seb560 Posted September 19, 2010 Share Posted September 19, 2010 la mine dupa ce sa distrus o cruce cardanica , erau uscate , a intrat un tub jumatate de vaselina grafitata ! va recomand cat mai urgent gresati-va crucile cardanice , dupa gresare intra mult mai bine in integrala etc Landcruiser Link to comment Share on other sites More sharing options...
FHM Posted September 23, 2010 Share Posted September 23, 2010 Re: Gresare cruci cardanice J9 Salut. Banuiesc ca nu este necesara o vaselina cu temperatura mare de topire, dar nu strica sa intreb: ce vaselina ai bagat? Ai cumva informatii mai multe despre ea - este pe baza de litiu, cu continut de cupru, etc? In cazul in care nu se considera reclama poate imi spui si producatorul si pretul. :tk Link to comment Share on other sites More sharing options...
seb560 Posted September 27, 2010 Author Share Posted September 27, 2010 Re: Gresare cruci cardanice J9 Eu am bagat Valvoline grafitata, dar am inteles de la altii ca nu ar fi asa buna ca erodeaza in timp, mai multe nu stiu! Landcruiser Link to comment Share on other sites More sharing options...
FHM Posted September 27, 2010 Share Posted September 27, 2010 (edited) Re: Gresare cruci cardanice J9 Multumesc. Vaselina grafitata este recomandata pt medii unde risti sa speli vaselina usor (abur, apa calda, etc). Tind sa cred (fara sa fiu expert) ca in cazul crucilor nu ar fi nevoie de grafit. Ar fi interesant daca as afla temperaturile maxime atinse sub masina - ideea este de a gasi o vaselina care sa nu se topeasca vara iar iarna sa nu se transforme in marmelada. Momentan am la dispozitie vaselina de rulmenti cu temperatura de topire de 140 grade celsius dar ma gandeam sa caut una de 100 grade deoarece iarna sigur vaselina cu punctul de topire la 140 grade se va face "marmelada". Late edit: am gasit o vaselina pe baza de litiu cu punctul de inghet la -35 grade si punctul de picurare la +110 grade. Este la tub de plastic - special pentru tecalemit si un pret acceptabil (13 RON). Edited October 27, 2010 by FHM Link to comment Share on other sites More sharing options...
cristanx Posted December 6, 2010 Share Posted December 6, 2010 Re: Gresare cruci cardanice J9 Unde ai gasit vaselina aia la 13 lei? Toyota LC KZJ 90 Toyota LC LJ 73 Fiat Stilo 1.6 16v Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Posted December 6, 2010 Share Posted December 6, 2010 Re: Gresare cruci cardanice J9 O vaselina care se spala extrem de greu este vaselina albastra XHP222 de la Mobil. Vezi ca s-a mai discutat pe forum despre acest subiect. Foloseste functia de Cautare. http://www.mihalykovi.hu/hirek/mobilgrease_1.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
FHM Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 (edited) Re: Gresare cruci cardanice J9 Unde ai gasit vaselina aia la 13 lei? Este produsa de "2+2" si se gasete la toate magazinele auto (cel putin in zona de nord a Bucurestiului am gasit peste tot). Din pacate "tantele" care vind la magazinele auto unde am fost eu nu stiau parametrii vaselinelor aflate la vanzare, asa ca a trebuit sa iau tub cu tub sa citesc la cat ingheata si cand se topeste. Posibil sa mai fie si alti producatori de vaselina cu plaje de temperatura mai bune decat cea cumparata de mine - nu am stat sa verific tot raftul... Edited December 7, 2010 by FHM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts