JurasikMan Posted May 28, 2013 Share Posted May 28, 2013 Re: macete.... Azi mi-au schimbat maceta. O maceta Linder ( cica Solingen , dar aceeasi maceta este prezentata pe alte siteuri ca fiind "Solingen - fabricata in China" - ce ti-e si cu mondializarea asta ) ...au schimbat-o cu una US Ontario ( varianta cu fierastrau pe o parte). Ziceau ca au importat si Linder Solingen Havy Duty ...dar si aia era stramba la capat. Probabil importa cate o bucata . Asta da comert cu amanuntul . Eu presupun ca cea veche era defecta , au bagat-o la reducerea reducerii in speranta ca o cumpara unul care nu a mai tinut in mana maceta si nu ii vede strambatura , iar cand au importat iarasi , au marit pretul si nu au mai fost de acord sa mi-o schimbe pe cea stramba cu una dreapta din cauza diferentei de pret. Deci mi-au trimis inapoi o US Maceta ( am fost de acord cu schimbul ca oricum vroiam si acest model. Ca otel este OK . Am facut mici modificari si se ascute rezonabil la perie ...iar bucata din varf pe care am polizat-o mi-a luat ceva timp . Am vrut sa ii fac varf ascutit pentru ai dubla utilitatea. Lama este corecta , fierastraul chiar taie si pusa la treaba nu a dat semne de oboseala . Manerul este .... treaba chinezeasca. Intentionez sa i-l schimb cu unul din textolit asemenator ca si forma dar mai durabil. Este un plastic ieftin si usor care imi ca crapa probabil in mana la prima munca mai serioasa. Una peste alta ...e o maceta buna , dar tot sub tramontina mea havy duty ...care este de suflet ...si costa de 4 ori mai putin . Teaca pare Ok . Este un plastic destul de flexibil , are un sistem care impiedica iesirea accidentala a maceteu din teaza si are pe margine un sistem de ascutire care pare sa faca treaba. Nu l-am folosit dar lama pare sa se potriveasca perfect in orificiul ascutitoarei. Habar nu am cum se foloseste sistemul de prindere al tecii. Are o chestie metalica prinsa cu un surub de teaca , cu un fel de siguranta pe care am invartit-o in toate pozitiile , dar fara o curelusa ...sau altceva suplimentar , nu vad cum ar sta legata la centura. Pana la urma voi cumpara si o Solingen Havy Duty ...de la alt magazin on-line , dar am sa specific ca o iau cu conditia sa fie dreapta . Daca lama era dreapta si manerul corect montat , era mult superioasa macetei US. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitonul Posted May 28, 2013 Share Posted May 28, 2013 Re: macete.... "Solingen - fabricata in China" . Uite aici o explicatie de la un vanzator serios, dar care tot a dat-o in balarii: "Produs original inchide Indiferent de tara de fabricatie, toate produsele comercializate de noi sunt originale - la fel cum de exemplu un tricou original Nike este de regula fabricat in China, Taiwan sau alta tara asiatica. Astfel un produs Cold Steel cu specificatia de origine: SUA - fabricat in Taiwan - este un produs original fabricat de compania americana Cold Steel in Taiwan iar un produs Linder cu specificatia de origine: Germania - este un produs original fabricat de compania germana Linder in Germania. Facem aceste specificatii de origine numai pentru produsele care se afla in oferta noastra curenta (cele cu poze detaliate si pret in lei) deoarece avem posibilitatea de a verifica tara in care este fabricat produsul, detaliu mentionat in general pe ambalaj. Urmarim aceste detalii in special la cutite, bricege etc. La fel de originale sunt insa si produsele care nu au nici o mentiune in acest sens, toate produsele sunt 100% originale." Textul anuntului "Tara de origine Germania - fabricat in China" P.S. Referitor la maner ca este chinezarie, nu este corect. Ce este fabricat sub brand ca marca inregistrata, este de calitate. Sa nu fie un fals, dar asta e alta poveste. Ramane de discutat treaba cu originalitatea. Daca maine-poimaine cumparam o sampanie frantuzeasca, dar pe ea scrie Made in China, cum o vom aprecia ? Teoretic poate fi mai buna, dar ceva nu te lasa sa o apreciezi si insatantaneu va fi declasificata, ca neoriginala . Rubicon 2.8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JurasikMan Posted May 28, 2013 Share Posted May 28, 2013 Re: macete.... Eu nu contest faptul ca un produs poate fi calitativ chiar daca este fabricat in China. Dar , vanzatorul este obligat conform legii sa specifice tara de fabricatie si nu sa sugereze ca ar fi un lucru original Solingen ( ceea ce duce cu gandul la produs UE ) si sa omita ca este Solingen - Fabricat in China. Daca eu as sti ca este in China nu as fi dispus sa dau un pret mare pentru o chinezarie. Pentru un produs German as da , daca ar fi si calitatea la fel de Germana. Daca imi vinde ceva " chinezesc " la pret "german " consider ca sunt inselat prin omisiune si pentru a nu permite ca acest lucru sa afecteze si alti cumparatori , simtul meu civic ma face sa reclam la OPC problema. DAca scrie ca este " Fabricat in China " si sunt constient de asta ...acceptand produsul ... asta e . Problema este a mea , nu a vanzatorului . Link to comment Share on other sites More sharing options...
nas ne dagoniat Posted May 28, 2013 Share Posted May 28, 2013 Re: macete.... Azi mi-au schimbat maceta. O maceta Linder ( cica Solingen , dar aceeasi maceta este prezentata pe alte siteuri ca fiind "Solingen - fabricata in China" - ce ti-e si cu mondializarea asta ) ...au schimbat-o cu una US Ontario ( varianta cu fierastrau pe o parte). Ziceau ca au importat si Linder Solingen Havy Duty ...dar si aia era stramba la capat. Probabil importa cate o bucata . Asta da comert cu amanuntul . Eu presupun ca cea veche era defecta , au bagat-o la reducerea reducerii in speranta ca o cumpara unul care nu a mai tinut in mana maceta si nu ii vede strambatura , iar cand au importat iarasi , au marit pretul si nu au mai fost de acord sa mi-o schimbe pe cea stramba cu una dreapta din cauza diferentei de pret. Deci mi-au trimis inapoi o US Maceta ( am fost de acord cu schimbul ca oricum vroiam si acest model. Ca otel este OK . Am facut mici modificari si se ascute rezonabil la perie ...iar bucata din varf pe care am polizat-o mi-a luat ceva timp . Am vrut sa ii fac varf ascutit pentru ai dubla utilitatea. Lama este corecta , fierastraul chiar taie si pusa la treaba nu a dat semne de oboseala . Manerul este .... treaba chinezeasca. Intentionez sa i-l schimb cu unul din textolit asemenator ca si forma dar mai durabil. Este un plastic ieftin si usor care imi ca crapa probabil in mana la prima munca mai serioasa. Una peste alta ...e o maceta buna , dar tot sub tramontina mea havy duty ...care este de suflet ...si costa de 4 ori mai putin . Teaca pare Ok . Este un plastic destul de flexibil , are un sistem care impiedica iesirea accidentala a maceteu din teaza si are pe margine un sistem de ascutire care pare sa faca treaba. Nu l-am folosit dar lama pare sa se potriveasca perfect in orificiul ascutitoarei. Habar nu am cum se foloseste sistemul de prindere al tecii. Are o chestie metalica prinsa cu un surub de teaca , cu un fel de siguranta pe care am invartit-o in toate pozitiile , dar fara o curelusa ...sau altceva suplimentar , nu vad cum ar sta legata la centura. Pana la urma voi cumpara si o Solingen Havy Duty ...de la alt magazin on-line , dar am sa specific ca o iau cu conditia sa fie dreapta . Daca lama era dreapta si manerul corect montat , era mult superioasa macetei US. presupun ca maceta arata cam asa in varianta de fabrica foto 1. daca da, atunci primul lucru trebuie sa i polizezi partea din spate a manerului care e colturos si dupa 15 min de utilizare sigur iti va provoca besici in palma .eu am polizat manerul partea spate si am rotunjit tot ce era cant in special partea de sus ,dupa care am imbracat o in piele ,am matisat cu fir textil de pescuit care e foarte tare si nu putrezeste ,dupa care am dat manerul cu grasime de foca care a impermeabilizat pielea si a facut o mai moale ,atentie manerul e din material foarte alunecos daca esti transpirat in palma aluneca usor si te poate rani e bine sa adaugi o curelusa sau un snur pe care sa l poti fixa la incheietura ,atentie daca polizezi fa o soft ,praselele parca asa le spune sunt goale pe dimanuntru sa nu treci de perete.- foto 2.3 de ascutit am ascutit o conform indicatiilor lui @soimu deja am abuzat o 3 sezoane si e ok . Link to comment Share on other sites More sharing options...
JurasikMan Posted May 29, 2013 Share Posted May 29, 2013 Re: macete.... Multumesc pentru raspuns. Este o idee buna cu manerul. Totusi , spune-mi cum folosesti prinderea aia la centura ca eu nu reusesc sa imi dau seama la ce este buna siguranta. O sa ii fac eu un sistem suplimentar din niste cordura care mi-a ramas de la alta teaca dar as vrea sa stiu cum se foloseste sistemul original. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitonul Posted May 29, 2013 Share Posted May 29, 2013 (edited) Re: macete.... Totusi , spune-mi cum folosesti prinderea aia la centura ca eu nu reusesc sa imi dau seama la ce este buna siguranta. Iti trebuiesc niste gauri pe verticala la curea. Nu pot sa atasez poze, dar uita-te pe " kaki " la curele, respectiv centura de pistol, cod 22403 sa-ti faci o idee la ce ai putea face. Later edit : Cred ca astea sunt gaurile la care se refera @pitonul : Edited May 29, 2013 by Astral Rubicon 2.8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkz-ul Posted May 29, 2013 Share Posted May 29, 2013 Re: macete.... Intrebare: Chiar daca sunt folosite in alte scopuri decat le-ar vedea politia romana, sunt legale sa le detii in masina? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JurasikMan Posted May 29, 2013 Share Posted May 29, 2013 Re: macete.... Exista un topic la diverse , parca , intitulat "LEgal ...dar pana unde " ..sau asa ceva. Vei gasi acolo o multime de pareri pro si contra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted May 29, 2013 Share Posted May 29, 2013 (edited) Re: macete.... Eu am un "mic" cutit de bucatarie ...arata ca un iatagan turcesc, are peste juma de metru ... foarte util! De legalitate n-ar avea rost sa vorbim ...daca e asa ...si cu cablu de la troliu poti sa-i iei glanda la unu ... :wink: Edited May 30, 2013 by Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
dacuBurebista Posted May 30, 2013 Share Posted May 30, 2013 Re: macete.... să o luăm pe rind, logic în mașină poți să ții ce vrei: un căine, un copil mic, o drujbă etc dacă te oprește poliția română, se prezintă agentul și-ți spune în ce scop ai fost oprit - nicidecum nu-ți face percheziție în mașină doar de dragul inventarului dar dacă te cerți cu unul in trafic, și-i dai cu copilul în cap, sau pui câinele pe el, sau sari cu drujba la el, atunci ești pasibil de alte pedepse din partea autorităților competente - protecția copilului, protec ;) pe de altă parte, să ai o mașină cu care ieși in natură odată pe lună sau mai rar, și să ții în ea cuțite, topoare, cazmale etc, înseamnă că nu prea ai spirit de organizare - fără supărare asta :) de exemplu, eu mi-am luat de la un magazin, 2 cutii mari de plastic rezistent una contine veselă de camping, tacâmuri, căni, lichide adjuvante, biscuiti, conserve etc cealalta un primus cu butelie, pături, cortul, trusa de prim ajutor, o lopățică pliabilă, un toporaș, alte mărunțișuri dacă plec mai multe zile pe coclauri, pun și drujba chiar dacă va fi un filtru total se șosea și eu am toate astea în mașină, sunt sigur că nu încalc nici o lege și nu pățesc nimic http://www.calauzaoffroad.ro/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
JurasikMan Posted May 30, 2013 Share Posted May 30, 2013 Re: macete.... Burebisto ' ...de cutite nu o sa te intrebe nimeni , dar de drujba , in padure , precis se va lega un omulet verde cu capul mare si manute lungi pana in pamant . :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dacuBurebista Posted May 30, 2013 Share Posted May 30, 2013 Re: macete.... sigur că da... mai ales când ai un camion plin cu lemne în spate :) dar pentru că tai un arbore căzut care blochează drumul, o să-ți mulțumească atâta timp cît respecți oamenii și legea locului, dacă nu ești tu ăla țâfnos, cu muzica tare și cu pieptul bombat, nu o să-ți zică nimic pădurarul, chit că ești ilegal pe un drum forestier și spun asta din experiența umblatului prin păduri și pe coclauri... mai periculoși sunt braconierii de lemne și găștile de culegători de poame decât pădurarii http://www.calauzaoffroad.ro/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbr Posted April 28, 2016 Share Posted April 28, 2016 Re: Topor Link to comment Share on other sites More sharing options...
dacuBurebista Posted April 28, 2016 Share Posted April 28, 2016 Re: Topor topor?! sau e un briceag mai mare?... :old http://www.calauzaoffroad.ro/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbr Posted April 28, 2016 Share Posted April 28, 2016 Re: Topor topor?! sau e un briceag mai mare?... :old N-am postat intamplator, daca stii s-o folosesti, poate-nlocui un topor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
symy139 Posted April 28, 2016 Share Posted April 28, 2016 (edited) Re: Topor Pai zi-ne de unde, cati bani, barbiereste bine? :grin: Edited October 4, 2016 by Astral Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link to comment Share on other sites More sharing options...
dacuBurebista Posted April 28, 2016 Share Posted April 28, 2016 Re: Topor găsești la carrefour dacă ar fi avut lama măcar de 5 mm grosime, ar fi însemnat ceva... http://www.calauzaoffroad.ro/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted April 28, 2016 Share Posted April 28, 2016 Re: Topor Pai zine de unde, cati bani, barbiereste bine? :grin: E plin peste tot de ele, le-am vazut si eu, vreo 3-4 modele diferite. O fi doar vreo coincidenta "distribuirea" lor in anul electoral? :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbr Posted April 28, 2016 Share Posted April 28, 2016 Re: Topor abia am primit-o, n-am testat-o. mie imi trebuie pentru taiat arbusti si crengi, dar se poate folosi la nevoie si pentru taiat si despicat lemne mai groase. am luat-o de pe http://www.thebushcraftstore.co.uk/ una cu lama putin diferita: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted April 28, 2016 Share Posted April 28, 2016 Re: Topor N-am postat intamplator, daca stii s-o folosesti, poate-nlocui un topor. Ba cam intamplator ai postat din moment ce avem topic dedicat macetelor....! Si da, e adevarat si Toyota poate inlocui Nissanul si viceversa si cu toate astea nu amestecam mere cu pere....:grin: REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbr Posted April 28, 2016 Share Posted April 28, 2016 Re: Topor Ba cam intamplator ai postat din moment ce avem topic dedicat macetelor....! Si da, e adevarat si Toyota poate inlocui Nissanul si viceversa si cu toate astea nu amestecam mere cu pere....:grin: pai bine bre, pastram topicul asta pentru un topor... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caphonne Posted April 29, 2016 Share Posted April 29, 2016 Re: Maceta.... @rbr imi poti spune te rog de unde este cumparata maceta?Eu am nevoie de teaca, maceta o am deja. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbr Posted April 29, 2016 Share Posted April 29, 2016 Re: Maceta.... @rbr imi poti spune te rog de unde este cumparata maceta?Eu am nevoie de teaca, maceta o am deja. http://www.thebushcraftstore.co.uk/tramontina-bolo-machete-81-p.asp teaca e piele sintetica, nu mi-as bate capul daca ai deja maceta, mai bine iti faci la un atelier una din cordura Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlajo Posted May 29, 2016 Share Posted May 29, 2016 (edited) decat sa cumparati de la magazine, macete de o calitate de 2 bani, mai bine cumparati de la producatorii romani. Sunt multi "knife makers" care scot lucruri senzationale si personalizate. Un exemplu, 47cm, foaie de arc Edited May 29, 2016 by Astral Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caphonne Posted May 30, 2016 Share Posted May 30, 2016 (edited) Re: Maceta.... ....... Edited May 31, 2016 by Caphonne sa nu se supere cineva Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts