ady s Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 stau cam prost cu caldura care ar putea fi cauzele nici acul de la temperatura apei nu se ridica deloc.cine ma poate ajuta.vitara este din 98 1.6 16 valve.multumesc. suzuki off road Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
symy139 Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Re: caldura vitara La vremea asta, cred si eu ca nu prea urca apa, dar totusi :grin:. Ar fi bine sa verifici termostatu sa nu fi ramas pe deschis blocat, iar daca ai cumva ventilatorul de racire cu vascocuplaj, sa vezi daca mai functioneaza si ala, adic, cand masina e oprita, ar trebui sa poti sa invarti ventilatorul foarte usor cu mana. Si asta ar fi un motiv pentru care nu iti creste temperatura la apa, e posibil sa se invarta permanent, si na. Daca nici asta nu merge, incearca o solutie cam rudimentara, dar macar sa vezi daca urca temp la apa, punei ceva in fata radiatorului, si daca ai caldura dupa. Spor. Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NICU007 Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Re: caldura vitara stau cam prost cu caldura care ar putea fi cauzele nici acul de la temperatura apei nu se ridica deloc.cine ma poate ajuta.vitara este din 98 1.6 16 valve.multumesc. Ai verificat termostatul sa nu stea blocat pe deschis? ex. SUZUKI SAMURAI 1992 - little red car Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dangerous Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Re: caldura vitara Sigur cauza este termostatul! Am avut o Vitara care a avut aceleasi simptome asta toamna. Dupa schimbarea termostatului lucrurile s-au schimbat radical ! Ma gandesc in mod activ la o semnatura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Re: caldura vitara De foarte multe ori cauza pentru problema ta este termostatul, cumpara unul bun si nu vreo chinezarie si nu o sa mai ai treaba. Daca nici dupa ce ai schimbat termostatul nu "da cald", atunci cautam o alta buba:2dr Tine ne la curent 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ady s Postat Octombrie 5, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Re: caldura vitara unde se afla termostatu k habar nu am!!! suzuki off road Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionica77 Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Re: caldura vitara cum deschizi capota si te uiti la motor este un furtun care pleaca din radiator catre termostat este in partea stanga cum te uiti la motor,desfaci cele 2 suruburi de la carcasa de deasupra si inauntru se afla termostatul.bafta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avantra Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Re: caldura vitara Aceiasi problema cu caldura am avut-o si eu. La mine termostatul functiona dar am avut radiatorul de caldura infundat. Nu baga caldura nici cand erau 35 de grade afara. L-am desfundat astfel: Am desfacut cele doua furtune din compartimentul motor care se mufeaza la stuturile radiatorului din bordul masinii. Aceasta operatiune este destul de anevoioasa deoarece pozitia este foarte nasoala dar cu putina indemanare merge. La cele doua stuturi am mufat alte doua bucati de furtun (de gradina) de circa un metru lungime si le-am ridicat deasupra compartimentului motor. Am turnat circa un litru de otet pana ce ambele furtune s-au umplut. Atentie! Deoarece radiatorul era infundat a trebuit sa torn otet pe ambele furtune. Am asteptat vreo jumatate de ora dupa care am cuplat un compresor de aer la unul din furtune (am incercat initial sa suflu cu gura dar nu a mers). Nu mi-a venit sa cred cata rugina / mizerie a putut sa iasa. Am repetat operatiunea de inca doua ori si gata. Baga caldura de nu poti sta in masina. Experienta este singura in stare sa ne ofere informatie reala despre viata! (Mircea Eliade) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrian_c Postat Octombrie 6, 2010 Partajează Postat Octombrie 6, 2010 Re: caldura vitara Tot din cauza termostatului am avut si eu probleme la 1.6 8v. Se ridica acul la apa foarte putin si ca atare si caldura era pe masura. Am schimbat termostatul si am revenit la normal. Sunt 2 variante de termostat unul de 82 grade si unul de 88 grade. Tinand cont ca vine iarna am pus de 88. Acum se ridica acul la apa pana aproape de jumatate si baga caldura foarte bine. Am observat ca se si incalzeste motorul mai repede. Inainte trebuia sa merg destul de mult si abia se ridica putin apa. Nissan Patrol Y60 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Octombrie 6, 2010 Partajează Postat Octombrie 6, 2010 Re: caldura vitara Uite aici o poza cu pozitia tremostatului : http://yfrog.com/5fvitaraenginej Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adipsc88 Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Re: caldura vitara Asa am avut si eu problema la suzi,si am verificat termostatul era ok,si am luat-o pe rand,era robinetul care inchide si deschide apa sa intre in radiator din interior,si dupa accea am curatat caloriferul si a inceput sa dea caldurica...incearca totusi !!! 0720059999 0756545953 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ady s Postat Octombrie 7, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Re: caldura vitara azi am rezolvat problema termostatul era buba l am schimbat si baga caldura de te coci:2dr.multumesc pt ajutorul acordat. suzuki off road Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Octombrie 10, 2010 Partajează Postat Octombrie 10, 2010 Re: caldura vitara Salut, Intrebare la obiect: exista vreo garnitura intre capacul de deasupra termostatului si corpul motorului pe care se prinde? Atentie: nu ma refer la garnitura de la termostat din instalatie. Multumesc, Sorin aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionica77 Postat Octombrie 10, 2010 Partajează Postat Octombrie 10, 2010 Re: caldura vitara Salut, Intrebare la obiect: exista vreo garnitura intre capacul de deasupra termostatului si corpul motorului pe care se prinde? Atentie: nu ma refer la garnitura de la termostat din instalatie. Multumesc, Sorin nu exista,eu am desfacut vreo 5 motoare de vitara dar nici una nu a avut garnitura in afara de cea a termostatului. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Octombrie 10, 2010 Partajează Postat Octombrie 10, 2010 Re: caldura vitara Multumesc mult de raspuns. Am crezut ca vechiul proprietar o scosese. Sorin aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ady s Postat Octombrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Re: caldura vitara saptamana trecuta am schimbat antigelul baietii de la service nu l au mai diluat au zis k ramane destula apa in motor si nu mai trebuie diluat.si acuma am observat k curge radiatorul pe la toate incheieturile sa fie din cauza antigelului prea concentrat antigelul i de culoare rosie german.poate sa mai afecteze si altceva antigelul??? suzuki off road Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Re: caldura vitara Probabil ai antigel G12 sau G12+, ceea ce e foarte bine pentru motoare de aluminiu. Antigelul nu e coroziv, deci nu cred ca curge din cauza antigelului. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
symy139 Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Re: caldura vitara Intrebare stupida, dar na: Daca ti-ai schimbat antigelul la service, ai fost de fata cand ti l-au schimbat, sau esti sigur ca ai antigel in motor? Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Re: caldura vitara Salut, Eu am cumparat un atigel G12 (roz spre rosu) de la Unix din Sibiu - nu e cine stie ce firma - pe el scrie Unix (15 Ron Litrul). Lam facut 50-50 cu apa si dupa numai 2 zile am vazut ca imi picura pe langa capacul de la termostat si pe la caloriferul din interior. Tin sa mentionez ca toata vara am mers cu ceva f.f.f. diluat 5% antigel si 10% apa (din cauza ca aveam radiatorul fisurat - l-am schimbat pana la urma si nu mai curgea pe nicaieri) pentru ca tot completam cu apa. Se pare ca antigelul asta are marea proprietate de a gasi porii intr-un mare fel :wink:... Nu stiu ce sa zic... Acu' caut calorifer sa il schimb. Sorin. P.S. Am fost la Unix si am cumparat garnitura pentru termostat - urmeaza sa o pun acolo (nu pot sa zic ca "urmeaza sa o schimb" findca masina nu avea). Distanta intre centrele gaurilor suruburilor de la capac este de ~70mm. Iata aici o imagine cu garnitura: http://www.unixauto.hu/TL_IMAGES//00022/00022578.unk aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex24 Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Re: caldura vitara Salut, Eu am cumparat un atigel G12 (roz spre rosu) de la Unix din Sibiu - nu e cine stie ce firma - pe el scrie Unix (15 Ron Litrul). Din cate stiu acel antigel este pentru motoare cu chiulasa din aluminiu se intalneste la motoarele din grupul VAG(asta e norma lor G12).Stiu ca eu am cautat o data pentru masina mea tipul asta de antigel. La mine la Vitara am pus Q8 asa mi-a fost recomandat, este de culoare verde antigelul pe care l-am facut 50-50% dar la un interval de timp tot mai trebuie sa completez in vasul de la motor Suzuki Vitara '92 JLX - Automata 0765.934.745 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
retty75 Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 (editat) Re: caldura vitara Salut, P.S. Am fost la Unix si am cumparat garnitura pentru termostat - urmeaza sa o pun acolo (nu pot sa zic ca "urmeaza sa o schimb" findca masina nu avea). Distanta intre centrele gaurilor suruburilor de la capac este de ~70mm. Esti sigur ca este ok acea garnitura ? Pentru ca si eu am schimbat termostatul si garnitura, iar garnitura " imbraca " termostatul. Dupa cate retin din acea perioada cand cautam si eu solutia optima, am vazut undeva ca nu e indicat sa pui doua garnituri. Uite linkul http://www.kick-fix.com/All-Pdfs/TSB/16v-STAT-bung1.pdf Pagina 1, apare sub forma de CAUTION ! Bafta PS Eu am gasit dupa indelungi cautari un o ring care se potriveste pe acel termostat. Iti pot da codul sau iti pot da numarul magazinului de la care l-am luat. Editat Octombrie 15, 2010 de retty75 Tel 0747423654 muntean_cristian@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Re: caldura vitara Salut retty75, Da, se pare ca ai dreptate. Multumesc ca mi-ai atras atentia. Numai ca am montat deja "a doua" garnitura. Urmeaza sa vad daca o sa curga sau nu... Atentionarea de pe prima pagina din documentul pe care l-ai mentionat spune ca e posibil sa scape lichidul, dar la mine deja scapa deja, asa ca... :wink:. Te rog, daca poti pune un cod si eventual magazinul de la care l-ai luat pentru cazul in care "instalatia nu o sa mearga" si pentru alti utilizatori ai forumului cre poate o sa se confrunte cu aceiasi problema. Cu stima, Sorin aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dangerous Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Re: caldura vitara saptamana trecuta am schimbat antigelul baietii de la service nu l au mai diluat au zis k ramane destula apa in motor si nu mai trebuie diluat.si acuma am observat k curge radiatorul pe la toate incheieturile sa fie din cauza antigelului prea concentrat antigelul i de culoare rosie german.poate sa mai afecteze si altceva antigelul??? Atentie ai grija la furtune .Daca ai mers mai mult cu apa s-ar putea sa inceapa sa trosneasca cand pui antigel. Mare atentie!!!!!!!!!!!!! Ma gandesc in mod activ la o semnatura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
retty75 Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Re: caldura vitara Salut retty75, Te rog, daca poti pune un cod si eventual magazinul de la care l-ai luat pentru cazul in care "instalatia nu o sa mearga" si pentru alti utilizatori ai Sorin L-am luat de la un magazin mai mic din Turnisor, daca vrei o sa-ti dau pe pm numele, adresa si nr. de telefon. Tipul de acolo e EXTREM de serveabil si nu se lasa pana nu rezolva. Oricum, garnitura provine de la UNIX, este EPS FACET. Codul EPS 1.890.598, codul Unix 183822. Ei zic ca se potrivesc la unele modele de Ford si Mazda, dar nu va lasati pacaliti, e ok, pentru ca e acelasi termostat. O chestie de ajuns pana acasa ar fi garnitura de la Dacia Logan. Eu am pus in prima faza una. Pierdea lichid dar ceva de genul 100 ml la 200 km. Bafta Tel 0747423654 muntean_cristian@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Ianuarie 9, 2013 Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 (editat) Re: caldura vitara Va rog un cod de termostat 88 grade,motor 1,6-8 valve.(ptr vitara an 1989) Editat Ianuarie 9, 2013 de jantorero Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate