sierrafery Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 Fratilor vreau sa impartasesc cu voi o experienta noua. Dupa o lunga chibzuire si cantarire a implicatiilor am hotarat sa fac ceva ca sa-mi fac masina mai nervoasa(in afara de cele standard ca EGR, K&N, intercooler). Am tot sapat si m-am tot interesat pana am ajuns sa iau un tuningbox pe care l-am instalat eu in vreo 20 de minute. Pana acum am facut vreo 300Km(fara sa fac plinul) deci despre consum inca nu pot spune prea multe doar ca din cate imi cunosc eu indicatorul de combustibil nu prea vad nici o modificare deci cam acelas consum. In schimb masina pleaca de pe loc ca una mica:al, pedala de acceleratie a devenit mult mai sensibila, se accelereaza excelent si paradoxal scoate fum mai putin ca inainte(aici poate nu e prea relevant ca am verificat doar pe loc in timp ce nevasta-mea baga talpa in pedala...in sarcina nu stiu)......am pus si Hawkeye-ul sa vad.....inainte aveam un relanti de 765 care oscila putin(+/-5) acum e 780 stabil(cateodata -2), injectorul 4 era cam decalat fata de celelalte inainte acum decalajul a scazut simtitor. Tuningboxul asta are 7 fire, 5 se leaga pe cele galbene din ECM care merg la injectoare, celelalte doua sunt alimentarea... e legat cu o mufa de unde se poate scoate oricand, are o plaja de reglaj de la 0 la 9(la 0 e oprit) dar e recomandat de producator sa fie folosit la 5.....asa il folosesc si eu acum.....ei spun ca la 9 e folosit totul la maxim. Nu e ieftin de loc, costa 1800lei dar mie nu-mi pare rau dupa nici un banut, sunt de-a dreptul incantat....dealerul da banii inapoi in 30 de zile la nemultumiti dar eu unul nu vreau sa ma mai despart de el..... va spun ca m-am dat cu un Discovery Td5 chiptunat si ECU remapat al unui prieten si stiu cum merge......cu a mea cum merge acum acum ii dau clasa oricand :ypu.....nu vreau sa se creada ca fac reclama de aia nu pun marca sau linkul aici dar am pus pretul ca daca cineva e hotarat si are incredere in mine o putem rezolva pe PM. Hai noroc NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gu_5473 Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 Re: Tuningbox Td5 ... nu-mi vine sa cred cum merge Înteleg despre ce vorbesti.Eu am facut o remapare ECU la un Fiat Doblo acum 2ani si sunt foarte multumit...parca aveam alta masina.Din cauza asta as fi vrut sa fac si la Land dar al meu fiind pe benzina am inteles că nu are acelasi randament . Lavremea respectiva am scris pe forum Fiat si mi-au sarit toti în cap ,ca-mi va pica turbina,motorul si altele dar am peste 50 000km si totul merge foarte bine.Să o stapânesti sănatos si îmi pare rău că nu pot face si eu la benzinara mea mai multe...te invidiez :rsp. Land Rover Freelander TD4 2005 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 Re: Tuningbox Td5 ... nu-mi vine sa cred cum merge Felicitari Fery si sa-ti aduca numai satisfactii. Incearca sa iei parametrii lui in sarcina. Cuplu vs turatie, turbina, timpi, etc. O sa vezi modificari remarcante. Apropo de folosirea la gradul 9, nu vei avea nici o problema atit timp cit nu abuzezi de putere (mers in blana pe autostrada ore intregi). Aaa... si vei vedea si consum redus atit cit mergi pana in 120 km/h. Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ITLand Postat Octombrie 2, 2010 Partajează Postat Octombrie 2, 2010 Re: Tuningbox Td5 ... nu-mi vine sa cred cum merge Salutare, Da-mi si mie datele dealerului pls . LR Discovery 2 TD5 '01 +6cm +40cp, BFG KM2 235/85/16, troliu "Chinezarie" de 9800, Intek M120+, Midland Alan 9+,imitatie de safari snorkel made in UK,rapoarte modificate in 4.1, truetrack fata + spate, multe alte maruntisuri . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
papy25 Postat Octombrie 2, 2010 Partajează Postat Octombrie 2, 2010 Re: Tuningbox Td5 ... nu-mi vine sa cred cum merge Salut, am vazut un chiptuning de marire pe padocks si in cateva reviste lunare Rover dar am fost sfatuit sa nu pun pe masina ptr ca nu face mare lucru.Asteptam pe cineva care a incercat si acum ca tu vorbesti despre asta m-am hotarat sa-mi procur si eu unul.Imi dai datele de contact ale furnizorului?Merci!!! Sa fim toleranti si ingaduitori cu cei ce gresesc, doar asa putem ajunge la o viata mai buna! DISCOVERY II-TD5-1999 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 2, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2010 Re: Tuningbox Td5 ... nu-mi vine sa cred cum merge Aveti amandoi PM de la mine. Hai noroc NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gu_5473 Postat Octombrie 4, 2010 Partajează Postat Octombrie 4, 2010 Re: Tuningbox Td5 ... nu-mi vine sa cred cum merge Ai cumva idee dacă au ceva si pentru 1,8 benzina? Land Rover Freelander TD4 2005 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 4, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2010 Re: Tuningbox Td5 ... nu-mi vine sa cred cum merge Cum s-a mai spus aici la benzinare nu cred ca merg asa bine tuningboxurile ca sa merite banii si oricum functioneaza pe alt principiu. Intra pe site, selecteaza optiunile si tipul de masina si vezi ce-ti da http://www.power-tuning.ro/ ....de fapt vad ca nici nu au optiune pentru Land Rover, eventual vezi la motorizarea aia a ta in functie de cine-i facuta. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gu_5473 Postat Octombrie 4, 2010 Partajează Postat Octombrie 4, 2010 Re: Tuningbox Td5 ... nu-mi vine sa cred cum merge Chiar astăzi am vorbit cu cei din linkul pe care l-ai dat .Freelander este la sectiunea Rover (nu înteleg de ce?).Problema este că pentru modelul 1,8 benzina Box-ul nu este cu mufe originale...deci operatia trebuie facută intr-un service cu care au ei contract de colaborare.În Braila au pe cineva dar care n-a făcut montaj decât pe motoare diesel pentru ca era cu mufe ,pe benzina ...nu.Mie mi-e cam teamă să m-apuc singur de treabă să nu cumva să-mi prind urechile. Multumesc mult pentru link ,oricum sunt hotărât sa încerc si eu unul(box).:tk Land Rover Freelander TD4 2005 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Octombrie 4, 2010 Partajează Postat Octombrie 4, 2010 Re: Tuningbox Td5 ... nu-mi vine sa cred cum merge Chiar astăzi am vorbit cu cei din linkul pe care l-ai dat .Freelander este la sectiunea Rover (nu înteleg de ce?).Problema este că pentru modelul 1,8 benzina Box-ul nu este cu mufe originale...deci operatia trebuie facută intr-un service cu care au ei contract de colaborare.În Braila au pe cineva dar care n-a făcut montaj decât pe motoare diesel pentru ca era cu mufe ,pe benzina ...nu.Mie mi-e cam teamă să m-apuc singur de treabă să nu cumva să-mi prind urechile. Multumesc mult pentru link ,oricum sunt hotărât sa încerc si eu unul(box).:tk Ti-o cam cauti tu cu lumanarea....Vezi ce modifici tu de unul singur sa nu-ti vinzi masina la fiare vechi...... O parere prieteneasca. Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 4, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2010 Re: Tuningbox Td5 ... nu-mi vine sa cred cum merge Nici la Td5 nu are mufe ca se leaga pe firele care intra de la injectoare in ECM in mufa cu 27 de pin-uri. Eu am dezizolat cu un cutter cele cinci fire si am cositorit pe ele firele de la mufa Tuningbox-ului apoi am izolat frumos cu termocontractibil. S-ar fi putut si tai firele alea si sa adaptez o mufa cu minim cinci pin-uri da neavand-o la-ndemana am ales varianta asta. Oricum acum sunt atat de incantat ca nu mai e cazul sa desfac nimic. Am incercat deja pe nivelul 6 dar ma cam sperie cat de nervoasa devine masina si mi-e sa nu se buleasca totusi ceva si am revenit la 5 unde sunt total multumit. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mihai05 Postat Octombrie 4, 2010 Partajează Postat Octombrie 4, 2010 Re: Tuningbox Td5 ... nu-mi vine sa cred cum merge Salut, Da-mi si mie datele furnizorului, te rog. Multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 5, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Re: Tuningbox Td5 ... nu-mi vine sa cred cum merge Linkul e deja vreo 4 posturi mai sus, ai acolo detalii contact, (asa am procedat si eu, totul on line, doar ca m-a sunat dealerul dupa ce am facut comanda ca tre sa mai astept pana ii vine o varianta adaptata pt. Td5)....... din meniul din stanga selectezi tot ce vrei....vezi ca Land Rover-ul e bagat la sectiunea Rover(poate de aia si merge asa bine la Td5 ca asta-i produs de Rover). Hai noroc NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALPINA Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Re: Tuningbox Td5 ... nu-mi vine sa cred cum merge La TD5 ul tau cat scria pe site ca ti mai da?la un LC 100 de 4,2td da numai 33cp...mi se pare putin:wink: NEVER DRIVE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 5, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Re: Tuningbox Td5 ... nu-mi vine sa cred cum merge La TD5 ul tau cat scria pe site ca ti mai da?la un LC 100 de 4,2td da numai 33cp...mi se pare putin:wink: 28CP = 20% si 40Nm = 14% ...... nici prin remapare ECU nu castigi mai mult(la Td5)....la al tau nu stiu, oricum procentele conteaza. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALPINA Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Re: Tuningbox Td5 ... nu-mi vine sa cred cum merge Mai gasisem pe ebay in Uk tot pt masina mea....iar cei cel vindeau afirmau ca mai castig 42-50cp(depinde si de starea motorului) las ca ma mai documentez....oricum:g NEVER DRIVE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALPINA Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Re: Tuningbox Td5 ... nu-mi vine sa cred cum merge astia de la power-tuning spun ca puterea de 20% ar fi data pe treapta 5 rezulta ca pe 9 ar putea creste simtitor! fa si o proba pe treapta maxima si spune ne care i baiu':tk NEVER DRIVE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
black dustwalker Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Re: Tuningbox Td5 ... nu-mi vine sa cred cum merge Salut. Saptamana viitoare incer si eu la Freelander TD4. Revin cu impresii:ypu Live free or die tomorrow! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Re: Tuningbox Td5 ... nu-mi vine sa cred cum merge Salut. Saptamana viitoare incer si eu la Freelander TD4. Revin cu impresii:ypu Incearca sa te prezinti mai intai. Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Re: Tuningbox Td5 ... nu-mi vine sa cred cum merge astia de la power-tuning spun ca puterea de 20% ar fi data pe treapta 5 rezulta ca pe 9 ar putea creste simtitor! fa si o proba pe treapta maxima si spune ne care i baiu':tk Daca tot nu iti trebuie asa ceva, de ce rogi omul sa faca ceva ce nu vrea? A spus mai inainte ca nu vrea sa forteze mai mult de 6. Gasesti mii de forumuri cu pareri despre asa ceva numai la o mica documentare. Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 7, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Re: Tuningbox Td5 ... nu-mi vine sa cred cum merge Daca tot nu iti trebuie asa ceva, de ce rogi omul sa faca ceva ce nu vrea? A spus mai inainte ca nu vrea sa forteze mai mult de 6. Gasesti mii de forumuri cu pareri despre asa ceva numai la o mica documentare. Multumesc pentru sprijin..... oricum nu voiam sa-mi folosesc masina pe post de cobai.....mai ales ca producatorul si spune ca daca merge bine cu 5 sau 6 sa nu folosesti treapta 9 ca sa nu fortezi inutil motorul. Eu sunt multumit asa. Hai noroc NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALPINA Postat Octombrie 11, 2010 Partajează Postat Octombrie 11, 2010 Re: Tuningbox Td5 ... nu-mi vine sa cred cum merge daca are 9 pozitii inseamna ca poate fy utilizat!(si nu mi spune mie ca ti pica motorul de la max 10cp cati ti ar da pe 9 da' e rea vointa si nu te condamn pt asta:wink: eu o sa mi iau din Anglia! NEVER DRIVE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 11, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2010 Re: Tuningbox Td5 ... nu-mi vine sa cred cum merge daca are 9 pozitii inseamna ca poate fy utilizat!(si nu mi spune mie ca ti pica motorul de la max 10cp cati ti ar da pe 9 da' e rea vointa si nu te condamn pt asta:wink: eu o sa mi iau din Anglia! Parerea ta(numa de rea vointa nu am mai fost acuzat), nu am spus ca pica motorul ci ca nu vreau sa-mi folosesc masina pe baza de cobai atata timp cat sunt multumit asa( mai ales ca se pare deja stii cati CP da in plus).....daca ai avea o vaga idee despre engine managementul de la Td5 n-ai mai vorbi asa......Tuningul asta lucreaza exclusiv pe managementul injectoarelor, dupa cum spuneam am facut teste pe masina.....la nivel 5 presiunea in injectoare cu motorul turat la 4000 crestea pana la 1395 bar iar la nivel 6 ajungea la 1425(eu nu turez niciodata masina mai mult de 4000 si asta doar in cazuri extreme dar a trebuit sa ma gandesc si la ghiolbanii de la ITP care o chinuie cu 5000). Presiunea maxima admisa pt. injectoarele de Td5 e 1500 bar. Ai fi dorit ca din bunavointa(fara rea vointa:wink:) sa pun pe 8 sau 9 sa ma trezesc cu o presiune mai mare de 1500 ca sa risc sa vad daca se intampla sau nu ceva ? Daca asta-i rea vointa atunci mi-o asum. Succes cu scula din Anglia si sa ne spui si noua cum merge(asta in cazul in care ai Land Rover ca la altele nu cred ca ma intereseaza). Hai noroc NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Octombrie 11, 2010 Partajează Postat Octombrie 11, 2010 Re: Tuningbox Td5 ... nu-mi vine sa cred cum merge daca are 9 pozitii inseamna ca poate fy utilizat!(si nu mi spune mie ca ti pica motorul de la max 10cp cati ti ar da pe 9 da' e rea vointa si nu te condamn pt asta:wink: eu o sa mi iau din Anglia! Mai fratele meu, chiar nu ai inteles nimic pana aici? Cum iti permiti sa bati obrazul unui coleg de forum ca nu vrea sa-si strice masina pentru capricile tale? Si apropo... ai cumva Land Rover sau Range sa-ti dai cu parerea in privinta asta? Ai avut vreodata? Ai studiat ceva din tuning-ul la aceasta marca? Daca nu esti OFFTOPIC frate. Te rog lasa-ne pe noi linistiti in aceasta sectiune si ramai tu acolo la vanzarile tale peste care noi nu am intrat. Astral, Ionut dati-i va rog o palma lu' asta ca ne polueaza topicul. Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorinV8 Postat Octombrie 11, 2010 Partajează Postat Octombrie 11, 2010 Re: Tuningbox Td5 ... nu-mi vine sa cred cum merge da, pentru nissan gr td6 nu se gaseste ca a meu e mai mult mort...:hl. multam. TOYOTA HDJ 80 4.2 SUZUKI SJ 413 cei ce pot fac, cei ce nu.....dau sfaturi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate