Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Curs de conducere a camioanelor in situatii limita.

Max

Postări Recomandate

Re: Curs de conducere a camioanelor in situatii limita.

Pai...la 30 de tone cat ar avea remorca, in cazul unui derapaj cred ca exista posibilitatea de a "rade" la propriu cabina.

Asta era de fapt dilema mea, exista acest risc?

L.E. scuze ca nu m-am exprimat bine din prima.

Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80...
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai...la 30 de tone cat ar avea remorca, in cazul unui derapaj cred ca exista posibilitatea de a "rade" la propriu cabina.

Asta era de fapt dilema mea, exista acest risc?

Nu am vazut nici auzit de asa ceva . Cand se lovesc se indoaie si pleaca impreuna spre sant.:ha:

Link spre comentariu

Semiremorca (se numeste asa ca are "sprijin" pe cuiul capului tractor si nu e independenta sa stea singura pe sol) are cca 6 tone goala ... Cu tot cu marfa cam 28 sau 30 depinde de incarcatura ... Daca invarti semiremorca o juma' de tura in loc ...barbieresti juma' de carne de pe anvelope ... Cand iei viraj rotile de pe semiremorca se "taraie" pe asfalt ... prima axa cea dinspre cabina fiind cel mai mult expusa uzurii ...

Sunt destepti de soferi "profesionisti" care le-au mai incolacit de-a lungul timpului ... :grin: din prea multa experienta ... :grin:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

80% din accidentele de tir implica rasturnarea.

mai exista unele remorci ( mai putine pentru ca costa mult) au sistem antirasturnare . Cand intri cu viteza in curba si se inclina remorca mai mult de normal franeaza rotile de pe interior .

In afara de ABS si ASR care cam vin de serie restul sant optionale si nu multe firme isi permit sa le monteze .

Link spre comentariu

... Cand iei viraj rotile de pe semiremorca se "taraie" pe asfalt ... prima axa cea dinspre cabina fiind cel mai mult expusa uzurii ...

Te rog sa ma scuzi dar aici trebuie sa te contrazic . Din contra ultima axa din spate e care uzeaza cel mai repede rotile , aproape dublu ca axa din mijloc .

Imagineazati o parghie cu punctul de sprijin intr-un punct intre axa din mijlos ci cea din fata . Cand virez mult ca sa fac o manevra rotile din spate se tarasc aproape perpendicular pe axa remorcii

Cand schimb rotile prima data rotile din spate pe axa din mijloc ca sa le uzez uniform

Am fost nevoit sa virez asa ca sa fac manevre in locuri stramte.

Link spre comentariu

La camioane situatiile extreme in care soferul scapa nu prea exista ... Poti insa sa faci un auto-curs de atentie sporita in care sa conduci preventiv si sa fi pregatit ptr a evita orice situatie limita.

Eu am scapat din asta pentru ca nu am dat cu partea mea. Lucky me!:banana

Link spre comentariu

Fratele meu, Claudiu (@terraclau) a urmat un curs de conducere a camioanelor in conditii limita periculoase.

Se testeaza in acest fel sistemele de siguranta activa de pe masini, ABS, ASR etc...

Este fantastic ce se poate face cu ditamai camionul cu toate aceste sisteme.

Urmariti in ce distanta mica se opreste dupa franare.

Fratele meu este cel cu tricoul alb. :grin:

Am avut IVECO si am fost ff multumit ............super masini :h5

Editat de Astral

tel 0763325967

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

@terraclau

Asta in conditiile in care prima axa este liftatanta ... :wink:

@GPScule IVECO este cea mai prost cotata marca de camion ...Ieftin la achizitie, te cocoseaza la service si in plus consuma cat o raba ...nereglata! Sigur aici vorbesc de o exploatare comerciala nu de una domestica ... :grin:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

yonut are dreptate

prima axa a semiremorcii uzeaza cel mai tare cauciucurile

indiferent ce parghie ne imaginam este axa care face cea mai ''in scurt'' intoarcere

Link spre comentariu

Iveco se cumpara pentru ca e iefin

Am avut 4 Iveco-uri noi la firma care am lucrat inainte si umblau mai mult prin atelier decat in cursa. Majoritatea probleme de elecronica si de compresoarel. Eu vorbesc de Stralis.

Despre roti vorbesc din proprie experienta. La aceiasi firma in 4 ani si jumatate eu schimbam si faceam creste la rotile de la 12 capuri tractor si 12 semiremorci.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

@terraclau

Asta in conditiile in care prima axa este liftatanta ... :wink:

@GPScule IVECO este cea mai prost cotata marca de camion ...Ieftin la achizitie, te cocoseaza la service si in plus consuma cat o raba ...nereglata! Sigur aici vorbesc de o exploatare comerciala nu de una domestica ... :grin:

Corect, nu am vazut nici una mai veche de doi ani la care sa mai functioneze tot pe ea,,,

Patrol Y60 1992

IMG-eu... under construction

Mercede G W463 1995

Link spre comentariu

ar trebui sa fii mandru de el

plasticele tehnologizate din ziua de azi nu o sa apuce nici in vise 35 de ani de functionare

Dap chiar sunt mandru sa am ocazia de a mai conduce o masina atata de veche, care e totusi intr-o stare destul de buna.. nu prea necesita surubarit / Cand ma urc in ea parca as pleca in Al II-le Razboi Mondial... imi mai lipseste casca de Nazi.. :P

>> WestBikeShop.ro vanzari MOTO -> Resita

http://westbikeshop.ro/

Link spre comentariu

Dap chiar sunt mandru sa am ocazia de a mai conduce o masina atata de veche, care e totusi intr-o stare destul de buna.. nu prea necesita surubarit / Cand ma urc in ea parca as pleca in Al II-le Razboi Mondial... imi mai lipseste casca de Nazi.. :P

Mie chiar mi-ar place sa am asa ceva si sa-l restaurez. E un clasic .

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare