omoroka Postat Iulie 28, 2011 Partajează Postat Iulie 28, 2011 Re: reductor samurai salut intreb si eu pt sanurakele meu 1,3 1998 69cp ... se aude un clantanit , de la reductor cred , nu tot timpul, in special la smucituri (in sarcina) alternate cu frana de motor. am invartit de cardanul dinspre cutie si de ala dinspre puntea spate si se pare ca in reductor e un joc (asa mi se pare mie) cam mare , inspre cutie (cam 5mm pe circumferinta discului de pe cardanul ala mic la intrare in reductor) e mult mai mare decat inspre punte... nu e de la cruci este din reductor. Invartit cu mana se aude zgomot din interior din cauza jocului. Masina are cam 83 mii km, este o uzura normala in reductor la kilometri astia ? Poate fi de la altceva? Exista un set pt reparatie? pinioane ? cat ar costa ? de unde? totul este standard :hl Un pic de joc trebuie sa aiba si flansele reductorului. La mine reductorul este 100% reconditionat si tot face clanc-clanc daca invart stanga-dreapta oricare din flanse. Urmeaza sfaturile de mai sus si desfa cardanele pentru o inspectie corecta Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Iulie 28, 2011 Partajează Postat Iulie 28, 2011 Re: reductor samurai Orice angrenaj trebuie sa aiba un pic de joc( a se vedea specificatiile fabricantului cit si cum).Indiferent ca este grup, cutie de viteze sau cutie de transfer, toate au o toleranta(joc).Acesta (jocul) se diminueaza pe masura ce piesele lucreaza, ajung sa se incinga si se dilata.Daca ele nu ar avea pic de joc, in momentul in care ar ajunge la temperatura de lucru s-ar sparge pentru ca pur si siplu nu ar mai avea loc intre ele. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ADI CIMPEAN Postat Decembrie 21, 2011 Partajează Postat Decembrie 21, 2011 Re: reductor samurai salut, la un reductor de sj 410,am scos din 4l .si am vrut sa bag in 2h si surpriza ,am ramas pe loc si nu am mai reusit sa cuplez altceva .maneta a ramas intre trepte.maneta nu are joc. ma poate ajuta cineva...? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Decembrie 21, 2011 Partajează Postat Decembrie 21, 2011 Re: reductor samurai @Adi Campean - Nu iti e mai util sa iti fac topic propriu? Asa cred ca ai sanse mai bune sa primesti raspuns. Mi se pare ciudata problema ta. Vezi ca trecerea de la 4L la 4H se face prin punctul neutru obligatoriu oprit. Cum ai ajuns acasa? Tractat? Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cernescucosti Postat Decembrie 21, 2011 Partajează Postat Decembrie 21, 2011 Re: reductor samurai salut, la un reductor de sj 410,am scos din 4l .si am vrut sa bag in 2h si surpriza ,am ramas pe loc si nu am mai reusit sa cuplez altceva .maneta a ramas intre trepte.maneta nu are joc. ma poate ajuta cineva...? Trebuie sa scoti tija scimbatorului si sa o reasezi , probabil ca a sarit , am pati ceva asemanator , dar am rezolvat usor la fata locului . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ADI CIMPEAN Postat Decembrie 21, 2011 Partajează Postat Decembrie 21, 2011 (editat) @Adi Campean - Nu iti e mai util sa iti fac topic propriu? Asa cred ca ai sanse mai bune sa primesti raspuns. Mi se pare ciudata problema ta. Vezi ca trecerea de la 4L la 4H se face prin punctul neutru obligatoriu oprit. Cum ai ajuns acasa? Tractat? da am rugat un prieten sa tracteze pina acasa ,tocmai de la 20 km .drum forestier .maneta a ramas blocata pe mijloc . Trebuie sa scoti tija scimbatorului si sa o reasezi , probabil ca a sarit , am pati ceva asemanator , dar am rezolvat usor la fata locului . ai putea sa fii mai explicit,sincer sa facut frig si rampa mea este afara,plus ca o sa ratez ceva iesiride wikend. Editat Decembrie 21, 2011 de f_zoltan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Decembrie 21, 2011 Partajează Postat Decembrie 21, 2011 Re: reductor samurai ai putea sa fii mai explicit,sincer sa facut frig si rampa mea este afara,plus ca o sa ratez ceva iesiride wikend. Bine ai venit in comunitatea noastra 1. desurubezi maciulia levierului; 2. desfaci burduful levierului din interiorul masinii (e prins in 4 suruburi); 3. desfaci burduful din exterior (e sub caroserie si e prins cu un inel de sarma otelita); daca acel burduf e deteriorat este foarte important sa-l schimbi altfel risti sa-ti intre apa in reductor si sa-l compromiti; 4. o data ce ai scos ambele burdufuri bagi mana prin gaura prin care levierul intra in habitaclu (o sa te chinui un pic mai ales daca ai mana groasa :grin:) si in capatul de jos a levierului, acolo unde acesta intra in reductor vei gasi siguranta care trebuie rotita in sens invers acelor ceasornicului 90 de grade si apasand in acelasi timp pe ea in jos. Poti incerca cu diverse scule gen patent papagal bagat in cele doua fante ale sigurantei. 5. dupa ce scoti siguranta iti va iesi o data cu ea afara levierul, un arc conic si o bucsa de plastic; Verifici bucsa de plastic sa nu fie sparta, refaci tot ansamblul si incerci sa repozitionezi levierul intre cele doua tije din reductor (o sa te prinzi tu) astfel incat sa poata culisa in toate pozitiile necesare (2L, 4L, N, 4H) Nu ar strica sa arunci o privire si intr-un manual de service. Sunt o gramada disponibile pe net. Succes :h5 Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ady.p Postat Decembrie 21, 2011 Partajează Postat Decembrie 21, 2011 Re: reductor samurai Salutare Si eu am avut aceeasi problema la al meu samurai si am schimbat levierul deoarece era uzat si intra printre furci ... nu e mare treaba ,in 10 min o schimbi ,iar un levier in stare buna e pana in 50 ron sau ai putea sa il incarci pe asta al tau cu sudura si ii dai forma cu flexul dupa ,cum vrei . Bafta! Ori gasim un drum, ori facem unul ...:lr :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ADI CIMPEAN Postat Decembrie 21, 2011 Partajează Postat Decembrie 21, 2011 Re: reductor samurai Bine ai venit in comunitatea noastra 1. desurubezi maciulia levierului; 2. desfaci burduful levierului din interiorul masinii (e prins in 4 suruburi); 3. desfaci burduful din exterior (e sub caroserie si e prins cu un inel de sarma otelita); daca acel burduf e deteriorat este foarte important sa-l schimbi altfel risti sa-ti intre apa in reductor si sa-l compromiti; 4. o data ce ai scos ambele burdufuri bagi mana prin gaura prin care levierul intra in habitaclu (o sa te chinui un pic mai ales daca ai mana groasa :grin:) si in capatul de jos a levierului, acolo unde acesta intra in reductor vei gasi siguranta care trebuie rotita in sens invers acelor ceasornicului 90 de grade si apasand in acelasi timp pe ea in jos. Poti incerca cu diverse scule gen patent papagal bagat in cele doua fante ale sigurantei. 5. dupa ce scoti siguranta iti va iesi o data cu ea afara levierul, un arc conic si o bucsa de plastic; Verifici bucsa de plastic sa nu fie sparta, refaci tot ansamblul si incerci sa repozitionezi levierul intre cele doua tije din reductor (o sa te prinzi tu) astfel incat sa poata culisa in toate pozitiile necesare (2L, 4L, N, 4H) Nu ar strica sa arunci o privire si intr-un manual de service. Sunt o gramada disponibile pe net. Succes :h5 multumesc pentru ajutor,miine o sa demarez interventia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ADI CIMPEAN Postat Decembrie 21, 2011 Partajează Postat Decembrie 21, 2011 Re: reductor samurai Salutare Si eu am avut aceeasi problema la al meu samurai si am schimbat levierul deoarece era uzat si intra printre furci ... nu e mare treaba ,in 10 min o schimbi ,iar un levier in stare buna e pana in 50 ron sau ai putea sa il incarci pe asta al tau cu sudura si ii dai forma cu flexul dupa ,cum vrei . Bafta! mersi.am sa iau si varianta asta in calcul. o sa revin cu rezultate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ady.p Postat Decembrie 21, 2011 Partajează Postat Decembrie 21, 2011 Re: reductor samurai Sau daca nu il schimbi ar fi indicat , sa faci miscarile cat mai precise ,adica sa urmezi forma de U care o ai inscriptionata pe nuca ,astfel nu risti sa nimereasca iarasi intre furci. Ori gasim un drum, ori facem unul ...:lr :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ADI CIMPEAN Postat Decembrie 21, 2011 Partajează Postat Decembrie 21, 2011 Re: reductor samurai Bine ai venit in comunitatea noastra 1. desurubezi maciulia levierului; 2. desfaci burduful levierului din interiorul masinii (e prins in 4 suruburi); 3. desfaci burduful din exterior (e sub caroserie si e prins cu un inel de sarma otelita); daca acel burduf e deteriorat este foarte important sa-l schimbi altfel risti sa-ti intre apa in reductor si sa-l compromiti; 4. o data ce ai scos ambele burdufuri bagi mana prin gaura prin care levierul intra in habitaclu (o sa te chinui un pic mai ales daca ai mana groasa :grin:) si in capatul de jos a levierului, acolo unde acesta intra in reductor vei gasi siguranta care trebuie rotita in sens invers acelor ceasornicului 90 de grade si apasand in acelasi timp pe ea in jos. Poti incerca cu diverse scule gen patent papagal bagat in cele doua fante ale sigurantei. 5. dupa ce scoti siguranta iti va iesi o data cu ea afara levierul, un arc conic si o bucsa de plastic; Verifici bucsa de plastic sa nu fie sparta, refaci tot ansamblul si incerci sa repozitionezi levierul intre cele doua tije din reductor (o sa te prinzi tu) astfel incat sa poata culisa in toate pozitiile necesare (2L, 4L, N, 4H) Nu ar strica sa arunci o privire si intr-un manual de service. Sunt o gramada disponibile pe net. Succes :h5 poti sa imi dai o adresa.ceva.mersi mult de informatii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ADI CIMPEAN Postat Decembrie 21, 2011 Partajează Postat Decembrie 21, 2011 Re: reductor samurai Sau daca nu il schimbi ar fi indicat , sa faci miscarile cat mai precise ,adica sa urmezi forma de U care o ai inscriptionata pe nuca ,astfel nu risti sa nimereasca iarasi intre furci. adevarul e ca m-am cam grabit la schimbare si masina nu era oprita.,,graba strica treaba" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Decembrie 22, 2011 Partajează Postat Decembrie 22, 2011 (editat) poti sa imi dai o adresa.ceva.mersi mult de informatii. adresa pentru ce? adevarul e ca m-am cam grabit la schimbare si masina nu era oprita.,,graba strica treaba" aaa pai asta nu ai spus-o de la bun inceput. daca ai schimbat cand era masina in miscare problema ar putea fi mult mai grava. investigheaza levierul inainte de toate si sa speram ca asta este problema :grin: Editat Decembrie 22, 2011 de f_zoltan Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ADI CIMPEAN Postat Decembrie 22, 2011 Partajează Postat Decembrie 22, 2011 Re: reductor samurai adresa pentru ce? aaa pai asta nu ai spus-o de la bun inceput. daca ai schimbat cand era masina in miscare problema ar putea fi mult mai grava. investigheaza levierul inainte de toate si sa speram ca asta este problema :grin: respect pentru cunostiintele tale ,maneta a intrat intre furci.nu are uzura maneta.am testat azi pe un traseu destul de greu ,se prezinta perfect.multumesc pentru ajutor si respect pentru toti membrii acestei mari familii.craciun fericit. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ADI CIMPEAN Postat Decembrie 22, 2011 Partajează Postat Decembrie 22, 2011 Re: reductor samurai adresa pentru ce? aaa pai asta nu ai spus-o de la bun inceput. daca ai schimbat cand era masina in miscare problema ar putea fi mult mai grava. investigheaza levierul inainte de toate si sa speram ca asta este problema :grin: o adresa de unde sa pot downloada ceva manuale pt suzuki.mersi... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ADI CIMPEAN Postat Decembrie 22, 2011 Partajează Postat Decembrie 22, 2011 Re: reductor samurai Trebuie sa scoti tija scimbatorului si sa o reasezi , probabil ca a sarit , am pati ceva asemanator , dar am rezolvat usor la fata locului . aceasta a fost problema .reasezata si merge la fix .craciun fericit. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ady.p Postat Decembrie 22, 2011 Partajează Postat Decembrie 22, 2011 Re: reductor samurai ce uzura aveai la capul manetei ,era rotunjita rau la colturi? Ori gasim un drum, ori facem unul ...:lr :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ADI CIMPEAN Postat Decembrie 22, 2011 Partajează Postat Decembrie 22, 2011 Re: reductor samurai Sau daca nu il schimbi ar fi indicat , sa faci miscarile cat mai precise ,adica sa urmezi forma de U care o ai inscriptionata pe nuca ,astfel nu risti sa nimereasca iarasi intre furci. problema sa rezolvat .o sa tin cont de sfatul tau,multumesc,craciun fericit. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ADI CIMPEAN Postat Decembrie 22, 2011 Partajează Postat Decembrie 22, 2011 Re: reductor samurai pentru cei cu probleme la tampoane se pot monta tampoane de dacia 1300 model vechi cele de la cutia de viteze,am montat de un an si jumate si se prezinta perfect,cele originale se smulgeau destul de repede daca fortam in teren. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Decembrie 22, 2011 Partajează Postat Decembrie 22, 2011 Re: reductor samurai o adresa de unde sa pot downloada ceva manuale pt suzuki.mersi... aici gasesti mai multe: http://carservicemanuals.blogspot.com/search/label/Suzuki Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Decembrie 23, 2011 Partajează Postat Decembrie 23, 2011 Re: reductor samurai @Adi Campean - Nu iti e mai util sa iti fac topic propriu? Asa cred ca ai sanse mai bune sa primesti raspuns. Mi se pare ciudata problema ta. Vezi ca trecerea de la 4L la 4H se face prin punctul neutru obligatoriu oprit. Cum ai ajuns acasa? Tractat? Foarte buna observatia. Se poate trece din 2H in 4H din mers, cu conditia ca rotile din fata sa fie orientate drept spre inainte (presupun ca MRL e cuplat). Din cate tin minte se specifica in carte ca treaba asta cere oarece dibacie.... Pacat ca multe Samuraie au pierdut pe drum carticica aia verde care se cheama "User manual". Trecerea din 4H in 4L se face in stationare. @f_zoltan: Ar fi o idee buna sa scanez carticica aia si s-o pun undeva pentru share? Constat ca sunt multi utilizatori de agregat care nu au citit inca manualul de utilizare.... Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ADI CIMPEAN Postat Decembrie 23, 2011 Partajează Postat Decembrie 23, 2011 Re: reductor samurai ce uzura aveai la capul manetei ,era rotunjita rau la colturi? maneta nu prezinta uzura,cred ca am fortat eu mai tare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Decembrie 23, 2011 Partajează Postat Decembrie 23, 2011 Re: reductor samurai @f_zoltan: Ar fi o idee buna sa scanez carticica aia si s-o pun undeva pentru share? Constat ca sunt multi utilizatori de agregat care nu au citit inca manualul de utilizare.... Ideea nu e rea, dar inainte de a te aseza la munca sa verificam daca nu cumva exista deja si scapi de corvoada. S-ar putea sa o am eu electronic pe hardul arhiva. Ai totala dreptate, cineva care nu a avut contact anterior cu Samuraiul ar primi raspuns la multe intrebari citind Owners Manual. Inclusiv antologica "cand sa folosesc 4x4". Eu am cautat O.M.-ul ca sa vad calendarul de service, imi place sa stiu intervalele de intreinere pentru masinile care le am. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Decembrie 24, 2011 Partajează Postat Decembrie 24, 2011 Re: reductor samurai Foarte buna observatia. Se poate trece din 2H in 4H din mers, cu conditia ca rotile din fata sa fie orientate drept spre inainte (presupun ca MRL e cuplat). Din cate tin minte se specifica in carte ca treaba asta cere oarece dibacie.... Pacat ca multe Samuraie au pierdut pe drum carticica aia verde care se cheama "User manual". Trecerea din 4H in 4L se face in stationare. @f_zoltan: Ar fi o idee buna sa scanez carticica aia si s-o pun undeva pentru share? Constat ca sunt multi utilizatori de agregat care nu au citit inca manualul de utilizare.... Teoretic DA, cuplare 2H/4H este posibila... Practic eu nu procedez asa si o zic ca om patit care a schimbat deja doua reductoare pana acuma (e adevarat, nu din cauza cuplarilor 2H/4H din mers) :grin: Reductorul Samuraiului este un reductor blocat. Cu alte cuvinte, spre deosebire de reductoarele masinilor mai cu pretentii care permit transferul de forta motrice diferit de la o punte la alta, reductorul Samuraiului transmite aceeasi turarie (rpm) la ambele punti, fata si spate. Sunt convins ca asta o stim cu totii insa acesta este defapt motivul pentru care, cel putin teoretic, se poate schimba din mers 2H/4H, pentru ca atat cardanul fata cat si cel spate ar trebui sa se invarta cu aceeasi viteza de rotatie chiar daca nu sunt conectate impreuna la axul de iesire a reductorului, adica in 4H. Iata insa ce probleme puteti intampina la cuplarea din mers: 1. daca uitati sa cuplati MRL-urile si comutati din 2H in 4H cardanul fata nu se va afla in rotatie la momentul respectiv iar ambreiajului care se ocupa de cuplare nu-i va fi bine; 2. atat rotile cotite dar si forma terenului sau rotile mai dez/umflate pe fata sau spate pot genera diferente ale vitezei de rotatie intre cardanul fata si cel spate caz in care iar nu-i va fi prea bine ambreiajului de cuplare fata; 3. chiar daca totul e perfect: MRL-uri cuplate, roti identice, drum drept, puteti sa nu nimeriti la schimbarea 2H/4H dintii pe care culiseaza ambreiajul si din nou sa contribuiti un pic la uzarea lui. Pe de alta parte decuplarea din 4H in 2H, eu personal am senzatia ca se face mai usor si mai bine din mers decat de pe loc. Acolo chiar nu aveti nicio temere sa o faceti indiferent de teren sau pozitia rotilor, singura recomandare fiind aceea de a decupla cu fermitate pana la capat :wink: :h5 Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate