Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cuplaje la IMS

cos

Postări Recomandate

Ma uitam azi cum se chinuie un IMS cu niste ciubote indescriptibile , modificate , mult prea lungi .

Sint cam necunoscator pe tema IMS, si ma pregatesc io in capu' meu sa nu am mocheta .

Asa ca intreb : e vreun cuplaj manual compatibil cu butucul de IMS ?

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cuplaje la IMS

nu inteleg nimic din ce intrebi si care e problema

poti sa explici???

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

De la inceput . Puntea fata de la IMS , cu butucii de roata , cu cuplajele de planetara .Culpaje manuale , MRL , flansa de cuplare cu ace ,ETC .

Deci inca o data , se gasesc cuplaje manuale , MRL manuale , AVM ( am vazut ca s-a impamintenit si asta similar cu 'adidasii') ...??

Pentru IMS ...

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

la ims nu sunt mrl uri ci doar flanse de cuplare directa a planetarei la butuc

singura optiune este adaptarea unui mrl sau avm de aro, prin

1. schimbarea butucului (asta nu e greu ca e aproape identic)

2. taierea capatului de planetara de ims si sudarea unui capat de planetara de aro, deci mai lung si alte caneluri

niciodata nu o sa intleeg de ce as da un sistem fix si deosebit de fiabil pe un sistem dai "tehnic" si care si implica modificari...nu prea recomandate, gen sudare capat planetara.... sigur nu mai tine ca aia originala

poate ma lamuresti si pe mine

daca zici ca asa consuma mai putin...fas... cu 0,5 la suta de km??? aia e nesemnificativ

uzura... nu prea cred ca se poate contoriza, la ce planetare are ims ul

deci nu vad care e beneficiul

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Mai e o varianta cu niste MRLuri de GAZ 69.

Dar oricum, uzura la planetarele IMSului e destul de relativa, nu as spune ca e cine stie ce. Poate la ARO 24x sa fie o problema mai mare, din cauza de cruci cardanice pe planetare, si unghiul acestora, in cazul in care inalti masina. Dar chiar si in conditiile astea, io am pus cuplaje fixe pe 24x, tocmai datorita fiabilitatii solutiei.

Link spre comentariu

La un IMS care merge doar in teren si numai ocazional pe asfalt , nici eu nu vad rostul MRL -urilor .

Detaliu tehnic - pentru puntea fata de Nissan Patrol k260 , total revizuta , totul schimbat , ulei GL5, 80W90 , , rulmentii schimbati , mai putin de la pinionul de atac al diferentialului , cu rotile montate = 31x10,5x15, jante de otel cu ET zero , PE BANCUL DINAMOMETRIC puterea consumata la antrenarea continua a fost de 2,8 ( 2,9 la rece ) Kw= aproape 4 Cp . (comparatie aproximativa ) .Pentru cei interesati sa afle cit mareste consumul , socoteala e simpla . Eu n-am facut-o , insa la patrolul meu in 300 Km cu Mrl cuplate si in 4x2 , s-a cam dus niste litri de motorina .Vreo 6-7...Dupa ce am alimentat (bob masurat , la mine in atelier ) m-am dus direct la rotile masinii . Erau AVM-urile cuplate .( Conditii identice ...fara exceptie , din mersul meu nu ma scoate nimeni )

La un schimb de ulei ( unitatea mea de aprecire a expoatarii ) se string cam multisori litri . Iar in ceva ani ...

Link spre comentariu

Da, dar Patrolul nu are grupurile IMSului, deci dupa mintea mea, puterea consumata va fi mai putina.

Oricum, tu ai dreptate, insa trebuie sa calculezi si costul MRLurilor, manopera, eventualele modificari, cat si posibilitatea ca ele sa se defecteze prin stricare, atunci cand ti-e lumea mai draga, si dupa cum ar spune Murphy, ai mai mare nevoie de ele.

Acestea fiind spuse, mai e si varianta aia mosnegeasca, mai faci rost de-un set, le strunjesti, si le folosesti drept capace oarbe cand ai de papat mult asfalt, iar alealante le tii de rezerva in masina si numa le schimbi de la una la alta. Intradevar, e ceva bataie de cap in plus, dar multi au practicat-o pe vremuri.

Link spre comentariu

na, aici inseamna ca esti mai exact ca noi

buuun

deci, varianta saracului a fost intodeauna sa se schimbe oalelel de cuplaj cu unele oarbe, fara caneluri

am si eu un set...tot momesc pe toti sa facem schimb, sa dau astea oarbe pe unele cu caneluri... ca acum am un M 4x4 si unul 4x2 din cauza asta

deci, varianta mea e adoptata de cine a modificat Mul lui alk, adica mrl de aro si capetele de planetara prelungite cu capete de planetara de aro...atata tot

si binenteles butucii, ca sa poti sa ai in ce sa prinzi mrl ul

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare