giorgel Postat Octombrie 12, 2010 Partajează Postat Octombrie 12, 2010 Re: incarcare simultana 2 baterii??? Pun si eu o intrebare poate prosteasca dar la masinile cu 2 baterii din fabrica alternatoru nu le incarca pe amundoua in acelasi timp ? Sau cumva exista un sistem de management intre ele si dupa ce o incarca pe prima trece si la a doua. masinile alea or avea instalatia la 24V? adica cele doua baterii sunt puse in serie? se zice asa: cand pui doua baterii de 12 V in serie, insumezi Voltii si ai amperajul celei care are mai multi amperi cand pui doua baterii de 12 V in paralel, insumezi Amperii si ai voltajul celei care are mai multi volti am inteles gresit? cu incarcarea simultana, revin... Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Octombrie 12, 2010 Partajează Postat Octombrie 12, 2010 Re: incarcare simultana 2 baterii??? @ giorgel Pe vremuri se lucra cu 6V, uneori chiar cu plus-ul la asa-zisa masa (caroserie). Apoi s-a trecut la 12V si la 24V (aplicatii grele). Din motive de multi consumatori care NU trebuie taiati de la curent cand masina e in stand-by, cei de la BMW pronosticau ca in cativa ani se va trece direct la 48V, din doua baterii... Amperaje mici in joc, dar multe, si tot ar suge de undeva... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Eugen Remus Cucu Postat Octombrie 12, 2010 Partajează Postat Octombrie 12, 2010 Re: incarcare simultana 2 baterii??? masinile alea or avea instalatia la 24V? adica cele doua baterii sunt puse in serie? se zice asa: cand pui doua baterii de 12 V in serie, insumezi Voltii si ai amperajul celei care are mai multi amperi cand pui doua baterii de 12 V in paralel, insumezi Amperii si ai voltajul celei care are mai multi volti am inteles gresit? cu incarcarea simultana, revin... Eu am pe Pajero doua baterii si alternatoru le incarca pe amundoua, sunt puse in paralele nu in serie.Una dintre ele are troliul conectat si nu am avut nici un fel de probleme cu ele pana acum. "Planning is bringing the future into the present so that you can do something about it now." -- Alan Lakein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Re: incarcare simultana 2 baterii??? Buna seara ! @ patrolator & Co: Imi permit sa raman la parerea mea, fara nici o urma de regret... @ patrolator only: Ma bucur ca m-ai provocat... Daca tot vrei "sa faci un lucru ca lumea", de ce nu dai un pret pentru un isolator care sa duca un troliu de 450A doar, ca sa stie colegii ce inteleg eu prin "sa ai cu capul"... Si nu pentru sapte baterii, ci doar pentru trei, ca eu sunt modest... Si tot de la Sure Power, ca sa merg pe mana ta pana la capat... Mentionez ca device-ul de mai jos duce doar 300A si costa 878$... Mai e si o reducere acolo, dar nu cred ca mai conteaza... Ca sub 1000 Euro tot nu ajunge in mana doritorului... http://i55.tinypic.com/4kh47s.jpg Si aici aveti si alte date tehnice. Printre altele, o lungime totala de 317mm, din care pentru montaj e nevoie de 237mm... http://www.ase-supply.com/Sure_Power_3003_Battery_Isolator_p/sp-3003.htm Banuiesc ca iti poti imagina ca unul de 450 de amperi e mai mare si mai scump, si tot nu ajunge, ca mai ai si altceva care consuma... Poate ai un troliu care suge 600A, plus faruri, proiectoare, electrica masinii, etc. Deci, pana la urma, cu unul care sa faca ce trebuie si sa tina, costul e probabil pe la 2000 Euro... ASTA numesti tu "treaba ca lumea" ? Nu, multumesc... Stima, Dragos Pt. lamurire: Separatorul nu are nimic de-aface cu consumatorii. El doar separa curentul de incarcare produs de alternator.In ce mod il face, scrie pe sitele lor. Daca ai un alternator de 70A, iti iei un separator de 70A. Citi amperi "pleaca" din baterie spre consumatori, nu-i mai treaba separatorului. E ca si cum te-ai necaji ca alternatorul de 70A, nu-ti "duce" troliul care "vrea" 450A. "Sorry" dar o buna "documentare", chiar daca numai teoretica, inainte de sfaturi aduce mult. Referitor la pret, e adevarat ca pretul producatorului e mare, dar poti sa-l cumperi si de la diferiti "dealeri". Daca dai in google numele si apoi "click" pe shopping il vei gasi la preturi de necrezut. Chiar pe pagina sugerata de tine, ceea ce-i trebuie colegului nostru care a descis topicul, costa 49,-Dollar http://www.ase-supply.com/Sure_Power_1202_Battery_Isolator_p/sp-1202.htm Cred ca nu-i exagerat pt. cineva care isi permite luxul unei rulote.:2dr Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Re: incarcare simultana 2 baterii??? am de vanzare un separator (izolator) WARN nou: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=55900&highlight=izolator+warn Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiu cica Postat Octombrie 13, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2010 (editat) Pt. lamurire: Separatorul nu are nimic de-aface cu consumatorii. El doar separa curentul de incarcare produs de alternator.In ce mod il face, scrie pe sitele lor. Daca ai un alternator de 70A, iti iei un separator de 70A. Citi amperi "pleaca" din baterie spre consumatori, nu-i mai treaba separatorului. E ca si cum te-ai necaji ca alternatorul de 70A, nu-ti "duce" troliul care "vrea" 450A. "Sorry" dar o buna "documentare", chiar daca numai teoretica, inainte de sfaturi aduce mult. Referitor la pret, e adevarat ca pretul producatorului e mare, dar poti sa-l cumperi si de la diferiti "dealeri". Daca dai in google numele si apoi "click" pe shopping il vei gasi la preturi de necrezut. Chiar pe pagina sugerata de tine, ceea ce-i trebuie colegului nostru care a descis topicul, costa 49,-Dollar http://www.ase-supply.com/Sure_Power_1202_Battery_Isolator_p/sp-1202.htm Cred ca nu-i exagerat pt. cineva care isi permite luxul unei rulote.:2dr domnu vio multam de link! mult de bun simt pretu asta! inca o data felicitari pt concediu! mai ai ceva programat pt anul asta? nu de alta dar m-ai starnit toate bune! am de vanzare un separator (izolator) WARN nou: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=55900&highlight=izolator+warn salut inca ma documentez multumesc Editat Octombrie 13, 2010 de Astral sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 (editat) Re: incarcare simultana 2 baterii??? salut inca ma documentez multumesc Si inca ceva... . La "documentare" sa fi atent ca "separatoarele" sint pt. diferite tipuri de alternatoare. Unele alternatoare au si un plus de comanda care trebuie legat. Atunci iti trebuie ceva de genul pe care il vinde Worldscape (cu 4 "pini" Unul gros intrarea de la alternator-A, unul subtire pt. plusul de comanda-E, si inca doua groase pt. bateria 1 si bateria 2.). Patrolul meu K160, de ex., nu are asa ceva. Cind iei separatorul (pe el scrie pt. ce fel de alternator e,sa stii exact ce fel de alternator ai. Uite-aici ce fel de separator se foloseste pt. ce fel de alternator: http://www.surepower.com/pdf/isolatorguide.pdf Toate bune:h5 Editat Octombrie 13, 2010 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Re: incarcare simultana 2 baterii??? Buna ziua ! Daca cumva rulota vine stock cu bateria ei, nu are deja vreun device care sa-i managerizeze incarcarea ? Sau bateria din rulota a fost montata de proprietar, si incearca s-o tina in viata cu alternatorul masinii ? Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiu cica Postat Octombrie 13, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Re: incarcare simultana 2 baterii??? Buna ziua ! Daca cumva rulota vine stock cu bateria ei, nu are deja vreun device care sa-i managerizeze incarcarea ? Sau bateria din rulota a fost montata de proprietar, si incearca s-o tina in viata cu alternatorul masinii ? Stima, Dragossalut dragos rulota a fost dotata de la mama ei cu baterie proprie si are un panou de comanda cu redresor incorporat(functioneaza numai la 220v) sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Re: incarcare simultana 2 baterii??? Pt. lamurire: Separatorul nu are nimic de-aface cu consumatorii. El doar separa curentul de incarcare produs de alternator.In ce mod il face, scrie pe sitele lor. Ca sa fim scurti si la obiect, cand motorul e oprit, separatorul deschide circuitul intre baterii, adica una din baterii nu mai este legata la consumatori. Asta ca sa nu iti omori toate bateriile cand esti cu motorul oprit. In situatia speciala gen rulota, prefer incarcare printr-un conector rapid sau printr-un intrerupator. Cablul e expus si in caz de probleme, tai rapid intrerupatorul dintre remorca si masina. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Re: incarcare simultana 2 baterii??? Ca sa fim scurti si la obiect, cand motorul e oprit, separatorul deschide circuitul intre baterii, adica una din baterii nu mai este legata la consumatori. Asta ca sa nu iti omori toate bateriile cand esti cu motorul oprit. NEGATIV! :no1 N-ai citit atent cum functionaza.slp Mai vorbim... :h5 Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Re: incarcare simultana 2 baterii??? NEGATIV! :no1 N-ai citit atent cum functionaza.slp Mai vorbim... :h5 Cred ca glumesti...e grea electrica si electronica... http://www.bcae1.com/battiso.htm Poate o fi ceva magie neagra in spatele aparatului minune... '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 (editat) Eu vorbeam de battery isolators cu diode. La acel sistem bateriile nu sint legate electric intre ele, asa ca nu se descarca una pe alta. Si nici sistemul cu selenoizi n-ar trebui sa faca asa ceva. @ovidiu cica uite cum am rezolvat eu la masina mea: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=43737&highlight=doua+baterie Editat Octombrie 14, 2010 de Astral Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Bebead Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Re: incarcare simultana 2 baterii??? eu am un logan, cu care tractez o rulota.Am tras un cablu de la bateria auto la priza auto.Cand merg se incarca amandoua.Am asa de un an si nu a patit nimic. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiu cica Postat Octombrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Re: incarcare simultana 2 baterii??? eu am un logan, cu care tractez o rulota.Am tras un cablu de la bateria auto la priza auto.Cand merg se incarca amandoua.Am asa de un an si nu a patit nimic.bebead si masa? eu la rulota nu am masa legata la sasiu,deci va trebui sa trag (daca ma hotarasc asa)sa trag 2 fire sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Re: incarcare simultana 2 baterii??? Buna ziua ! @ ovidiu cica: Poate Bebead intelege prin "un cablu" unul cu doua fire. Si daca n-ai masa, tragi fir si pentru asta, si ai rezolvat problema. Ideea e ca merge fara vreun separator, fara efecte secundare negative. Cum e si normal, dealtfel... Pe de alta parte, folosind separator, inca nu am inteles logica de a incarca doar o baterie, daca motorul tot merge... Dar cele confirmate de Bebead dovedesc inca o data, ca, chiar daca ceva e fezabil (treaba cu separator/izolator), exista cel putin inca o alta posibilitate de a face a ceeasi treaba mai simplu, mai repede si mai ieftin... Mai ales ca nu e singurul care a facut-o. Si asta ma duce cu gandul la Murphy, care are dreptate in orice situatie... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiu cica Postat Octombrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Re: incarcare simultana 2 baterii??? Buna ziua ! @ ovidiu cica: Poate Bebead intelege prin "un cablu" unul cu doua fire. Si daca n-ai masa, tragi fir si pentru asta, si ai rezolvat problema. Ideea e ca merge fara vreun separator, fara efecte secundare negative. Cum e si normal, dealtfel... Pe de alta parte, folosind separator, inca nu am inteles logica de a incarca doar o baterie, daca motorul tot merge... Dar cele confirmate de Bebead dovedesc inca o data, ca, chiar daca ceva e fezabil (treaba cu separator/izolator), exista cel putin inca o alta posibilitate de a face a ceeasi treaba mai simplu, mai repede si mai ieftin... Mai ales ca nu e singurul care a facut-o. Si asta ma duce cu gandul la Murphy, care are dreptate in orice situatie... Stima, Dragossalut dragos stii tu cum se spune:asculti pe toti si faci ca tine multumesc tuturor pt sugestiile si solutiile oferite un weeck-end frumos tuturor! sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Re: incarcare simultana 2 baterii??? Eu vorbeam de battery isolators cu diode. La acel sistem bateriile nu sint legate electric intre ele, asa ca nu se descarca una pe alta. Si nici sistemul cu selenoizi n-ar trebui sa faca asa ceva. Ce cadere de tensiune ai pe diodele alea ? Cum nu sunt legate electric intre ele ? Cu diodele or fi legate wireless ? '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Re: incarcare simultana 2 baterii??? Ce cadere de tensiune ai pe diodele alea ? Cum nu sunt legate electric intre ele ? Cu diodele or fi legate wireless ? :uameni Exista deja linkuri postate si scheme electrice. Trebuie numai citit si/sau uitat. (Bineinteles este necesar un de minim de cunostinte de electricitate; de ex. ce este o dioda - explicatie ajutatoare: nu are legatura cu bluetooth):ha: Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 (editat) Re: incarcare simultana 2 baterii??? Postul asta este al TAU What is a battery isolator? A battery isolator is a very important part of a car’s electric system, especially to those that use several batteries. This part is designed to split the electric circuit between several batteries in order for the car to have a backup electric source. What this means is that the battery isolator makes sure that the electric system in a vehicle will draw from only one battery at a time and switch to the next one if the current one is left without power. When you start the engine the battery isolator will also connect the dead battery to the electrical system so that it can be charged back up. The battery isolator is a very complex piece of electrical hardware, with sensors that detect the charge level of all the batteries in your car, if youcourse. Usually, a normal car has only one battery, the ones that use more than one are utility vehicles, like ambulances, ice trucks and those large concrete mixers. Other than that, today you can see a lot of cars using multiple batteries for ICE systems (In Car Entertainment). So, when you hear some car blasting some rap music it is probably fitted with a battery isolator as well. Basically, you will need a battery isolator of one of two types. The first is based on a diode, the basic version which is used for most utility trucks and vehicles. There is the advanced type, based on a solenoid, which is used for multiple batteries and for advanced electronics, such as the ICE systems I’ve mentioned above. Now, depending on where you purchase this product from, you can expect to pay anything from around 50 to 600 dollars. I really think that if you have expensive equipment the investment is worth because the battery isolator will protect it in any situation. http://www.texas4x4.org/gallery/albums/album616/3356_G.jpg Ex.: http://www.surepower.com/isolator.html In afara de obanala schema de montare, nu este nici macar o schema interna. Sa vedem si noi ce e INAUNTRU, cum "detecteaza" starea de incarcare sau e doar fum, oglinzi si ulei de sarpe ca sa vanda unor oameni creduli un aparat scump. Daca vrei un lucru adevarat, treaba asta se poate face cu piese putine, un comparator LM311 si cativa mosfeti IRFP2907, in 3 minute e gata. Eu ma retrag din discutie dupa ce m-ai insultat mai sus...probabil ca daca ai vedea la ce electronice am lucrat ai zice altceva, dar nu merita oboseala sa iti arat. Editat Octombrie 15, 2010 de ssrli '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sixone Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Re: incarcare simultana 2 baterii??? ssrli: cel mai simplu este de folosit LTC4412, uite aici cel mai banal home-made izolator: http://www.discovercircuits.com/PDF-FILES/batteryisolator1.pdf caderea pe FET care are rolul unei diode este de aprox. 0.05v, deci neglijabila. so, pentru cine se pricepe probabil pretul pieselor nu depaseste cateva zeci de lei, dar e cel mai simplu sistem. unul simplu, relativ identic cu cel din schema am gasit gata facut, pus in cutiuta la $45, ceea ce zic ca-i acceptabil daca n-ai timp, chef, cunostinte sa ti-l construiesti singur, iar celelalte mai scumpe au mai multe functii si o putere mai mare, that's all.. eu unul sunt de parere ca merita, cu toate ca il pot construi singur, depinde de cerinte, iti poti lua mai ieftin sau mai scump. acum evident, discutia e relativ inutila, daca iti poti trage direct 2 sarme si ai rezolvat problema :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate