renegade Postat Octombrie 6, 2010 Partajează Postat Octombrie 6, 2010 Am constatat fara prea multa placere ca iarna vine si ca Base :dr3 a avut dreptate ca iarna nu-i ca vara. Asa ca va intreb cum se comporta anvelopele de tip 4x4 offroad in conditii de frig, mazga/polei/gheata si zapada afanata/batatorita? Senzatia initiala este, de exemplu, ca cele cu crampoane mari de tipul Simex sau BFG KM2/MT par a se descurca bine pe zapada. Si totusi care este adevarul pe care l-ati simtit nu din povesti. Ca la urma urmei una este scris si alta este experienta. Pentru semnarea petitiei, aici: http://www.rosiamontana.net/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionut73 Postat Octombrie 6, 2010 Partajează Postat Octombrie 6, 2010 Re: Cum se comporta anvelopele offroad iarna? eu merg cu BF AT de 3 ani. Am 60,000km cu ele. Prima iarna au fost f ok. Iarna trecuta, mai tocite fiind, nu au mai fost la fel de ok. Iarna asta cred ca o sa pun anvelope de iarna Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
greby93 Postat Octombrie 6, 2010 Partajează Postat Octombrie 6, 2010 Re: Cum se comporta anvelopele offroad iarna? Cu cat sunt mai cramponate, cu atat sunt mai slabe pe zapada. Ca si la ski: cu cat suprafata de frecare este mai mica cu atat aluneci mai tare. De aceea mergi pe canturi. Cele mai bune variante sunt cauciucuri cu lanturi, cauciucuri de iarna si am mai vazut ca sunt ceva panze ce se pun pe cauciucuri (probabil de unica folosinta...) Suzuki Samurai 1.3 Yes, we can't ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ady_petre Postat Octombrie 6, 2010 Partajează Postat Octombrie 6, 2010 Re: Cum se comporta anvelopele offroad iarna? simex= foarte proaste iarna pe zapada afanata te afunzi pana dai de pamant sau te suspenzi, pe zapada batatorita si cu putina panta nu am putut pleca de pe loc pentru ca derapam cross= destul de decente chiar am ramas surprins de cum se comporta alt profil nu am incercat/ avut Cu exceptia celor de iarna tocite cu care am luat masina da nu se pune Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hbogdan Postat Octombrie 6, 2010 Partajează Postat Octombrie 6, 2010 Re: Cum se comporta anvelopele offroad iarna? ceva panze ce se pun pe cauciucuri Asa numitii 'ciorapi' :D @renegade: daca te referi la resapate, eu zic ca merita sa luam in calcul si comportamentul cauciucului pe timp de iarna, asa cum se spunea pe alt topic, daca se fac 'beton'... Aro 10.4 DR, 1995, Renault F8Q248 1.9D, 65CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
renegade Postat Octombrie 6, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2010 Re: Cum se comporta anvelopele offroad iarna? Logic ca se pot discuta multe aspecte teoretice dar eu ziceam din experienta voastra nu din povesti. La urma urmei sunt si povestile bune dar hai sa sarim peste asta ca nu suntem la gura sobei ci majoritatea sunt in momentul schimbarii anvelopelor de vara cu cele de iarna. Pentru semnarea petitiei, aici: http://www.rosiamontana.net/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
greby93 Postat Octombrie 6, 2010 Partajează Postat Octombrie 6, 2010 Re: Cum se comporta anvelopele offroad iarna? fara povesti: Simex (inimaginabil de proaste), Cooper Discovery Radial (te descurci), Continental ceva profil de iarna (bune) Suzuki Samurai 1.3 Yes, we can't ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi69 Postat Octombrie 6, 2010 Partajează Postat Octombrie 6, 2010 Re: Cum se comporta anvelopele offroad iarna? MT-urile indiferent de marca sau profil pe gheata sau polei valoarea lor tinde catre zero,ca al oricarui cauciuc.Lanturile sunt o varianta sigura.Pe zapada batatorita la coborirea unei pante apar probleme,chiar daca folosesti frina de motor,ma refer la drumuri asfaltate cu grad de inclinare de 10% Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
akita Postat Octombrie 6, 2010 Partajează Postat Octombrie 6, 2010 Re: Cum se comporta anvelopele offroad iarna? BFG-AT mi s-au parut a fi suficient de ok si nu am simntit nevoia unor anvelope de iarna. Totusi e clar ca pt. iarna cele mai bune anvelope sunt cele dedicate, adica de iarna:wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Octombrie 6, 2010 Partajează Postat Octombrie 6, 2010 Re: Cum se comporta anvelopele offroad iarna? Eu am Insa Dakar MT (similar cu BFG) si am fost foarte multumit iarna trecuta. Atunci cand a nins foarte tare in Bucuresti, m-am plimbat o jumatate de zi pe toate strazile posibile...neumblate...batatorite...cu troiene ...etc.... Numai din placerea de a trece pe oriunde, fara sa ma poticnesc! Am trecut si prin "muntii" de pe marginea bulevardelor, lasate de masinile de deszapezire! La unele am incercat de 2-3 ori, dar era zapada mai inalta de capota masinii!!! Pe autostrada am mers cu 80 km/h, in conditiile in care drumul era aproape blocat. Sunt foarte OK si la franare. Eu cred ca depinde si de abordarea zapezii, in functie de "starea ei de agregare", conducerea preventiva ajuta mult, iar acceleratia se mangaie cu mare grija. Am uitat sa spun ca le-am facut "siping" de cand le-am cumparat, deci nu stiu cum se comportau cu profilul original. Pe gheata/polei, orice anvelopa e zeeero, sentimentul general la volan e de neputinta si fund strans. Comparatia de anvelope o pot face cu cele de Peugeot, de iarna. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
robertz Postat Octombrie 6, 2010 Partajează Postat Octombrie 6, 2010 Re: Cum se comporta anvelopele offroad iarna? Anvelope Goodyear Wrangler pe asfalt + zapada si/sau ploaie nu le recomand. Anvelope profil Booger aceleasi conditii cu cele mai sus postate. Pentru un rulaj in conditii de iarna cu preponderenta pe asfalt recomand anvelope de iarna, in conditii bune. La conditii extreme folosim lanturile, atentie acestea se folosesc la viteze reduse carosabil inzapezit, pe asfalt curatat fac mai mult rau decat bine. @Landcruiser Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FHM Postat Octombrie 8, 2010 Partajează Postat Octombrie 8, 2010 Re: Cum se comporta anvelopele offroad iarna? Anul acesta o sa experimentez prima iarna pe un KJ95 si as vrea sa stiu ce ma asteapta. In mod normal conduc un turism cu cutie manuala si cauciucuri de iarna bune/foarte bune (se regasesc in topul creat de ADAC iarna trecuta). Imi poate impartasi cineva din experienta unei ierni pe BFG MT pe o masina cu tractiune integrala permanenta si cutie automata? Reflexul de a face frana de motor s-a dus pe automata, caucicuri MT in loc de iarna, ABS in loc de ESP. Dar avem 4x4 permanent (KJ95). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sensei Postat Octombrie 8, 2010 Partajează Postat Octombrie 8, 2010 Re: Cum se comporta anvelopele offroad iarna? @Renegade: Cred ca trebuie sa definesti mai bine problema. Te intereseaza comportamentul pe strada, cu zapada batatorita si eventual ceva gheata sau cel in off-road, cand esti singur in 2 metri de zapada? Cu Super Swamper TSL, iarna trecuta, prin oras, n-am avut nici cea mai mica problema. Nici la franare, nici la accelerare, nici la spulberat nameti, nici la scos dube din nameti ori taxiuri suspendate pe linia tramvaiului. Totusi, au limitele lor. In schimb pe Jeep am niste anvelope de iarna Michelin. Ei, cand pui o frana pe zapada batatorita sau gheata cu anvelopele alea iti dai seama ce inseamna intr-adevar cauciuc de iarna. Ramai siderat cat de repede poti opri, ai senzatia ca esti pe asfalt uscat. In concluzie, cum spuneam, depinde pe unde intentionezi sa mergi cu masina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
renegade Postat Octombrie 8, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2010 Re: Cum se comporta anvelopele offroad iarna? .... Reflexul de a face frana de motor s-a dus pe automata, caucicuri MT in loc de iarna, ABS in loc de ESP. Dar avem 4x4 permanent (KJ95). Putin off topic: Dar de ce zici ca nu mai ai reflexul cu frana de motor pe automata? Ca eu am numai automate iar cand iei piciorul de pe acceleratie nu cazi in nas dar exista totusi frana de motor. Ca totusi daca mergi pe ceva alunecos cu 50-60km/h si pui frana de motor cu o cutie manuala sigur derapezi. Cu automata nu chiar. Multumesc. Pentru semnarea petitiei, aici: http://www.rosiamontana.net/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stefan79 Postat Octombrie 8, 2010 Partajează Postat Octombrie 8, 2010 Re: Cum se comporta anvelopele offroad iarna? Anvelope Goodyear Wrangler pe asfalt + zapada si/sau ploaie nu le recomand. Anvelope profil Booger aceleasi conditii cu cele mai sus postate. Pentru un rulaj in conditii de iarna cu preponderenta pe asfalt recomand anvelope de iarna, in conditii bune. La conditii extreme folosim lanturile, atentie acestea se folosesc la viteze reduse carosabil inzapezit, pe asfalt curatat fac mai mult rau decat bine. Sa inteleg ca Goodyear Wrangler AT/R (m&s)- nu sunt ok pe timp de iarna? Tocmai ce am pus pe Mitzu 4 "ciungi".... www.singapura-cat.ro T44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SamuraiBZ Postat Octombrie 8, 2010 Partajează Postat Octombrie 8, 2010 Re: Cum se comporta anvelopele offroad iarna? Eu pot sa va spun ca am avut iarna trecuta pe o Toyota LC simexuri. si s-au comportat excelent. Am fost si la deszapezirile de la Cotorca din zona Urziceni, am facut si Buzau-Bucuresti cu ele. Nu am ramas pe nicaieri cu ele inzapezit(asta in conditiile in care nu te bagi intr-o zapada in care sa fii suspendat). Daca te bagi in zapada si ramai suspendat poti avea mama cauciucurilor de iarna. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Octombrie 9, 2010 Partajează Postat Octombrie 9, 2010 Re: Cum se comporta anvelopele offroad iarna? Tot din experienta proprie va pot spune: Profil Simex pe zapada/gheata - esti mort, nu au absolut nici un fel de stabilitate directionala, tractiune slaba rau, in cel mai bun caz se ingroapa, franare, fie ea si de motor extrem de deficitara. Plus la frig erau tari ca betonul, clar au folosit un amestec mai "dur" pt guma. Profil Cros Country(Copie Yokohama Geolander) - mult mai bune, chiar mai bune decat ma asteptam. NU se apropie de un cauciuc de iarna pentru ca nu are Sipes-ri care sa se deschida cand cauciucul exercita presiune pe zapada, dar probabil ca avea ceva silica in componenta cauciucului pt ca repet au fost f ok. Am vazut BFG AT live in zapada. Unde era zapada mare(peste 30 cm), acolo deja nu prea mai puteau, acolo treceau mai bine cross-le, in schimb cand eu m am blocat pe un amestec zapada/gheata/apa, At-le au trecut, greu ce i drept dar au trecut. Acum sunt chiar curios cum o sa se comporte KM2-le, au ele 2-3 sipes-ri dar oricum mare lucru nu cred ca o sa fie, totusi eu cred in combinatia cauciucuri MT + lanturi de calitate(si asta conteaza la fel ca si marca cauciucului) pt toate 4 cauciucurile. 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blavenstein Postat Octombrie 9, 2010 Partajează Postat Octombrie 9, 2010 (editat) Re: Cum se comporta anvelopele offroad iarna? Tot din experienta proprie va pot spune: Profil Simex pe zapada/gheata - esti mort, nu au absolut nici un fel de stabilitate directionala, tractiune slaba rau, in cel mai bun caz se ingroapa, franare, fie ea si de motor extrem de deficitara. Plus la frig erau tari ca betonul, clar au folosit un amestec mai "dur" pt guma. Profil Cros Country(Copie Yokohama Geolander) - mult mai bune, chiar mai bune decat ma asteptam. NU se apropie de un cauciuc de iarna pentru ca nu are Sipes-ri care sa se deschida cand cauciucul exercita presiune pe zapada, dar probabil ca avea ceva silica in componenta cauciucului pt ca repet au fost f ok. Am vazut BFG AT live in zapada. Unde era zapada mare(peste 30 cm), acolo deja nu prea mai puteau, acolo treceau mai bine cross-le, in schimb cand eu m am blocat pe un amestec zapada/gheata/apa, At-le au trecut, greu ce i drept dar au trecut. Acum sunt chiar curios cum o sa se comporte KM2-le, au ele 2-3 sipes-ri dar oricum mare lucru nu cred ca o sa fie, totusi eu cred in combinatia cauciucuri MT + lanturi de calitate(si asta conteaza la fel ca si marca cauciucului) pt toate 4 cauciucurile. ce ai scris tu aici este valabil la "simex" rEsapat ,pune tu un Simex original sau un Silverstone si vezi diferenta pe zapada insa pe astfalt ud la franare mergi cu saniuta,cauciucul din componenta Simex si Silverstone este mult mai moale ,in schimb se uzeaza foarte repede pe astfalt Editat Octombrie 9, 2010 de Astral tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani tel 0744621055 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Octombrie 9, 2010 Partajează Postat Octombrie 9, 2010 (editat) Re: Cum se comporta anvelopele offroad iarna? ce ai scris tu aici este valabil la "simex" rEsapat ,pune tu un Simex original sau un Silverstone si vezi diferenta pe zapada insa pe astfalt ud la franare mergi cu saniuta,cauciucul din componenta Simex si Silverstone este mult mai moale ,in schimb se uzeaza foarte repede pe astfalt Evident ca la Simex rEsapat ma refeream, dar la fel si la Cross Country si pt asta intre cele 2 pe zapada nu exista termen de comparatie.:h5 Editat Octombrie 9, 2010 de Astral 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiB Postat Octombrie 9, 2010 Partajează Postat Octombrie 9, 2010 Re: Cum se comporta anvelopele offroad iarna? Despe BFG KM2 cei de la tirerack zic asa: "While Off-Road Maximum Traction tires are branded with the M+S symbol and able to churn through deep snow, their typical oversize applications and the absence of snow-biting sipes in their large smooth lugs can challenge their on-road wintertime traction on packed snow and icy surfaces". Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Eugen Remus Cucu Postat Octombrie 9, 2010 Partajează Postat Octombrie 9, 2010 Re: Cum se comporta anvelopele offroad iarna? imi zice si mie cineva daca a avut pe masina Lerma Gomae Mud Track cum se comporta pe zapada ? Nu stiu daca sa le pastrez pe masina sau sa le schimb cu AT-uri (2 Falken si 2 Bridgestone Dueler) ? Ceva pareri ? "Planning is bringing the future into the present so that you can do something about it now." -- Alan Lakein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
robertz Postat Octombrie 9, 2010 Partajează Postat Octombrie 9, 2010 Re: Cum se comporta anvelopele offroad iarna? Sa inteleg ca Goodyear Wrangler AT/R (m&s)- nu sunt ok pe timp de iarna? Tocmai ce am pus pe Mitzu 4 "ciungi".... Eu am MT/R si am mers toata iarna cu ele insa trebuie sa stii la ce sa te astepti din partea lor, parerea mea ca anvelopele de iarna au aderenta mai buna spre deosebire de MT-uri @Landcruiser Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
proffroad Postat Octombrie 9, 2010 Partajează Postat Octombrie 9, 2010 Re: Cum se comporta anvelopele offroad iarna? Iarna asta abia voi încerca şi eu, poate, zăpada cu Silverstone MT 117 Sport... Din câte se aude pe aici nu prea sunt bune pentru aşa ceva. Sper să meargă totuşi. Nu prea îmi convine să le schimb de pe jante în fiecare iarnă cu altele adecvate. Mitsubishi Pajero SWB 1993 4D56TD manual Super Select Volan dreapta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CYO Postat Octombrie 9, 2010 Partajează Postat Octombrie 9, 2010 Re: Cum se comporta anvelopele offroad iarna? Cooper STT MT+S. Dupa mine se descurca onorabil . si Shake N' Bake !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stanley Postat Octombrie 10, 2010 Partajează Postat Octombrie 10, 2010 Re: Cum se comporta anvelopele offroad iarna? Pot compara cele 2 feluri de roti pe care le-am avut de Defender: 235/85R16 General Grabber M+S cu care si cumparasem masina initial si aceiasi dimensiune BFG MT cumparate ulterior, cu jante separate. Pe zapada batatorita sau afanata (nu mare!), primele erau indiscutabile excelente. Acelasi comportament bun il aveau si pe astfalt si in off pe uscat, pietre, in schimb in noroi , mai ales in panta, erai terminat! Pe zapada afanata mare, MT-urile te mai puteau scoate. Pe zapada inghetata sau gheata, nici unele, cum ti-era norocul! In schimb MT-urile erau excelente in noroi si pe pietre, chiar ude. PS Doream sa postez o poza cu Defender-ul echipat cu M+S General Grabber , pe zapada, dar vad ca nu se poate! Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate