Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cum se comporta anvelopele offroad iarna?

renegade

Postări Recomandate

Re: Cum se comporta anvelopele offroad iarna?

In noroi nu am avut probleme cu ele, dar pentru asta sunt facute. Pe zapada pana acum nu am intampinat dificultati prea mari, dar vorba ta, iarba abia incepe...

In legatura cu 31-urile mele (jante 7j intoarse), nu sunt cam late pentru masina? Asa am cumparat masina. Ele sunt noi, inca mai au zimtii din lateral desi am rulat cam 2000 km cu ea din care 300-400 in offroad.

ma refeream ca sunt periculoase si in noroi in sensul ca sunt bune rau dar pot rupe transmisia.....din cauza aderentei superioare...intelegi tu..:h5

Land Niva Luci

WWOC-VALCEA

X-TREME OLANESTI

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 64
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Dupa muuuuuuuuuuulte teste cu simexurile mele (Insa Turbo 31x10.5.15) am ajuns la concluzia ca sunt foarte bune pe zapada moale cu o presiune 1.5.

Franeaza foarte bine, accelereaza aproape ca pe asfalt (vorbesc de 4x4 ca 2x4 e loterie). Se comporta acceptabil si pe gheata, cu conditia sa nu faci miscari bruste. Mentionez ca samurai-ul meu are 980 kg si nu am avut alte cauciucuri pe el (deci nu-mi dati in cap pentru pareri)

Go big or go home.
Link spre comentariu

Sambata am fost fortat sa testez si eu pe zapada KJ95 automata, flanse de 6 cm si cauciucuri 285/75 R16 BfGoorrich MT. Mentionez ca este prima iarna pe KJ95 si mai ales pe automata.

Distanta parcursa: 2Km pe stradute in cartier (masina goala - doar cu o masa de 8 persoane in ea -> motivul deplasarii). Zapada batatorita peste gheata. Viteza maxim atinsa 20km/h (deh - strazi de cartier, curbe si o panta - dar fara masini parcate pe strada )

Concluzia: MT-urile sunt groaznice (chiar si cu presiune scazuta). Masina va sta toata iarna nemiscata din cauza MT-urilor care au (mai bine zis NU au) aderenta.

Ce m-a ajutat:

"2nd start" este de real folos - a eliminat derapajele la plecarile de pe loc in curbe stranse cu rotile virate semnificativ. Recomand pt cei care au automata.

Blocarea diferentialului central - nu sunt asa de sigur ca ajuta. Nu am avut un traseu suficient de lung sa imi dau seama.

Frana de motor (cuplat din 2 in L) se simte, dar este "lenesa".

Coborarea pantelor in curba: numai cu reductorul cuplat iar cutia in L si fara folosirea franei. Aceeasi panta, dar la urcare - am rasucit masina.

In 2km am rasucit masina de 3 ori din diferite motive (frana cu 3 roti pe gheata si una pe uscat ->capac de canal cald; accelerat usor in panta si curba, plecat de pe loc cu roti bracate si fara 2nd start, etc)

Link spre comentariu

Vizitator pngflorin

Am pe Hilux , anvelope BF G, super si pe noroi dar si zapada, pe sosea sunt motanul incaltat.............

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Concluzii dupa ce am mers pe zapada afanata, tasata, pe gheata, pe drum drept si pante abrupte la munte, in aceasta iarna:

- anvelopele Goodyear Wrangler UG M&S - groaznice pe zapada, nu le recomand nimanui. Chiar daca pe toate site-urile Goodyear se specifica ca sunt de iarna.

- cutia automata este super pt. mersul prin zapada, atat pt. exploatarea optima a masinii cat si pt. siguranta in trafic.

- reductor si treapta 2 - ideal pt. urcare

- reductor si treapta L - perfect pt. coborare (frana de motor).

Si am uitat sa mentionez lanturile. Foarte bune pt. mersul pe zapada in toate conditiile de drum, dar mai ales pe munte.

Editat de Astral
Link spre comentariu

Eu am pe Patrol cauciucuri Yokohama Geolander AT-S supercomportament pe zapada cat si pe asfalt....Acum mai depinde si de greutatea masinii si de tipul de teren.Am incercat sa urc pe un drum de munte cu o zapada de circa 15 cm necalcata si cu masina full de persoane...am mers cursiv circa 200 de m apoi am dat de piatra sub zapada si nu am mai putut urca decat cu avant dr m-am lasat pagubas ...:cl

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

aici se vede diferenta intre cauciucuri cu profil simex si cauciucuri at + lanturi!

astea au simex

aici at + lanturi

BINE INTELES CU PAJERO ERAM EU LA PRIMA IESIRE CU BAIETII:al

Link spre comentariu

Din pacate, in clipurile de mai sus am vazut diferenta intre cauciucuri cu lanturi si cauciucuri fara lanturi. Ce era sub lanturi nici nu mai conteaza.

Concludent era sa vedem AT-urile fara lanturi. Cred ca si "simex-urile" cu lanturi faceau aceeasi treaba.

Iar ce s-a vazut in clipuri a fost comportamentul pe gheata, nu pe zapada. Atata timp cat crampoanele de la "simex-uri" au in ce sa se infiga, nu cred ca e vreun AT/MT sa-i faca fata. In schimb pe gheata, "simex-ul" e depasit.

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

De acord cu Stelea. Am testat in ianuarie Silverstone MT117 Extreme pe zapada afanata si am fost impresionat. Filmulete aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?60920-Prin-zapada-la-Campulung-Muscel

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...

bag de seama ca pana acum toata lumea o da in directive europene.....fulgi de zapada si alte bazaconii....

intrebarea e.......cum se comporta anvelopele offroad iarna.....

din proprie experienta...it pot spune ca pe asfalt...in conditiile unei zapezi batatorite se comporta groaznic.....

in teren...acceptabil...cu conditia sa aibe si ceva pamant sub ele

restul sunt discutii juridice :ha:

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Folosesc de 3 ani, in special la vanatoare pe fonduri de deal inalt-munte, BFG-MT.

Masina este un Samurai din 96 putin inaltata din arcuri.

Tin presiunea in pneuri la 1.2 si ma descurc de minune.

In oras, cand e zapada mare (si la noi la Focsani este destula) tot cu Samuraiul defilez...

Gheata ori polei sa nu pot merge cu masina cuplata nu am intalnit...

Din punctul meu de vedere nu are sens sa schimb pneurile cu altele de zapada...

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare