Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

sfat achizitie anvelope Hilux cabina dubla, model 2006

brennekke

Postări Recomandate

Detin un Hilux cabina dubla, model 2006 si as vrea sa il incalt pentru sezonul ce urmeaza.

As avea nevoie de niste anvelope care sa faca fata cu succes in noroi dar care sa mearga si la zapada, mentionez ca nu am de gand sa fac offroad extrem dar cand mai merg la o vanatoare nu as vrea sa raman la strada.

Bugetul ar fi undeva pe la 2000 ron.

Din ofertele de pe net si acest forum pentru produsele noi optiunile ar fi urmatoarele:

Silverstone 117 MT Sport 31x10,5x15 la 125 euro/buc

GOODYEAR 31X10.50R15LT WRL DURATRAC 109Q OWL TL-670 ron/buc

GOODYEAR LT235/75R15 WRL DURATRAC 104/101Q OWL TL la 470ron/buc.

Ma atrage bineinteles pretul pentru ultimele la 470 ron dar nu stiu cat de mare este diferenta fata de cele actuale, recomandate de producator si anume 255/70/15c.

Cei care ma pot ajuta cu sfaturi in ceea ce priveste profilul potrivit si dimensiunile care potrivesc pe Hilux sunt bineveniti si le multumesc anticipat.

P.S. : De asemenea astept oferte si pentru seturi second in caz ca sunt doritori.

silverstone_mt_117_sport_off_road.jpg.7fb244480eb01349c3c8db5e572b7708.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: sfat achizitie anvelope

Salut!

Dimensiunea care spui ca este recomandata pe masina, si anume 255 / 70 /15 are un diametru de 29 inch.

235/75/15 ajunge la un diametru de 28.8 inch. (o diferenta de 5mm pe diametru)

cu 31/10.5/15 o inalti cu 2.5 cm, in teorie nu ar trebui sa iti atinga decat la comprimare maxima a arcului ...

Ca si profil, DuraTrac de la GoodYear are review-uri foarte bune pe net, tocmai m-am uitat si eu dupa ele. Chiar si iarna zice lumea ca sunt mai bune decat multe cauciucuri echivalente.

Ele practic sunt niste AT-uri mai agresive. Diferenta fata de majoritatea AT-urilor ar consta, dupa mine, in faptul ca au umerii defazati, adic un crampon e mai iesit in afara, urmatorul e mai inauntru (caracteristica imprumutata de la MT-uri). Asta le face si mai galagioase putin pe strada.

Spuneai de sezonul urmator. Daca vrei cauciucuri de iarna, atunci este alta socoteala. Precizeaza mai exact ce iti doresti, ca sa stim incotro sa te indreptam :)

Link spre comentariu

Doresc sa imi iau un singur set de anvelope pentru ca nu imi permite inca bugetul pentru 2 seturi, prin urmare vreau niste anvelope cu care sa fac fata noroiaelor pe care le pot intalni pe drumurile de la vanatoare (iernile la noi sunt oarecum blande fara prea multa zapada ci cu mai multe noroaie) dar nici sa raman cu masina acasa cand da o zapada de 20 cm. Pe asfalt nu sunt foarte pretentios pentru ca nu fac distante lungi si nu sunt vitezoman, singura conditie ar fi sa nu fie asa zgomotoase(pe celalalt hilux am avut Simexuri si ma innebuneau de cap, facea ca avionu).

Mie imi place destul de mult profilul de la Goodyear, singura temere o am cu dimensiunea pe 235, nu as vrea sa o cobor prea mult. 4-5 mm nu ar parea foarte mult teoretic dar in realitate nu imi pot da seama cum vine, nu am mai avut 235/75 pana acum.

Editat de brennekke
Link spre comentariu

Pentru strada (de fapt le-am luat mai mult pentru iarna trecuta) eu am Toyo Open Country A/T ( http://toyotires.com/tire/pattern/open-country-at ). Pe zapada mi s-au parut foarte bune. In noroi le-am bagat numai de vreo cateva ori in primavara, insa nu era ceva extrem, ci un pic mai sus de inaltimea balonului, deci ceva in jurul a 10-12 cm, si s-au descurcat onorabil.

Zgomot pe asfalt nu prea fac, pe ploaie au aderenta buna, as zice eu.

Pe net se pot comanda 255/70 R15 undeva la vreo 550 - 570 RON, deci ar fi peste buget....

Radu Mitroi

Jeep Cherokee XJ 2.5i - 1995

Link spre comentariu

@ brennekke : din pacate pentru jenti de 15 inch se fabrica numai cele doua dimensiuni spuse de tine, la DuraTrac.

Teoretic, din ce intelg eu din spusele tale, un AT iti este potrivit.

AT-uri gasesti pe la toti producatorii, depinde acum de gusturi si de preturi, evident. Desigur ca nu se comporta toate la fel pe zapada sau in noroi. Alegeri, alegeri ...

Link spre comentariu

Din pacate disponibilitatea duratracurilor pe 235 s-a restrans la un singur site gasit de mine iar cand am incercat sa ii contactez nu raspund sub nici o forma asa ca am fost nevoit sa ma limitez la niste BFG A/T gasite pe stocul unui magazin local, le-am luat pe acestea...sper sa isi faca treaba.

Multumesc tuturor pentru sfaturi si implicatie!

Link spre comentariu

salutare,

cam in aceeasi situatie sunt si eu cu hilux-ul

eu am luat un set de jante pe 16" de la un Land C si acum caut ceva cauciucuri pentru vara ceva AT-uri bune, sunt in dubii intre silverstone si BF AT de 245/70/16

pot sa spun ca rotile pe 15 nu ating chiar daca pui 265/70/15

si ceva cauciucuri rezistente in timp si sunt ok si pe zapada au fost toyo AT si GY Wrangler, nu prea ai ce sa alegi.

Bafta

Link spre comentariu

Re: sfat achizitie anvelope Hilux cabina dubla, model 2006

Am un amic care merge tot cu o Toyota identica si si-a pus BF AT235/75/15 si a fost multumit.Pretul ti-l afli singur.

Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita.
Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Am un amic care merge tot cu o Toyota identica si si-a pus BF AT235/75/15 si a fost multumit.Pretul ti-l afli singur.

Pt noul meu hillux surf trebuie sa-mi cumpar anvelope de teren:grin:

Dimensiunea celor de pe masina este 265/70/15. Ce coucioce ma sfatuiti sa-i pun si de unde le pot lua la un pret decent ?

Link spre comentariu

Pt noul meu hillux surf trebuie sa-mi cumpar anvelope de teren:grin:

Dimensiunea celor de pe masina este 265/70/15. Ce coucioce ma sfatuiti sa-i pun si de unde le pot lua la un pret decent ?

Pai discutia de mai sus nu ti-a fost de nici un folos ?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare