Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme bucsi de caster Y61

nicu22

Postări Recomandate

Re: bucsi de bascula y61

M-am uitat la surube , la mine japonezu' a pictat ' 9B ' ( spun de cele de la tendoane spate de la y60 ) , insa imi aduc aminte ca la scaune si altele erau marcate cu ' 7 ' .

Deci e relativ probabil ca ' 7 ' sa fie ' 8.8 .

Daca sint de 10.8 nu are ce sa strice , numai ca le vei taia mai greu data viitoare .

Cifrele respective nu indica la fel calitatea surubului ca la norma europeana (ex.8.8) Japonezii nu folosesc ca unitati , kg,N,m . Eu recomand utilizarea unor suruburi min. 10.9 (teoretic ar rezista si 8.8) (dar normele nu prevad incercarea suruburilor dinamic decat de la 10.9 in sus)

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sunt de 10.9, pe cele japoeze asa cum spunea si giorgel era stantat un 7.

Ma gandesc ca daca sunt OK la IVECO ar trebui sa nu fie totusi nici o pb la mine si cred ca si george a folosit acelasi tip

Cos spune ca cele de la scaune sunt stantate cu 7 in concluzie fortele ce actioneaza acolo probabil ca nu sunt atat de mari,ca cele de la tendoanele pe spate, daca astia au folosit acelasi tip de surub la scaune si la brate

Link spre comentariu

Eu am masina inaltata cu 3 cm,e un y61,si nu am umblat deloc la bucse.Merge foarte bine cu cele originale.Vroiam sa stiu daca,dupa schimbarea lor,cred ca e cazul,trebuie facut si bracajul? se modifica cu ceva unghiul rotilor?

Link spre comentariu

Re: Probleme bucsi de caster Y61

Pai daca ai avea probleme cu unghiurile ar trebui sa-ti dai seama, volanul sta sui cand mergi drept si se poate vedea si la cauciucuri, daca sunt tocite pe exterior sau interior in partea superioara.

Cel mai bine ar fi ori sa dai o fuga pana la un service si sa ti-o verifice (sa faci unghiurile costa la a noastra in Buc undeva la 100 ron).

Ori sa iei legatura cu COS care sta la tine in oras si care este meserias in Patrol si sa te sfatuiasca.

Apropo, COS , aveti niste iesiri de belea,(am vazut pozele) poate ma lipesc si eu de voi, daca reusesc sa-mi pun macar cauciucuri si sa termin ce mai am de facut la masina.

Cum ai ridicat masina cu 3cm?

Ai schimbat arcuri amortizoare etc?

Link spre comentariu

Asa am luato.Avea amortizoarele si distantierele de la cutie montate.Eu am pus doar arcurile pe care le aveam de la vechiul proprietar.La momentul acela nu stiam eu cu ce se mananca off road-ul.Am luat masina doar pentru a tracta.Dupa cateva sedinte cu cos si dulceanu ion,am inceput sa inteleg cate ceva despre off road si imi place. vreau si eu iesiri iar daca nu asi locui la 2000km de galati asi participa cu drag la toate.Bucsele nu au fost inca schimbate,ma gandesc sa le schimb si vroiam sa stiu daca dupa aceia trbuie bracaj.La alte masini stiu ca da.Dar la y61???

Link spre comentariu

Asa am luato.Avea amortizoarele si distantierele de la cutie montate.Eu am pus doar arcurile pe care le aveam de la vechiul proprietar.La momentul acela nu stiam eu cu ce se mananca off road-ul.Am luat masina doar pentru a tracta.Dupa cateva sedinte cu cos si dulceanu ion,am inceput sa inteleg cate ceva despre off road si imi place. vreau si eu iesiri iar daca nu asi locui la 2000km de galati asi participa cu drag la toate.Bucsele nu au fost inca schimbate,ma gandesc sa le schimb si vroiam sa stiu daca dupa aceia trbuie bracaj.La alte masini stiu ca da.Dar la y
Link spre comentariu

Sincer,nu stiu, a mea nu avea unghiurile facute de cand am luat-o.

Trebuia sa schimb bucsele inainte de a face unghiurile.

Am schimbat si ii fac unghiuri luni

Totusi uita-te la cauciucuri

Link spre comentariu

Am schimbat cauciucurile si am facut atunci si unghiurile. masina nu tragea stanga sau dreapta dar cauciucurile erau uzate neuniform,tocite la interior. Dupa ce voi schimba bucsele o sa fiu atent la uzura.

Link spre comentariu

Vizitator new kid in town

salut!

nu stiu daca ai si cumparat suruburile,dar SKF sunt de dorit decat cele uzuale ,pt ca-ti trebuie un OLC 34,cele normale sunt moi,OL32. ca sa nu fie vreo confuzie,la achizitionare ceri cu filet marunt,suruburi de forta,cred ca astea au pitchul pe la 0.75/0.80mm,sorry,nu am tabel,momentan,deci ar fi M16/pitch 0.75. Corectia gaurilor suportului,daca sunt ovalizate,se poate face si sudand doua saibe plate,bine centrate,la exterior.

Link spre comentariu

• 7 luni mai târziu...
  • 5 luni mai târziu...

Mai are o chestie cu ABS care intra cand franez incet insa nu tot timpul. Vreau sa fac unghiurile si apoi sa vad daca mai face.

salut,

ai rezolvat problema cu ABS-ul? am exact aceleasi simptome la un y61 din '99

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare