Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Alegerea gumelor pentru suzuki vitara

cosmyn

Postări Recomandate

Am achizitionat de curand o suzuki vitara neagra cabrio din anul 1991 cu motor de 1.6 8V. Am inceput sa o pregatesc pentru offroad primul lucru mi-am luat un kit de inaltare a caroserie pe care am reusit sa-l montez. Acum as vrea sa-mi iau niste anvelope pentru noroi, dar problema este ca sunt din bucuresti si o sa merg si pe asfalt cu ea. Ce-mi recomandat-i sa-mi iau, si ca tot omu tre sa ma gandesc si la bani, ceva injur de 300 - 350 ron pe bucata. Multumesc mult

P.S. Vreau sa mai cer o parere, daca am pus kitu de inltare a caroseriei credeti ca as mai putea sa cumpar si kitu de inaltare pentru amortizoare si suspensii????

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Alegerea gumelor pentru suzuki vitara

In primul rand ce dimensiune ai la body lift 3 sau 5? banuiesc totusi ca 3.

Vrei un cauciuc MT sau AT? Cam spre ce dimensiune vrei sa te orientezi?

Pentru teren usor si mediu mai ales ca vine si iarna si pt ca mai si vrei sa mergi pe asfalt iti recomand cu caldura cauciucurile AT.

Kiturile de suspensie sunt total independente de body lift.

Daca vrei sa pui niste cauciucuri care sa incapa doar cu body liftul si nu simti ca ai nevoie de o garda la sol mai mare atunci nu iti trebuie Suspension Lift.

Gasesti destule reesapate cu profil all terrain la suma expusa de tine.

Spor si sa te bucuri de masinuta ta.:2dr

0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com

http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro

Kituri Suspensie Si BodyLift

Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera

Scuturi Protectie

Link spre comentariu

Salut,

am vazut ca esti din Bucuresti.

Daca o iei pe Sos. Oltenitei catre Popesti Leordeni dai de Delta Grup. Au si reclama pe dreapta posturilor. Acolo gasesti gume reesapate.

Daca vrei un kit de inaltare pe suspensii, am unul la 300 ron. si ti-l aduc gratis la Bucuresti.

Cu stima,

Vali

Link spre comentariu

In primul rand ce dimensiune ai la body lift 3 sau 5? banuiesc totusi ca 3.

Vrei un cauciuc MT sau AT? Cam spre ce dimensiune vrei sa te orientezi?

Pentru teren usor si mediu mai ales ca vine si iarna si pt ca mai si vrei sa mergi pe asfalt iti recomand cu caldura cauciucurile AT.

Kiturile de suspensie sunt total independente de body lift.

Daca vrei sa pui niste cauciucuri care sa incapa doar cu body liftul si nu simti ca ai nevoie de o garda la sol mai mare atunci nu iti trebuie Suspension Lift.

Gasesti destule reesapate cu profil all terrain la suma expusa de tine.

Spor si sa te bucuri de masinuta ta.:2dr

Ma gandesc ca eu acum am ridicat caroseria cu 5 cm (kit de inaltare) ceea ce nu prea ma ajuta, cand urc un deal si este coborarea prea in scurt raman suspendat pe mijloc pe lonjeroane sau pe ceva de pe acolo. Deci eu ma gandesc ca ar trebui sa-mi pun un kit la suspensii si amortizoare, dar totusi ma gandesc ca daca o mai ridic inca 5 plus ca o sa pun gumele, care cred eu ca se mai inalta si de la ele o sa fie prea instabila.

Link spre comentariu

normal ca inca nu te ajuta ridicatul caroseriei cu 5 cm, pt ca sasiu a ramas tot jos. daca mai citesti pe aici o sa vezi ca BL se monteaza pt a incapea cauciucuri mai mari ceea ce duce implicit si la ridicarea sasiului.

parerea mea ar fi sa iti cumperi mai intai cauciucurile 205 sau 215 sa vezi cum se comporta masina si apoi sa ii faci suspension lift.

daca vrei poti pune 225, 235 si chiar 31/10.5/15 insa treci la alta categorie si iti trebuie obligatoriu suspension lift si chiar taiat din aripi, praguri.

atentie insa la faptul ca anvelopele mari si cele resapate sunt grele si creste consumul.

orice modificare a masinii are atat avantaje cat si dezavantaje, care trebuie puse in balanta

1. bl +sl + cauciucuri mari = inaltare si posibilitate de a depasi obstacole in off dar si instabilitate, consum crescut, acceleratie taiata, franare proasta, probleme rar/politie

2. bulbar, roof rack, scuturi, bari fata/spate, proiectoare, statie CB, troliu etc = necesare in off dar si cresterea greutatii masinii, consum crescut, probleme rar/politie

e masina ta si tu hotarasti ca vei face in continuare

ancuta_laurentiu@yahoo.com

tel. 0767585379

Link spre comentariu

normal ca inca nu te ajuta ridicatul caroseriei cu 5 cm, pt ca sasiu a ramas tot jos. daca mai citesti pe aici o sa vezi ca BL se monteaza pt a incapea cauciucuri mai mari ceea ce duce implicit si la ridicarea sasiului.

parerea mea ar fi sa iti cumperi mai intai cauciucurile 205 sau 215 sa vezi cum se comporta masina si apoi sa ii faci suspension lift.

daca vrei poti pune 225, 235 si chiar 31/10.5/15 insa treci la alta categorie si iti trebuie obligatoriu suspension lift si chiar taiat din aripi, praguri.

atentie insa la faptul ca anvelopele mari si cele resapate sunt grele si creste consumul.

orice modificare a masinii are atat avantaje cat si dezavantaje, care trebuie puse in balanta

1. bl +sl + cauciucuri mari = inaltare si posibilitate de a depasi obstacole in off dar si instabilitate, consum crescut, acceleratie taiata, franare proasta, probleme rar/politie

2. bulbar, roof rack, scuturi, bari fata/spate, proiectoare, statie CB, troliu etc = necesare in off dar si cresterea greutatii masinii, consum crescut, probleme rar/politie

e masina ta si tu hotarasti ca vei face in continuare

Merci pentru sfatu cu cauciucurile si asa o sa fac dar ce vrei sa spui, ca daca imi pun bulbar proiectoare si statie am probleme cu rar si politie???

pentru ca tocmai mi-am cumparat bulbar si proiectoare iar statie vreau sa-mi iau. :oo

Link spre comentariu

Salutare!

De bullbar si de statie nu cred sa se lege cineva dar cu proiectoarele s-ar putea sa ai surprize, depinde si de cat de norocos esti. Cred ca lor (RAR-ului) le-ar place sa le omologhezi, dar asta s-ar putea sa te coste mai mult decat merita sau sa nu reusesti deloc. Oricum poate ca cineva care a fost deja oprit in trafic pe tema asta sa scrie aici ce si cum, pentru ca sunt sigur ca multi care si-au montat tot felul de halogene si becuri stau cu teama in suflet cand trec pe langa un echipaj de politie (a se citi Militie :ha:), macar sa stim si noi ce ne paste...

Link spre comentariu

In luna mai am fost cu masina la ITP. Are pe ea bullbar, priectoare, abtibilduri, anvelope Insa Turbo Sahara 195/80/15. Bullbarul si proiectoarele se vad si in poza de avatar. Nimeni nu s-a legat de ele, desi ele au fost montate de mine si nu sunt mentionate in niciun act al masinii (mai putin anvelopele pe care special le-am cumparat la dimensiunea din CI). Pe drumurile patriei nici atat (si merg cu masina mult in afara). De-aia cred ca eventualele probleme legate de controale rar/politie sunt o chestiune de noroc, posibil si de "foamea" organului de control...

Suzuki Vitara JLX 1,6 16v LWB - ZUZA

Skoda Fabia Combi

Link spre comentariu

Salut.

Pentru a castiga stabilitate poti duce rotile mai in afara prin folosirea jantelor cu et negativ mai mare sau prin folosirea flanselor.

Dar, atentie cu atingerile la flexari.

Editat de pavel_vn
Link spre comentariu

Salut.

Pentru a castiga stabilitate poti duce rotile mai in afara prin folosirea jantelor cu et negativ mai maresau prin folosirea flanselor.

Dar, atentie cu atingerile la flexari.[/Q

nu sunt la curent cu notiunea " et negativ mai mare "

Link spre comentariu

Salut,

am vazut ca esti din Bucuresti.

Daca o iei pe Sos. Oltenitei catre Popesti Leordeni dai de Delta Grup. Au si reclama pe dreapta posturilor. Acolo gasesti gume reesapate.

Daca vrei un kit de inaltare pe suspensii, am unul la 300 ron. si ti-l aduc gratis la Bucuresti.

Cu stima,

Vali

un ultim pret pentru kitu de inaltare ??

Link spre comentariu

Sigur te va ajuta ce vei citi aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=46595&highlight=tutorial

si aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=54366&highlight=tutorial

Editat de csaf
completare

Suzuki Vitara JLX 1,6 16v LWB - ZUZA

Skoda Fabia Combi

Link spre comentariu

Salut in legatura cu proiectorele din cate stiu daca ai capace pe ele nu mai are treaba politia cu ele

Cei ce simpt a offroad-ului chemare pe asfalt sunt vesnic pierduti
Link spre comentariu

Salut.

Pentru a castiga stabilitate poti duce rotile mai in afara prin folosirea jantelor cu et negativ mai maresau prin folosirea flanselor.

Ti-a raspuns @csaf.

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Salut.

eu mi-am pus jante de aro...ieftine si buna

An investment in knowledge always pays the best interest.

Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare