renegade Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 Nu stiu ce ziceti voi dar mie mi se urca sangele la cap cand vad ca trebuie sa platesc ceva ce am platit odata. Chestia asta cu aplicarea unei legi retroactiv nu mi se pare cosher si nu inteleg de ce nimeni nu face nimic. Pai daca maine da Boc o ordonanta ca in 2005 trebuia sa platesc ceva si nu am platit, maine ma paste pushcaria. :hl Chiar nu se gaseste nimeni sa demonstreze aberanta asta? Odata ca se aplica retroactiv si a doua oara ca Codul fiscal intra in vigoare la inceputul anului fiscal nu la mijloc. Adica eu platesc in februarie impozitul integral si acum ma trezesc ca sunt in ilegalitate? Este aberant si strigator la cer!!!! Da-le-as mu... multa la toti astia care vor ca eu sa traiesc bine!!!!!:dr3:dr3:dr3 Eu vreau sa traiesc cum vreau eu, bai marinarule, nu cum vrea Boc si gashca aia de... ca nu mai am cuvinte! Pentru semnarea petitiei, aici: http://www.rosiamontana.net/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 Re: Impozit pe masina de platit retroactiv 2010- chiar e legal? Niciodata... o lege nu va actiona RETROACTIV! NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
renegade Postat Septembrie 22, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2010 Re: Impozit pe masina de platit retroactiv 2010- chiar e legal? Pai cum, daca eu am platit un serviciu public integral si apoi vine sa-mi ceara restul, cum se numeste? Milogeala? De ce se aplica si celor care au platit integral si numai celor care nu au platit la 1.06.2010.? Pentru semnarea petitiei, aici: http://www.rosiamontana.net/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dmx Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 Re: Impozit pe masina de platit retroactiv 2010- chiar e legal? Niciodata... o lege nu va actiona RETROACTIV! Intr-o tara normala da, dar din pacate la noi se poate orice. La noi, hotarari de guvern s-au dat si s-au pus in practica retroactiv. Omul este făcut să trăiască şi nu pentru a se pregăti să trăiască! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 Re: Impozit pe masina de platit retroactiv 2010- chiar e legal? Se aplica Zoli, se aplica. Caz concret. Cind a facut soacra succesiunea, primaria, i-a cerut plata impozitului pe terenul de linga casa (curte) desi pe terenul respectiv se plateste chirie si in zilele noastre. Casa e cumparate cu legea aia cu nationalizatele. Ca sa fiu mai explicit, casa cu terenul de sub casa, este proprietate. Pentru curte se plateste chirie. In primavara, primaria, a cerut mostenitorilor plata impozitului pe terenul respectiv, desi in acte proprietar este primaria. Plus ca anual, mostenitorii platesc chirie. A, si ca sa fie si mai aiurea, au cerut plata retroactiv din 2005 la zi. Cu penalitati cu tot. A fost undeva catre 800 lei. Altfel, nu eliberau documentele necesare pt. succesiune. Hotarirea de consiliu local este data in 2009. Nu e asa ca e minunat? Scuze de offtopic. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 Re: Impozit pe masina de platit retroactiv 2010- chiar e legal? Pai cum, daca eu am platit un serviciu public integral si apoi vine sa-mi ceara restul, cum se numeste? Milogeala? De ce se aplica si celor care au platit integral si numai celor care nu au platit la 1.06.2010.? te inteleg, si pe mine ma deranjeaza crunt, mai ales schimbatul regulilor in timpul jocului... insa aici nu e nimic retroactiv. hotzia a fost proclamata in iunie, cu intrare in vigoare de la 1 iulie... chiar daca ai platit integral la inceputul anului, pt. semestrul II esti dator cu dublul sumei aferente jumatatii de an... eu am fost acum cateva zile sa scot impunerea pt. patrol, si zice asa: 01.01.2010 - 30.06.2010 - vreo 500 si ceva de lei 01.07.2010 - 31.12.2010 - vreo 1000 si ceva de lei... sa li se cumpere lumanari de ei... numa' ca de astia nu se ating blestemele. sunt mai rai decat fanariotii. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
renegade Postat Septembrie 23, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2010 Re: Impozit pe masina de platit retroactiv 2010- chiar e legal? Cand am platit, mi-a scris pe hartie ca am achitat taxe si impozite aferente 2010. Deci la acel moment eu am terminat. Ca li s-a sculat lor ca sunt prosti si saraci e treaba lor. Sa ma pupe in cur. Nu le dau nimic. Ma duc si platesc la 1 ianuarie impozitul pe 2011 si gata. Noi nu ne dam seama ce periculos este aces fenomen si de aia nu reactionam. Daca maine dau o lege ca din 2008 incoace s-a gresit si ca trebuia de fapt sa platesti impozit 200% fata de cat ai platit si se apuca sa recalculeze cu penalitati cred ca dam faliment cu totii sau ne vedem la mititica. Suna aberant exemplul dar doar pentru ca am extins data de aplicare a acestei ordonante nu si efectele ei. Pentru semnarea petitiei, aici: http://www.rosiamontana.net/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 Re: Impozit pe masina de platit retroactiv 2010- chiar e legal? sa nu intelegi ca le tin partea, departe de mine gandul... ne-au pus piciorul pe grumaz si din cand in cand mai apasa cate un pic. pana cand? din pacate, ma tem ca nu prea avem solutii, in afara de plata diferentei. cum sa reactionam? facem o rascoala? ar fi frumos un boicot fiscal. daca macar jumatate din firmele active si care platesc regulat nu ar plati vreo doua luni macar, statul ar fi pe butuci direct si inevitabil. tema discutiei era retroactivitatea, si aici nu este cazul. inmpozitul poate fi platit legal in doua transe, si ei au anuntat inainte de a doua transa. si este valabil si pt. cei care au platit integral la inceputul anului. se recalculeaza a doua transa. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 Re: Impozit pe masina de platit retroactiv 2010- chiar e legal? Mizeria asta cu aplicarea retroactiva a diverselor legi, in special a celor prin care se iau bani, e o meteahna veche in tara asta, cam de la inceputul anilor`90, mai tineti minte ?.......si scarbele persista......si noi fraieri ca platim retroactiv......orice chestie pe lumea asta trebuie platita doar de la intrarea in vigoare a legii respective ! REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
renegade Postat Septembrie 23, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2010 Re: Impozit pe masina de platit retroactiv 2010- chiar e legal? @giorgel: nu e chiar simpla povestea. Gandeste-te ca platesti ceva in rate iar vanzatorul se razgandeste si iti majoreaza rata deja platita. Tu cum ai reactiona? Nu e chiar simplu... Pentru semnarea petitiei, aici: http://www.rosiamontana.net/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 Re: Impozit pe masina de platit retroactiv 2010- chiar e legal? stiu ca nu e simplu nici mie nu imi este usor la patrol de la 900 lei anul trecut la 1600 lei anul acesta si 2165 lei la anul la Santa Fe de la 500 anul trecut la 700 anul acesta si 1000 la anul Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 Re: Impozit pe masina de platit retroactiv 2010- chiar e legal? stiu ca nu e simplu nici mie nu imi este usor la patrol de la 900 lei anul trecut la 1600 lei anul acesta si 2165 lei la anul la Santa Fe de la 500 anul trecut la 700 anul acesta si 1000 la anul Stai nu zice la anul ca inca nu se stie ce va fi..... Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi69 Postat Septembrie 27, 2010 Partajează Postat Septembrie 27, 2010 Re: Impozit pe masina de platit retroactiv 2010- chiar e legal? Stai ca nu e chiar totul.Au pe teava un nou proiect de impozitare.La asta nou se pare ca luxul incepe de la 1600cm. Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avolocaru Postat Septembrie 27, 2010 Partajează Postat Septembrie 27, 2010 Re: Impozit pe masina de platit retroactiv 2010- chiar e legal? "srevni" asta ce spui tu se chiama dubla impozitare, si se gaseste din belsug in legislatia romana. Exemple sunt multe incepand cu maruntisuri cum ar fi taxa radio/tv care se plateste atat prin firmele de telecablu cat si prin factura de curent electric pana la situatii ca cea prezentata de tine si multe altele. Conform legislatiei n vigoare codul fiscal nu poate fi modificat prin ordonanta de urgenta si in nici un caz pt anu in curs. Dar se pare ca se poate, si cate vreme vom fi animalele de companie a acestor mizerabili... nu se va schimba nimic. Poate ar trebui sa ne gandim serios la niste miscari de strada si sa aratam ca nu suntem chiar prosti, sau poate suntem.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
renegade Postat Septembrie 27, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2010 Re: Impozit pe masina de platit retroactiv 2010- chiar e legal? Oare mai explodeaza mamaliga? Azi am primit un mail cu o scrisoare deschisa a lui CT Popescu catre Basescu. Nu-l am eu la suflet pe CTP ca are asa un aer de SS dar m-a uns la suflet ce a scris. Pentru semnarea petitiei, aici: http://www.rosiamontana.net/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Scorpion DSI Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Re: Impozit pe masina de platit retroactiv 2010- chiar e legal? Daca nu platesti impozitul la timp, au penalizari. Daca platesti la timp au recalcurari, majorari si alte *gogosi*. Fac ce vor cu noi! :uameni La cat mai multe ture Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vlad Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Re: Impozit pe masina de platit retroactiv 2010- chiar e legal? Se aplica Zoli, se aplica. Caz concret. Cind a facut soacra succesiunea, primaria, i-a cerut plata impozitului pe terenul de linga casa (curte) desi pe terenul respectiv se plateste chirie si in zilele noastre. Casa e cumparate cu legea aia cu nationalizatele. Ca sa fiu mai explicit, casa cu terenul de sub casa, este proprietate. Pentru curte se plateste chirie. In primavara, primaria, a cerut mostenitorilor plata impozitului pe terenul respectiv, desi in acte proprietar este primaria. Plus ca anual, mostenitorii platesc chirie. A, si ca sa fie si mai aiurea, au cerut plata retroactiv din 2005 la zi. Cu penalitati cu tot. A fost undeva catre 800 lei. Altfel, nu eliberau documentele necesare pt. succesiune. Hotarirea de consiliu local este data in 2009. Nu e asa ca e minunat? Scuze de offtopic. Cred ca mostenitorii pot cere in instanta act de proprietate pe terenul in cauza, argumentand cu plata impozitelor pe mai multi ani la rand. Puch 280GE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian Irimescu Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Re: Impozit pe masina de platit retroactiv 2010- chiar e legal? Pai, regula nu era ca modificarea codului fiscal se face cu 6 luni inainte de aplicare??? era, nu mai e.... pe a doua jumatate de an vom plati dublu... de ex... cei care primesc tichete de masa... li se opreste impozit pe ele tot de la 1 iulie... deci, se aplica.. Luaz 969, Aro 244, L200 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Re: Impozit pe masina de platit retroactiv 2010- chiar e legal? Pai, regula nu era ca modificarea codului fiscal se face cu 6 luni inainte de aplicare??? era, nu mai e.... pe a doua jumatate de an vom plati dublu... de ex... cei care primesc tichete de masa... li se opreste impozit pe ele tot de la 1 iulie... deci, se aplica.. legea ESTE (scrie chiar in Codul Fiscal) ca orice modificare a codului fiscal intra in vigoare de la 1 ianuarie anul urmator, putand fi anuntata si cu 6 luni inainte de 31 decembrie. da p'astia ii doare la "bashchetzi" de lege. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Re: Impozit pe masina de platit retroactiv 2010- chiar e legal? Pai cred ca nu e lege care sa nu fi fost modificata printr-o HG sau OU.....`tu-l e rasa.... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
greby93 Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Re: Impozit pe masina de platit retroactiv 2010- chiar e legal? Azi-maine, trebuie sa le mai dam ceva bani ca am inmatriculat masinile in 2005... chiar nu au frica de Dumnezeu?:uameni Suzuki Samurai 1.3 Yes, we can't ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Scorpion DSI Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Re: Impozit pe masina de platit retroactiv 2010- chiar e legal? o sa ne ceara bani si ca respiram in romania, pt ca apa o platim, iar mincarea nu mai spunem La cat mai multe ture Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate