Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Samuraiul meu zis Ninja

PopyXXL

Postări Recomandate

Sunt si eu membru nou al acestui forum. Numele meu e Bogdan Popescu, sunt originar din Rm. Valcea si de curand m-am inbolnavit de virusul 4x4 off road asa ca mi-am achizhitionat si eu o veveritza zisa si Ninja de catre prieteni, mai exact Suzuki Santana, SJ410Q, 5 viteze, nascut(a) in Spania inainte cu 2 ani de a ma naste eu, adik 1988. Editat de PopyXXL
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Samuraiul meu zis Ninja

Sunt doar cateva poze din timpul procesului de restaurare. Tin sa mentionez ca masina a fost achizitionata la pretul de 300 lire si ca atare m-am decis sa o pun la punct pentru a face fata unui drum de 2400km, de la Londra la Valcea.

Masina s-a comportat excelent, fara a fi nevoie de umblat la ceva, completat cu ulei sau alt ceva. Probleme=0.

Momentan masina este stock din toate punctele de vedere, pana si cauciucurile sunt facute in spania. Functioneaza chiar si cel mai mic buton (bine ca nu are prea multe ce e drept) si se aprinde pana la cel mai mic beculet.

Editat de PopyXXL
Link spre comentariu

Din pacate am placerea de a ma plimba cu ea numai in vacante cand vin acasa, asa ca momentan veveritza ninja sta in copac acum la caldurica, "hiberneaza" pana la iarna. In viitorul apropiat vreau sa ii montez un 1.6, 16v sau 8v de vitara, sa inalt suspensia si sa o incalt cu niste gume de off road MT sau AT.

Ce parere aveti de ea si de ce modificari vreau sa ii aduc?

Am nevoie de sfaturile voastre.

Editat de PopyXXL
Link spre comentariu

Exact asta vroiam sa intreb si eu? E modelul cu motor de 1l carburatie cu blocant?

Spor la mesterit si sa ai bafta de ea.:h5

0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com

http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro

Kituri Suspensie Si BodyLift

Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera

Scuturi Protectie

Link spre comentariu

E posibil sa nu aiba astea Santana, am vazut unu intr-un sat din apropiere si era tot Santana 410 si nu avea blocant. Al meu are :ypudar e Suzuki ....

Frumoasa veverita, iti trebuie neaparat gume de noroi MT....cu astea ce le ai acuma numa obosesti masina....eu am gatat un ambreiaj cu ele si acuma am ambreiaj nou si copi simex, parca e alta masina, ma catar oriunde cu ea...

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

Da e modelul de 1l (970cmc/F10A bloc) carburatie.

Din pacate nu are blocant spate. O sa merg la dezmembrari ca era un samurai 413 acolo sa ma uit dak are blocant ceva... si sa vad ce alte piese mai pot sa iau de pe el ce nu are al meu. am luat franele ca erau noi si alte maruntisuri.

cauciucurile care le are au fost numai bune pe asfalt din uk pana acasa.

ce sa aleg dintre:

Colway Greenway Macho?

Colway Greenway Aligator?

Colway Greenway Atacama?

Insa Turbo Sahara?

Insa Turbo Special Track?

le-am gasit pe un site unde nu depaseste 60 lire bucata noi noute, unul din modele dar pe 15"

e mult sau putin?

Editat de PopyXXL
Link spre comentariu

Din cate stiu eu SJ413 si Samurai nu au blocant din fabrica ci doar Suzuki SJ410 are blocant din fabrica.

Depinde ce off-road faci cu el ? Mergi di pe sosea, sau mai mult pe teren ?

Pentru teren as alege Insa Turbo Special Track, iar daca misun si pe sosea cate umpic as alege Insa Turbo Sahara

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

Eu am Insa Turbo Special Track pe Samurai. Nu le recomand pentru sosea, sunt zgomotoase si instabile pe frane. Pe teren accidentat in schimb isi fac treaba foarte bine. Cred ca un compromis sosea/teren sunt Insa Turbo Dakar.

ex. SUZUKI SAMURAI 1992 - little red car
Link spre comentariu

cand o sa vin acasa in vacanta de iarna sau cel mai probabil la primavara o sa ii trec foile de arc peste punti, nishte MT-uri si sa ii intorc si jantele.

DAR, unde pot sa imi intorc jantele in valcea? stie careva pe cineva? si cat ma costa?

pt ca le-am intors fizic pe cele originale dar ating de etrierele de frana si de folosit distantiere nu prea sunt de acord.

Link spre comentariu

Foloseste distantiere linistit, doar ca pune din aluminiu, si intoarce si jantele, deoarece daca vrei sa faci inaltare trebuie sa ti cont de faptul ca la sj 410 puntile is mai inguste, si tu inaltand-o ii schimbi centrul de greutate. Cu privire la jante daca pui distantiere , modelul tau de jante se preteaza sa il intorci invers si nu mai freaca. Problema valvelor o rezolvi simplu- montezi valve ingropate

Link spre comentariu

merci de sfat... poi cand vin acasa am un vecin strungar si nu imi ia nimik sa imi faca niste distantiere cu toate cele necesare pt fixat si ma bucur ca am jante reversibile :ypu si scap mai usor si nu trebuie sa le mai itorc discul pe obada. cat despre valve? as putea folosi dalea intoarse sau sa le mut pe partea cealalta sudand gaurile actuale si facand aletele, dar cred ca m-as complica degeaba.

SPER SA NU FIU PLICTISITOR SI SA PUN INTREBARI LA CARE S-A MAI RASPUNS PRIN ALTE TOPICURI

ce modificar trebuie sa fac la tija de directie dak ii trec foile de arc peste punte? in legatura cu ce trebuie sa fac la punti stiu ce si cum trebuie facut.

Editat de Astral
Link spre comentariu

popy, am si eu o intrebare. Cand ai dat jos motoru, desfacut chiulasa, intre chiulasa si suportul pentru delco, (mai exact ultima poza din primul tau post) ai gasit vreo garnitura ceva acolo, sau merge doar silicon? Ca pierde ulei a mea pe acolo si nu stiu, daca e sa o desfac sa nu fie garnitura si sa fie in stare prea jalnica ca sa o put pune la loc. Mersi anticipat.:tk

Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 .

symy139@yahoo.com

0766718187 - Service 4x4 Iasi

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare