atar Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 Dupa cum spune si titlul, am nevoie de un sfat privind un sistem viabil de pompare a combustibilului din butoaie de 200L in rezervorul masinii. Concret, depozitez motorina in butoaie de ulei de 200l si vreau sa o scot mai usor decat cu furtunul. Excludem pompa manuala de ulei. Butoiul nu are decat gaura mica din capac. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madiorsv Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 Re: SFAT! Sistem pompare motorina din butoi in rezervor. Rusul de la care cumperi motorina ar trebui sa aiba o scula.........:grin::grin::wink: ONE LIFE. LIVE IT ! Pajero V 6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 Re: SFAT! Sistem pompare motorina din butoi in rezervor. Prin cadere,domnule ! Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 Re: SFAT! Sistem pompare motorina din butoi in rezervor. Dupa cum spune si titlul, am nevoie de un sfat privind un sistem viabil de pompare a combustibilului din butoaie de 200L in rezervorul masinii. Concret, depozitez motorina in butoaie de ulei de 200l si vreau sa o scot mai usor decat cu furtunul. Excludem pompa manuala de ulei. Butoiul nu are decat gaura mica din capac. In functie de posibilitatile pe care le ai, poti opta intre o pompa electrica (12V, 24V, 230V) sau una pneumatica. Diametrul gaurii egal :grin:. Se gasesc la firmele care aprovizioneaza Auto-Service-uri. De ex. uite aici pompe electrice cu debit de pina la 105 litri/minut: http://www.pumpenagent.de/Betankungspumpen.html Aproape ca la formula 1. Plinul in sub un minut. Nici o benzinarie din lume nu ofera asa ceva.:grin: Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marse Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 Re: SFAT! Sistem pompare motorina din butoi in rezervor. :ha: Foarte tare @Patrolator. Dar jumate cred ca o da pe jos ca face spuma mai ceva ca berea. ON-TOPIC: Cauta la baietii care distribuie ulei la butoaie. Au si pompe pe bani si pe targhet :grin: Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Octombrie 1, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2010 Re: SFAT! Sistem pompare motorina din butoi in rezervor. @Madiorsv: de la mine din poarta pana la o statie peco in Moldova sunt 12 km. Daca vreau sa fac plinul cu motorina moldoveneasca imi ia mai putin de o ora dus intors si cu vama, tot. Problema e ca la cursul actual si la noile preturi la motorina in Moldova ajungi pe la 4,2 lei pe litru, deci nu mai renteaza. Asa ca m-am reprofilat, si prin natra afacerii mele, am sursa de aprovizionare convenabila de la "economie":ha: Am luat butoaie, dar alimentarea in rezervor prin cadere nu ma satisface. Dureaza 30 minute un plin. Am pompa manuala de ulei, dar faci scurta la mana pana faci plinul la rezervorul de 85 litri de la Jeep, sau ala de 83 litri de la duba. Asa ca, daca are cineva o idee buna, care sa nu ma faca sa decupez capacul (la butoaiele mele e capsat), si care sa asigureun debit decent, cam de 15-20 litri pe minut ma gandesc, as fi recunoscator. Aaa, si la un pret decent, ca altfel iau motorina de la Peco daca ma costa pompa mai mult decat economia care o fac la pretul combustibilului. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 Re: SFAT! Sistem pompare motorina din butoi in rezervor. Are un debit de aprox 23 l/min si se unge cu lichidul pompat. Inaltime max de pompare 2.6 m. Teoretic ar trebui sa mearga, practic, nu am incercat. Aveam si eu pe vremuri benzina in butoaie de 200 l ingropate dar o scoteam cu o pompa manuala. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Hexen Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 Re: SFAT! Sistem pompare motorina din butoi in rezervor. Cu pompa 12 v pt rulote;cred ca motorina nu le strica. http://www.motorhome.ro/dimatec_apa.html http://www.exis.ro/accesorii_rulote/sanitare_si_apa-1-1.html Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 Re: SFAT! Sistem pompare motorina din butoi in rezervor. Sau asa ceva: http://cgi.ebay.co.uk/12V-DIESEL-FUEL-TRANSFER-PUMP-REFUELING-TRUCK-LORRY-NEW-/280568179478?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CommercialVehicleParts_SM&hash=item41532aab16 http://cgi.ebay.co.uk/FUEL-TRANSFER-PUMP-HEAVY-DUTY-DIESEL-WATER-/280567402739?pt=UK_Hand_Tools_Equipment&hash=item41531ed0f3 http://cgi.ebay.co.uk/12V-Diesel-Fuel-Transfer-Pump-Refueling-30LMin-Filtered-/170546204313?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CommercialVehicleParts_SM&hash=item27b5588e99 http://cgi.ebay.com/ebaymotors/LIQUID-TRANSFER-PUMP-Fuel-Oil-Gas-Water-Siphon-tank-B-O-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem41494f0a21QQitemZ280402790945QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories http://cgi.ebay.co.uk/Diesel-Fuel-Transfer-Pump-200-GPH-Refueling-12v-/370439653480?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item563fec8868 I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marse Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 Re: SFAT! Sistem pompare motorina din butoi in rezervor. Daca te hotarasti la ceva din UK, pot sa te ajut cu transportul, eventual si cu achizitia de la ebay. Vine cineva de la Londra pe 11 si cred ca mai are loc la cala (oricum n-are cum sa fie prea grea o pompita la 12V). Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iwa Postat Octombrie 2, 2010 Partajează Postat Octombrie 2, 2010 Re: SFAT! Sistem pompare motorina din butoi in rezervor. Are un debit de aprox 23 l/min si se unge cu lichidul pompat. Inaltime max de pompare 2.6 m. Teoretic ar trebui sa mearga, practic, nu am incercat. Aveam si eu pe vremuri benzina in butoaie de 200 l ingropate dar o scoteam cu o pompa manuala. Aceasta este o pompa pentru apa, nu te sfatuiesc sa bagi motorina prin ea, caci o sa reziste foarte putin... cei de la Grundfos au o linie separata de produse pentru aplicatii de genul acesta, la preturi ceva mai piperate si care nu o gasesti decat la distribuitori ... p.s. Am lucrat la ei, pompele sunt foarte bune, dar folosite corect ! GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Octombrie 2, 2010 Partajează Postat Octombrie 2, 2010 Re: SFAT! Sistem pompare motorina din butoi in rezervor. Sorine ai motorina si nu ne da-i si noua:uameni.Treci pe la mine si te lamuresc eu cum sa faci,motorina sa fie. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sefulik Postat Octombrie 2, 2010 Partajează Postat Octombrie 2, 2010 Re: SFAT! Sistem pompare motorina din butoi in rezervor. Daca urci butoaiele pe ceva de 1metru sau 2 si-l pui culcat, nu ai rezolvat problema? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Octombrie 2, 2010 Partajează Postat Octombrie 2, 2010 Re: SFAT! Sistem pompare motorina din butoi in rezervor. gasesti la super market niste pompe centrifugale de apa la preturi decente in functie de ce viteza/debit vrei sigur o sa te descurci eu cunosc niste intreprinzatori care transbordeaza zilnic de cativa ani , motorina cu pompe de alea si inca merg singura inovatie pe care trebuie sa o faci e sa pui 2 supape de sens pe furtune sa ramana tot timpul amorsata ceva de genul http://www.smlmotor.com/old/UploadFiles/200712703339166.jpg Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 2, 2010 Partajează Postat Octombrie 2, 2010 Re: SFAT! Sistem pompare motorina din butoi in rezervor. Corect . Iar pompa o cumperi ieftin si negociabil din piata mare , la subsol . Citeva rotoare daca ai nevoie , te servesc , cu conditia sa ma lasi sa le caut , si presetupe de asemenea . Modelul de o,37 kW are presetupa ceramica , cu descarcare in spatele ei , daca se buleste nu intra in motor .Deci e de bine ... Acum putin timp am cumparat mai multe , si am avut nevoie doar de motoare , surprinzator , inca mai merg , unul la un ventilator centrifugal - nu i-am dat mai mult de o luna , insa mere peste asteptari , iar altele pe la capuri de frezare , incizoare etc , chestiute mici , ca au 2900 rpm dar putere cam dupa cit au costat . Functioneste bine , daca inca merge , le las sa-si faca treaba . Acelasi model e folosit zilnic la transferul vinului , de un cunoscut . El nu s-a complicat cu vreo supapa , ci trage cu nadejde de pe furtun , la amorsare . Si mai stiu un caz , la transfer de ulei alimentar ... Astea l-am vazut cu ochii mei , la clienti . Si sint monofazate , cu condensator permanent . Daca deschizi statie de CL , ma ofer pentru testare in conditii reale , eu si masina mea , inclusiv cea a sotiei , all inclusiv , free of charge ....pe perioada nedeterminata .... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Octombrie 2, 2010 Partajează Postat Octombrie 2, 2010 Re: SFAT! Sistem pompare motorina din butoi in rezervor. Eu am o pompa de benzina de golf 3 (1.6). O scufund in butoi (60 L), bag mufa in priza masinii si dureaza cam 15-20 de minute si e gol butoiul. Si a costat 30 de Ron la dezmembrari, sau daca vrei noua, e undeva pe la 90-100 ron. Nu-i trebuie nici o supapa, deoarece odata ce ai scufundat-o se amorseaza singura. OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 3, 2010 Partajează Postat Octombrie 3, 2010 Re: SFAT! Sistem pompare motorina din butoi in rezervor. Confirm , merge si cu pompita de benzina , am incercat-o si pe asta . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi69 Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Re: SFAT! Sistem pompare motorina din butoi in rezervor. @klez are dreptate,ia o pompa de benzina de la dezmembrari una de Cielo sau Matiz,au debit foarte mare. Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mickey3 Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Re: SFAT! Sistem pompare motorina din butoi in rezervor. eu te pot ajuta cu o statie de motorina (ca cea din peco) 300 euro neg :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
daniel1 Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Re: SFAT! Sistem pompare motorina din butoi in rezervor. Domne dar cu furtunul nu mai e la mada ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marian nicolae Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Re: SFAT! Sistem pompare motorina din butoi in rezervor. salut! eu am o pompa gardena pe care o cuplez la bormasina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Iunie 14, 2012 Partajează Postat Iunie 14, 2012 Re: SFAT! Sistem pompare motorina din butoi in rezervor. intreaba matale la Daerr expedition service http://www.daerr.de/ , in catalogul tiparit ( pe net nu am gasit, de aia spun sa trimiti un email) au o pompa de 12/24v pentru alimentarea din butoaie a vehiculelor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Iunie 14, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2012 (editat) Re: SFAT! Sistem pompare motorina din butoi in rezervor. Domne dar cu furtunul nu mai e la mada ? Te rog frumos sa detaliezi rostul postarii tale si sa incerci sa ma faci sa inteleg ce ai vrut de fapt sa intrebi. Multumesc On-topic - Topicul este din 2010, intre timp s-a rezolvat cu o pompa de benzina Daewoo. Interesanta ideea cu pompa de la Gardena cea cu actionare cu bormasina, si e doar 109 Ron. Cand voi ajunge voi lua si eu una si am sa o probez. Editat Iunie 14, 2012 de atar "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rommy20005 Postat Iunie 15, 2012 Partajează Postat Iunie 15, 2012 (editat) Re: SFAT! Sistem pompare motorina din butoi in rezervor. Mi-am adus aminte cu nostalgie cand mergeam cu, cumnatul meu (sofer de tir) in curse prin tara si vindeam motorina la turci. Pe partea de sus a butoiului sudezi un stutz pt un furtun de aer. Prin busonul butoiului sudezi o tzeava care duce pana pe fundul butoiului. Iti trebuie un compresor si un furtun din tzeava de la buson in rezervor. Cu compresorul de la Raba se golea butoiul de 200 de litrii in 4 min. Editat Iunie 15, 2012 de rommy20005 zic si io......... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate