4 pe asfalt curat. Pe un local riscam curbe cu 4x4 cuplat.

Pentru ca nu m stiut exact cum anume lucreaza GPS (dk isi face propriile corectii in raport cu harta pe care o are in soft, atunci pot fi erori din harta) am incercat si pe un drum de tara, de data aceasta doar pentru a verifica viteza instant.

In orice caz, a fost doar o curiozitate. Nu ma deranjeaza aceste erori data fiind destinatia masinii. Fac revizia cu 10% mai devreme si tin cont de radare la fel.

Samurai - pentru extrem

Link spre comentariu

1. senzorul de km e pe reductor

2. senzorul de km este electric , transmiterea datelor se face prin fire si nu prin cablu

3. senzorul de km transmite impulsurile in computerul ECU al masinii si acesta proceseaza semnalul si-l transmite catre bord. In cautarea unui eventual defect, acesta e traiectul de investigat.

4. km e setat, la masina stok, pt anvelope de 33"

5. exista procedura de setare a ECU pt ca km sa arate viteza reala pt anvelopele ce le aveti pe masina. La mine bordul arata aceeasi viteza ca si GPS-ul in conditiile in care folosesc SIMEX pe 34.4" la 1,8 atm

Luigi, stock e setata pe 33''? Masina vine cu dimensiuni apropiate de 31''. Dk e 33'' atunci ar putea fi o explicatie pentru faptul ca la al meu agregat eroarea mai frecventa e in minus...

Samurai - pentru extrem

Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...

Eu recent am schimbat panoul cu ceasurie de bord pentru ca nu mai mergea kilometraju,si am facut un test saptaman trecuta si ma minte cu +8-12 km.Macar daca o sa merg cu 60 prin oras,nu o sa am probleme cu radarul.:banana

Link spre comentariu

• 7 luni mai târziu...

rotitele din plastic din interiorul bordului......Lipoveanu-i mare mester mestesugar la asa ceva..am vazut eu cindva cun se curata totul..in 3-4 ore de munca de ceasornicar,de preferinta chinez....:ha:

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Eu "l-am prins" o data (pe kilometraj-ala care numara km parcursi si se poate reseta) ca nu functiona. Pur si simplu nu aduna sutele de metri, si in consecinta nici Km. Nu stiu (nu ma-m gindit sa urmaresc) daca cel mare (kilometrii totali), s-a oprit si el. L-am resetat de la buton si de atunci nu am mai observat anomalii de functionare. In legatura cu indicatiile "reale", la rotile mele BFG 33x10,5 15"-1,8bari, este o eroare de 50km la 400km parcursi. Adica bordul arata 400, GPS-ul 450. FIX! Viteza aratata de bord este cu 7-10 Km/h mai mica decit cea aratata de GPS (cu cit mai mare viteza de deplasare, cu atit mai mare si derogarea).

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

@ octaviannus Eeeee asa mai merge....:old

La mine 33 cu 12,5 arata identic cu GPS, nu fura nimic....in schimb daca resetez intermediarul in viteza,ramine blocat si resetez din nou cu atentie si merge normal...

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare