Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Apuseni - Arieseni - 29.10-07.11

Forte

Apuseni - Arieseni - 29.10-07.11  

14 membri au votat

1. 1. Apuseni - Arieseni - 29.10-07.11

• 29-31.10 un weekend
    • 29.10-05.11 o saptamana
    • 1-7.11 o saptamana
    • 5-7.11 un weekend

Postări Recomandate

Re: Apuseni - Arieseni - 29.10-07.11

Suntem in Cta!

Ne-am intors din Apuseni ... am plecat din Cta vineri 29.10 ora 11 si ne-am intors joi 04.11 ora 4 ... am stat 5 nopti la Mama Uta si am petrecut 4 zile prin muntii si padurile din zona ... sambata, duminica si luni am fost pana in Padis ... si de fiecare data ne-am intors pe o alta ruta! Am folosit ca sursa de inspiratie track-urile de la voi si am pus in practica propunerea de circuit de mai sus ...

Jimny este polishat pe deasupra de crengile brazilor si pe dedesupt de pietre ... a ajuns intreg acasa, desi ii scartaie/fluiera cureaua cand folosesc servo sau aer conditionat ...

2200km ... 30Gb de film si o mie de poze ... este ce am adunat ...

Ce nu am facut? Am lasat partea interesanta pentru la vara: Cetatile Ponorului, Cheilei Radesei, Ghetarul Focul Viu si Cheile Galbenei ... daca pe toate acestea nu le-am facut ... atunci ce am facut? ... Am facut toate drumurile posibile de legatura ... am mers pe forestier, poteca, albie de parau, grohotis si gol alpin ...

Off-road in Dobrogea!

Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06,

On-road: Renault Laguna 02,

ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 62
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Mai jos prin noi se intelege: Forte + Dna Forte + Ada 8ani + Ari 10ani + Suzuki Jimny standard cu anvelope de iarna! Mi-as fi dorit sa fie Toyota 70, dar aceasta rugineste in Bulgaria!

:clweekend-uri ... noi ne pliem pe alegerea lui/lor!

Programul zilnic este urmatorul: mic dejun, plecare la ora 10 de la pensiune, vizitare obiective turistice in zona, intoarcere la pensiune la ora 18 pentru cina, nu luam masa de pranz, pentru ca nu avem timp, vom manca un sandwich sau ce gasim in traista sau ceva specific local ... in fuga!

Zilnic drumul pana la obiectivele turistice sa va face cu masinile 4x4 din dotare, nu vom face extrem, ci doar plimbare! Nu va fi off-road, adica pe langa drumuri, ci doar pe drumuri de tara, de munte, forestiere!

Obiective turistice: http://www.apuseniadventure.ro/muntii_apuseni.html

Am nevoie de cat mai multe informatii din zona, ca sa pregatesc programul! Mi-ar fi foarte utile track-uri GPS! Multumesc anticipat!

In 5-7-10 zile eu sper sa le putem face aproape pe toate, daca ne ajuta si vremea! Sper sa vedem si noi putina zapada!

Link-uri utile:

Casa Padurarului

Mama UTA

Am citit destul de tarziu rugamintea ta,dar data viitoare sa-mi scrii pe herput@yahoo.com si am sa-ti trimit o harta si foarte multe recomandari.Mentionez ca umblu de 20 de ani prin acea zona.

Toate cele bune,

Cosmin Petru Herput

"Jucarioarele familiei"

Land Rover Discovery Td5 2003 ; Aro m461

Toyota Land Cruiser lj 70 vx turbo ; Toyota rav 4

Link spre comentariu

A fost incredibil de frumos ... dar inca nu am avut timp sa selectez pozele si sa editez filmele ... am mult material si sper sa am si inspiratia sa descriu in cuvinte ... frumusetea acelor locuri! Mi-a placut enorm, am inteles cate ceva din Apuseni si cu siguranta la vara revin in zona, poate chiar la cort la Padis!

Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Am gasit putin timp si incerc sa schitez jumatate din prima zi, sambata, 30.10.2010! Planul initial era sa stam o saptamana in zona si sa facem cate 2-3 obiective pe zi, dar pentru ca nu am fost singuri, ci chiar am avut inca un Jimny alaturi de noi ... am trecut imediat la cel mai ambitios plan, sa incercam sa ajungem la Padis prin mai multe rute si sa ne intoarcem pe altele ... ne-au ajutat enorm track-urile de la voi si documentatia de pe internet, dar mai ales hartile zonei ... cu ochii in Google Earth ... am decis ... sa atacam cel mai scurt drum:

Garda de Sus, lasam in dreapta Ghetarul Scarisoara, Garda Seaca, trecem de Izbucul Tauz ... unde echipamentele de scufundat ale strainilor erau pregatite de aventura si ajungem la Casa de Piatra, de unde incepe si filmarea, trecem de Ghetarul Vartop, vedem de sus Coiba Mica si ajungem la capatul drumului ... vezi minutul 1.35 din film ... alegem sa continuam cu semnul TRIUNGHI ALBASTRU pe o poteca de piatra, pe unde doar carutele treceau ... Jimny-ul meu atinge de cateva ori pietrele, una lasa o urma urata pe bara, fetele mele merg mai mult pe jos, dar inca putin si suntem in golul alpin ... urcam pe un varf, apoi pe un altul si mai mare ... facem poze si coboram spre drum ... inca 2-3 minute si suntem la Padis ...

Editat de Forte
Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Cronologic ... ar fi trebuit sa va spun cum ne-am intors de la Padis ... dar pentru ca am fost criticat pentru filmele mele care dau senzatie de ameteala, trec la duminica 31.10.2010 ... la ducere Garda, Cheile Ordancusei, Poiana Calineasa, Padis ... iar la intoarcere, urcam vezi in film pe unde am coborat ieri si mergem pe semnul "LINIE ALBASTRA", aveam pe GPS track-ul de la Stane ... dar pana sa intram in traseu ... urcam ... urcam ... in 7000ture in viteza 1 Low!

[YOUTUBE]R09Jc578pOo[/YOUTUBE]

Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Sunt foarte tari filmuletele tale. Le-a criticat cineva? Poate cei care vor sa vada rasturnari. Eu sunt de parere ca un film poate sa-ti arate mai mult decat un track, adevarata dificultate a traseului.

Ai un track: dintr-n sens poate fi usor,unvers-dificil.

As avea o sugeste,desi cred ca muncesti mult la editarea lui,sa inserezi cate un frame cu denumirea intersectiei sau pozitiei pe harta.

Unii ar spune ca ar lipsi suspans-ul.

Mie imi face placere sa revad locuri pe care cine stie...

PS, astept continuarea. Da link pe pm daca nu mai pui aici.

Link spre comentariu

Unii ar spune ca ar lipsi suspans-ul.

Suspans?! Cu anvelope de asfalt/iarna sa urci pieptis pe munte si sa vezi ca incepe sa nu mai traga ... sa ai masina plina cu sotia si copii ... este GROAZA! Noroc ca Jimny este GENIAL!

Partea de suspans a fost asigurata de gasirea traseului ... am alergat pe jos cautand linia albastra de efectiv am zis ca lesin! Cred ca eram haios pe exterior, dar pe interior eram ingrozit pentru ca mai erau 2 ore si se innopta, iar in urechi imi rasunau cuvintele lui Andrei Mihailov: "daca pleci pe track-ul lui Stane sa pleci dimineata devreme!" ...

---------------------

Desi pe camera nu se vede dificultatea traseului foarte bine, va pot spune ca am atins cu masina cateva pietre, am o zgarietura urata pe bara fata si in filmele urmatoare urmeaza polish-ul de brad! Cred ca traseul a fost aproape de maximul unui Jimny standard!

Acum lucrez la intoarcerea de la Padis de pe 30 ... in stilul lui Omoroka sau Patrolator si apoi piesa de rezistenta, extrem pe track-ul lui Stane pe 31 ... Bonus va fi Jimny pe marginea Groapei Ruginoasa!

Sa va mai spun si o patanie nefilmata si nepozata din motive de lumina! Pe 1.11 la ora 17 ... cand noaptea se apropia ... plecam de la Pestera Ursilor spre Garda de Sus ... dar nu pe asfalt, ci pe forestier prin Padis si apoi spre Poiana Horea, nu am ajuns chiar in Poiana Horea pentru ca stiam o scurtatura de pe 31.10 ... singuri in noapte ... din pacate nu am vazut nici un animal ... si am ajuns la timp la cina ... adica la ora 21 ... 4 ore ... Mult iubita mea sotie a spus in final: "Altadata nu mai faci o astfel de nebunie!"

Editat de Forte
Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

[YOUTUBE]G-Lx0y183EU[/YOUTUBE]

[[/url][/center]

Aceeasi actiune, dar filmata din alt unghi! Multumesc Cristi!

[YOUTUBE]BS1ILY-XQiI[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]jBuZSG6VfWk[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]nksMJJ1Eqs[/YOUTUBE]

Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Forte, spune-mi te rog, in film am vazut ceva rigole si asfalt langa cabana Padis, este adeavrat?

Eu nu am ajuns anul acesta, desi am vrut foarte mult... Anul trecut inca nu se punea problema de asfalt:uameni. Inca un loc ce se va umple de PET-uri si mici si...adio natura.

Faine filmarile. Cu ce ai filmat?

Link spre comentariu

Se pregateste puternic pentru asfaltare dinspre Oradea ... sunt interese mari in zona ... masinile turistilor erau in proportie de 90% cu numere de HU, 5% sunt de teren dar tot de HU si restul de ale noastre!

Camera mea este prezentata aici!

Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

...

A doua zi, adica duminica, 31.10.2010 ... asa cum am zis si mai sus ... ne-am dus iarasi la Padis ... la ducere: Cheile Ordancusei, Poiana Calineasa, Padis si la intoarcere ... tot cam asa, dar pe traseu turistic ... LINIE VERTICALA ALBASTRA: Padiş, Vf. Bătrâna, Poiana Călineasa, Ocoale ...

Am avut la mine un track de la Stane, multumesc mult, dar care era un pic mai in stanga ... asa ca am alergat pana gaseam semnul ... apoi conduceam, cobora copilotul jos sa ma ghideze, copii coborau cand erau portiuni mai urate ... dar mai bine vedeti ...

[YOUTUBE]kjxBC8oletQ[/YOUTUBE]

Pentru ca era destul de tarziu si riscam sa ne prinda noaptea pe munte, am avut un plus de senzatii ... nu pot descrie in cuvinte!

Editat de Forte
Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Partenerul meu de joaca, Cristi XTI cu al sau Jimny a surprins video intreaga zi!

[YOUTUBE]S8cQS6jUig0[/YOUTUBE]

Atentie la 14.20 cand al meu Jimny se chinuie sa urce!

------

[YOUTUBE]1Lke1KCMh8w[/YOUTUBE]

La 0,20 se vad urmele de la roti in iarba ... acolo unde am urcat in viteza 1 Low cu 7000ture! Iar la 3.30 atacam Vf. Batrana! La 11.00 cautam drumul si-l tot cautam ...

------

[YOUTUBE]rbBj7_o0yXU[/YOUTUBE]

La 1.30 gasim intrare in traseu prin padure, dar acolo nu prea era drum sau daca era ... nu era de masina! La 3.00, antena de pe plafon a ajuns pe usa din spate!

------

[YOUTUBE]l8y7xPQWdJc[/YOUTUBE]

0.45 decat sa lovesc masina in pietre ... mai bine un polish cu brad!

------

[YOUTUBE]eVdKr2sYNPU[/YOUTUBE]

Trecem de o stana ... si mergem pe un drum bombardat cu pietre ... la 4.30 ... cred ca vroiam sa o rastorn! Si in final ajungem la Poiana Calineasa ...

------

Dar ziua nu s-a terminat ... urmeaza scurtatura scurtaturilor ... printr-o padure cu foarte mult noroi!

Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Daca vi in apuseni,sigur nu vei regreta.Daca mergi la arieseni,poti vizita pestera lu'ionele.Sunt multe locuri unde poti sa mergi si vara,sa nu mai spun iarna.:ypu care este bestiala.Ca veni vorba,dumul este destul de bun,mai sunt unele portiuni putin mai rau.In vara am fost la felix si drumul spre arieseni dinspre bihor au inceput sa l tomeasca.

Aro 243 :cl
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare