cristi2010 Postat Septembrie 15, 2010 Partajează Postat Septembrie 15, 2010 Sunt nou pe acest forum. Caut sa-mi iau o Vitara si am ceva nelamuriri: 1.In unele anunturi de vanzare se precizeaza ca masina are "controlul tractiunii". Ce inseamna asta? Eu stiam ca Vitara este 4WD, deci are tractiune 4x4, fara diferential intre puntile fata si spate precum si ca nu are posibilitatea blocarii totale sau partiale a diferentialelor puntilor. Deci daca la fiecare dintre punti una din cele doua roti pierde aderenta cu solul, simultan, masina este imobilizata. "Controlul tractiunii" sa fie doar o chestie de reclama a vanzatorilor sau, la unele tipuri de Vitara, exista asa ceva? 2.Ce inseamna JLX, JX sau JS? De fapt cate tipuri de Vitara exista? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Septembrie 15, 2010 Partajează Postat Septembrie 15, 2010 Re: precizari 4x4 Sunt nou pe acest forum. Caut sa-mi iau o Vitara si am ceva nelamuriri: 1.In unele anunturi de vanzare se precizeaza ca masina are "controlul tractiunii". Ce inseamna asta? Eu stiam ca Vitara este 4WD, deci are tractiune 4x4, fara diferential intre puntile fata si spate precum si ca nu are posibilitatea blocarii totale sau partiale a diferentialelor puntilor. Deci daca la fiecare dintre punti una din cele doua roti pierde aderenta cu solul, simultan, masina este imobilizata. "Controlul tractiunii" sa fie doar o chestie de reclama a vanzatorilor sau, la unele tipuri de Vitara, exista asa ceva? 2.Ce inseamna JLX, JX sau JS? De fapt cate tipuri de Vitara exista? Din ce an este masina? Vitara propriu-zis nu are Traction Control. Traction Control este un sistem ce "incearca" sa impiedice "patinarea" rotilor motrice in cazul undei aderente scazute. Sistemul functioneaza predominant impreuna cu senzorii abs care au rolul de cititor. In functie de tipul si generatia de Traction Control acesta poate intervenii ori prin reducerea puterii transmise rotii si/sau aplicare individuala a franelor. La vitara nu cred ca exista mai probabil la Grand Vitara dupa 2000, dar nu stiu sigur asa ca las pe altii mai instruiti sa si dea cu parerea. Vitara dispune de un sistem 4wd part time si nu full time si exact cum ai spus si tu nu detine acel diferential central pentru compensarea fortelor celor doua punti motrice. Nici o vitara iesita din fabrica dupa cunostiintele mele nu a beneficiat de blocant fata/spate sau Limited Slip Diferential.(poate modelele dupa 2000). 4wd part time functioneaza ca si un full time cu diferentialul central blocat. Din pacate aici apar aspecte neplacute la rularea cu viteza, de ex in afara localitatiilor pe zapada/gheata, mai ales in curbe. JLX si restul reprezinta variante de echipare, cel amintit fiind cel cu cele mai multe obtiuni. Si asa este, fara un diferential blocabil, la vitara daca o roata fata si una spate sunt in aer masina nu se misca, forta fiind irosite pe rotiile ce opun cea mai mica rezistenta. 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi2010 Postat Septembrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2010 Re: precizari 4x4 Multumesc pentru lamuriri! Acum este clar ca in anunturile de vanzari cei care descriu astfel masinile, ori nu stiu despre ce este vorba, ori vor sa ii impresioneze pe cei neavizati. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Septembrie 16, 2010 Partajează Postat Septembrie 16, 2010 Re: precizari 4x4 Controlul tractiunii nu inseamna ca are diferentiale blocabile blocabile sau altceva. E ceea ce a scris roly mai sus. In general o sa vezi prin anunturile de vinzare dotari pe care masina respectiva nu le are. E bine sa filtrezi ce a scris vinzatorul acolo, si poti sa folosesti asta in favoarea ta la negociere in cazul in care chiar te intereseaza masina :wink: Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate