Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

caldura vitara

ady s

Postări Recomandate

Re: caldura vitara

Va rog un cod de termostat 88 grade,motor 1,6-8 valve.(ptr vitara an 1989)

Salut,

Incerca pe situl asta. E de la fratii de la nord dar te poate ajuta google translate.

Uita-te dupa "Thermostat, Water"; cred ca e in sectiunea "Water hose".

Oricum, daca demontezi termostatul vechi si te duci cu el la Unix sau la alt magazin, sigur gasesti si fara cod. Au cam aceleasi dimensiuni... Vezi numai ca daca are valva de aer e de preferat sa iei tot cu valva; se face aerisirea instalatiei mai bine (automat) - mai ales dupa schimbarea antigelului.

Succes,

Sorin

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 săptămâni mai târziu...

salut baieti, am si eu o problema asemanatoare.

nu-mi baga caldura deloc si nici acul de la temperatura nu se ridica de nici o culoare; am schimbat termostatul si am urmatoarea situatie : acul de la caldura se ridica putin iar caldura baga dar nu cine stie ce.....

ce-mi recomandati ??? ce sa mai verific ??

Link spre comentariu

Salut,

Incerc sa fac o prezentare logica: Sistemul de racire la vitara este construit astfel incat agentul de racire (antigelul/apa) sa circule tot timpul prin motor si prin caloriferul masinii (radiatorul de sub bord), antrenat fiind de "pompa de apa". In momentul in care apa incepe sa se incalzeasca, termostatul incpe si el sa se deshida, ajungand astfel ca o parte din apa sa circule si prin radiatorul din fata. Sistemul nu are robineti, ci doar niste clapete care dirijeaza aerul cald spre inauntru sau inafara. Atat.

Teste simple care pot fi facute:

1. verificat daca nu cumva este acoperit cu mizerii caloriferul de sub bord (in timp se pot aduna acolo frunze, intrate prin sistemul de ventilatie)
  2. verificart temperatura radiatorului (dupa ce am mers macar 10-15 minute cu masina, ca sa apuce sa se incalzeasca; mai ales pe vremea asta). Trebuie pusa mana pe el in partea de sus (acces simplu prin ridicarea capotei), pe furtunul care vine de la termostat spre radiator si in partea de jos a radiatorului (acces pe sub bara fata).
  3. verificat senzorul de temperatura (este conectat cu o mufa chiar langa termostat) - posibil ca sa fie oxidat contactul respectiv.

La vitara 16v acul sta la jumatate cand motorul ajunge la temperatura optima de functionare. La cea 8v cred ca e la fel dar nu sunt sigur.

Mai e posibil ca sa fie infundat caloriferul (cu depuneri de calcar, etc... - depinde ce fel de "apa" a avut masina in ea). Se poate testa, cat de cat, prin demontarea celor doua coliere si a furtunelor care trec din compartimetul motor spre habitaclu, conectarea unuia dintre capete la un furtun cu apa si vazut cu ce debit curge.

De desfacut si curatat acel calorifer e de munca 1-2 zile in finctie de indemanare. Trebuie demontat tot bordul. Ai aici o prezentare a operatiunii.

In mare nu vad sa fie, din pacate, decat aceste doua variante: calorifer infundat (la interior) sau acoperit cu mizerii (in sistemul de ventilare).

Succes la investigatii,

Sorin

• Like 1

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare