yo2bt Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 Europenii importau cantitaţi imense de sare din Dacia, deşi aveau şi ei exploatări. De ce? Sarea lor era fără iod! Fără iod in alimentaţie e jale! “Ca sarea în bucate”, spune povestea, ca măsură a iubirii! Mesajul e mai actual ca niciodată ! Şi e singura poveste de acest fel de pe Pământ ! … Excesul de sare, zahăr şi grăsimi, dăunează grav sănătăţii ! « Ăsta » avertisment medical! Să luăm cuvânt cu cuvânt ! Exces, sare, zahăr… Ce înseamnă exces ? La prima citire, prea mult, dar raportat la masa corporală? Între corpul unui copil de 20 de kilograme şi cel al unui adult de 120, e o marjă de eroare foarte mare, ca să pronunţi exces sau să recomanzi doar 2, 4 sau 6 g de sare pe zi… Între cel de la munte care bea apă puternic magnetizată şi aproape pură şi cel de la şes care primeşte apa cea mai infectă, cel de la munte va solubiliza si elimina mult mai repede substanţele ! Şi de fapt cui se adresează televiziunile cu aceste spoturi ? Că nu suntem la fel ! Suntem unici cu organele noastre, cu metabolismul nostru, cu stilul de viaţă, cu totul, fiecare e unic în felul său ! Şi nici nu avem aceeaşi grupa sanguină ! Şi diferă şi RH-ul (purtătorul de oxigen din sange) ! Unii au predominant Cuprul (-) alţii Fierul (+) ! Sarea! Orice reacţie a apei cu sarea produce căldură! Iar sarea formează pricipalul electrolit care, scos din sânge, reduce de 11 000 de ori viteza transferului informaţional către creier!!! Intuiţia îmi spune că ăsta e scopul lor: să devenim legume! La muncă şi înapoi…acasă, la televizor, …unde ni se repetă zilnic prostiile astea: excesul de sare, zahăr şi grăsimi dăunează grav sănătaţii! Dar excesul de alcool,tutun şi medicamente? Nu e mai periculos? Ba da! Dar aduce profituri imense, accize şi taxe la nivel mondial! Şi e bine să ai multe legume în sistem ! Pentru ca « legumele » îşi plătesc taxele…la zi ! Amintiti-va! Ce face medicul prima data in spital ? Schimbă regimul alimentar, fără sare… adică taie legăturile informaţionale cu creierul, ca să poată trimite medicamentele peste tot. Amorţeşte creierul pentru că altfel, acesta, ar reacţiona imediat la chimicalele administrate! Ar declanşa alergii! Dar zaharul? Zaharul e purtator de un cu totul alt tip de informatii ! Vorbim de zaharul natural din fructe sintetizat de natura cu ajutorul apei ! Vorbim de zaharurile multiple din mierea de albine… naturala! Glucoza participă direct la formarea acidului dezoxiribo-nucleic (ADN), adică a evoluţiei dvs.! Vitalitatea dvs. si a copiilor dvs., atentia, concentrarea vin din zaharurile naturale ! Şi evoluţia dv. genetică ! Grăsimile... să vedem ce spun studiile. Colesterolul ajută la formarea membranelor celulare; la sinteza hormonilor în glandele suprarenale şi în ovar; este indispensabil digestiei lipidelor, în urma transformării de către ficat în acid biliar. Nivele joase ale colesterolului induse cu ajutorul medicamentelor, duc la apariţia depresiei, comportamentului violent, sinucidere, creşterea riscului de infarct miocardic şi mai ales o slabă funcţionare a sistemului imunitar. În trecut, cineva cu un regim alimentar ce conţinea 300 mg de colesterol pe zi, cu un nivel HDL (colesterol bun) de 35 mg pe decilitru de sânge, era considerat normal. Asta până când, cei de la OMS, au hotărât să schimbe normele! Să le coboare la 200! Imediat, au apărut 36 de milioane de « bolnavi », şi 4,3 de miliarde de dolari pe an, câştig, dintr-un foc !… Între « ştiinţa » unora şi intuiţia lui strămoşească, ciobanul român a ales intuiţia. Tot cu slană, pită şi pălincă trăieşte. Cum aţi vrea sa-şi crească oile, să lupte cu frigul, cu ploile sau cu urşii? 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 Re: O alta parere despre sare, zahar si grasimi Obsesiv mi se repeta "FARA SARE". @Astral mai la rost permanent. Ce pana mea e chiar atat de nasol la sarea asta? Nu inteleg de ce mai demult incepand de cad eram copil, pana acum vreo 10-15 ani , nimeni nu imi zicea nimic despre sare. O mancam oricand si cu orice fara nici o restrictie. De cand toata lumea este obligata sa consume sare iodata, lucrurile s-au schimbat. Care e treaba cu sarea iodata si de ce sarea normala a fost total inlocuita cu cea iodata? Sa fie tot o metoda de manipulare, de a ne face mai docili? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 (editat) Re: O alta parere despre sare, zahar si grasimi Articolul din primul post are un iz de teoria conspiratiei, dar nu trebuie ignorat nici faptul ca medicina alopata se bazeaza pe tratarea efectelor si nu a cauzelor unei boli. De aici si recomandarile cu mai putina sare, mai putine grasimi etc. Max, faptul ca mancai sare "no limits" acum 10-15 ani si "nimeni nu spunea nimic" ar putea avea doua explicatii : nici tu nu aveai varsta la care sa auzi , sa fii atent la astfel de recomandari pt ca pur si simplu nu te interesau, dar si faptul ca inimioara ta era si ea mai verde...... Principiul care mi se pare mie sanatos nu este cel al restrictiei totale, ci cel al ponderarii : cate putin din toate ! Sare exista cam in toate alimentele.....de ce as mai avea nevoie sa pun si eu cu mana mea ??? Sarea iodata a inlocuit-o pe cea normala pt un aport crescut de iod pentru prevenirea bolilor de tiroida, unele cauzate de lipsa iodului din apa potabila. Ar mai trebui subliniat in privinta colesterolulul ca recomandarea vine de peste ocean, de la americani, unde, probabil, au cei mai multi obezi, cauzele reale fiind altele decat obsesia asta....... LE : Am recitit articolul......cine dracu e in stare sa scrie astfel de tembelisme ?!? Tot felul de cretini care pun mana pe diverse carti de medicina, se uita ca curca-n lemne in ele si li se pare ca au diverse revelatii pseudo-stiintifice si trag concluzia ca cineva ne vrea legume daca ne recomanda sa evitam EXCESELE...... Oameni buni recomandarile sunt contra EXCESELOR, nu a consumului ponderat !!! Ca nici ciobanul ala mioritic la care se raporteaza nu mananca dimineata, la pranz si seara exclusiv pita, slana si palinca...... Apropo, ati remarcat ca si autorul articolului dar si ciobanul mioritic se bazeaza pe INTUITIE ? :ha: Dar vopseaua aia anti-microbiana cu reclama si mai stupida in care ala isi freaca mainile de peretii proaspat vopsiti si apoi se aseaza la masa, curat pe maini, boul ala de-a scris articolul nu-l mai deranjeaza ? . Editat Septembrie 23, 2010 de Astral REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 Re: O alta parere despre sare, zahar si grasimi va certati degeaba....asa cum companiile petroliere au mari interese pe plan mondial...asa si marile companii farmaceutice....au interesele lor...tot la nivel mondial.,.....deci li se falfaie lor de sanatatea oamenilor.....interesul lor major se numeste profit net....restul....sunt detalii Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Maresalul Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 Re: O alta parere despre sare, zahar si grasimi De vreo jumatate de an am inceput sa reconsum sare din aia mare(cum se pune la muraturi)...e mai gustoasa si mancarea e excelenta. Totodata nu fac rabat de la palinca, tuica, etc si bineinteles astea merg cu o slanina ):):):):). Sincer sa fiu nu stiu daca sunt bolnav sau nu ca nu mi-am facut analizele de vreo 13 ani dar eu unul ma simt bine. Cu toate ca fumez cate un pachet de tigari pe zi pot alerga si 10 km:):):) Asa ca sfatul meu e imbinati grasimile cu alcool !!!! PS: uitasem sa precizez ca nu suport mancarea de fast-food:):):):) si imi plac doar retetele lui Radu Anton Roman:):) http://jurnal4x4.blogspot.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 Re: O alta parere despre sare, zahar si grasimi E normal ca fiecare companie, cat de mare sau mica, sa aibe ca scop profitul. Problema e cum il faci. Citind articolul citat de YO2BT am observat si eu , ca si Astral, un iz de teoria conspiratiei. Nu e atat de pronuntat ca la alte aiureli pe care le-am citit, poate ca autorul are mai putin talent la a scrie texte in genul asta, sau poate incearca sa para mai putin habotnic... Sa le luam pe rand: 1) primele 3 paragrafe sustin ca suntem diferiti si deci ca indemnul 'nu faceti excese' nu ni se aplica tuturor la fel. Asa si? E definit in apelul de la TV/Radio 'excesul'? Nu! Fiecare dintre noi are niste limite, si fiecare este indemnat sa consume in limitele respective. Autorul exprima aceeasi idee ca si cei pe care ii contrazice, doar face pe interesantul 2) intr-adevar lipsa de sare are efecte negative asupra organismului uman, dar si excesul are efecte negative. calea este, asa cum spunea astral, moderatia. 3) excesul de alcool si tutun este combatut mai tare decat excesul de sare , zahar si grasimi. fumatul este interzis in unele locuri, fiecare reclama la bauturi alcoolice zice 'enoy moderately / responsibly' , etc - alta inadvertenta in argumentatie 4) urmeaza o aiureala despre tratamentele prescrise de medici. se foloseste o tehnica de manipulare, generalizand niste experiente particulare. daca te duci la doctor cu tensiune arteriala mare, normal ca iti va recomanda sa scazi consumul de sare; daca in schimb te duci cu deficienta de iod, este evident ca iti va recomanda cresterea... - dezinformare si manipulare din partea autorului 5) zaharul - multi nutritionisti considera zaharul complet inutil. ca de altfel si carbohidratii. s-au facut nenumarate teste, experimente, studii si s-a concluzionat ca daca trebuie sa privezi corpul de unul din cele 3 principii alimentare, atunci carbohidratii ar trebui scosi din dieta, caci corpul uman poate descompune grasimile astfel incat sa inlocuiasca efectele pozitive ale carbs-ilor. in schimb, lipsa de proteine sau grasimi nu poate fi suplinita. de asemenea, in cercurile de fitness, este binecunoscut comportamentul zaharurilor prin similitudinea cu drogurile. insulin high-ul este ceea ce da corpului pofta de dulce, si conduce incet incet la diabet. cand s-au facut analizele acelea obligatorii in RO acu cativa ani s-a descoperit ca 30% din populatie are sau este in pragul diabetului. chestie datorata, dupa parerea mea, consumului extraordinar de mare de paine si alte fainoase. (pomenesc de fainoase deoarece zaharul si faina au indici glicemici apropiati, adica genereaza efecte similare asupra corpului) 6) grasimile - intr-adevar, grasimile sunt 'frowned upon' indiscriminately. exista grasimi rele (procesate, hidrogenate, etc) dar si grasimi bune. dupa ce ani de zile s-a presupus o legatura directa intre consumul de grasimi si colesterol si existenta acestuia din urma in sange, s-a constatat prin ani de studii ca nu e 'chiar asa' :-) Din reclama TV / Radio , partea cu grasimile este cea mai trista, deoarece nu se distinge intre tipurile de grasimi. TOTUSI, inteleg abordarea, deoarece 'romanul' care este tintit de reclama respectiva mananca ceafa de porc prajita, cu paine, si nu peste oceanic, seminte de in si avocado in exces :-)) Max: sarea 'iodata' este 'mai buna' decat sarea normala, pentru ca asigura aport de iod. deficienta de iod are efecte negative foarte pronuntate, de la lipsa vointei, fortei fizice pana la retardare si cretinism (si ma refer la afectiuni medicale nu la cuvinte din dictionar :-) ) Sarea a fost aleasa pentru a fi 'iodata' (suplimentata cu iod) deoarece este un aliment ideal pentru a aduce aportul de iod: - se consuma indiferent de anotimp - se consuma pe o arie geografica foarte mare - tehnologia de iodare este relativ usoara / necostisitoare LE: legat de observatia Maresalului cu sarea grunjoasa: in toate alegerile intre o mancare mai procesata si una mai aproape de starea naturala, alegeti pe cea naturala! (in cazul de fata cea grunjoasa :) ) (de evitat excesele :ha:, adica sa nu mancam totul NE FIERT, dar cat mai putin procesat, eventual preparat la aburi sau la temperatura scazuta) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 Re: O alta parere despre sare, zahar si grasimi Watcher, :g !!! Cat de bou poa` sa fie ala de-a scris articolul si sa amestece reactia exoterma a apei cu NaCl si apoi sa sara la lipsa TOTALA a NaCl din organism ?!? Pai unde p#@*^ ma-sii a auzit ca se poate manca un regim desodat total ??? Toate alimentele, legumele contin, in diverse proportii NaCl !!! Aaaaaa.......ca zice doctorul sa nu mai adaugi cu mana ta sare in mancare, asta e altceva !!!! Repet : idiotu` a citit diverse chestii, le-a pus intr-o oarecare ordine in capul lui lipsit de sare si i s-a parut ca a dezlegat misterul oului lui Columb !!! REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo2bt Postat Septembrie 23, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2010 Re: O alta parere despre sare, zahar si grasimi Sa nu va suparati pe mine, ca io numa v-am spus ce-o zis ala... :grin: 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 Re: O alta parere despre sare, zahar si grasimi @yo2bt : Man, dar n-a fost vorba nici o secunda de tine !!!:h5 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
renegade Postat Septembrie 24, 2010 Partajează Postat Septembrie 24, 2010 Re: O alta parere despre sare, zahar si grasimi Treaba asta cu sarea e ca si acel anunt: Armele Ucid! Bull-shit! Oamenii ucid folosind arme! Ca pot sa o faca si cu o cazma sau cu un ciomag, nimeni nu scrie la Bricostore ca daca vrei sa cumperi cazma sa ai grija ca ele ucid :hw:hw:hw Asa si cu sarea , zaharul si grasimile. Noi ne facem rau folosindu-le in cantitati prea mari. Adica ABUZ! Dar fara sare NU SE POATE! Pentru semnarea petitiei, aici: http://www.rosiamontana.net/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Septembrie 24, 2010 Partajează Postat Septembrie 24, 2010 Re: O alta parere despre sare, zahar si grasimi problema cea mai mare la ora actuala este lipsa de miscare... fizica daca asta o combini cu un aport bogat de zahar, sare si grasimi... organislul se duce in mama masii, plus ca peste aeste conditii de baza, mai torni ceva chimicale care le inghiti si respiri si asezonezi cu stres si nervi...ai un om modern, in oras mare si cu speranta de viata mica acuma... chimicalele sa nu le mai inghiti..nu poti ca ar trebui sa nu mai mannci nimic, sa nu le inhalezi...ar insemna sa nu mai respiri deloc, si sa nu te stresezi..ar insemna ca nu mai ai bani pentru ca sa te intretii, deci, poti sa reduci zaharul, sarea si grasimile si eventual sa faci ceva miscare fizica... oricum, daca taranul la coasa nu ar manca slana, ci ar manca friptura de vita ...eu zic ca ar trage la fel de bine, doar ca mai multi ani, numai ca nu a incercat pana acum nimeni, iar zahar...nu prea manaca, iar sare, manaca el multa , dar se si curata repede si multi, de boi de rinichi ps si tuica e buna si sanatoasa, dar care e betiv... se duce repede la dracu forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mirciulica Postat Septembrie 24, 2010 Partajează Postat Septembrie 24, 2010 Re: O alta parere despre sare, zahar si grasimi Da!! Sare se gaseste in toate si teoretic nu mai este nevoie sa mai pui peste intrucat iti ofera cantitatea necesara zilnica. Si la fel si grasimile si zaharul. Dar asta pentru un om ce munceste la birou 12 ore pe zi, ca pentru ala care sparge lemne sau cara ciment sau merge pe jos 12 ore pe zi masa trebuie sa fie mai consistenta, bogata in sare ( fluidizeaza sangele), grasimi si zaharuri pentru energie. Basca mai mult de 2 litri de apa ( cum este recomandat ). Acel om va transpira si implicit elimina din organism muuult mai mult decat cel care sta la birou si primeste cafeaua calda. Este adevarat excesul de sare zahar si grasimi duce la obezitate si implicit probleme cu ceasu'( asta o stiu cel mai bine, am traito pe pielea mea ). Dar am invatat urmatoarele: Trebuie sa realizam pozitia noastra ... un muntean trece 2 dealuri si o vale ca sa-si ia un foc de la vecini si asta fluierand si gandindu-se la femei, pe cand un campean...merge a lene cu bicicleta sau masina din dotare. Singura asemanare intre ei este faptul ca sunt oameni dar consumul de energie este extrem de diferit. Munteanul cu siguranta va manca slana si langa o palinca exact cum campeanul va manca branza cu rosii. Aici trebuie sa ne hotaram ...din care facem parte??? Nu degeaba exista palinca langa slana. Cum ar fi sa schimbam palinca de linga slana, cu un ceai sanatos de Tei indulcit cu miere??? Sau langa branza sa punem varza??? Ca idee, orice bucatarie este specifica unei zone si nu este degeaba!!!! Bucataria trebuie sa satisfaca ceritele oamenilor in functie de necesitati. Nu cred ca o duduie vegetariana de la capitala va putea sa care lemne pe cap cum facea strabunicamea, careia nu-i lipsea porcul de craciun. Legat de excesul de sare, zahar si grasimi, este adevarat si tocmai de aia trebuie sa stim cum sa mancam si cum sa consumam ceea ce mancam. Este foarte bine sa fim adeptii a cate putin din toate, dar in functie de regimul de viata este nevoie sa punem ceva in plus in mancare, dar si ceva in minus, dupa caz. Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vlad Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Re: O alta parere despre sare, zahar si grasimi [... În trecut, cineva cu un regim alimentar ce conţinea 300 mg de colesterol pe zi, cu un nivel HDL (colesterol bun) de 35 mg pe decilitru de sânge, era considerat normal. Asta până când, cei de la OMS, au hotărât să schimbe normele! Să le coboare la 200! Imediat, au apărut 36 de milioane de « bolnavi », şi 4,3 de miliarde de dolari pe an, câştig, dintr-un foc !… [/color][/font][/size] Între « ştiinţa » unora şi intuiţia lui strămoşească, ciobanul român a ales intuiţia. Tot cu slană, pită şi pălincă trăieşte. Cum aţi vrea sa-şi crească oile, să lupte cu frigul, cu ploile sau cu urşii? 1. Regimul alimentar nu contine 300mg colesterol pe zi. Este vorba de colesterolemie (nivelul colesterolului in sange) care poate fi 300mg/dL. 2. Nu conteaza numai cat colesterol mananci. Colesterolul este sintetizat si de organism. Poti manca putin colesterol si sa ai colesterolul "mare". 3. Peste 200mg/dL nu inseamna ca esti bolnav, doar ca ai un risc mai mare pentru boli cardio-vasculare. O "boala de colesterol" necontrolata da colesterolemii mult mai mari de 300mg/dL. 4. Ciobanu poate trai foarte bine cu slana, pita si palinca. Un functionar care sta toata ziua la birou NU! Ca sa mananci sanatos si gustos trebuie sa faci miscare! Puch 280GE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dennis Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Re: O alta parere despre sare, zahar si grasimi 1. Regimul alimentar nu contine 300mg colesterol pe zi. Este vorba de colesterolemie (nivelul colesterolului in sange) care poate fi 300mg/dL. 2. Nu conteaza numai cat colesterol mananci. Colesterolul este sintetizat si de organism. Poti manca putin colesterol si sa ai colesterolul "mare". 3. Peste 200mg/dL nu inseamna ca esti bolnav, doar ca ai un risc mai mare pentru boli cardio-vasculare. O "boala de colesterol" necontrolata da colesterolemii mult mai mari de 300mg/dL. 4. Ciobanu poate trai foarte bine cu slana, pita si palinca. Un functionar care sta toata ziua la birou NU! Ca sa mananci sanatos si gustos trebuie sa faci miscare! Mare dreptate ai cu punctul 4 eu fac sport de o viata ,mananc ce vreau si am analizele perfecte , teama imi este cand nu o sa mai fac sport si apetitul va ramane acelasi , dar sper sa fac sport cat mai mult ce va recomand sa faceti si voi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 (editat) Re: O alta parere despre sare, zahar si grasimi Mare dreptate ai cu punctul 4 eu fac sport de o viata ,mananc ce vreau si am analizele perfecte , teama imi este cand nu o sa mai fac sport si apetitul va ramane acelasi , dar sper sa fac sport cat mai mult ce va recomand sa faceti si voi. Inclusiv punctul 4 e un mare cretinism.......cine mama naibii a facut vreun studiu documentat din care sa reiasa ca nivelul colesterolemiei e mai mic la ciobanii mancatori de slana cu ceapa, pita si palinca ?!? Am mai avut contact cu diversi fosti colegi, actualmente unii MF prin satele cu tarani care au ca alimentatie de baza chestiile de care vorbim si sunt vai mama lor oamenii aia : HTA de sparg aparatele, glicemie ca la balamuc, in prag de diabet, alcoolismul in floare, etc......Hmmm, chiar asa, cum de a uitat sa pomeneasca de efectele consumului de palinca ?!? Asta nu inseamna ca e mai putin adevarat ca miscarea fizica e binevenita pt organism si ca aceia care au munca de birou nu sufera de efectele sedentarismului...... Nu va mai uitati in gura tuturor semidoctilor care scriu rahaturi pe net !!! Editat Octombrie 5, 2010 de Astral REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate