Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

intrebare de incepator.... ca sa rada veteranii

dan_mircea

Postări Recomandate

Salut,

in curand intru si eu in randul vostru,am ceva km la activ offroad/adventure dar pe 2 roti .

Si acum sa intreb ceva despre statii ,cu conditia sa nu rada careva de mine::ha si acum marea intrebare- La ce foloseste o statie concret?

ok,stiu ca la comunicatii :grin:!!! dar din punctul meu de vedere-adica am cazut offroad,m-am impotmolit ,a sarit motoru' in apa( eu am sarit de pe el mai repede:br)si de obicei nu ies singur si normal nu avem statie pe moto ,mai dam cate un telefon sa se intoarca camarazii daca e cazul de ajutor.Aaaa...daca nu e semnal?Pai se aplica proverbul "Prietenul la nevoie..."Se intorc ei daca nu apari:old.

Dar voi? ce faceti cu statiile?vorbiti intre voi cand sunteti in gasca??exista ceva frecvente comune unde va auziti toti din zona...?care e smecheria,sa priceapa si eu.

Daca te rogi la Dumnezeu lumea spune ca esti o persoana religioasa.Daca Dumnezeu iti vorbeste, lumea spune ca esti nebun.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: intrebare de incepator.... ca sa rada veteranii

pai, in primul rand facem caterinca pe drum, la dus si la intors.

ocazional, vorbim si in teren:ha::ha::ha:

serios acuma, e cea mai buna si mai ieftina cale de comunicare, intre doua sau 1+x masini

de multe ori, in offroad, masinile se afla la distante apreciabile, si decat sa faci buba in gat strigand sau sa-ti scoti plamanii urcand si coborand, mai bine apesi un buton si....roger.

de curand, un respectabil membru al acestei comunitati a ramas blocat cu masina, pe un munte, singur fiind. a dat pe statie, si l-a auzit cineva la cateva culmi departare. dupa cateva ore, o echipa de OAMENI a intervenit in mars fortat si a fost recuperat cu succes.

si asta se poate intampla si cu doua sau trei masini. mai greu, dar nu este exclus. si este vital sa ai o statie de buna calitate, cu o antena de buna calitate. eventual statia tunata sau cu amplificator. tu nu ii auzi pe cei cu statii legale, dar macar tragi nadejde ca te aude cineva pe tine.

cred ca nu mai e nimic de zis.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

-Se vorbeste moka cu partenerii de traseu

-Aud toti cand spui ceva (hmmmm....asta nu e neaparat un avantaj :ha:)

-Pe canalul 22 poti afla de la alti participanti la trafic unde sunt amplasate radare

Si nu stiu daca principiul enuntat de tine ca "se intorc ei dupa tine" poate face abstractie de locatia exacta unde ai ramas, dar putand sa comunici, te pot gasi mai repede, ca sa nu mai zic ca pana la a te pierde poti tine legatura cu restul si sa eviti "sa ramai de caruta"........

PS - Multam Cos, am corectat ! :h5

Link spre comentariu

ok,deci dupa cum banuiam inainte de toate e vorba de siguranta/preventie situatii neplacute inainte de toate .Si cam de la ce distanta de emisie-receptie se poate spune ca e o statie buna?

Daca te rogi la Dumnezeu lumea spune ca esti o persoana religioasa.Daca Dumnezeu iti vorbeste, lumea spune ca esti nebun.
Link spre comentariu

pe sosea, cativa km buni, depinde de mai multi factori

in teren, mai complicat. cea mai mare distanta la care am comunicat eu a fost (nu stiu excat) aprox. 60 km (noi eram aproape pe Leaota, ceilalti pe Baiului), dar eram toti in gol alpin.

referitor la asta te (si ne) lamuresc mai bine greii comunicatiilor de pe aici.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

O statie calibrata si cu o antena ok,treb sa bata cam 20-30km..in conditii ideale...adik in cimp deschis si fara interferente.

pe munte, in traseu daca bate in functie de conditii 3-7 km este ok, la o iesire prieteneasca nu pleaca nimeni mai mult de 1-3 km....in mod normal...

Exemplu:m-am auzit cu Goganu de la Curtea de arges la Vilcea...cam 50 km in linie dreapta,el pe virf de deal,eu la fel,fara amplificator....

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Pentru ca prima regula in off-road este sa nu iesi singur......si atunci iti trebuie un mijloc de comunicare cu ceilalti , nu ?

Despre recomandari....e plina sectiunea.....

Link spre comentariu

Sergio: Raspunsul la "de ce majoritatea au statii CB" este extrem de simplu:

Nu exista alt tip de statie care il poti monta pe masina fara a avea nevoie de autorizari.

Fara autorizatii in Europa ai doar 2 alternative:

- CB: 27 MHz 40 canale 4W FM/1W AM cu antena exterioara

- PMR 446 MHz 8 canale, 500 mW doar cu antena originala a echipamentului (adica doar portabile - walkie talkie)

Pentru orice altceva ai nevoie de autorizari si se platesc alocarile de frecventa.

Deci concluzia vine de la sine...

"Doc" Marius, YO2LOJ

Jeep Wrangler YJ 2.5 1995

Hyunday Accent 1.4

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Revenind la intrebarea initiala...

Statia cb e la fel de buna si on si off..:grin: Din economiile facute de lipsa amenzilor, mi-am mai luat inca o statie, sa nu le mai mut...de pe o masina pe alta... si sunt ambele amortizate complet... sa fi fost coincidenta??? nu cred...

PS nu depasesc pe linie continua, nu trec pe rosu... doar la limita de viteza mai gresesc...:ha:

Luaz 969, Aro 244, L200
Link spre comentariu

Revenind la intrebarea initiala...

Statia cb e la fel de buna si on si off..:grin: Din economiile facute de lipsa amenzilor, mi-am mai luat inca o statie, sa nu le mai mut...de pe o masina pe alta... si sunt ambele amortizate complet... sa fi fost coincidenta??? nu cred...

PS nu depasesc pe linie continua, nu trec pe rosu... doar la limita de viteza mai gresesc...:ha:

intocmai!:g:h5:h5

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare